Şimdi Ara

Depozito iade sistemi yılbaşında başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
4.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
19 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Depozito iade sistemi yılbaşında başlıyor

Çevreyi koruma ve ekonomik katkı sağlama amacıyla geliştirilen depozito iade sistemi yıl başından itibaren kullanıma sunuluyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum depozito iade sisteminin başlangıç tarihi hakkında, "Depozito uygulamasına 2022 Ocak ayı itibarıyla başlayacağız." dedi.

Ayrıca Bkz.Türkiye, benzinli ve dizel otomobil satışlarını bitirecek anlaşmaya imza attı

Ocak 2022 itibariyle vatandaşlar depozitolu cam, plastik ve metal ambalaj atıklarını iade ederek para kazanacak. Marketlere geri dönüşüm otomatları konacak ve iadeler bu makinelere yapılacak. Vatandaşlar geri dönüşüme kazandırdığı atık miktarı kadar para ödülü alacak. İade otomatlarının ne kadar kullanıldığı uzaktan takip edilecek. Mahalle mahalle geri dönüşüm oranları tespit edilecek. Gerekli yerlerde geri dönüşümün teşvik edilmesi sağlanacak. Depozito iade sistemi sayesinde hem çevre korunacak hem de ekonomik katkı sağlanacak.

Bakan Kurum, depozito iade sistemi hakkında şunları söyledi:

“Türkiye Çevre Ajansı'mız ile depozito yönetim sistemini kuruyoruz. Online merkezi veri sistemini ve internet bağlantılı depozito iade makinalarımızı hazırlıyoruz. Uygulamayı 2022 Ocak ayı itibarıyla başlatacağız. Ekonomimize yıllık 4 milyar lira katkı ile on binlerce vatandaşımıza istihdam sağlayacağız"

Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/cevre/bakan-kurum-turkiyeyi-kuresel-iklim-degisikligiyle-mucadelenin-en-onemli-aktoru-yapacagiz/2417843

• İnsanlar aç üstüne bir de eğitimsiz olunca (okur-yazarlıktan bahsetmiyorum) çöpü ayırmakmış, geri dönüşümmüş, çevreymiş, gelecekmiş düşünemiyor. Önceliği aç karnını doyurmak. Tabii ki bu güzel bir proje ancak sürdürülebilirliği hakkında şüphelerim var. Sebebi geçmişteki tecrübemiz. Ambalaj geri dönüşümü çöp konteynırlarını konuldu belli yerlere. Halkımızın çok umurunda olmadığı gibi konteynırlara amacı dışında her türlü çöpü attılar. Haliyle proje rafa kalktı.
  • Bir pet kaç krş diye bir bilgi var mı ?

• Haberde sanki havadan para kazanacakmışız gibi bir hava oluşturulmuş da şimdi o depozitoyu satın alırken bize ödetip sonradan verecekse hiçbir anlamı yok geçmişte olduğu gibi. Çünkü bunun adı ödül olmuyor o zaman.

• Hurdacilar kazanacağına ben kazanayım.

• Pfand sistemi tr ye geliyor demek hayırlı olsun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İnsanlar aç üstüne bir de eğitimsiz olunca (okur-yazarlıktan bahsetmiyorum) çöpü ayırmakmış, geri dönüşümmüş, çevreymiş, gelecekmiş düşünemiyor. Önceliği aç karnını doyurmak. Tabii ki bu güzel bir proje ancak sürdürülebilirliği hakkında şüphelerim var. Sebebi geçmişteki tecrübemiz. Ambalaj geri dönüşümü çöp konteynırlarını konuldu belli yerlere. Halkımızın çok umurunda olmadığı gibi konteynırlara amacı dışında her türlü çöpü attılar. Haliyle proje rafa kalktı.

• Şu amazon kutularını nakite çevirsek yeter.

• AtiMX4 A kullanıcısına yanıt

Aynen. Sokakta karton ve geri dönüşüm toplayanların cebine de göz koymuşlar gibi. Ama bence sistem bizde çok kolay işlemez. Maalesef geri dönüşümleri ayıracak kadar bilinçli insanın ülkemizde çok olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca kağıt toplayıcılar o cihazları iki de birde patlatır. Sokak sokak gezmektense tek yerden toplu malzeme almak işlerine gelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• AtiMX4 A kullanıcısına yanıt
    içeceği alırken parayı sizden tahsil edicekler ister iade et ister etme sana kalmış.artık almanyaya tatile gideriz:)frankfurt havalimanında 5 dk da birileri gelip şişe topluyor ütstleri başları temiz.mecbur atıyorsun orda.

• depozito parası 50 kuruş su 1,5 tl ha ister taşı ister at.

• Çok güzel bir gelişme. İnsanlar markete giderken yerde bulduğu çöpü bile toplar bence.. Emeği geçenleri tebrik etmek lazım.

|| Huawei P30/ELE-L29 || LG 43UF7787 || ZTE ZXHN F6600 || iPad Mini 5th Gen || LG SN4-300W ||

''Yarım kalan bir hikayeyiz artık seninle, ayrı yollara yürüyoruz, hayat bu. Serseri bir rüzgar gibi estin sen şimdi uzaklara. Ben, göğsümde solgun bir gülle yaşarım yıllarca. Yaşamaksa bu! Ayrı akşamlara yatıp ayrı sabahlara uyanırız bundan sonra, hataları aşk sanıp başka tenlerde avunuruz boşuna. Ve gizli gizli yaralanırız... Şunu bil ki daima en güzel yeri hatırana saklarım talan olmuş gönül bahçemde. Saçlarımda tel tel hüzünlerle, gözlerimde azalan güneşlerle, ben hep seni beklerim bu şehirde. Bir gün dönersin diye...''
  • bence başarılı bir çalışma türk insanını anca para ile motive edebilirsin

Bu şekilde düşünmeyeceksiniz işte. Almanya da çoğu markette bu sistem yıllardır var. Hatta indirim çekine dönüştürüyor bedava alışveriş yapabiliyoruz. cam metal kağıt ve pil var ayrı ayrı. Türkiye de bu sistemi başlatmakla iyi yapıyor. Hurdacılar yine çöpten toplayacağını toplar.
    Ayrıca sistemi kuracaklar orası okey ama bir cam şişeye 5 kuruş vereceklerse vazgeçsinler daha iyi. Atıyorum bir tane plastik 0.5 litre şişenin fiyatı sıfırı 25 kuruş. Geri dönüşümde buna 20 kuruş vermesi lazım. Gidip de 5 kuruş veriyorsa ben onda çakallık var derim. Boş pet şişelerinin sıfır fiyatı kaç kuruş üreticiye sormak gerek. Sonuçta su 1-1.5 TL bir şey diye hatırlıyorum. Türkiye fiyatlarını bilmiyorum tamamen attım. Ama 5 kuruş olacağını da zannetmiyorum. Hatta zincir marketlerde bu olay olursa vatandaş yolda gördüğü şişeleri alıp saklamaya başlar bile. :)

• Modern çağ yalanlarında bu gün.

Çok büyük saygı duyuyorum bu meslekleri icat edenlere, zeka böyle bir şey işte

Cam ve kağıt dışında (ki o da bir yere kadar) depozito ve geri dönüşüm olayı sanırım bu yüzyılın en iyi aldatmacalarında ilk beşe girer

Ve adamlar sırf bunun için sektör yarattılar tüm dünyada.

Helal olsun, valla büyük başarı

"Plastik Geri Dönüştürülüyor mu Sanıyorsunuz"

Evrim Ağacıyoutube
    Plastik, Geri Dönüştürülüyor mu Sanıyorsunuz?
    https://www.youtube.com/watch?v=EzJPwC-MnyY&feature=youtu.be

Evrim Ağacıyoutube
    Ayırdığınız Plastiğin Ne Kadarı Geri Dönüştürülüyor? | Geri Dönüşüm Bizi Kurtarabilir mi?
    https://www.youtube.com/watch?v=aDCznz8rINY&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladro -- 12 Kasım 2021; 9:59:50 >

• Bu sefer mantıklı bir iş yapmışlar, Almanya'da yapılan bir uygulamaydı çok beğeniyordum.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.