Şimdi Ara

Denize köpek sokmak nasıl yasak olabilir ?? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
215
Cevap
3
Favori
13.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: wardak

quote:

Orijinalden alıntı: bystander1907

quote:

Orijinalden alıntı: VForZandetta

quote:

Orijinalden alıntı: bystander1907

V For Zandetta...
    Ettiğin o küfürleri yüzüme karşı etseydin seni komaya sokardım yemin ederim...Muhtemelen senden en az 13-14 yaş büyüğüm (27) o yüzden ergenliğine veriyorum...

11 yaş kücük olabilirm ama senden daha kültürlü ve daha insanım. Daha hayvanseverim.( Seni sevmiyorum aama nedense)
    Senin hic bir hayvana hakaret etmeye hakkin yok. Onlar emin ol senden daha insancil ve daha temiz.

Köpek = İt

İt 2 harfli olduğu için söylemesi daha kolay...Velhasıl İt iğrenç,pis bir hayvandır.
    Sen seviyorsun diye insanların keyfini bozmaya hakkın olamaz.İtini çok seviyorsan götürürsün insanların olmadığı yere yüzdürürsün...
    Onca mekan onca yer varken kalkıp insanların olduğu yerde yüzdürürsen bigün benim gibi ters birine denk gelirsin,ağzını burnunu eline verirler söyleyeyim.

arkadaşın kendisiyle alakam yok ama bulundugunuz sahilde denize giren bir köpeğe ve sahibine hiç bir şey yapamazsınız boşuna ağzını burnunu kırarım diye fevri konuşmayın. köpek gerekli evrakları varsa ve aşıları tamsa sahibine ait bir mal olarak işlem görür yasada. kısacası siz o sahile yanınızda cantayla nasıl gidiyorsanız baskalarıda köpekleriyle gelebilir tek kelime etmeye hakkınız yoktur. ama bu köpek tasmasız iken herhangi bir insanın hayatını kasıtlı yada kasıtsız olarak tehtid ederse o zaman gereken ceza uygulanabilir. bu durumlar nedir? köpek sahilde birisine saldırır ise ( tabi saldırdığı kişi sahibiyle kavga halinde değilse) veya denizde yüzen birisiyle kurduğu temas nedeniyle hayatını tehlikeye atar ise. kişilerin köpek korkusu bu kapsama girmiyor cunku korku da psikolojik bir hastalık sayılır ve herkes kendi hastalıgından ve korunma yontemlerinden kendisi sorumludur... kısacası apaçi dediğimiz ne oldugu belirsiz tiplerin elinde yetişmemiş insanlarla iletişim halinde yetişmiş bir köpek zaten sahibine baglı ve insanlara zararsızdır. bunun cinsi ne olursa olsun (pitbull'un dan terrier'ine bu boyledir. biraz köpek bakmışlığınız varsa bunu bilirsiniz) o yuzden sahilde nakilsiz olarak (tasma boynunda ki halkadır. ucundaki zincir ip halat her neyse ona esasen nakil denir) gezen köpeklerin çok büyük çoğunluğu saldırgan olmayan tamamen oyuncul köpeklerdir. korkuyor veya tedirgin oluyorsanız sahibiyle düzgün bir dille konuşur birbirinizden uzak yerlerde bulunur veya başka çözümler bulursunuz. ama o köpeği oradan göndermek, sahibinin agzını burnunu kırmak gibi bir hakkınız yok. köpek istemiyorsanız evcil hayvanın girmesinin yasak olduğu özel plajlara gidersiniz olur biter.

bunlar işin yasa boyutu birde oteki boyutuna bakarsak, köpekler denize giren insanoglu'nun yuzde 99 undan daha zararsızdır denize karşı. köpekler suyun içinde tuvaletlerini yapamazlar. o yuzden yok işiyor yok sıcıyor demesin kimse bosuna. sahile bu ihtiyacılarını giderebilirler. bunun sorumlulugu da sahibindedir. bilinçli bir sahip zaten poşetiyle gezer ve gerekeni yapar. (hatta daha bilinçlisi köpeğini sahile getirmeden önce ihtiyaçlarını gidermiş olmasına özen gösterir) bende sahilde (özellikle halka acık sahillerde) pek çok kişiden rahatsız oluyorum. iç çamaşırıyla denize giriyor (işediğine de hiç şüphem yok), sevgilimi, arkadaşlarımı dikizliyor, küfürlü konuşup etrafımda ki gereksiz sulu şakalaşmaları beni rahatsız ediyor. ama benim özgürlük sınırlarıma mudahale etmedikçe o insana bir mudahalede bulunma sansım olmadıgına göre ya katlanıyor yada özel plajlara gidiyorum. keşke 50 metrelik sahilde 200 tane köpek olsa ama 1 tane o tip insanlardan olmasa ama ne mumkun...

Sanırım şu yorumdan sonra "başkalarını rahatsız etme hakkın yok köpek şöyle yapar blablablablabla" diyenler çenelerini kapatıp forumdan ayrılabilirler.

Çok iyi olmuş bu

• cok sacma bir yasak olmus kopekteki pire,bit ve kene'den cekiyorsaniz korkmayin pire,kene ve bit yuzemez bogulur olur zaten insanlarin kopelerini denize sokmalari bu yuzden birazda serinlesin diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hybrid Theory*

Kimsenin olmadığı bir yerde sokabilirsin. Milleti rahatsız etmeye hakkın yok.

• Ne temiz, titiz insanlar varmış. Köpekten korkmuyorlar, sadece tiksiniyorlar. Bir de denizi sahipleniyorlar "hayır burası bizim" diye. Balıklar, deniz anaları, ahtapotlar falan da belediyeye şikayet edilme konusunda risk grubunda o zaman.
  • Millet denize nıçıp işiyor bir köpeğin girmesimi yasakmış ? Yakında köpek beslemekde yasak olucak.Birde bence yalandır.Sırf korkutmak çorba parası kaldırmak için yapıyorlar inanma derim
  • millet senin köpeğinle mi yüzmek zorunda sokakta yürürken bile rahatsız oluyorum köpeklerden sahilde hiç çekemem gidin kimsenin olmadığı yerde yüzdürün
  • Korkan olabilir veya rahatsız olan olabilir. Açıkcası bende yanımda bir köpek yüzsün istemem. Üstelik denize mıçma ihtimalide var

• nice köpekler gördüm girecek denizi yok, nice denizler gördüm içinde köpek çok.. dolmuş moda bağladım
  • Hangi cins olduğuna, köpeğinin karakterine bağlı bence.. Denize girince korkup sahibini boğan bi köpek bile gördüm, kurtardık adamı ama Göğsü kan içinde kaldı, patiledi hayvan. Golden dı, senin köpeğininde panik olup başka birine yada sana bu muameleyi yapmıyacağı ne malum. Çoluk var çocuk var onların görüp korkup boğulmıyacakları ne malum.

1-Ya sakin bi yerde denize sokarsın.
    2-Yada köpeğinin kimseye zarar veremiycek kadar ufak olması gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gangbangster

Belediye tüm sahillere denize evcil hayvan, köpek girmesi yasaktır yazılı tabela koymuş. Sizce böyle bir tabela koyulabilirmi? Belediye ne hakla böyle bir engelleme koyabilir. Deniz tüm canlılara ait değilmidir?

Edit: Avukatla görüştük, kimsenin böyle bir yasak koyamıyacağını savunuyor ama belediye zabıtaları öyle konuşmuyor. Gelmiş 2 adam yok ceza yazarmış, bağlı tutmadan durması bile yasakmış falan fişman

Fransaya gitmişdik biz orda köpeği göle falan sokmuştuk karışanda yoktu :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: sayınalpbey

Korkan olabilir veya rahatsız olan olabilir. Açıkcası bende yanımda bir köpek yüzsün istemem. Üstelik denize mıçma ihtimalide var

Koca denizde sen hiç dibinde yüzen birini gördün mü şu ana kadar? Ayrıca bu sahte titizliği de anlamış değilim. İnsanların denize işemesi ve s*çması gayet normal kabul ediliyor, hatta plajda tuvaleti gelen çocuğuna "gel denize götüreyim" diyen anne-babalar bile var. Bundan tiksinmiyorsunuz, ama köpekten tiksiniyorsunuz öyle mi? Bence gerçekçi bir bahane değil. En azından hayvanlar denizi tuvaletini yapmak için değil, yüzüp serinlemek için kullanıyor. Deniz sanki babanızın malı, sanki havuz. Denizde yanında kimin yüzeceğine pek karar veremezsin, işte dediğim gibi orası havuz değil, tüm canlılara açık olan "deniz".

• yorumları okudum da yorum yazanların bir çoğu ben de dahil denize işemiştir. şimdi de gelmiş köpek girince deniz kirlenir, hastalık, kanser vs. diyor.. bi gidin allah aşkına insandan daha pis bir varlık var mıdır? denizleri, doğayı havayı kirleten insanın ta kendisi.. bir de insanların yoğun olarak girdiği plaj zaten pis olur onu tartışmaya gerek yok. temiz deniz istiyorsanız koylarda yüzün..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gangbangster

Belediye tüm sahillere denize evcil hayvan, köpek girmesi yasaktır yazılı tabela koymuş. Sizce böyle bir tabela koyulabilirmi? Belediye ne hakla böyle bir engelleme koyabilir. Deniz tüm canlılara ait değilmidir?

Edit: Avukatla görüştük, kimsenin böyle bir yasak koyamıyacağını savunuyor ama belediye zabıtaları öyle konuşmuyor. Gelmiş 2 adam yok ceza yazarmış, bağlı tutmadan durması bile yasakmış falan fişman

Senin köpeğinin yanında ben 5 yaşındaki kızım nasıl yuzdurebilirim. Ya saldırırsa senin köpeğin benim güvenliğim için girmemesi lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: WildEagle

yüzeysel cevaplari okudum ve yasaklanmasını dogru buldum teprik etdim belediyeyi çünkü hayvanlar denize girdikden sonra cogunda bir panık oluyor ve karaya cıkmak için çabaliyorlar karaya adım atıklari gibi kurulanmak için silkeleniyorlar ve yoldan gecen insanlari islanmasına sebeb oluyorlar ve rahatsiz ediyorlar .

ben de seni "teprik" ettim, kurduğun cümle ve bize iletmek istediğin mesaj için.
  • valla denize girmesini bilmem de mahallede gezdirirken bile hayvan kaldırıma yola vs tuvaletini yapıyo alıp çöpe atmıyorlar 3-5 defa denk geldiğimde uyardım genelde özür dileyip alıcam vs diyorlar ama yok alan görmüyorum hatta biri sanane falan dedi o zaman bende seni şimdi takip edip kapının önüne pislesem ne düşünürsün dedim afalladı konuşa konuşa gitti
    ayrıca bu evde köpek besleyen hayvan sevgisinden öldüm bittim diyenleri anlamak çok güç seviyosan sokaktan köpek al besle hepsi cins köpek alıyo zaten o köpekler sizin yüzünüzden çifleştirilip satılıyor piyasası oluşıuyor bu sözde hayvan severler sokaktaki başı boşlardan alsa beslese sokakta bakımsız köpek kalmazdı ama nerde çoğunun amacı gösteriş...
    denizede sakin yerlerde soksunlar ama plajda insnaların arasında köpeği denize sokmak saçma tiksinmeyi geçtim bir çok kişi köpeklerden korkar aynı denizde durmaktan

• quote:

Orijinalden alıntı: Vaio

valla denize girmesini bilmem de mahallede gezdirirken bile hayvan kaldırıma yola vs tuvaletini yapıyo alıp çöpe atmıyorlar 3-5 defa denk geldiğimde uyardım genelde özür dileyip alıcam vs diyorlar ama yok alan görmüyorum hatta biri sanane falan dedi o zaman bende seni şimdi takip edip kapının önüne pislesem ne düşünürsün dedim afalladı konuşa konuşa gitti
    ayrıca bu evde köpek besleyen hayvan sevgisinden öldüm bittim diyenleri anlamak çok güç seviyosan sokaktan köpek al besle hepsi cins köpek alıyo zaten o köpekler sizin yüzünüzden çifleştirilip satılıyor piyasası oluşıuyor bu sözde hayvan severler sokaktaki başı boşlardan alsa beslese sokakta bakımsız köpek kalmazdı ama nerde çoğunun amacı gösteriş...
    denizede sakin yerlerde soksunlar ama plajda insnaların arasında köpeği denize sokmak saçma tiksinmeyi geçtim bir çok kişi köpeklerden korkar aynı denizde durmaktan

Köpeğimin kakasını her zaman poşetle alıp çöpe atarım. Yalnız, atsan da şöyle bir dert var ki, sanki kakayı çıplak elle avuçlayıp atmaya gidiyormuşsun gibi herkes sana bakıyor, bazıları beş metre öteden embesil embesil iğrenme hareketleri yapıyor. Kaka dolu poşeti yüzlerine at patlasın o derece yani. Şu ana kadar ağaç kenarına çişini yapan köpeğim için bana "şimdi bunu temizle" demesinden tut, poşetteki kakayı atmaya gittiğim çöp konteynırının yanından geçen kocakarının tekinin "oraya atamazsın taammı atamazsın" demesine kadar birçok şey geçti başımdan, ki konteynır bir binaya, siteye falan da ait değildi. Diyorum işte millet psikopat.

Benim de aynı denizde durmak istemediğim tipler oluyor ama hiçbirini kovmuyorum.

• Insanlar boyle bencil iste kardesim. Sanki koca deniz babasının tapulu malıymıs gıbı sahiplenmis. Aslinda ne yasal olarak ne de etik olarak hicbir sorun yok ama gel göl ki cahil insanimiz herseyden tiksiniyor böyle. Kendi daha pis haberi yok. Sen insanlardan uzak yerlerde yüzdürmeye calis, serefsızın birisi kafaya takar zehirler fln çok yazık olur.

• uzak bi yerde denize sokarsın bişey olmaz ayrıca siz parka köpeklerini mıçtıran insanlarsınız poşetle toplamanız lazım parklarda oynayamıyoruz adım başı mok.(bilinçli insanlara değil bu sözüm)
  • Yasak olur tabi ben girdiğim denizde köpek istemem arkadaşım git insanların olmadığı bir yerde sok köpeğini denize tabela koymakla iyi etmişler ayrıca belki adam köpekten korkuyor kardeşim senin o adamın sahil keyfinin içine sıçmaya ne hakkın var? Biti olur piresi olur belki sen köpeğini sürekli temiz tutuyorsun ama biz bunu bilemeyiz orada da kimseye bunu anlatamazsın o yüzden köpeğini insanların denize girmediği bi yerde denize sok
  • Yolda yürürken dahi köpeklerden korkan insan sayısı çok fazladır.Tatile giden kişi girdiği denizde köpek görse hoşuna gider mi?Empati yapın bir kere,düşünün köpekten çok korkuyorsunuz tatil için 2-3 gün kafanızı dinlemeye geldiğinizde sahilde köpek gördünüz.Tepkiniz ne olurdu?Açıkçası ben köpeklerin insanların olduğu yerde denize sokulmasına karşıyım.Öyle denize dışkısını yapacak olduğundan değil insanların huzurunu bozacağından dolayı.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.