Şimdi Ara

Denize köpek sokmak nasıl yasak olabilir ?? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
3
Favori
13.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • köpekler için ayrı boşaltım istasyonları var e peki o zaman denize girip o işi yapan insan kılıklı lara neden serbest o deniz ...
  • Ben sahsen kopegimi denize ya sabah kimsenin olmadigi saatlerde yada insanlarin az oldugu yerde sokarim. Yanimda posetimide tasirim. Ben insanlara saygi gosteriyorum gerekeni yapiyorum ancak cogu kisi buna tepki gosterihor ve cok kisiyle kavga ettim bu yuzden. Sana bi zarari yok arada 30-50 metre mesafe var. Lan senden daha temiz o hayvan. Hani bazi insanlar cidden yasamasin yani bu kadarda olmaz. Su forumda bile var yani o tiplerden. Yaziklar olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim ister köpeğin pis tüylerinin denize bulaşmasını? Ayrıca köpek 5 dakikada bir işer oraya buraya bokunu bırakır falan.Ayrıca salyaları var falan millet iğrenir.

Madem köpeğini çok yüzdürmek istiyorsun o zaman al bir bot 2niz beraber yüzün içinde bakalım..Ayrıca köpek yüzmeye meraklı hayvan değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krj1c2

Kim ister köpeğin pis tüylerinin denize bulaşmasını? Ayrıca köpek 5 dakikada bir işer oraya buraya bokunu bırakır falan.Ayrıca salyaları var falan millet iğrenir.

Madem köpeğini çok yüzdürmek istiyorsun o zaman al bir bot 2niz beraber yüzün içinde bakalım..Ayrıca köpek yüzmeye meraklı hayvan değildir.

1-kopekler yuzmeye bayilirlar.
    2-salyalari zararsizdir. Ama igrenebilirler evet. Tuy konusunda haklisin ama millet sanki piril piril temiz giriyor sanki denize. Ayrica denizlerimiz yeterince pis. Bi tuyle mi kirlenicek.
    3-Cis konusunda bisi diyemem. İser hayvan. E millette isiyo. Kucuk cocuklarini isetince kime bisi demiyoda kopek isiyince laf ediyosunuz.

• olaya nerden bakarsan bak köpeğin denize girmesi hoş değil. öncelikle kimi insanlar köpeklerden çok korkarlar. mesela benim arkadaşım yolda yürürken aniden karşısına köpek çıktı, kız arabaya çarpılıyordu az kalsın. denizin içinde görse heyecan yapıp boğulmayacağı ne malum. onun haricinde dışkısı, idrarı, salyası var. senin köpeğin belki aşılı, temiz olabilir ama sürüyle parazit var köpeklerden insana geçen. onun haricinde ıslak hayvan denizden çıkınca silkeniyor ki en sinir olduğum şey 1-2 kez yanımda olmasa da uzağımda denk geldi. yani saymaya kalksam daha yazarım birkaç şey daha ama gerek yok. bunun hayvan sevgisiyle de alakası yok. ben de zamanında köpek baktım ama denize sokulması taraftarı değilim. insan yokken sokarsın ona bişey demem ama insanların içinde sokmak yanlış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jambon

quote:

Kim ister köpeğin pis tüylerinin denize bulaşmasını? Ayrıca köpek 5 dakikada bir işer oraya buraya bokunu bırakır falan.Ayrıca salyaları var falan millet iğrenir.

2-salyalari zararsizdir. Ama igrenebilirler evet. Tuy konusunda haklisin ama millet sanki piril piril temiz giriyor sanki denize. Ayrica denizlerimiz yeterince pis. Bi tuyle mi kirlenicek.
    3-Cis konusunda bisi diyemem. İser hayvan. E millette isiyo. Kucuk cocuklarini isetince kime bisi demiyoda kopek isiyince laf ediyosunuz.

İnsanlar temiz mi diyorsun da sonuçta herkes köpek sevmek zorunda değil ayrıca insanlar tabiki işiyor denize ama kimse görmüyor görse iğrenirler elbet.Kimsede köpeğin bokunu bıraktığı yerde yüzmek istemez açıkcası

• quote:

Orijinalden alıntı: I Love Cookies

quote:

Orijinalden alıntı: Vaio

valla denize girmesini bilmem de mahallede gezdirirken bile hayvan kaldırıma yola vs tuvaletini yapıyo alıp çöpe atmıyorlar 3-5 defa denk geldiğimde uyardım genelde özür dileyip alıcam vs diyorlar ama yok alan görmüyorum hatta biri sanane falan dedi o zaman bende seni şimdi takip edip kapının önüne pislesem ne düşünürsün dedim afalladı konuşa konuşa gitti
    ayrıca bu evde köpek besleyen hayvan sevgisinden öldüm bittim diyenleri anlamak çok güç seviyosan sokaktan köpek al besle hepsi cins köpek alıyo zaten o köpekler sizin yüzünüzden çifleştirilip satılıyor piyasası oluşıuyor bu sözde hayvan severler sokaktaki başı boşlardan alsa beslese sokakta bakımsız köpek kalmazdı ama nerde çoğunun amacı gösteriş...
    denizede sakin yerlerde soksunlar ama plajda insnaların arasında köpeği denize sokmak saçma tiksinmeyi geçtim bir çok kişi köpeklerden korkar aynı denizde durmaktan

Köpeğimin kakasını her zaman poşetle alıp çöpe atarım. Yalnız, atsan da şöyle bir dert var ki, sanki kakayı çıplak elle avuçlayıp atmaya gidiyormuşsun gibi herkes sana bakıyor, bazıları beş metre öteden embesil embesil iğrenme hareketleri yapıyor. Kaka dolu poşeti yüzlerine at patlasın o derece yani. Şu ana kadar ağaç kenarına çişini yapan köpeğim için bana "şimdi bunu temizle" demesinden tut, poşetteki kakayı atmaya gittiğim çöp konteynırının yanından geçen kocakarının tekinin "oraya atamazsın taammı atamazsın" demesine kadar birçok şey geçti başımdan, ki konteynır bir binaya, siteye falan da ait değildi. Diyorum işte millet psikopat.

Benim de aynı denizde durmak istemediğim tipler oluyor ama hiçbirini kovmuyorum.
    Keşke kakayı kadının suratına yapıştırsaydın

Bu arada ben yanımda yüzmesinden rahatsız olmam.Eğer saldırgan davranırsa az ötede yüzerim.İnsanların önce kendine çeki düzen vermesi lazım.

Not:Köpek falan beslemiyorum bu arada.

• Ben olsam rahatsız olurdum. Öyle bir durum olursa da önümde şikayet ederdim. Hatta bir çok kişinin yanyana yüzmesinden rahatsız olduğumdan baya ileri açılıyorum

Kimsenin olmadığı yerlerde de deniz var. Deniz sadece plajlarda/milletin denize girdiği yerde değil.

• Şimdi sokağa çıktığınızda ilk işiniz 50 kuruşa su alıp bulduğunuz ilk kabın içine boşaltmak olsun. Kimilerine insanlığını hatırlatır. Konu kilit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 24 Ağustos 2012; 15:23:45 >
  • quote:

quote:

işte saf ülkemin saf insanları . TBMM onay vermedikçe HİÇ KİMSE şu şurada denize gidemez diye bi kural koyamaz. Hiç bi insan evladı da köpek giremez diye bişi yazamaz. ben olsam her gün giderim köpeğimide sokarım.

• Yorumlara bakarak ülkede ne kadar geri kafalı,eğitimsiz,cahil insanların olduğunu anlamak keşke bu kadar kolay olmasaydı.
  • Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık.

Tam özet budur bence. Her insan köpekleri sevmiyor maalesef, alerjisi olanlar falan da oluyor haliyle. Ben girmesine karşı değilim, hatta beraber bile yüzerim ama toplu bir alanda rahatsız olacak insan mutlaka çıkacaktır, korkan çocuklar olacaktır. Bazı gıcık, sırf laf olsun diye söyleyen insanları geçiyorum zaten. İnsanlardan uzak bir yerde yüzsün diyeceğim fakat halk plajında öyle bir olasılık yok.

3-5 insan hayvanı denize işiyor,sıçıyor diye genellemede yapılamaz, yine ben istiyorum yüzecek de diyemezsiniz.

Şimdi bir kaç şey daha yazacağım ama yazdıkça ilk yazdığım atasözü/deyim daha çok haklı çıkacak, yeter bu kadar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu denize kopek sokma yasagi yanlis ve eksik birde okuzler giremez diye yasak koysunlar milletin karisina kizina salca olan taciz eden okuzlere yasak gelmeli hic bir kopegin bir kadina askiti olup sulandigini gormedim ama o iki ayakli okuzlerin askinti olduklarini herkes gormustur ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Gangbangster

Belediye tüm sahillere denize evcil hayvan, köpek girmesi yasaktır yazılı tabela koymuş. Sizce böyle bir tabela koyulabilirmi? Belediye ne hakla böyle bir engelleme koyabilir. Deniz tüm canlılara ait değilmidir?

Edit: Avukatla görüştük, kimsenin böyle bir yasak koyamıyacağını savunuyor ama belediye zabıtaları öyle konuşmuyor. Gelmiş 2 adam yok ceza yazarmış, bağlı tutmadan durması bile yasakmış falan fişman

sırf şu soruya kimse böyle bir yasak koyamaz demişse o avukatın diplomasını alıp okula geri yollasınlar

Burada eksik bilgi var. Belediye bu yasağı neden koymuş. belki de son zamanlarda bir olay yaşandı veya çok fazla şikayet alındı ya da belki tıp çevrelerince bir görüş yayınlandı. Yani yasağın nedenini bilmeden hiçbir avukat veya hakim bu konuda fikir beyan etmez.

Çünkü halkın sağlığı veya genel kamu düzeni ve güvenliği gibi konuların tehlikeye girmesi durumunda bu bahsettiğiniz yasak konulabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ali.U

Yeni bir yasa çıkıyordu çıktı mı bilmiyorum. Hayvanlar mal sayılıcaklar. Yani köpeğiniz başkasının malına zarar verirse öldürülebilecek. Tamam bu yasanın kötü yanı.Fakat bu demek değildir ki bunlar köpekleri bağlayarak onları kendi malınız gibi kullanacağınızı göstermez. Tamam bazı türler sizin köpeği kendinize tutsak etmeniz için genetik mühendisleri tarafından geliştirilmiş. Ya bu hayvan sahiplerinin kafaları herhalde çalışmıyor.Ya seni doğduğun günden beri tasmaya bağlayıp sadece seni bağlayanın canı istediğinde dışarı çıkmak. Hata yaptığında azar işitseniz. Hayvan psikoljisi diye birşey sanırım biliyorsunuzdur. Bir süre sonra hür olmak isterler.Kendinizi korumak için köpek yetiştirebilirsiniz. Ama bunu onu bağlayıp yapmak yerine bir insanı nasıl terbiye ediyorlarsa sizde onu öyle terbiye etseniz. Bir ıslıkla yanınıza gelse işi bitince canı istediğini yapsa. Nasıl olur bunu yapmak zor geldiği için bir tasmaya bağlayıp istediklerini yaptırıyorlar. Neyse çok uzattım. Bunlar zor değil. Bazı şeyleri düşünmelisiniz.

Böyle bir yasa yok. Yani köpeğiniz başkasının malına zarar verirse öldürülecek diye birşey olamaz. O bahsettiğiniz yasa Türk Borçlar Kanunu kapsamında bir borca karşılık evcil hayvanların da haczedilmesi ve satılarak geliri ile borçluya olan borcun ödenmesi şeklindedir. Ancak o da her hayvanı kapsamıyor. Yani evdeki akvaryumunuza (ki 400-500 liralık balıklar var) borcunuzdan dolayı haciz gelebilir.

Ama tekrar ediyorum belli şartlar var ise gerçekleşebilir bu. Yani aslında evcil bir hayvanın haczedilmesi de pratikte pek mümkün değildir hukuken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_gunner -- 24 Ağustos 2012; 20:52:18 >

• Sonra diyorlarki ülke niye gelişmiyor.Adamlardaki uslübe bak köpeğe it diyor.Neymiş köpek deniz işermiş merak etmeyin köpekler insanlar gibi denize işiyemez anca onu köpeğe "it" diyen donla denize giren insanlar yapabilir.Birde utanmadan plajı kirletir diyor akşam saatine kadar plajda bekle bakayım insanın pisliğini o zman gör kalabalık yerlerde insanlar korkabilir yasak olması doğal ama deniz babanın malımı lan itin deniz ne işi var diyosun.2 sene önce şilede sokak köpeği 5 yaşındaki çoçuğu girdapdan kurtarmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helgin -- 24 Ağustos 2012; 21:11:17 >
  • yakında denizde balıkların yüzmesi yasaktır derlerse şaşmayın
  • Köpeğe alerjisi olabilir falan demişsiniz de sigaraya alerjisi olan bir kişi bulunduğu ortamda sigara içiliyorsa sigara içenleri kovabiliyor mu? Kovamıyor. Aynı şey. Ha sigara içenleri kovabilse bile köpeği kovması pek doğru olmaz. (Tüy müy diyenler havuzlara girsin saç toplasın)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: the_gunner

quote:

Yeni bir yasa çıkıyordu çıktı mı bilmiyorum. Hayvanlar mal sayılıcaklar. Yani köpeğiniz başkasının malına zarar verirse öldürülebilecek. Tamam bu yasanın kötü yanı.Fakat bu demek değildir ki bunlar köpekleri bağlayarak onları kendi malınız gibi kullanacağınızı göstermez. Tamam bazı türler sizin köpeği kendinize tutsak etmeniz için genetik mühendisleri tarafından geliştirilmiş. Ya bu hayvan sahiplerinin kafaları herhalde çalışmıyor.Ya seni doğduğun günden beri tasmaya bağlayıp sadece seni bağlayanın canı istediğinde dışarı çıkmak. Hata yaptığında azar işitseniz. Hayvan psikoljisi diye birşey sanırım biliyorsunuzdur. Bir süre sonra hür olmak isterler.Kendinizi korumak için köpek yetiştirebilirsiniz. Ama bunu onu bağlayıp yapmak yerine bir insanı nasıl terbiye ediyorlarsa sizde onu öyle terbiye etseniz. Bir ıslıkla yanınıza gelse işi bitince canı istediğini yapsa. Nasıl olur bunu yapmak zor geldiği için bir tasmaya bağlayıp istediklerini yaptırıyorlar. Neyse çok uzattım. Bunlar zor değil. Bazı şeyleri düşünmelisiniz.

Böyle bir yasa yok. Yani köpeğiniz başkasının malına zarar verirse öldürülecek diye birşey olamaz. O bahsettiğiniz yasa Türk Borçlar Kanunu kapsamında bir borca karşılık evcil hayvanların da haczedilmesi ve satılarak geliri ile borçluya olan borcun ödenmesi şeklindedir. Ancak o da her hayvanı kapsamıyor. Yani evdeki akvaryumunuza (ki 400-500 liralık balıklar var) borcunuzdan dolayı haciz gelebilir.

Ama tekrar ediyorum belli şartlar var ise gerçekleşebilir bu. Yani aslında evcil bir hayvanın haczedilmesi de pratikte pek mümkün değildir hukuken.

http://haber.mynet.com/yeni-yasayla-komsunuz-kopeginizi-oldurebilir-638154-guncel/

Buyrun

Haber eksik. Bunu yapabilmenin bir sürü şartı var. Bu yeni kanun ile gelen bir şey değil. eski kanunda da vardı. Hatta ben size devamını söyleyeyim. Eğer şartlar oluşursa köpeği öldürürsünüz ve bahçenize gelen zarardan da köpeğin o andaki bakıcısı ve olayla ilgisi olmasa bile köpeğin sahibi sorumlu olup zararınızı karşılar. Ama bunun bir sürü şartı var. Rasgele hazırlanmış bir haber. Yani bu haberden yola çıkarak kimseye zarar vermeyin.

Belli durumlar oluştuğu zaman karşınızdaki bir insanı da öldürebilirsiniz ve hiç ceza almazsınız (Nefs-i müdafa veya meşru müdafa halleri).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_gunner -- 24 Ağustos 2012; 21:50:12 >

• quote:

quote:

Aslında hayvanlar tuvaletini yapmakta insanlardan daha insaflı ve seçici. Mesela benim köpeğim ortalıkta asla kakasını yapamaz, belirli yerleri vardır. Çişini de sadece ağaç kenarlarında yapar. Ama insan öyle mi? Çişi, kakası mı geldi? Orada bir deniz var, hem tuvaletini yap hem de suyla yıka! Ama iş köpeklere gelince çok titiz(!) halkımızın saçma bahaneler sürmekte üstüne yok.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.