Şimdi Ara

Dizel Araca Benzin Konulsaydı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
29.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün başıma gelen bir olay şöyleki; aracı her zaman benzin aldığım Shell bayisine götürdüm ve alışkanlık işte " 95 oktan dolucak " dedim ve hemen sonra kartla odeyeceğim için benzinin marketine dogru gidiyordumki son anda dank etti ve arabaya dogru bir koşturdum ki Usain Bolt yanımda halt etmiş " hooop usta mazot olcak ya yanlış söyledim " dedim allahtan o anda başka araca ilgileniyormuşta doluma başlamamış.

1- Eğer araca benzin doldurulsaydı full depo ve ben dolum yapıldıktan sonra durumu çaksaydım aracı çalıştırmadığımı düşünürsek içindeki benzini nasıl tahliye edebilirdik ? Bunun yöntemi nasıl olurdu.

2- Diyelim ki aracı çalıştırdım ve motora benzin karıştıktan sonra çaksaydım nasıl bir çözümümüz olurdu?

Eğer bu senaryolardan 2.si gerçekleşseydi buyuk bir hasara yol açacağını biliyorum ama yinede fikir edinmek istedim daha çok 1. senaryonun çözümünü merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KeN() -- 16 Eylül 2012; 1:19:13 >

• http://www.haber7.com/polisiye-vakalar/haber/923629-dizel-araca-benzin-koyan-hirsizlar-yakayi-ele-verdi
    Araca ne olur pek bilgim yok ama çalışmayacağını öğrenmiş oldum bunlardan
  • geçenlerde yurtdışında kiraladığımız 2012 model mercedes e memlekete döneceğimiz son gece dizel yerine benzin doldurdular. depoya koyulan pompanın üzerindeki 95 oktan yazısını gördüğüm anda araçtan inip müdahale ettim ama artık çok geçti. depo ağzına kadar benzinle dolmuştu. ama pompacının yanlış yakıt koyduğunu anladığında yüz ifadesini görmeliydiniz... sonra yaklaşık 1,5 saat uğraşıp depodaki benzini geri çektiler ve depoya krem benzeri bir tüp ne olduğunu bilmediğim bir madde koyup dizeli doldurdular. daha sonra hiç birşey olmamış gibi aracı alıp kullandım. motorda hiçbir sıkıntı yoktu sadece biraz hırıltılı çalışıyordu. ertesi gün hiçbir sıkıntı yaşamadan aracı teslim ettik. bizim şansımız yanlışlıkla benzin koyulduğunu anlayıp motoru hiç çalıştırmamamız oldu, motor çalıştırılmadığı zaman bir sıkıntı olmuyormuş, ancak yanlışlıkla benzin yerine dizel doldurulduğunda direk problem oluyormuş diye duydum..

• quote:

Orijinalden alıntı: burakkucuk

geçenlerde yurtdışında kiraladığımız 2012 model mercedes e memlekete döneceğimiz son gece dizel yerine benzin doldurdular. depoya koyulan pompanın üzerindeki 95 oktan yazısını gördüğüm anda araçtan inip müdahale ettim ama artık çok geçti. depo ağzına kadar benzinle dolmuştu. ama pompacının yanlış yakıt koyduğunu anladığında yüz ifadesini görmeliydiniz... sonra yaklaşık 1,5 saat uğraşıp depodaki benzini geri çektiler ve depoya krem benzeri bir tüp ne olduğunu bilmediğim bir madde koyup dizeli doldurdular. daha sonra hiç birşey olmamış gibi aracı alıp kullandım. motorda hiçbir sıkıntı yoktu sadece biraz hırıltılı çalışıyordu. ertesi gün hiçbir sıkıntı yaşamadan aracı teslim ettik. bizim şansımız yanlışlıkla benzin koyulduğunu anlayıp motoru hiç çalıştırmamamız oldu, motor çalıştırılmadığı zaman bir sıkıntı olmuyormuş, ancak yanlışlıkla benzin yerine dizel doldurulduğunda direk problem oluyormuş diye duydum..

Depodaki benzini nasıl geri çektiler ? Kompresorlu hortumla falan mı yoksa agizla falan mı?

• kompresörlü hortumla çektiler. ama o işlem tam bir eziyetti. normalde çok dikkatli bir kişiyim ama adamlardaki pompa depoyu okadar hızlı doldurduki inanamadım. umarım böyle bir olay kimsenin başına gelmez

Orijinalden alıntı: KeN()

Bugün başıma gelen bir olay şöyleki; aracı her zaman benzin aldığım Shell bayisine götürdüm ve alışkanlık işte " 95 oktan dolucak " dedim ve hemen sonra kartla odeyeceğim için benzinin marketine dogru gidiyordumki son anda dank etti ve arabaya dogru bir koşturdum ki Usain Bolt yanımda halt etmiş " hooop usta mazot olcak ya yanlış söyledim " dedim allahtan o anda başka araca ilgileniyormuşta doluma başlamamış.

1- Eğer araca benzin doldurulsaydı full depo ve ben dolum yapıldıktan sonra durumu çaksaydım aracı çalıştırmadığımı düşünürsek içindeki benzini nasıl tahliye edebilirdik ? Bunun yöntemi nasıl olurdu.

2- Diyelim ki aracı çalıştırdım ve motora benzin karıştıktan sonra çaksaydım nasıl bir çözümümüz olurdu?

Eğer bu senaryolardan 2.si gerçekleşseydi buyuk bir hasara yol açacağını biliyorum ama yinede fikir edinmek istedim daha çok 1. senaryonun çözümünü merak ettim

Öncelikle belirteyim. Dizel bir araca benzin koymak olabilecek durumların en kötüsüdür. Benzinli bir araca dizel koymak arasında ciddi fark vardır.

1. durumda aracı bir tamirciye/servise çekersiniz ve sadece depo temizlenir.

2. durum ise daha masraflı. Yanlışlıkla dizel yerine benzin aldınız ve farketmediniz. Kontağı açtığınız andan itibaren yakıt pompası çalışacağından tüm yakıt sistemi benzinle dolar. Motoru çalıştırdığınızda ise benzin önce enjeksiyona daha sonra da motora zarar verir. Çok büyük ihtimalle motorunuz çalışmaz hale gelir.

Tam tersi bir durumda yani benzinli bir araca dizel konulduğunda ise masraf büyük ihtimalle enjeksiyon sisteminin yenilenmesi olur. Motora zarar vermesi daha zordur. Motoru çalıştırdığınız andan itibaren tekleme ve sarsıntılı çalıştığını göreceksiniz.

Bunun dışında depo kapakları ve pompalarda standartlar vardır. Benzin pompası dizel bir aracın depo kapağına uymaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Benzinli Aracıma Mazot Koydular
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

quote:

Bugün başıma gelen bir olay şöyleki; aracı her zaman benzin aldığım Shell bayisine götürdüm ve alışkanlık işte " 95 oktan dolucak " dedim ve hemen sonra kartla odeyeceğim için benzinin marketine dogru gidiyordumki son anda dank etti ve arabaya dogru bir koşturdum ki Usain Bolt yanımda halt etmiş " hooop usta mazot olcak ya yanlış söyledim " dedim allahtan o anda başka araca ilgileniyormuşta doluma başlamamış.

Öncelikle belirteyim. Dizel bir araca benzin koymak olabilecek durumların en kötüsüdür. Benzinli bir araca dizel koymak arasında ciddi fark vardır.

1. durumda aracı bir tamirciye/servise çekersiniz ve sadece depo temizlenir.

2. durum ise daha masraflı. Yanlışlıkla dizel yerine benzin aldınız ve farketmediniz. Kontağı açtığınız andan itibaren yakıt pompası çalışacağından tüm yakıt sistemi benzinle dolar. Motoru çalıştırdığınızda ise benzin önce enjeksiyona daha sonra da motora zarar verir. Çok büyük ihtimalle motorunuz çalışmaz hale gelir.

Tam tersi bir durumda yani benzinli bir araca dizel konulduğunda ise masraf büyük ihtimalle enjeksiyon sisteminin yenilenmesi olur. Motora zarar vermesi daha zordur. Motoru çalıştırdığınız andan itibaren tekleme ve sarsıntılı çalıştığını göreceksiniz.

Bunun dışında depo kapakları ve pompalarda standartlar vardır. Benzin pompası dizel bir aracın depo kapağına uymaz.
    Açıklama için teşekkürler . Benzin pompalarında boyle bir standart varsa gerçekten güzel o zaman . Eğer yanlış yakıt doldurumu sonrasında aracı calıstırmadan kendimizin yapabileceği bir çözüm yok gibi gözüküyor çünkü depo tamamen temizlenmesi gerekir ki bunu bizim yapmamız olanaksız gibi dogru mudur ? (Yani hemen olayı sıcağı sıcağına çözmekten bahsediyorum)

• quote:

Açıklama için teşekkürler . Benzin pompalarında boyle bir standart varsa gerçekten güzel o zaman . Eğer yanlış yakıt doldurumu sonrasında aracı calıstırmadan kendimizin yapabileceği bir çözüm yok gibi gözüküyor çünkü depo tamamen temizlenmesi gerekir ki bunu bizim yapmamız olanaksız gibi dogru mudur ? (Yani hemen olayı sıcağı sıcağına çözmekten bahsediyorum)

Bunun için motoru çalıştırmadan önce hatta kontağı çevirmeden önce durumun farklına varmalıyız. Bunun için

- Pompa yakıt doldurmaya başladığı zaman sayaca bakarak yakıt litre fiyatını kontrol etmeliyiz.
    - Aldığımız fişi mutlaka kontrol etmeliyiz.

Eğer motoru çalıştırdıysanız aracınızın tüm masraflarını benzin istasyonunun sigortası karşılamalıdır. Bunun için ise mutlaka fiş gerekir. Güvenlik kamerası görüntülerine asla güvenmeyin. Görüntüleri silmesi zor değildir.

Maalesef her güvenlik önlemine rağmen dizel araçlara benzin koyulabiliyor. Pompacı hata yapabiliyor.

Depoyu siz boşaltıp temizleyemezsiniz. Hem yapamazsınız hem de bu işin uzmanı yapması doğrudur.

• eger benzin enjektore kadar giderse butun yakıt sistemi degisir... eger motorun içine kadar girerse ve stop ederse bye bye = )

benzinli araca dizel konursa en fazla stop eder depo bosaltılır temizlenir benzin koyulur ve calıstırıldıktan sonra sorunsuz binilir...
  • benzinli araca dizel konulmuyor çünkü dizel pompasının ucu girmiyormuş
    uçları farklı farklı

• 6-7 yıl önce peugeot partner 1.9 düz dizel aracıma depo bitmek üzereyken (depoda max 3-4 lt mazot varken) yanaştığım istasyonda pompacı yanlışlıkla benzin koymuş.
    miktar 6 lt kadardı.
    ben acelem olduğundan durumu farkedemedim o zamanlar pompada fiş verme olayı yoktu, ama aynı paraya her zaman aldığımdan daha düşük lt girmesi kafama takıldı, acelem olduğundan üzerinde durmayıp yürüdüm.
    Gideceğim güzergah rampa idi ve aracın çekişi düştü, 25 km kadar sonra gideceğim yere yaklaşıp yavaşladığımda ayağımı gazdan çeker çekmez aracın stop ettiğini farkettim.
    toplam 30 km olunca 6 lt mazot aldım.
    Bu şekilde 35 km daha gidip tamirciye vardım.
    Orada araca benzin konulduğu farkedildi.
    Toplamda benzin mazot karışımıyla 65 km kadar gitmiş oldum ki ilk 30 kmde karışımdaki benzin oranı mazottan fazlaydı.
    Tamircide sadece mazot filtresini değiştirdiler, aldığım benzin zaten yakılmıştır mantığı ile depoya müdahale yapılmadı,
    ayrıca depoya 1/3 oranında 10 numara yağ, 2/3 de mazot koyup sürmemi, bir arıza çıkarsa bakılacağını söylediler.
    Dedikleri gib yaptım, gerçekten hiç bir sorun çıkmadı,
    o zamana kadar araca zararı olur korkusuyla on numara alanları gördüğüm halde almıyordum,
    bu olaydan sonra ölmüş eşşek kurttan korkmaz deyip ikinci depoda yarı yarıya , üçüncü depodan itibaren full on numara kullanmaya başladım.
    on numaranın fiyat avantajı yanında aracın tüketimi lt bazında da düştü,
    bundan sonra sadece yağcıya gidecek fırsat olmayınca mazot aldım.
    aracı 60-70 bin km sonrasında sattım.
    o zamanlar araca yanlışlıkla benzin koyan pompacıdan Allah razı olsun.

• bende mıtsubıshım varken 5 6 lt kadar benzin koymuşlardı az depoda mazot var dı araba bi müddet sonra teklemeye başlayınca benzinliğe geri geldim. adamlar depoyu fulledi mazotla. sorun kesildi.
    1975 Opel Record 1.9 -1986 Mıtsubıshı Lancer 1.6 diesel -1992 Citroen BX TZD Turbo -2011 DFM Succe -2013 Mıtsubıshı L200 4x2 -2006 Fiat İdea-2000 kia pride- 1996 rover 620 si. 2006 Tata telcoline 4x2 - 2000 scudo 1,9 el. 2013 peugeot patner 1.6 -2013 WW CC 2,0 177 BG - 1993 ford p100 ben seçmedim onlar beni buldu
  • Bu olayin aynisini yasadim..

Gece 10-11 sularinda BPden dizel alicam. park ediyorum tanki dolduruyorum ki baktim elimdeki pompada 98 oktan vs yaziyor Benim basimdan asagi kaynar sular indi Ben hemen calisanlara kostum yardim istedim ne yapacagiz ne edecegiz diye. Koskoca benzinlikte bu duruma karsi hicbir onlem alamadik... Aracada 10 litre benzin koyulmus vaziyette, ne yapcaz ne edicegiz derken ben gidip etraftaki acik marketlerden hortum aramaya basladim(marketlerde kapandi kapanacak). NEyse zar zor buldum hortumu ve arabadaki benzini cekmeye calistim. Cekiyorum cekiyorum gelmiyor... Filmlerdeki gibi degil yani yarim saat 1 saat ugrastim anca 1-2 litre cikartabildim. Bende de para yok o siralar sabahi bekliyip serwiside cagiramazdim. Benzinlikdeki arkadas cek cekebildigini sonra depoyu dizelle dolduralim dediler. Depoda 8-9 litre kaldi bende daha cekemiyorum zaten, basladik en iyisinden dizeli koymaya. Depoyu fulledik sonra kontagi cevirdim calisti araba ama cok feci hirilti ve titreme veriyordu.

Oyle oradan ayrildim. Arabayla cok dusuk devirler yapiyordum. O depoyu bitirene kadar dotum tutustu motor elimde patliyacak diye Neyseki birsey olmadi!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wol4onak -- 17 Eylül 2012; 16:32:37 >

• 10 yıl önce corsa dizel araca benzin koydurmuş nişanlım. 5 km o kullandı, sonra ben kullanmaya başladım. 2 km sonra araba stop etti ve daha çalışmadı. Gece orada park edip gittik, sabah çalışmıştı. 500 metre ilerdeki tamirciye götürdüm. Usta anladı, depoyu söküp temizledi, mazot koyduk, sıkıntısız çalışmıştı.

Bende C4 varken deneme amaçlı 20-TL lik bilerek benzin doldurtup

üstüne mazot koydurdum hiç de bir değişiklik olmadı

sadece biraz titreme oldu

2-Eğer uzun bir yol almazsanız pek te birşey olmaz.Hatta dizel araca mazotun 1/5'i oranında benzin katanlar vardır.Araç çok daha hızlı ve atik olur fakat her yıl motoru değiştirmeniz gerekir. Mutlaka motora hasarı olur ancak 20-30kmde pek etkilemez eğer uzun yol giderseniz benzinin yanma eşiği daha yüksektir ve yavaş yavaş motoru eritirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.