Yarbay
16 Aralık 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme
Toplam: 159 (Bu ay: 4)
Gönderileri

Araştırdım ve Apple CarPlay ve Android Auto özelliklerini kablosuz olarak destekleyen araçları bir arada bulamadım. Bildiklerimizi ekleyelim. Artık çok önemli bir özellik haline geldi AppConnect ve araç alırken tercih edeceklere bir kolaylık olur, fikir verir diye düşündüm.

Apple CarPlay ve Android Auto ile ilgili diğer bilinmeyenleri, kullanımı kolaylaştıracak detayları da bilenler paylaşabilir. Ayrıca aparat kullanarak wireless hale getiren varsa nasıl çalıştığını, verimli olup olmadığını paylaşırlarsa iyi olur.

Ben bildiklerimle başlayayım.

1- Skoda Kamiq

2- Skoda Karoq

3- Skoda Kodiaq

4- Skoda Superb

231 bine size kalacağını mı sanmıştınız?

Alana da satana da hayırlı uğurlu olsun... Bu konuda söylenecek hiçbir söz kalmadı artık.
Daha birkaç gün önce arkadaşım arabasını ilana koydu. Bikaç gün içinde biçok kişi aradı ama en son aynı şehirden biriyle anlaştı. Adliyede memurmuş arkadaş. Bizim bulunduğumuz yerdeki adliyede işi varmış gelmişken arabayı gördü. Aile babasıyım 1.2 Clio’m vardı artık yeterli gelmiyordu motoru da cansız geliyordu diyerek sağına soluna her şeyine kusur bula bula arkadaşa zor bela pazarlık yaparak en sonunda 72.500₺ ye anlaşarak aldığı 2015 model 1.6 Megane Touch Plus aracı bugün 77.900₺’den sahibinden hatasız sevilerek binilmiştir sürekli kullandığımdan km artmaktadırdiye ilana koymuş.

2.el piyasasının neden yüksek olduğunun sebebini uzakta aramayın. Karşı komşunuz, altınızdaki bakkal, okulunuzdaki öğretmen, yan marketin reyon görevlisi, adliyedeki memur, emekli polis, emekli öğretmen teyze, pazarda yeşillik satan amca, yan okulun müdürü, falancanın kardeşi, orda bi köy var uzaktaki köyün imamı....

Kısacası arkadaşlar bu devirde herkes al-satçı olmuş. Ve piyasa bu fırsatçı kan emiciler yüzünden böyle. Aracınızı satmak istediğiniz anda başlıyor piyasanın İĞRENÇLİĞİNİ fark etmeniz. Tavsiyem aracınıza bir fiyat belirlediğinizde kafanızda maksimum bir pazarlık payı belirleyip öyle satmanız. Kimsenin uyduruk bahaneleriyle aracınızın değerini kırıp kendini acındırıp ailemle bineceğim mavralarına inanmayıp ederinde satın. Sonra ilanda 5.000₺ konmuş satılmaya çalışılan haliyle karşılaşırsınız.

Serbest piyasa isteyen istediğini istediği fiyata alır istediği fiyata satar diyebilirsiniz ama böyle çakallık ve hile hurdayla alacaksa eğer o aradaki haksız vergisiz gelirin hesabını verecek.

Devlet bu al-satçılara bir an önce bir çare bulmalı. İlla ki bir formül bulunur...
Turkcell üzerinden 49₺ içerisinde Apple MFI lisanslı 1m Lightning kablo da çıkıyor.

https://www.turkcell.com.tr/cihazlar/telefon-aksesuarlari/philips-dlp2207v-lightning-hizli-sarj-aleti

Çift USB çıkışlı ve aynı anda iki cihazı hızlı şarj ediyor. İhtiyacı olan kaçırmasın.
Sayın forumdaşlar:
2015 model 1.2 TSI Polo kullanmaktayım. 3 yıldır sorunsuz şekilde kullanıyorum. Korkunç hale gelen benzin fiyatı ve yapacağım KM artacağından LPG’li veya az yakan dizel, HB kasa, 2014 üstü 70-75 bin ₺ aralığında C sınıfı bir araç aramaktayım.

Seçeneklerim ve soru işaretlerim şu şekilde;
1) Giulietta 1.6 jtd Distinctive (Yalıtım, konfor, malzeme kalitesi)
2) Auris 1.33 Life LPG (Yalıtım, performans)
3) Astra 1.3 CDTI Sport (Performans)
4) Focus 1.6 Style LPG (yüksek km, düşük model, LPG uyumu)
5) 308 1.6 HDI 92hp Active (hiçbir fikrim yok)
6) Astra 1.6 LPG (LPG uyumu, performans)
7) ...

Sizlerden fikir, yukarıdaki araçlar hakkında yorum veya listede olmayan araç önerileri ve kafamdaki soru işaretleri hakkında kullanıcı yorumları bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim hepinize.
Arkadaşlar Polo 1.2 TSI aracımın bakım zamanı geldi. Yetkili serviste yaptırsam 700₺ dışarda yaptırsam 200-250₺ tutacak. Size iki sorum olacak tecrübeli arkadaşlar cevap verirse sevinirim.

1-) Araç 2015 model. Geçtiğimiz Temmuz’da garantisi doldu ama yetkili servis bakımlı olmaya devam ederse “iyi niyet garantisi”nden bahsediliyor. Nedir bu tam olarak? Fabrikasyon bir arızada garantili araçta bile mırın kırın eden servisler hakketen “siz yetkili servis bakımına devam ediyorsunuz gelin arızayı ücretsiz giderelim” diyor mu hakkaten? Tecrübesi olan paylaşırsa çok iyi olur.

2-) 500₺ farka değer mi? Satarken de yetkili servis bakımlı demek avantajlı oluyor.
Merhaba arkadaşlar. Sizinle çok merak edilen bir hesaplamayı yapmak istiyorum.

5S'in Türkiye fiyatını çok bulan arkadaşlar var. Bilgilendirmek görevimiz diyerek kısaca anlatacağım.

5S 16GB'ı sepete ekleyip alım sayfasına ilerleyince KDV hariç 1821 TL olduğunu ve %18 KDV olan 327 TL ile 2149 TL olduğunu görebilirsiniz.

Şimdi ben bu KDV hariç 1821 TL (910$) nasıl oluştuğunu göstereceğim, Amerika'da vergi hariç 650$ olan cihaz nasıl olur da 910$ olur diyenler için.

Türkiye'de ÖTV denen bir zıkkım vardır devletin en büyük gelir kaynaklarından birisidir. Bugün alcağınız 0km bir Volkswagen Polo için devlete %40 ÖTV ödüyorsunuz. Cep telefonlarında da durum bu ve bu miktar neyse ki %25'te.

Avrupa ülkelerinde vergi HARİÇ 580 Euro civarı olduğunu görürsünüz kendi sitelerinde. Bu miktar ülkelere ulaşıma göre ve diğer politikalara göre belirleniyor. Hiçbir ülkede Amerika'daki gibi vergi HARİÇ 650$ değil bu cihaz.

Şimdi Türkiye'de 1821 TL, %25 ÖTV eklenmiş fiyat. 1821 TL'den %25 ÖTV düştüğümüzde 1450TL gibi bir ham ülkeye giriş fiyatı çıkıyor ki bu da 725$'a ya da 523 Euro'ya denk geliyor.

Gördüğünüz gibi aslında çoğu Avrupa ülkesinden daha ucuza ülkemize giriyor ve lanet olası %25 ÖTV ve %18 KDV ile cihaz 2149TL oluyor.

Yani bir cep telefonu alırken bile sevgili ülkemize: "Buyur, cep telefonu kullanacağım için bu 700 TL vergi anamızın ak sütü gibi helal olsun" diyoruz...
Merhaba arkadaşlar. Teleservice garantili iPhone'larınızı garantiye göndermeden önce size bir uyarıda bulunmak istiyorum. Ben yaşadım siz aynı durumu yaşamayın, aynı saçmalığa maruz kalmayın.

Kilit tuşu arızasından yolladığım iPhone 5 telefonum için açılan kayıtta şunlar yazmaktaydı. Eğer siz de iPhone yollayacaksanız Find my iPhone'a girip cihazı takipten çıkartın.
Merhaba arkadaşlar. Şuan 2006 model Seat Cordoba 1.4 TDI kullanmaktayım. Ama süspansiyon sistemi sert ve kesinlikle bozuk yol arabası değil. Bu sene bir köy okuluna atandım ve yolu berbat ötesi. 1 ay gidip gelsem araba dökülür.

Bana 20.000TL'ye kadar dizel ya da LPG uygulanabilen HB ya da sedan fark etmez B ya da C sınıfı SAĞLAM alt takımı zor dokülen bir araba lazım. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar Rapid'in detayları belli olduktan sonra sıra Toledo'daydı onun da donanım ve fiyat bilgileri yayınlandı.

Fiyatlar:http://www.seat.com.tr/fiyat-listesi/2013-fiyat-listesi.aspx

Donanımlar:http://www.seat.com.tr/modeller/yeni-toledo/donanimlar.aspx

Opsiyon Listesi:http://www.seat.com.tr/seat_files/201335104249864_04%20Mart%202013%20MY13%2002-13%20Nolu%20Opsiyonel%20Ekipman%20Tavsiye%20Edilen%20Fiyat%20Listesi.pdf

Baz donanımda Perde Hava yastıkları ve ESP yok. Sadece 1.4 TSI DSG nin baz modelinde ESP var. Style donanımda ESP ve 6 hava yastığı mevcut.

Toledo: 1.2 TSI Style 42.800 ---- Rapid'de 1.2 TSI motorla en dolu donanım yok.

Toledo: 1.6 TDI Style 49.500 ---- Rapid 1.6 TDI Elegance 49.900

Yorum sizin.
Hakkında
Meslek: Öğretmen
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
MacBook
Otomobil
Volkswagen
Mobil cihaz
iPhone
Operatör
ISS
Tablet
iPad
Dünyadan Futbol
Galatasaray
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 13 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.954
İkinci El Bölümü Mesajları: 82
Konularının görüntülenme sayısı: 175.817 (Bu ay: 1.052)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.155 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.