|
Donut Lab’de katı hal batarya bilmecesi: “Kanıtlar yolda” mesajı verildi
-
- 400 wh kapasite,
- 10 dakikada şarj
- 100.000 döngü
-
Sınırları geçmişse büyük bir başarı, dilerim başarılı olur, telefonlar için batarya, gelecekte güncelleme istemecek telefonlar üstelik Android, sadece batarya değişimi yapılacak, periyodik bakım, bu araçlar için geçerli olacak, hirdalıktan elektrikli araç çıkarıp, sadece bir bakım birde batarya değişimi yola devam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Scam bu grup bence.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Donut Lab'ın iddiaları:
- 400 wh kapasite,
- 10 dakikada şarj
- 100.000 döngü
Bunların ilk ikisi zaten katı hal pillerin uzun süredir vaad ettiği değerler, burada bir acaiplik yok. Acaiplik 3. şıkta. 100 bin döngüye kadar şarj demek 500 km menzilli bir aracın bataryasının 50 milyon kilometreye kadar dayanması demek. İşte insanlar tam da burada kafalarını kaşıyor ve "acaba?" diye şüpheye düşüyor. Bu inanılmaz bir rakam. Bu batarya için evladiyelik sözü yetersiz kalır.
Onun için ben de inanmakta zorlanıyorum ama doğruysa bu tam bir devrim olur, ortalık yıkılır ve Donut Lab dünyanın en zengin şirketlerinden biri olur. Böyle bir teknolojinin ilk kez bir motosiklette kullanılacak olması da olaya değişik bir hava katıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 22 Şubat 2026; 20:7:10 >_____________________________ * Din toplumları paternalisttir, ahlakı gelisemez, rasyonelleşemez ve
bireyleşemez. sekülerleşme olmadan ahlak olmaz.
* Her insanın içinde bir peygamber uyuklar ve o uyandığında, dünyadaki kötülük
biraz daha artar. (Emil Michel Cioran)
* Yearning for the past is usually just the lament of lost youth. -
Geçen sene bu adam dünyanın ilk kendi kendinini geliştiren ilk süper yapay zekasını yarattık diyordu, patladılar tabi ki. Dünyanın yatırımını toplayıp bir gram kanıt ortaya süremediler.
Asilab - A new kind of superintelligenceyoutubeASILAB is excited to introduce Asinoid – the world's first true artificial superintelligence built on the architecture of the human brain. Designed to think, learn, and evolve autonomously like a living organism. Learn more on our website: http://asilab.com Asinoid isn't just another AI. Unlike today’s pre-trained, prompt-driven models and agents, Asinoid is a self-improving and proactive mind. It learns over time. It remembers. It sets its own goals. And it gets smarter by rewiring itself from within. An Asinoid can power a fleet of autonomous drones. Act as the brain inside your security system. It can drive your R&D, run your meetings, become the cognitive layer behind your SaaS product or even co-found a company with you. The possibilities are endless. And we want to explore them with you. We’re opening access to pioneering companies, researchers, and developers who want to build with us. If you’re ready to create something groundbreaking, let’s get started. Learn more and request access on our website: http://asilab.comhttps://www.youtube.com/watch?v=ilgJKjiDLV8Yakıt tasarrufu cihazı dolandırıcılığından tek farkı, çok büyük ölçekte ve artık bu işlerin çok ustaca/inandırıcı biçimde yapılması. "fake it till you make it". Günümüzün dolandırıcılık şeması bu şekilde.
Katı hal pil mutlaka bir süre sonra gelecek, gerçi zaten şuan da kullanıyor da, yaygınlaşmaya, yığın üretim yapılmaya başlanacak. Ancak en az 4-5 yıl sonra, dolandırıcı start-uplar değil, "gerçek pil ve otomobil üreticileri" işi finansal, teknik ve seri üretim maliyeti olarak kabul edilebilir seviyelere çekince olacak.
Tenet filminde bir İskandinav ülkesinde makineyi bulabilmişlerdi...
_____________________________ -
İnternette yapılan araştırma videolarında bu iddiaların aslında gerçek olabileceğine inanıyorlar araştırma sonunda. Bende o yüzden inandım gibi bu sene olmazsa seneye olur ama 100 bin şarj ile her daim pazarda ciddi yeri var.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu -
100.000 döngü çok olası değil gibi ama hayırlısı bakalım.
_____________________________ -
saat 4'ü geçti, haber yok mu
_____________________________ Lucid Motors is the best.
Beni öldürmeyen; ağzıma s*çar. -
23 Şubat 2026'da ilk bağımsız test sonuçlarını yayınladılar. VTT'nin raporuna göre, hızlı şarj iddiası doğrulandı:
0-80% şarj sadece 4.5 dakikada (11C hızında, iki ısı emiciyle),
Tam şarj 5-7 dakika civarında (farklı koşullarda),
Isı yönetimi iyi, sıcaklık 63°C'ye kadar çıkıyor ama yönetilebilir.
En Beğenilen Yanıtlar
|
Donut Lab'ın iddiaları: Bunların ilk ikisi zaten katı hal pillerin uzun süredir vaad ettiği değerler, burada bir acaiplik yok. Acaiplik 3. şıkta. 100 bin döngüye kadar şarj demek 500 km menzilli bir aracın bataryasının 50 milyon kilometreye kadar dayanması demek. İşte insanlar tam da burada kafalarını kaşıyor ve "acaba?" diye şüpheye düşüyor. Bu inanılmaz bir rakam. Bu batarya için evladiyelik sözü yetersiz kalır. Onun için ben de inanmakta zorlanıyorum ama doğruysa bu tam bir devrim olur, ortalık yıkılır ve Donut Lab dünyanın en zengin şirketlerinden biri olur. Böyle bir teknolojinin ilk kez bir motosiklette kullanılacak olması da olaya değişik bir hava katıyor. |
|
Geçen sene bu adam dünyanın ilk kendi kendinini geliştiren ilk süper yapay zekasını yarattık diyordu, patladılar tabi ki. Dünyanın yatırımını toplayıp bir gram kanıt ortaya süremediler. ASILAB is excited to introduce Asinoid – the world's first true artificial superintelligence built on the architecture of the human brain. Designed to think, learn, and evolve autonomously like a living organism.
Learn more on our website: http://asilab.com
Asinoid isn't just another AI. Unlike today’s pre-trained, prompt-driven models and agents, Asinoid is a self-improving and proactive mind. It learns over time. It remembers. It sets its own goals. And it gets smarter by rewiring itself from within.
An Asinoid can power a fleet of autonomous drones. Act as the brain inside your security system. It can drive your R&D, run your meetings, become the cognitive layer behind your SaaS product or even co-found a company with you.
The possibilities are endless. And we want to explore them with you.
We’re opening access to pioneering companies, researchers, and developers who want to build with us. If you’re ready to create something groundbreaking, let’s get started.
Learn more and request access on our website: http://asilab.com https://www.youtube.com/watch?v=ilgJKjiDLV8Yakıt tasarrufu cihazı dolandırıcılığından tek farkı, çok büyük ölçekte ve artık bu işlerin çok ustaca/inandırıcı biçimde yapılması. "fake it till you make it". Günümüzün dolandırıcılık şeması bu şekilde. Katı hal pil mutlaka bir süre sonra gelecek, gerçi zaten şuan da kullanıyor da, yaygınlaşmaya, yığın üretim yapılmaya başlanacak. Ancak en az 4-5 yıl sonra, dolandırıcı start-uplar değil, "gerçek pil ve otomobil üreticileri" işi finansal, teknik ve seri üretim maliyeti olarak kabul edilebilir seviyelere çekince olacak. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler