Şimdi Ara

Renault Talisman Alınır mı? D sınıfı araç tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
7.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar cümleten hayırlı günler 2013 yılında foruma danışarak sıfır 1.6tdi dsg comfort araç almıştım. O zaman buradaki arkadaşların görüşünden memnun kaldım hepinizi teşekkür ederim. Aracım 220 bin km ye geldi ve geçen yıkamaya bıraktım. Geri aldığımda araç yürümedi. Şanzımandan problem oldu 2000 tl civarı bi paraya yaptırdım ancak ustam aracın yenilemesinin vakti geldiğini daha büyük masraflar açamaya heran müsait olduğunu söyledi. İşim gereği sürekli uzun yol yapıyorum ve yolda kalmaktan işlerimin aksamasından korkuyorum. Şuanki aracımın güncel piyasa değeri sarı sitede 125-150 bin bandında. Aracımda sol iki kapıda ufak bi kazadan dolayı boya ve düzeltme var. Wv servisi 20 günde teslim ederim dediği için tanıdık kaportacıda yaptırdım. Başka kaza bela olmadı şükür. Bi iki ufak yağ vs. Değişimi hariç komple serviste bakımlarını yaptırdım. Yine uzun yolda yormayan bir araç tavsiyesi istiyorum sizden. Yardımcı olursanız sevinirim. Kriterim dizel otomatik olması sıfır yada sıfıra yakında olabilir. Superbe baktım güzel araç 280 civarı ellerinde yok. Passatın orta donanımının içini beğenmedim. Zaten elimdeki araçtan çok farkı yok o sebeple pek sıcak bakmıyorum. Bu talismanlarda hoşuma gitti görüntü olarak ve 200 bin civarına 60-70 bin kmde hatasız araçlar var. Talismanın 160 bg olması avantaj fakat en son brodway harici reno araç kullanmadım. Acaba sahip olupta artılarını eksilerini bilen bir arkadaş yardımcı olabilir mi? Çok yol yaptığım için araç sıkıntı çıkarsın istemiyorum genelde otobanda allah ne verdiyse basarım. Tabii ki kimseyi riske atmadan. Mevcut aracım uzun yolda genelde ortalama 7.8 yakıyor sakin kullanmam. Yakıt ve sorunsuzluk açısından üzmeyecek araçları tavsiye ederseniz sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler







  • Modelli de olsa 5 serisi bakmanı tavsiye ederim. En azından arabaya biniyorum dersin.
  • bahsettiğiniz talismanda maalesef renonun vazgeçtiği R9M kodlu motoru var (Mercedes kullanıcılarını yolda bırakan motor)
  • Renault bu segmentte en son Laguna ile piyasada tutundu ama ondan sonrası yok. Talisman renault tarafından harcanmış bir model olarak Türkiye'de tozlu raflardaki yerini yakında alır. Sen kalk Lagunayı salla, latitude getir, onu da bırak dön talisman yaptım size de. Millet artık bu oyunlara gıcık kapıyor para bağlamak istemiyor. Adam latitude aldı 3 sene sonra üretimi durduruldu arabanın. Millet niye passat dururken talisman alsınki düşüncesi geliyor hemen akla. İyi karar vermek lazım. Superb gibi bir seçenek de var.
  • yarı otomatik edc şanzıman var. hiç bulaşma. d segmentinde tam otomatikleri tavsiye ederim. mazda 6, opel insignia vs.
  • insignia veya superb niye bakmıyorsunuz?
  • bi tanıdğımda vardı 2016 sı. dün sattı. kurtuldum diye de seviniyordu...
  • İnsignia
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sivert

    yarı otomatik edc şanzıman var. hiç bulaşma. d segmentinde tam otomatikleri tavsiye ederim. mazda 6, opel insignia vs.
    Keske yari otomatik ve de EDC nin ne olduğunu ogrenip mesaj yazsaydin.
  • Renault D segmentinde tutunamıyor.
    Passat veya Superb alın pişman olmazsınız.
  • Talisman çoğu rakibinden güzel.
    Ancak alınmaz hocam.
    Satış rakamları çok düşük, ileride yürütürken ve satarken sıkıntı oluşturur. (parça fiyatı, satış vb konularda)
    D segmentinde farklı otomobil arayanlar için şu en mantıklısı Insignia.
  • En son Broadway'e bindiyseniz Reno tarafında, bırakın öyle kalsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fortune1905

    Keske yari otomatik ve de EDC nin ne olduğunu ogrenip mesaj yazsaydin.

    Alıntıları Göster
    nasıl yani?
  • Alınır, passat tayfa sevmez bu aracı.
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadaş galiba yeni gelen 1.3 TCE motordan bahsediyor.
  • TakemasterTR T kullanıcısına yanıt
    yok hocam 1.6dci çift turbolu 160hp dizel modellerden bahsediyor zaten 60-70k km'li demiş, sarı sitede sizin dediğiniz yeni benzinli motor sadece 3 tane var onlarda sıfır km.


    Renault Talisman Alınır mı? D sınıfı araç tavsiyesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 24 Haziran 2020; 14:33:51 >
  • Ben sıfırını kullandım 40 bin km, daha doğrusu yurtdışında Avis ile anlaşmalı alıp kullandım. Araç aslında genel olarak güzel, ama sıfır araç olmasına rağmen orta konsoldaki ve ekrandaki bazı fonksiyonlar kafasına göre çalışıyordu, çalışmıyordu... bu yüzden tavsiye etmiyorum.
  • Hocam bir tanıdığımda var. Araç çok güzel gerçekten donanım olarak asiri dolu ve premium hissi var bildiğin. Isıtma soğutma hafızalı koltuk masaj her şey var. İnerken binerken koltuğu kendi geri çekiyor falan. Aşık oluyorum her bindiğimde. 160hp olan uzun yol şehir içi yarı yarıya diyebilirim ekranda uzun dönem 6.5 litre diyor. Param olsa kesinlikle alacağım bir araç.
  • Bende bı ara talisman bakmistim ama ne sıfırının ne ikinci elinin piyasası yok. Ayrıca bazı forumlarda tavan icinde karton olduğunu görünce vazgeçmiştim. Şuan Insignia cosmo paket kullanıyorum. Gayet memnunum. Tavsiye ederim
  • Şimdi sorunsuzluk olsun uzun süre bineyim derseniz reno sizi üzmez.
    Bütçeye göre Talisman veya latitude alınabilir. İkiside çok dolu ve rahat araçlar. Şuan megane 3 var bende. o bile çok rahat geliyor bana. daha önce tiguan corolla 2018 felan kullandım onlara göre kıyaslıyorum. Megane 3 ün tam otomatikleri golf ve tiguan ın otomatiklerine kıyasla hiç sarsmadan geçiş yapıyor.
    WW serisini artık kimseye tavsiye etmiyorum kaç tane yakınımda ww grubu var hepsi 170 binden sonra mutlaka şanzuman arızası veriyor. Patronum 12 bin e kayınpederim de 7 bine yaptırdı mesela.
    Superb çok iyi bir araç, tabi şöförünüz varsa ve arka koltukta keyif yaparak gidiyorsanız bambaşka :D tabi renoya göre bu araçlar bakım masrafları parçaları pahalı olabiliyor.

    Ben çok uzun yol yapıyorum demişsiniz. Böyle durumlarda tavsiye edeceğim bir araç var eğer bulabilirseniz almadan önce bir test edin hak verirsiniz.
    Citroen c5 sxpk paket. 2.0 motorluları sanırım. dizel otomatik. O araçların dolu paketlerinde pnomatik süspansiyon sistemi var, 4 bağımsız beyinli süspansiyon. Bulutların üstünde gider gibi gidersiniz. Otomatik air li de diyorlar.
    Çok hassas ve yumuşak fakat bi o kadar kararlı.
    Mesela bi kaç özelliği şöyle;
    Otoyolda 100 ü geçtikten sonra eğer yol düzgünse 4 süspansiyondaki sensörler algılayıp aracı 4 cm kadar otomatik basıyor yere.
    Veya eğer dağ yoluna girdiniz 20 30 la ilerlerken çok takur tukur gidiyorsunuz altı sürtmemesi için 4 cm kadar kaldırıyor aracı.
    Hatta park ederken geri viteste kaldırıma yanaşırken sürtmemesi için otomatik yükselmesi veya araca binerken rahat bir biniş için yükseltip inerken alçaltması felan var diye okumuştum. bi sonraki aracım rahatlığı için o olucak büyük ihtimal... Arka koltuklar diz ve baş mesafesi biraz dar sadece o araçta.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.