Şimdi Ara

Dizel Motorun Gürültüsü En Aza Nasıl İndiririz :) yok mu bi çağre

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
13.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen bi arkadaşa seat cordoba bakmaya gittik 1.4 tdi 80 hp araç çok şahane çekişi vs 10 numara belki 2004 2005 model araçlarda en donanımlı en sağlam araba hem de dizel 16 17 fln piyasası neyse arabaya gittik baktık adam bi çalıştırdı araba kamyon gibi gırgır gır hani diğer dizeller çok farklı gibi yada bana öyle geldi bilmiyorum ama biz bu aracı alsak bile bunun sesini gürültüsünü biraz makul seviyeye düşüremez myz yoska arabaya fit olduk

1.4 tdi stylance dı

hız sabitleyici digital klima 15'' çelik jant direksiyondan kumanda katlanır ayna ısıtmalı ayna fln o fiyatta o modelde bi araba bulmak bence imkansz tek sıkıntımız malum gürültüsü biraz abes ama durum bu :)

• Gülü seven dikenine katlanır hoca würt marka köpük falan sıktıranlar var forumda ama fabrika çıkışı yalıtımın yerini tutmaz kanımca..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tietze -- 23 Mart 2013; 17:21:45 >
  • O paray o donanımda dizel ekonomik sedan geniş bir araba varsa ona bakın hocam o zaman Cordoba o paraya alınacak en mantıklı araç. 4 senedir kullanıyorum. Motorun sesini arabaya binip kısa bir süre kullanıp dinlediniz mi? Kabin içi yalıtımı gayet iyi dışarda duyulduğu kadar duyulmuyor. Motor kaputunun altında keçe var zaten aşırı bir gürültüsü yok dizel işte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlısı bakalım ok adar araştırdım gerçektn yok yani öyle dolu o fiyata modeli yükse Volkswagen Kalitesi adı altında üretilmiş sağlam güçlü en önemlisi aracın yakıtı çok düşük 4.5 5 litre böylesi bi araç yok varsa clio accent albea ama onlar KİİİİİİİİİM Cordoba kim arada çok fark var
  • Dizel Cordobayı 9 yıl kullandım.. Motor sesi yolda rahatsız etmez.. Bence temiz araç bulduysanız kaçırmayın..
  • Mazotu Total DOCO istasyonundan alırsanız motor sesiniz minimuma inecektir.

• Aracın dışında durduğunuzda hele bir de kaput açıksa rölantideyken ses rahatsız edici olabilir.Ama aracı kullanırken gayet hoş geliyor bana sesi ,bazen tünel vb yerlerden geçerken camı indirip sesini dinlediğim bile oluyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Motor sesinin şahı Tata'nın dizelinde bile sesi %25 azaltan birisi olarak önerilerim şunlardır

-3000 devri geçmeden sürersen (5. vites hariç)
    -Düzenli olarak dizel yakıt katkı maddesi ve enjektör temizleyici katkı kullanırsan *
    -Yağ değişimlerini 8000-9000 km'de bir yaparsan ciddi oranda azalma oluyor.

***Yakıt katkı maddesi ve enjektör temizleyici katkı motorun ömrünü uzatıyor, performansı arttırıyor ve az yakıt tüketimi de sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MR_EREN -- 23 Mart 2013; 18:42:55 >
  • toyota dizel al
  • quote:

Orijinalden alıntı: MR_EREN

Motor sesinin şahı Tata'nın dizelinde bile sesi %25 azaltan birisi olarak önerilerim şunlardır

-Düzenli olarak dizel yakıt katkı maddesi ve enjektör temizleyici katkı kullanırsan *

***Yakıt katkı maddesi ve enjektör temizleyici katkı motorun ömrünü uzatıyor, performansı arttırıyor ve az yakıt tüketimi de sağlıyor.

Hocam bu katkı maddeleri nasıl oluyor bir anlatırsan sevinirim.Hangi markayı almalıyız her mazot alısımızda mi koyacağız bu katkıyi aslında hiç bir sorunum yok ama insan merak diyor iste :)

• 3 silindirli olmasının verdiği ekstra bir ses olsa da kabin sesi diğer muadili dizel otomobiller gibi.

soğukken bu ses daha da artar, komşu uyandırır

sağlam motordur. incelediğiniz araç temizse kaçırmayın derim.
  • hem dizel gürültüsüz

imkansız 2 li
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gündüz06

quote:

Motor sesinin şahı Tata'nın dizelinde bile sesi %25 azaltan birisi olarak önerilerim şunlardır

Hocam bu katkı maddeleri nasıl oluyor bir anlatırsan sevinirim.Hangi markayı almalıyız her mazot alısımızda mi koyacağız bu katkıyi aslında hiç bir sorunum yok ama insan merak diyor iste :)

Dial Up'ın veya Spedoll'un dizel katkı maddelerini tavsiye ederim.Hepsiburada.com'da kargosuyla beraber çok ucuza alabilirsin (İstasyonlarda pahalı). Arabada hep yedekte tutarsın.

Arabanın deposunu her doldurmadan önce 1 şişe (50 lt-60 lt depoya 1 şişe yetiyor) dizel katkı ve ayrıca 1 şişe enjektör temizleyici katıyorsunuz.Bunu her depoda düzenli uyguladığınızda ciddi oranda yakıt katkısı sağlıyor.
    Ama dediğim gibi,her depoyu dolduruşta düzenli olarak uygulamanız lazım. 2. veya 3. depodan sonra etkisini gösterecek.

Şöyle izah edeyim durumu :

Yusufeli'nden(Artvinin ilçesi) Fethiye(Muğla)'ye gittik arabayla. Yol tam 1670 km tuttu. Aracın devrini sık sık 4000'e, hızını 160'a vurduğum halde (1.4 motor..İbresi 180'de bitiyor) 100 lt (2.5 depo) mazot yedi toplam.Katkı maddesini düzenli kullanmasam daha çok yerdi.Normalde 90-120 aralığında 1 depoyla (42 lt) 800-900 km yaptırıyordu ş.içi ş.dışı karışıkta.

Düzeltme : Sanırım aracınız Ford Focus...Bende de var.Focus'ta da baya bir işe yarıyor dizel katkı ve dizel enjektör temizleyici.Toplam 12-13 lira birşey tutuyor ikisi ama Ford'ta da en az 4-5 lt yakıt ekonomisi + seste azalma + çekişi arttırma + motor aşınımını engellemede acaip işe yarıyor. Ama ikisi beraber kullanıldığında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MR_EREN -- 24 Mart 2013; 14:01:12 >

• Bu Katkıların en iyisi ve en çok tavsiye edileni Würth'dür. Ben de arada bir kullanırım. Gerçekten de motor sesi inceliyor ve daha az yakıyor mazotu. Ama arada bir her zaman değil. Bir çok tanıdığım usta 2-3 depoda bir kullanın diyor. Servis 10bin km. de bir kullanın diyor. Yine özel servisde tanıdık bir usta 10bin km. de bir kullanın diyor.
    Sebebi ise çok kullanılması durumda enjektörlerin püskürtme yerine halk arasında "işeme" olarak tabir edilen ve fazla yakıt tüketimine sebep olması.

Ayrıca az para da değil 25tl. şişesi. 50lt yakıta katılıyor..
  • 3m firmasinin urettigi 60 desibele kadar sesi engelleyen kulak tikaclari var. Ya onlardan kullanin ya da benzinli alin:)

Bir arkadas bahsediyordu forumda kaputa ve camurluk iclerine izolasyon yaptirmisti. Dizel motorun sesi duyulmuyor yazmisti. Bir arastir istersen

• quote:

Orijinalden alıntı: müMKÜNsüz

Bu Katkıların en iyisi ve en çok tavsiye edileni Würth'dür. Ben de arada bir kullanırım. Gerçekten de motor sesi inceliyor ve daha az yakıyor mazotu. Ama arada bir her zaman değil. Bir çok tanıdığım usta 2-3 depoda bir kullanın diyor. Servis 10bin km. de bir kullanın diyor. Yine özel servisde tanıdık bir usta 10bin km. de bir kullanın diyor.
    Sebebi ise çok kullanılması durumda enjektörlerin püskürtme yerine halk arasında "işeme" olarak tabir edilen ve fazla yakıt tüketimine sebep olması.

Ayrıca az para da değil 25tl. şişesi. 50lt yakıta katılıyor..

Mümkünsüz, ben zaten Würt kullanın demedim ki.

Dial Up veya Spedoll gibi uygun fiyatlıları her zaman kullanın dedim.
    Sonuçta Würth'ün 1 şişede yaptığı etkiyi diğer 2 marka 2-3 şişede yapıyor.Yani hemen aşırı püskürtme yapmıyor, 1 kullanımda içi dışı pırıl pırıl etmiyor.

Bir de şöyle acı bir gerçek var :

Bu sene Sanayi Bakanlığı'nın resmi sonuçlarına göre 26.000'i geçik istasyon hileli mazot, benzin satmış.
    Yani tanıdığımız istasyondan aldığımız, uyduyla vs ile devamlı kontrol edilen mazotlar bile hileli olabilir. Bunu da ben bir tek katkı maddeleri ile engelleyebiliyorum.

• O arabalar dizeller arasında en gürültülü olanı yapacak bişey yok 3 silindirli Volswagen motoru titreşim de fazla olur bunun yerine Hyundai accent era CRDİ bakın hem gürültüsü az hemde çok daha performanslı üstelik daha yeni model bir araç sahibi olursunuz
  • Büyük konuşmayım ama B ve C sınıfı dizel araç almam.Yalıtımları çok iyi olmadığı için o kadar gürültüyü çekmeye gerek yok.Lpg daha mantıklı bence.gerek surus keyfi gerek gurultu acisindan lpg daha avantajli.Ne zaman D sınıfı araba alırım o zaman dizel alırım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gündüz06

quote:

Dial Up'ın veya Spedoll'un dizel katkı maddelerini tavsiye ederim.Hepsiburada.com'da kargosuyla beraber çok ucuza alabilirsin (İstasyonlarda pahalı). Arabada hep yedekte tutarsın.

Arabanın deposunu her doldurmadan önce 1 şişe (50 lt-60 lt depoya 1 şişe yetiyor) dizel katkı ve ayrıca 1 şişe enjektör temizleyici katıyorsunuz.Bunu her depoda düzenli uyguladığınızda ciddi oranda yakıt katkısı sağlıyor.
    Ama dediğim gibi,her depoyu dolduruşta düzenli olarak uygulamanız lazım. 2. veya 3. depodan sonra etkisini gösterecek.

Şöyle izah edeyim durumu :

Yusufeli'nden(Artvinin ilçesi) Fethiye(Muğla)'ye gittik arabayla. Yol tam 1670 km tuttu. Aracın devrini sık sık 4000'e, hızını 160'a vurduğum halde (1.4 motor..İbresi 180'de bitiyor) 100 lt (2.5 depo) mazot yedi toplam.Katkı maddesini düzenli kullanmasam daha çok yerdi.Normalde 90-120 aralığında 1 depoyla (42 lt) 800-900 km yaptırıyordu ş.içi ş.dışı karışıkta.

Düzeltme : Sanırım aracınız Ford Focus...Bende de var.Focus'ta da baya bir işe yarıyor dizel katkı ve dizel enjektör temizleyici.Toplam 12-13 lira birşey tutuyor ikisi ama Ford'ta da en az 4-5 lt yakıt ekonomisi + seste azalma + çekişi arttırma + motor aşınımını engellemede acaip işe yarıyor. Ama ikisi beraber kullanıldığında.

Hocam çok teşekkür ederim.Evet aracım focus bende kullanmayı düşünüyorum bakalım artık.Tek sıkıntısı hep depoyu fullemek gerekecek :) Haftaya olmazsa alayım da bende kullayim bakalım ne sonuçlar gösterecek.
    Tekrar teşekkür ederim , çok sağolun.

• Merhaba Aracım 132.000 de 2006 Model 1.5 Dci Dacia Logan. Şimdi Ben Aracıma Arkadaşımın Verdiği Toyota Marka Dizel Enjektör Temizleyicisini Koysam Herhangi Bir Sıkıntı Yaşamam Değil Mi? KM Biraz Fazla O Yüzden Sordum.
    Cevaplarınızı Bekliyorum Arkadaşlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.