Şimdi Ara

Director Cut ve Theatrical Cut Ne Demek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
15.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba; az önce bir film gördüm, hem Director Cut hemde Theatrical Cut sürümü var, bunlar ne anlama geliyor?

• Selamlar,

Director Cut, adından da anlaşılacağı gibi yönetmenin istediği sahnelerle eklentiler yapılmış olan versiyondur, yani filme yçnetmenin yorumu katılarak tamamlanan versiyon.

Theatrical Cut , yönetmenin prodöktörle yaptığı anlaşma çerçevesinde yorum katmayarak, filmin anlaşmasına sadık kalarak yaptığı versiyondur.
  • kısaca. directors cut. yönetmenin kurguyu tamamlayıp bu benim filmimdir dediği an filmin aldığı son haldir. yönetmen izleyicileri genelde director'cut izlerler. yani yönetmenin biçimlendirdiği son halini. ama buna pazarlama faaliyetleri girer. ve halka sunuluş aşamasında yönetmenle prodüktör bazı sahnelerin çıkarılması yada eklenmesi konusunda anlaşmaya varabilirler. buna örnek olarak blade runner filmi verilebilir. R.Scott hayranları yönetmenin hazırladığı sonu daha çok severler. Ama zamanında prodüktör yönetmenin sonunu saçma bulmuş ve sinemalarda farklı bir sonla sunulması konusunda ikna etmiştir. Fakat ridley scott adını yeterince duyurup itibar elde ettiğinde. Kendi orjinal sonu ile filmini tekrar yayınlamıştır.
  • Bizim sinemada izlediklerimiz hep "Theatrical Cut" mı oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: İlahi Morluk

Bizim sinemada izlediklerimiz hep "Theatrical Cut" mı oluyor?

Evet öyle oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _AMADEUS_

quote:

Evet öyle oluyor.

o zaman Director Cut'i izlemek daha iyi değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kef14

quote:

Orijinalden alıntı: _AMADEUS_

quote:

Evet öyle oluyor.

o zaman Director Cut'i izlemek daha iyi değil mi?

Kişiye göre değişir, alternatif sonlar veya ek sahneler tabiki filme bir renk katar ancak her zaman Director Cut daha güzel olacak diye bir kaide yoktur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Birde Extended Cut var. O da Director Cut'tan ziyade daha uzun sahneler barındıran versiyonu. En güzel örneği Yüzüklerin Efendisi'nde bulabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR

Birde Extended Cut var. O da Director Cut'tan ziyade daha uzun sahneler barındıran versiyonu. En güzel örneği Yüzüklerin Efendisi'nde bulabilirsin.

toplamda 3 saat daha uzun... her saatine değer.. extended indirmek lazım ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: popeye85

quote:

Birde Extended Cut var. O da Director Cut'tan ziyade daha uzun sahneler barındıran versiyonu. En güzel örneği Yüzüklerin Efendisi'nde bulabilirsin.

Ben bir kaç sahnesine bakmıştım fakat 3 saat kadar olduğunu hiç bilmiyordum. Extended indirmek şart oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: We are Oscar Mike

quote:

Orijinalden alıntı: popeye85

quote:

Ben bir kaç sahnesine bakmıştım fakat 3 saat kadar olduğunu hiç bilmiyordum. Extended indirmek şart oldu.

yüzüklerin efendisini extended indirmenizi önermem. farkettiğim kadarıyla çıkarılan sahneler cidden çıkarılması gerekilen sahnelermiş. tek bir sahne hariç.
    aragorn yola çıkarken arwen in arkasından ağladığı sahne. ben olsam gidemezdim o sahneyi görünce okadar diyim. ama mesela saçma sahneler hatırlıyorum. legolas ın makineli gibi etrafa ok yağdırdığı bir sahne vardı mesela. cüneyt arkın vari b sahneydi gerçekten.

• Extended Action Cut nasıl oluyor peki arkadaşlar? G.I.Joe misilleme filminin bu versiyonu çıkmış da..
  • Ben şimdi indircem de kararsız kaldım filmin en doğal yani en uzun hali Extended Action Cut oluyor dimi ? kötü de olsa o sahnelerde izlenmeli bence
  • Amacım konuyu hortlatmak değil ama 2005 senesinde 2004 yapımı olan The butterfly effect isimli filmi TV de izlemiştim. Aradan 11 sene geçmiş. Dün akşam film bakınırken tesadüfi denk geldim. Dur açimde tekrar izleyeyim uzun zaman olmuş dedim. Gerçekten de sevdiğim bir filmdi.

Meğer tv de izlediğim yönetmenin yorumu değilmiş. Saçma sapan bir son olmuştu çünkü :D

Dün izlediğim yönetmenin sonuymuş ve çok şaşırdım. Ağzım açık kaldı. Acaba ben mi yanlış hatırlıyorum diye youtubedan bakayım sonuna dedim. Filmin 4 farklı sonu varmış :D
    Onu görünce daha da şaşırdım :D

İzlemeyen varsa tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YusfRdem -- 27 Mayıs 2016; 22:17:04 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.