Şimdi Ara

Dövme Yaptırdım [SS'li] Yaptırıcaklara Tavsiyeler!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün ilk dövmemi yaptırdım ve yapımı 2 saat sürdü. Acısını merak edenler vardır diye düşünüyorum, merak etmeyin korktuğunuz kadar büyük bir acı değil. Elinize bir iğne alın ve çok az bastırarak derinize sürtün, acısı aynı öyle bir şey.
    En çok acıyan an dövmenin içini boyadığı an oldu ama onda da dayanılmayacak bir durum yoktu. Acı eşiği çok düşük olanlar belki hafif bi "ah" sesi çıkartabilir o kadar.

Tavsiye olarak ta şunları söyleyebilirim; mümkünse yazın yaptırmayın, bunun nedeni denize ve havuza giremeyeceksiniz bunlar tamam ama en önemli nedeni güneşe çıkmamanız gerekiyor. Az önce dövmeciden eve gelirken üstümde tshirt olduğu halde dövmem alev alev yanıyordu.
    Eve gelince dövmecinin, mikrop kapmaması için sardığı streç filmi dövme yapıldıktan en az 2 saat sonra çıkartın biraz kurumasını bekleyin ve Bephanten Plus merhem sürün. 2 hafta kadar günde 2 kez o merhemi sürün. Eve ilk geldiğinizde dövmeniz kaşınabilir, yanabilir, hareket ettirirken acıyabilir, bunlara dayanın bir süre sonra geçer. Kesinlikle dövmenizi kaşımayın.

Çoğunuzun merak ettiği "Abdest geçirir mi?" sorununa gelirsek... Evet abdest geçiriyor. Çünkü, abdest te farz olan derinin üstüne su değmesi. Kalıcı dövmede boya derinin altına yapılıyor, iğne kullanılmasının sebebi bu. Ama geçici dövme de, dövme derinin üstüne yapıştırıldığı için abdest geçirmez!

Sorularınız olursa yorum atarak sorabilirsiniz. Mümkün olduğunca bütün soruları yanıtlamaya çalışacağım.

Dövmem:

Sticker diyenler için yapım aşamasının fotoğrafı:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chonch -- 19 Ağustos 2015; 18:24:49 >

• Sticker yapıştırmışsın gibi duruyo sanki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • küçükken alınan sakızların içinden çıkan dövmeler gibi hocam.
  • Vay cenabet vay
  • geçmiş olsun sarhoşken yaptırdınız sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chonch

Merhaba,

Bugün ilk dövmemi yaptırdım ve yapımı 2 saat sürdü. Acısını merak edenler vardır diye düşünüyorum, merak etmeyin korktuğunuz kadar büyük bir acı değil. Elinize bir iğne alın ve çok az bastırarak derinize sürtün, acısı aynı öyle bir şey.
    En çok acıyan an dövmenin içini boyadığı an oldu ama onda da dayanılmayacak bir durum yoktu. Acı eşiği çok düşük olanlar belki hafif bi "ah" sesi çıkartabilir o kadar.

Tavsiye olarak ta şunları söyleyebilirim; mümkünse yazın yaptırmayın, bunun nedeni denize ve havuza giremeyeceksiniz bunlar tamam ama en önemli nedeni güneşe çıkmamanız gerekiyor. Az önce dövmeciden eve gelirken üstümde tshirt olduğu halde dövmem alev alev yanıyordu.
    Eve gelince dövmecinin, mikrop kapmaması için sardığı streç filmi dövme yapıldıktan en az 2 saat sonra çıkartın biraz kurumasını bekleyin ve Bephanten Plus merhem sürün. 2 hafta kadar günde 2 kez o merhemi sürün. Eve ilk geldiğinizde dövmeniz kaşınabilir, yanabilir, hareket ettirirken acıyabilir, bunlara dayanın bir süre sonra geçer. Kesinlikle dövmenizi kaşımayın.

Çoğunuzun merak ettiği "Abdest geçirir mi?" sorununa gelirsek... Evet abdest geçiriyor. Çünkü, abdest te farz olan derinin üstüne su değmesi. Kalıcı dövmede boya derinin altına yapılıyor, iğne kullanılmasının sebebi bu. Ama geçici dövme de, dövme derinin üstüne yapıştırıldığı için abdest geçirmez!

Sorularınız olursa yorum atarak sorabilirsiniz. Mümkün olduğunca bütün soruları yanıtlamaya çalışacağım.

Dövmem:

haram zındık yanacan

• İşçilik iyiymiş dövmecinin, hayırlı olsun dostum. Bende yeni bir tane yaptırmak istiyorum göğüs çevresine kollarda yer kalmadı artık :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dövme dandik maalesef güzel değil

• Blok yazdir oda guzel olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Informatiker

İşçilik iyiymiş dövmecinin, hayırlı olsun dostum. Bende yeni bir tane yaptırmak istiyorum göğüs çevresine kollarda yer kalmadı artık :)

Sağol. Senden de birkaç ss beklerim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BosYapmayiSeverim

Blok yazdir oda guzel olur

Beyler şunu bloklayıp geçin.

• quote:

Orijinalden alıntı: BosYapmayiSeverim

Blok yazdir oda guzel olur

Sen kimsin?

• Pek yakismamis. Boyutu daha kucuk olsa daha estetik dururdu.

• Niye baykus?

• quote:

Orijinalden alıntı: elllfbill

Niye baykus?

göze güzel görünüyor. Ayrıca benim için anlamı var.
  • Chonch kullanıcısına yanıt
    Baykusun ne gibi bir anlami olabilir

• Edit: Yeni ss geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elllfbill

Baykusun ne gibi bir anlami olabilir

Öncelikle, bilgelik ve savaş strateji tanrıçası Athena'nın işareti. Benim için ayrı anlamları da var.
  • Saçma ve gereksiz diye düşünüyorum, kimseye de tavsiye etmem. Kendi iradenle yapmışsın, hayırlısı olsun.
  • Hocam işçilik için nekadar ödedin bu arada seçtiğin model sanki biraz sönük kalmış tamamlattır kolu istersen?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.