Yarbay
06 Haziran 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
16 üye
Görüntülenme
Toplam: 89 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Merhabalar, güncel olarak kullanmakta olduğum sistemim

GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV
Sapphire RX 5700 XT Pulse
Ryzen 5 3600 (Arctic Freezer Duo soğutuculu)
B450M A PRO MAX Anakart
700w PSU
2 adet SSD

için hava akışı iyi olan (malum hem işlemci hem ekran kartı sıcak çalışan modeller), kablo düzenlemesi iyi, mümkünse 4 fanlı 500-600 liraya kadar bir kasa arıyorum. Nedense önü cam olan kasalardan ziyade mesh olanların daha iyi performans sağlayacağını düşünüyorum, doğru mudur ?
Mesela Gamebooster, Gametech gibi tuhaf markaların 400 liradan bile ucuza mesh ve 4 fanlı kasaları var ama güvenemiyorum açıkçası. Aradığım özelliklere uygun kasa önerisinde bulunursanız sevinirim
Merhabalar, kullanmakta olduğum Ryzen 5 3600 boşta iken gerçekten inanılmaz sıcak çalışıyor, üstelik hem fanda hem de sıcaklıkta dalgalanmalar oluyor. Boşta 60 dereceye kadar çıkıyor bazen. Fan çok ses yapıp çok hızlı döndüğü zaman iste ancak 40 dereceye düşürüyor. Bulunduğum ortam biraz sıcak bu sorun ondan dolayı mıdır yoksa stock soğutucu olmasından mı veya forumlarda bahsedilen ve hiç anlamadığım voltaj falan filandan dolayı mı ? Üstelik kasamın yan kapağını hep açık tutuyordum ama kasada bir intake bir tane de egzoz fan olduğu için kapalı durmasının daha iyi olacağını düşünerek kapattım ama sanki daha da kötü oldu gibi... Nolur biri yardımcı olsun kafayı yememe ramak kaldı
Merhabalar şu anki sistemim şöyle;

Ryzen 5 3600
1 adet 64 GB Kingston SSD
1 adet 7200rpm HDD
B450M-A PRO MAX anakart
Asus Cerberus GTX 1050Ti 4GB
ve High Power 600w PSU. Bu PSU 12V kanalından 432w güç verebiliyor yani takdir edersiniz ki oldukça kötü, zaten kasa içinde gelmişti.

Bu ekran kartı yerine AMD RX 5600 almayı düşünüyorum belki bir de m2 ssd alırım, ona göre f/p bir PSU önerirseniz sevinirim. 500-550 lira civarında olursa çok iyi olur.

İyi forumlar.
GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual Kit Ram

AMD Ryzen™5 3600 Soket AM4 + Wraith Stealth 3.6 GHz 32MB 65W 7nm İşlemci

MSI B450M-A PRO MAX B450 AM4 AMD Ryzen DDR4 4133MHz (O.C.) M.2 USB3.2 Anakart

TOSHIBA OCZ 960GB TR200 Seris Sata 3.0 SSD

Ramlerin mhz olarak uyumu ve işlemcinin anakart ile uyumu ?
Merhbalar elimde mevcut olan kasam, 600W güç kaynağım, HDD'im, SSD'im ve ekran kartımı kullanarak bir sistem toplayacağım. Kalan parçalar olan anakart, işlemci ve ram'i şöyle düşündüm.

Crucial 16GB (1x16GB) Ballistix DDR4 2666MHz CL16 PC Ram 755 TL

AMD Ryzen™5 3600X Soket AM4 + Wraith Spire 3.8GHz 32MB 95W 7nm İşlemci 1.875 TL

MSI A320M PRO-E A320 Socket AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3200 MHz (O.C.) USB 3.1 Anakart 380 TL

1. Ram'in mhz'i bakımından bir sıkıntı olur mu ve genel olarak sistem uyumlu mudur ?
2. İmzamda yazan Harddisk ve SSD bu anakarta uyumlu olacak mı ?

Teşekkürler.
Bir kaç tane sorum olacak.

1. Amazon'un son olarak bize biçtiği fiyattan dah afazlasını alma gibi bir durum var mı ? (Ek vergi vs.)
2.Daha önce alan eden oldu mu ?
Dh ahalisi son zamanlarda bazı exelerin açılmama sorunu ortaya çıktı bilgisayarımda. Uygulamaya tıklıyorum ama hiçbir geri tepki alamıyorum öyle duruyor. Genellikle eski oyunlarda oluyor bu olay. Diyenler olacaktır oyunlar eski ise Windows 7 ile uyumsuz olduğu için çalışmıyordur , maalesef sorun onla alakalı değil çünkü yine Windows 7 de oynadığım oyunlardı bu açmaya çalıştıklarım. Nasıl çözüleceğine dair bir fikri olan varsa lütfen esirgemesin

Teşekkürler
Merhaba DH ahalisi. Şu aralar ekran kartını değiştirme arefesindeyim ancak aklımda bazı sorular var fikir verirseniz memnun olurum.

1-Sizce imzamda yazan karttan GTX 760 veya 770 e geçiş matıklımıdır ?
2-Güç kaynağı sorun yaratır mı ?
3-Başka kart önerileriniz varmı ?
Beyler en bastaki sozcuge rastgele basinca tuhaf tuhaf seyler oluyor. Ama nedense çoğunda Davutoğlu geciyor.

Buradan sonra sozcuk onerisiyle yazacagim

Merhaba Gazetesi Fatih bey merhaba ben de bunu affettim bir şey yok ki de bir Davutoğlu lazım ama ben bu günlerde bir şey yok ki de bir Davutoğlu lazım ama ben de bunu affettim bir şey yok ki de bi ara beni de bir Davutoğlu lazım ama ben bu günlerde yaşanan tüm gelişmeleri spor hattında bulabilirsiniz bir şey var mı diye bir Davutoğlu Bulgaristan ve bu gizlilik yükümlülüğüne bir şey yok ki de bir Davutoğlu lazım ama ben Davutoğlu lazım ama ben bu günlerde bir şey

Bunun gibi devam ediyor. Nedir bu davutoglu sirri bilen varsa aydınlatsin
Beyler bu sene sınava gireceğim icin kimliğimu yeniletmem gerekti. Bende gidip fotograf çektiğim saclarim uzun oldugu icin fotoğrafçıya toplamam gerekip gerekmedigini sordum. Sadece pasaportta gerekli olduğunu söyledi. Eve gelincede babam toplmadan cektirdigim icin kizdi ve sinava almazlarsa gorursun dedi bağırdı. Su isin aslini bilen varsa aciklasin kimlik resminde kulaklarin gozukmesi zorunlulugu varmi yoksa gozukmesede oluyor mu ?
Hakkında
İlgi Alanları: Müzik - Futbol - PC
Forum İmzası:
GIGABYTE-P67-D3-B3 // 3VGA GTX 560 Superclocked // Geil Value Plus 2x4 GB 1600 mhz // Dark Knight ATX Kasa // High Power 600 Watt // Intel i5 2500 3.30 Ghz // 64 GB Kingston SSD // Samsung HD753LJ 750 GB 7200 rpm
Hakkımda:
“Onlar mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vermişler, Çanakkale Savaşları’nın kaderini değiştirmişlerdir. Burada geçen her saniye, kullanılan her an, ölen her nefer, Türk vatan ve milletinin mukadderatını çizmiştir. Kara savaşlarına katılan ilk birlik olan 57. Alay, vatan sevgisinin ne olduğunu insanlığa göstermiştir. Bu kahraman Alayı hayranlık, minnet ve rahmetle anıyorum.” - Mustafa Kemal ATATÜRK
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
PC
Dünyadan Futbol
Galatasaray
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5.616
İkinci El Bölümü Mesajları: 11
Konularının görüntülenme sayısı: 8.213 (Bu ay: 103)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 721 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.