Şimdi Ara

### DH Body Builders ### (1202. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
46.859
Cevap
283
Favori
1.536.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
20 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: montevo

beskeme birçok kez konuşuldu burda.pro değiliz haliyle ancak yinede yol akt edebiliyor insan.sabahalrı yulaf ezmesi+süt diğer öğünlerde haşlama yemekler(tavuk patates kırmızı et) ton balığı beyaz peynir ve kaşar peynir.bunlar sana gerekli proteini/karbonhidratı sağlar.göbeği eritmek çok zordur.kardiyo ağırlıklı çalışıp erittikten sonra kas çalışman gerekir bence.tabi haftada 1 kere kardiyon oalcak.

Çok teşekkürler dostum.
  • Arkadaslar uzuuun sure ara verdigim bb hayatima yeniden baslamak istiyorum. Daha once amacim yapili olmaktan ziyade kilo verip fit olmakti lakin simdi yapili olmak istiyorum. Dun basladim gogus+on koldan. Ek gida takviyeleri alayim diyorum.

Optimum Nutrition Gold Standard whey
    Scitec Nutrition glutamin 300 gr

Su ikili sizce nasil? Bulgaristan'dan bir arkadasim soyledi. Turkiye'den baska bir arkadas optimum cakma filan diyo. Netten orijinal alabilecegim bir site var mi?
    Kilo 75.8
    Boy 1.75

Gecen sene zayiflamayi kafaya koydugumda kilom 86 boy yine 1.75'ti.

Acil cevap bekliyorum arkadaslar hazir baslamisken hemen alayim yarin siparis versem cuma cumartesi anca gelir zaten.

Simdiden tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: T-Dog

BCAA yorgunluk gidermez baştan söyleyeyim. Senin ilacın creatin / vitargo

creatin kullanıyorum şuan, antreman öncesi 1 servis olarak alıyorum. ancak gün içerisinde de kullanmalıımıyım onu bilmiyorum.

Orijinalden alıntı: ezequiel1

quote:

Orijinalden alıntı: Yokujin

quote:

Kg nin 2 katı protein aliyoruz fakat karbonhidrat ve yağ tuketimi ne kadar olmalı hacim icin ?? Bilgisi olan cevaplayabilir mi ?

up up up

valla karbo ne kadar alinmali ben de merak ediyorum.

Kilonuzun 4-5 katı karbonhidrat kütle ve kuvvet için idealdir. Günlük 70-80gr civarı sağlıklı yağ da yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastos Ozius -- 22 Ocak 2014; 22:20:42 >

antrenör | fitness coach* | 92'den beridir aktif sporcu * | 87'den beridir atari / konsol oyuncusu | sinemasever | metalci | kahve tutkunu *| hayvansever * | apolitik * | agnostik * | hippi *|
  • quote:

quote:

quote:

Kg nin 2 katı protein aliyoruz fakat karbonhidrat ve yağ tuketimi ne kadar olmalı hacim icin ?? Bilgisi olan cevaplayabilir mi ?

up up up

valla karbo ne kadar alinmali ben de merak ediyorum.

Önce günlük alman gereken kaloriyi bilmen lazım (TDEE) sonrasında Hacim istiyorsan yani irileşmek istiyorsan bunun %10 fazlasıyla başlarsın her ay %5 eklersin.. Eğer Yağ yakmak istiyorsan alman gereken kalorinin %10 altında alman lazım ...

Örnek olarak veriyorum kendimi..
    1.89 boy yaş 25 83kilo olan biriyim ve haftada 3 gün idman yapıyorum

Almam gereken günlük kalori (TDEE) oranım 2607 kalori .. bunun %10 u 259.4 dır 2607 + 259,4 = 2886 kalori olur ..
    Eğer biz Hacim istiyorsak Karbonhidrat ve Protein ağırlıklı,Yağı az yemeliyiz .. Bunada şu örnek verilebilir %50 karb %30 protein %20 yağ

Eğer Cut,yani yağ yakma,Bulkta oluşan korkunç olmayan yağlanmadan kurtulmak için de 2886 - 259,4 = 2626 Kalorinin ; %40'ı protein % 30'u yağ %30'u karbonhidrat
    olarak verirsek yanlış olmaz.

Bulk için Örnek ; Almam gereken kalorinin %10 fazlasıyla başlıyoruz değil mi? Yani ''2886 Kalori''

2886 kalorinin %50 si = 1443
    2866 kalorinin %30 u = 865
    2866 kalorinin %20 si = 577

1 gram protein 4 kaloriyse
    1 gram karbonhidrat 4 kaloriyse
    ve 1 gram yağ 9 kaloriyse

1443 / 4 = 360 g Karbonhidrat
    865 / 4 = 210 g protein
    577 / 9 = 64 g yağ

yapar... Eğer Protein oranı çok fazla geliyorsa ve bunu karşılayamıyorsanız 190 g protein alıp 84g yağ alırsınız... veya bu ayarlamayı dediğim değerlerle oynayıp yapabilirsiniz. Çünkü amaç Günlük almanız gereken Kaloriyi almak! Evet stabil olan birşey varki oda ''Günlük zaten almanız gereken Protein'' kilonuz x 2'dir 80 kiloysanız 160g proteini zaten almak zorundasın bu sporu yapıyorsan... Ama Alman gereken Kaloriyi yakalayabilmen ve belki daha fazlasını,belkide daha azını (Bulk ve Cut) için bu değerleride bilmek zorundasınız.

Evet çok fazla protein oranı geldi dimi? '' Nasıl yaa kilon kadar al yeter değilmiydi?? ''
    ''Abi orda yağ yazıyor 64 gram yağ alsam benim göbeğim çok fena yağlanır''
    ''Okadar proteini vücud kabul etmiyoki niye alıyım? Hammalmıyım ben? Nasıl alıcam? ''

Bu soruları sormanız muhtemel,çünkü yıllarca saçma sapan bilgilendirme ve kulaktan kulağa dolma bilgilerden dolayı böyle düşünmeniz normal..

Yüzde hesaplamak için =http://yuzde.hesaplama.net/
    Almanız gereken TDEE (Günlük kalori) için =http://iifym.com/tdee-calculator/

Ben kendim için örnek verdim.. Siz dediğim siteden dediğim yol ile hesaplayıp günlük ihtiyacınızı öğrenip,ona göre Diyetinizi düzenliyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank08 -- 22 Ocak 2014; 22:44:53 >

• Çok iyi ya
  • max. alabileceğiniz değerler kg x 2gr protein. kg x 4gr karbonhidrat. yağı doymamış yağlardan karşılayın,günde yarım kilo ceviz de yeseniz yağlanırsınız 10 tane yumurta sarısı da. önemli olan kendi vücudunuzu öğrenmeniz. istesenizde geçemezsiniz zaten o kadar değeri. bu beslenmeyle gelişemezseniz zaten sorun sizdedir, kullandığınız wheyin markasında değil

cevap için teşekkürler. 1.83 boy 70 kiloyum. diyet ve kardiyoyla 80den indim. geçen ölçtüğümde %15 yağ oranındaydım. şuan da ona yakındır tahmin ediyorum ama ben yağlardan tamamen kurtulmak istiyorum öncelikle. hiç değilse yüzde 12ye bir ineyim. skinny fat vücut formundayım. onun için clean bulk gibi birşey yapmaya çalışıyorum. günde 120-140 civarı protein 135 civarı da carb alıyorum. carb biraz az ama kesmem gerekiyo açık oluşturmak için. kardiyo da yapıyorum.

ekleme: yağ icin de 50-60gr kuruyemiş yiyorum. biraz da makarna haslarken icine zeytinyagi koyuyorum ordan da 3-5 gram geliyodur heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezequiel1 -- 23 Ocak 2014; 1:11:10 >

hocam skinny fat oldugum icin kutle kazanmaya calissam fazla yaglanmaz miyim?

Bende skinny fattim önce biraz yağ yaktım sonra hacmen büyümeye başladım mesajlarmdan konuya bakabilirsin

Orijinalden alıntı: flug

Yağ yakmak icin genel prensipler nelerdir? + idmanlarda yağ yakıcı kullanilsa yaza kadar yağ kaybı olur mu?

Ayak idmanları hariç günlerde (mesela benim çarşamba ve cumartesi) 300 ml su ile karıştırıp idman öncesi içebilirsiniz. Sonrasında kardiyo yaparsanız yaza kadar faydasını görürsünüz. Ben denedim gerçekten işe yarıyor.

PSN / XBOX / STEAM / YTUBE : ShinQda

LG Oled G1 - LG Soundbar GX - Playstation 5 Pro with Logitech / Razer Wolverine v2 / SteelSeries QcK
  • yag yakici olarak ne kullandin? ben de ayni mantik olarak kahve yapiyorum.

yag yakici olarak ne kullandin? ben de ayni mantik olarak kahve yapiyorum.

Supplementler.com
    Scitec Thermo-Fx 20 Paket - Termojenik
    http://www.supplementler.com/urun/scitec-thermo-fx-20-paket-830

bunu kullanmıştım 7 ay öncesine kadar

Mart ayında başlayıp haziranda bitirmiştim. Dediğim gibi 5 günlük program boyunca haftada 3 kez idman sonrası, cumartesileride salona kardiyo için giderdim. 85 kilodan 76 ya kadar düştüm. Yağ yakımı ciddi derece olmuştu.

Etkileri ne derseniz , Haziran da hem sporu hemde ürünü bıraktıktan sonra bu zamana kadar kilo alamıyorum. Kas kütlemde azaldığı için zayıf gözüküyordum.

Şu 1 ay içerisinde

Supplementler.com
    Scivation Xtend BCAA 369 Gr - BCAA
    http://www.supplementler.com/urun/scivation-xtend-375-gr-405

Supplementler.com
    Muscletech Phase 8 Protein 2088 Gr - Kompleks Protein
    http://www.supplementler.com/urun/muscletech-phase-8-protein-2088-gr-899

2 ürün ve günde hiç aksatmadan 3-4 ton balığı , öğleden sonraki her öğünde tavuk pilav , makarna et döner filan çeşitli kombineler yaparak tekrardan kilo almaya başlayabildim sonunda.

Siz benim gibi tembellik edip o kilo verdirici ürünü kullandıktan sonra sakın ama sakın spor u bırakayım demeyin. Ciddi derecede felaketle sonuçlandı bende.

Sağlık açısından bir sorun olmadı ama hastanede görev yaptığım için , canım istedikçe tahlil sonuç yaptırdım normaldi değerler hep.

PSN / XBOX / STEAM / YTUBE : ShinQda

LG Oled G1 - LG Soundbar GX - Playstation 5 Pro with Logitech / Razer Wolverine v2 / SteelSeries QcK
  • Millet 2 aydır Upper / Lower rutinimden sonra klasik rutine döndüm. Yorumlarınızı bekliyorum. Boyum 182 cm , Kilo 75, Yaş 20

Pts Göğüs Biceps

Reverse Incline Press x4
    Dumbell Bench Press x4
    Incline Dumbell Fly x3
    Low Cable Cross x3

Barbell Curl 4 Set
    Incline Dumbell Curl x2
    Hammer Curl x2

Salı Bacak

Squat x4
    Leg Press x3
    Leg Extension x2
    Dumbell Stiff Legged Deadlift x3
    Leg Curl x3
    Seated Calf Raise x3
    Standing Calf Raise x3

Perşembe Omuz Karın

Shoulder Press 4 set
    Lateral Raise x4
    Upright Row x3
    Rear Delt Raise x4
    Karın hareketleri

Cuma Sırt Triceps

Barfiks x2
    Barbell Rowing x4
    Rope Straight Arm Pullup x3
    Grip Lat Pull x3
    Deadlift x2

Skullcrusher x3
    French Press x3
    Rope Triceps x3

Düzeltmem gereken nereler var ?
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.