Notebook kullanıcıları için hazırlanmış en iyi yazılımlardan biri olan Notebook Hardware Control, içinde barındırdığı özellikleriyle dizüstü bilgisayarınızdan tam verim almanızı sağlıyor. Bu program sayesinde dizüstü bilgisayarınızın işlemci, ekran kartı, harddisk gibi donanım bileşenlerinin sıcaklığını, hızını görebilecek; gerektiği durumda müdahale edebileceksiniz.
Programın son versiyonunu indirmek için aşağıdaki linke tıklayınız. Program freeware, yani ücretsiz sürümdür.
Notebook Hardware Control 2.0 Pre-Release-06
NOT: NHC (Notebook Hardware Control) programını kullanabilmeniz içi dizüstü bilgisayarınızda Microsoft .NET Framework 2.0 yüklü olmalı. Eğer yüklü değilse aşağıdaki Microsoft .NET Framework 2.0 linkinden indirebilirsiniz.
Microsoft .NET Framework 2.0
Programı indirdikten sonra aşağıdaki resimlerden neler yapmamız gerektiğine bakalım.
-Programın Kurulması-
-Görev Çubuğundaki Simgelerin Anlamları-
-Hızlı Performans Değiştirme-
-Kardanadam Logosunun Anlamı-
-Programın Kullanımı-
---
Konu yazılımla ilgili olması rağmen notebook bölümüne açtım. Çünkü notebook kullanıcıları bu bölümde toplanıyor. Programın kurulumunu, kullanımı ve ayarlarını resimlerle elimden geldiğince anlaşılır bir biçimde anlatmaya çalıştım. Umarım faydalı olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExECaLiBuR -- 28 Nisan 2009; 14:13:23 >
Ellerine sağlık dostum, notebook kullanıcıları için çok iyi bir çalışma olmuş.
ben uzun süredir bu programı kullanıyorum çok güzel. fan sesinden rahatsız olan kullanıcılar için de çok iyi bir program fanın kaç derecede dönmeye başlayacağını kaç derecede maksimum hıza çıkacağını işlemcinin hangi voltajda çalışacağını gibi şeyleri de ayarlamak mümkün.
Tam aradığım özellikte bir şey, hemen indirip kullanmaya başlıyacağım
... " Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! "