Şimdi Ara

Dövme yaptırmak istiyorum :S (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
206
Cevap
0
Favori
19.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aile, aslında çok karışmıyorlar istesem yarın gidip yaptırırım ama aceleye getirmemek lazım hatta pederbile kendisine yaptırmayı düşünüyor

Cok sanslisin. Ben gizlice yaptircam dövmeyi. Yaptirdiktan sonra göstercem Aileme dövmeyi
  • Soru
    Dövme yaptıran insanın guslü kabul olur mu?

Cevabımız

Değerli Kardeşimiz;

Câhiliye devrinden beri Araplar vücutlarının çeşitli yerlerine dövme yapa gelmişlerdir. Bugün bu âdet bilhassa Şark vilayetlerimizde yer yer sürdürülüyor. Avrupa ve Amerika'da bazı gençler bunu bir "süs" şeklinde yaparken, yurdumuzda da birtakım hevâî gençler onları taklit ediyorlar. Cahiliye Arapları dövmeyi süslenmek için yaparlarken; dövme ile bedenlerine çeşitli şekil ve suretler yaparak bununla mafsallarının güç kazandığına inanırlardı. Bugün ise bu tamamen bir özentiden öteye geçmemektedir.

Dövme, bilinen şekliyle şöyle yapılıyor: Vücut, iğne ve benzeri âletlerle kan akacak şekilde yaralanıyor. Sonra aynı yere iç yağı ve bazı maddeler konarak yara iyileşmeye terk ediliyor. Sonunda deri altında koyu yeşil bir şekil meydana geliyor.
    Âlûsî, Kitabü'lîrb isimli eserinde dövmeyi bâtıl ve çirkin bir âdet olarak vasıflandırıyor. Zaten İslâm da bunun için yasaklamış, haram saymıştır. Çünkü bunda Cenab-ı Hakkın yarattığı vücut üzerinde bir değişiklik yapılmış olmaktadır.

Buharı ve Müslim' de rivayet edilen hadislerde de Peygamber Efendimiz (a.s.m.) dövme yapmayı ve yaptırmayı yasaklamış, bunları yaptıranın İlâhî rahmete liyakatini kaybettiklerim bildirmiştir.

Bilmeden dövmeyi yaptıran insan nasıl hareket edecektir? Bundaki hüküm dövmeyi yaparken kullanılan maddeye göre değişir. Şayet bu maddeler dinen necis sayılanların arasında bulunuyorsa, dövme de o hükme girer. Şayet temizse, o da temizdir. Bunda yapılacak şey, şayet ufak bir müdahale veya ameliyatla hallediliyorsa giderilmeye çalışılır. Şayet giderilemiyor, buna da imkân yoksa hâli üzerine bırakılır. Çünkü Cenab-ı Hak kuluna kaldıramayacağı yükü yüklemez, onun üstesinden gelemeyeceği, yapamayacağı şeyleri istemez.

Abdeste ve gusle mâni olup olmadığına gelince; bir defa dövme derinin altındadır. Yani dış derinin altında yer alıyor. Abdest ve gusülde ise derinin altını değil, üstünü yıkamak farzdır. Dövme de derinin altında kaldığına göre, onun bedenin herhangi bir yerinde bulunması ab-deste ve gusle mâni olmaz. Üzerinin yıkanmasıyla abdest ve gusül sahih olur.

Bilmeden böyle bir günahı işlemiş olan kimse de Allah'tan mağfiret diler, tevbe istiğfar eder.

• quote:

Orjinalden alıntı: OzCrash

quote:

Orjinalden alıntı: soldier.

quote:

Orjinalden alıntı: OzCrash

yukarı

soru sordun arkadaşlar da cevabını verdi hadislerle. günah işte yaptırmak sana kalmış daha ne yukarı taşıyorsun. almadın mı cevabını

O zaman birisi günah desin bende konuyu kapayıp dövme yaptırmıyım Bilen birileri vardır elbet birisi cevap yazdı diye konuyla ilgilenmemem saçma olur

senin niyetin cevap almak değil soru sormak sadece. aklına koymuşun nasılsa yaptırmayı. ayrıca bi arkadaşın dediği gibi çok ciddi merakın varsawww.diyanet.gov.tr

• OFFF yaptır yaa! Taktığın, sorun ettiğin şeye bak... bu arada soldier. in imzaya bak Hahahaha

Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli-
    Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.
    Sözde Modern İlericilere Karşı
    İnadına Gerici İnadına Yobaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Free Bird -- 7 Mart 2008; 17:47:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Baba Naber

Dövme yaptırmak
    Sual: Dövme yaptırmak günah mıdır?
    CEVAP
    Evet günahtır.

Sual: Dövme, gusle abdeste mani midir?
    CEVAP
    Dövme yaptırmak günahtır, ancak gusle abdeste mani değildir. Çünkü dövme deri altından yapılmaktadır. Deri üstünden yapılsa ve çıkmayan bir boya olsa, altına su geçmezse, zamanla vücut onu atar. Onun için zamanla atan boya sürülmez. Peki çıkmayan yağlı boya yapılsa ne olur? Çıkmadığı için zaruret olur ve yine gusle mani olmaz. Yani dövme kesinlikle gusle mani değildir.

Sual: Bir arkadaş, �Dövme yaptırmanın günah olduğu söyleniyor. Ben meal okudum. Kur�anda böyle bir şey göremedim� diyor. Dövme yapmak günah değil mi?
    CEVAP
    Evet günahtır. Her şeyi Kur�anda bulmak zordur. Sahih-i Müslim'de bildiriliyor ki:
    İbni Mesud hazretleri, (Dövme yapan ve yaptıran, peruk takan ve taktıranlara lanet olsun) mealindeki hadis-i şerifi rivayet edince, Ümmü Yakub adında ihtiyar bir kadın itiraz edip, "Ben Kur'anın hepsini okudum, ama böyle bir lanet yok� dedi. İbni Mesud hazretleri, "Dikkatli okusaydın mutlaka görürdün� diyerek şu mealdeki âyet-i kerimeyi okudu:
    (Resulullahın size verdiklerini alın, yasakladıklarından sakının!) [Haşr 7]

Sual: Dövme yaptırmanın caiz olmadığını bildiren hadis var mı?
    CEVAP
    Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
    (Kaşlarını incelten ve dövme yaptıran lanetlenmiştir.) [Ebu Davud]

insanları lanetledinya helal olsun allah senin gibi insanlara akıl fikir versin

• dövmenin sağlıken ve abdesten bir sakıncası yok
    günah mı değilmi bilmem
    ileride yaptırmayı düşünüyorum da
    bu arada bi kaç kişi cıkıp diyor ya dövmelilerden nefret ediyorum iğreniyorum diye
    onların büyük çoğunluğu AİLE baskısından bu lafları sölüyor
  • günahı münahı geç askere gittiğinde ters bi komutana düşersen oyle bi dayak yersinki cehennemde yanmayı tercih edersinzaten kalıcı bi dovme yaptırırsan askerlikte meslekçi olarak ayrılmayı unut kafadan
  • Tanrın aklına degil dövmene bakıyorsa bunda bi anormallik var demektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: akın48

quote:

Orjinalden alıntı: Baba Naber

Dövme yaptırmak
    Sual: Dövme yaptırmak günah mıdır?
    CEVAP
    Evet günahtır.

Sual: Dövme, gusle abdeste mani midir?
    CEVAP
    Dövme yaptırmak günahtır, ancak gusle abdeste mani değildir. Çünkü dövme deri altından yapılmaktadır. Deri üstünden yapılsa ve çıkmayan bir boya olsa, altına su geçmezse, zamanla vücut onu atar. Onun için zamanla atan boya sürülmez. Peki çıkmayan yağlı boya yapılsa ne olur? Çıkmadığı için zaruret olur ve yine gusle mani olmaz. Yani dövme kesinlikle gusle mani değildir.

Sual: Bir arkadaş, �Dövme yaptırmanın günah olduğu söyleniyor. Ben meal okudum. Kur�anda böyle bir şey göremedim� diyor. Dövme yapmak günah değil mi?
    CEVAP
    Evet günahtır. Her şeyi Kur�anda bulmak zordur. Sahih-i Müslim'de bildiriliyor ki:
    İbni Mesud hazretleri, (Dövme yapan ve yaptıran, peruk takan ve taktıranlara lanet olsun) mealindeki hadis-i şerifi rivayet edince, Ümmü Yakub adında ihtiyar bir kadın itiraz edip, "Ben Kur'anın hepsini okudum, ama böyle bir lanet yok� dedi. İbni Mesud hazretleri, "Dikkatli okusaydın mutlaka görürdün� diyerek şu mealdeki âyet-i kerimeyi okudu:

Sual: Dövme yaptırmanın caiz olmadığını bildiren hadis var mı?
    CEVAP
    Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
    (Kaşlarını incelten ve dövme yaptıran lanetlenmiştir.) [Ebu Davud]

insanları lanetledinya helal olsun allah senin gibi insanlara akıl fikir versin

Allah sana akıl fikir versin. Dedimmi ben yazdım o yazıyı diye. Alıntı yaptım...

• din kişi ile Allah arasında birşeydir. nasıl kalkıpta lanetlenirsin diyebiliyorsunuz anlamıyorum. hurafe arkadaşım bunlar.
    quote:

burada dövmenin yasak olduğunu nasıl anlıyorsunuz? Allah'ın verdiğini değiştirmeyinmiş, o zaman ne traş olalım, ne tırnak keselim, salalım gitsin...

OzCrash, sen sadece gerçekten yaptırmak isteyip istemediğini düşün. çünkü bu dövmeyi ömrünün sonuna kadar taşıyacaksın. sildirmesi yaptırmasından zor ve ksin bir sonuç vermiyor. iz kalabiliyor. bunları göz önünde bulundur, ona göre kararını ver. ve ek olarak daha askere gitmemişsin, iş sahibi değilsin. o yüzden yaptıracağın dövmeler kısakollu tshirt & gömlek giydiğin zaman görünmeyecek şekilde olsun. şimdi bana "zaten sırtıma yaptırıcam" diyeceksin ama dövme öyle birşey ki sürekli yenisini istiyorsun ;)

• geçici dövme yaptır
  • quote:

Orjinalden alıntı: Chuey

quote:

Aile, aslında çok karışmıyorlar istesem yarın gidip yaptırırım ama aceleye getirmemek lazım hatta pederbile kendisine yaptırmayı düşünüyor

Cok sanslisin. Ben gizlice yaptircam dövmeyi. Yaptirdiktan sonra göstercem Aileme dövmeyi

Bence öyle yapma..Git söyle..Siz ne derseniz deyin ben yaptıracağım eğer çok karşılarsa bir iki homurdanırlar sonra birşey demezler..

• quote:

Orjinalden alıntı: GSoldier

dinle alakası yok ama sağlık açısından sakıncalı

dinle alakası yok demişin hiç kimse yaptırmasın hem cehenneme gidersiniz hemde birdaha çıkamazsınız
  • geçici dövme yaptır bence. ama sürekli tazelettir. ben de öyle yaptırmayı düşünüyorum. ama hint kınasına iki hafta fln diyorlar 3 ay falan kalacak bir yöntem yokmudur?
  • Hint kınası duruma göre 3-4 hafta dayanabiliyor. Biz sık sık denize-havuza girdiğimiz için bizde 2 hafta civarında dayanmıştı.Ayrıca tam anlamıyla çıkması zor oluyor. Derinin üzerinde hala ufak izleri kalıyor. Biz sabun,şampuan vb. ile çıkartamadık. Belirli bi zamandan sonra tamamen yok oldu.

Ayrıca bu kaçıncı dövme konusu ? Biraz arama yaparsanız, önceden tartışıldığını görürdünüz. Defalarca buna benzer konu gördüm.
  • Allah dovmelilerden ziyada APTALLARI SEWMEZ !

Dovme gunahtır !

Ama ! Dovme kolestrollu gezmek sigara içmek alkol almak kadar günahtır

Dövme yaptırmak tırnak yemek kadar günahtır

Kısacası günah olma sebebi sana emanet edilen bir vucuda goz kulak olmamanızdan ziyade günahtır

Sokakta gobegi kıcını gecmiş adam kadar gunahkar olucaksındır

Hayır hacılar pişik olucak kadar kabalarını buyutuyor ama sonra dovme günah
  • quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

Allah dovmelilerden ziyada APTALLARI SEWMEZ !

Dovme gunahtır !

Ama ! Dovme kolestrollu gezmek sigara içmek alkol almak kadar günahtır

Dövme yaptırmak tırnak yemek kadar günahtır

Kısacası günah olma sebebi sana emanet edilen bir vucuda goz kulak olmamanızdan ziyade günahtır

Sokakta gobegi kıcını gecmiş adam kadar gunahkar olucaksındır

Hayır hacılar pişik olucak kadar kabalarını buyutuyor ama sonra dovme günah

allahın verdiği vucuda müdahile gunah ise
    tırnaklarımızı saçlarımızı kesmeyelim

• quote:

dinle alakası yok demişin hiç kimse yaptırmasın hem cehenneme gidersiniz hemde birdaha çıkamazsınız

onu Allah bilir.
  • Günah
  • Ben de yaptırmayı düşünüyorum da çekincelerim ilerde solması, dövmecinin hata yapma olasılığı, askerlik bi de milyonlarca dövmeden işte bu dediğim hiç olmadı:(
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.