|
Donut Lab’in ses getiren katı hal bataryası abartı mı yoksa devrim mi?
-
-
Bu işin sonunu çok merak ediyorum. Bir yandan gerçek olamayacak kadar iyi şeyler vaat ettiği için kolpa gibi geliyor. Diğer yandan çok yakın bir tarih vermeleri, "yalan söylemeleri ne işlerine yarayacak ki" diye düşündürdüğü için, acaba dedirtiyor. İzleyelim bakalım 🍿
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Basteryus -- 15 Ocak 2026; 21:30:56 >_____________________________ Bir DH atasözü derki: "Hit gelecek yerden tavuk esirgenmez"
Eski çağlarda ejder, kaplana denk görülen tek yaratıktı. -
Enerji yoğunluğu ve şarj süresiyle ilgili değerler neyse de, şarj döngü sayısı inanılmaz.
Pek inanmadım da zaten!..
_____________________________ * Din toplumları paternalisttir, ahlakı gelisemez, rasyonelleşemez ve
bireyleşemez. sekülerleşme olmadan ahlak olmaz.
* Her insanın içinde bir peygamber uyuklar ve o uyandığında, dünyadaki kötülük
biraz daha artar. (Emil Michel Cioran)
* Yearning for the past is usually just the lament of lost youth. -
Son 5 yıldır vıddıdı vıddıdı katı hal katıhal. Toyota 10 yıldır ha çıktı ha çıkacak dedi durdu. Sonuç hala ticarileştirilmiş bir ürün malesef yok. Şirketler argeye yatırım toplamak içi olayı sürekli abarttılar. Sonuç ise hala muallak. Milyar dolarlık eski teknolojiyi yok sayıp yenisine geçmeleri sanırım 10 yılı bulacak. Yaşarsak göreceğiz. Ama unutmayın bu bataryaların ihtiyaç duyduğu değerli elementler dünyada haritaları değiştirecek ve haritalar değişirken de temiz diye gösterilen bataryalı elektirikli araçlar kaç kişinin canına mal olacak.
-
3 ay bekleriz
Gerçekse bomba olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Yakında aslı astarı ne varsa ortaya çıkar, yalansa foyası çıkar. :)
-
Koronanın başlarında aşı buldum çare buldum yarın açıklıyorum diyen ülkeler geldi aklıma.
Fön makinesiyle buruna sıcak hava çekmek😁
İlla bataryalar gelişecekler 50 yıl önceki 1.6 şahin dede 1600cc motor var 2026model arabadada 1600cc motor var ikiside 1600cc
Birisi 50 yıllık birisi sıfır ikiside 1600cc
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 15 Ocak 2026; 23:4:52 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Fasafiso... Reklamını yaptı, amaç o idi zaten, sansasyon.
Asparagasdas
-
35 sene evvel her ana haber bülteninde "Soğuk füsyon bulundu" haberleri vardı...
_____________________________ -
Bir batarya 100000 döngüye dayanacaksa bizim için ulaşılabilir olmayacaktır. Çünkü şirketler bize bir seferde değil sürekli satmak isteyecektir. Onlar için süreklilik şart. Ayrıca bu batarya gerçek ise güneş ve rüzgar enerjisi depolama sistemleri için uygun olacaktır. Arabalar için ise modüler yapıda olursa işe yarar. Yani boşu ver doluyu al mantığı...
-
Üretici firmayı anlıyorum. Patentleme bile bir yalan. İçeriğini herkes görüyor. En iyisi formülasyonu saklamak. Firma itibarını ayaklar altına almak istemez. Gerçek olmasa böyle açıklamalar yapmaz.Ben inandım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Batarya teknolojisi gelişip son kullanıcının ulaşabileceği seviyeye gelmeden teknoloji level atlayamaz. Ne yapacaklarsa yapsınlar 2 yılda çöp olan pillerle bu iş olmaz.
-
Buldular zaten ama gerçekte 20 yıl içinde net pozitife ve sürekli hale geçebilecek demeyi unutuyorlardır
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu -
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Şarj döngü sayısı çok abartılı, bence uydurma. Daha doğrusu "teoride bulmuşlar" ve muhtemelen de teoride kalacaktır...
Karadelik bataryaları, anti madde motorları, Alcubierre motorları vb gibi. Teoride hepsi muazzam ama gerçekte bir karşılıkları veya en azından fizibiliteleri yok.
_____________________________ We're beyond sympathy at this point, we're beyond humanity. -
Uluslararası tosuncuk vakası bence
En Beğenilen Yanıtlar
|
Bu işin sonunu çok merak ediyorum. Bir yandan gerçek olamayacak kadar iyi şeyler vaat ettiği için kolpa gibi geliyor. Diğer yandan çok yakın bir tarih vermeleri, "yalan söylemeleri ne işlerine yarayacak ki" diye düşündürdüğü için, acaba dedirtiyor. İzleyelim bakalım 🍿 |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt