Şimdi Ara

Denize köpek sokmak nasıl yasak olabilir ?? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
215
Cevap
3
Favori
13.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kutsal Adam

Yolda yürürken dahi köpeklerden korkan insan sayısı çok fazladır.Tatile giden kişi girdiği denizde köpek görse hoşuna gider mi?Empati yapın bir kere,düşünün köpekten çok korkuyorsunuz tatil için 2-3 gün kafanızı dinlemeye geldiğinizde sahilde köpek gördünüz.Tepkiniz ne olurdu?Açıkçası ben köpeklerin insanların olduğu yerde denize sokulmasına karşıyım.Öyle denize dışkısını yapacak olduğundan değil insanların huzurunu bozacağından dolayı.

Alıntıları Göster
    bu köpekler ilerde evrim geçirip bu günlerin hesabını soracak yazın bir yere

• quote:

Orijinalden alıntı: Gangbangster

Belediye tüm sahillere denize evcil hayvan, köpek girmesi yasaktır yazılı tabela koymuş. Sizce böyle bir tabela koyulabilirmi? Belediye ne hakla böyle bir engelleme koyabilir. Deniz tüm canlılara ait değilmidir?

Edit: Avukatla görüştük, kimsenin böyle bir yasak koyamıyacağını savunuyor ama belediye zabıtaları öyle konuşmuyor. Gelmiş 2 adam yok ceza yazarmış, bağlı tutmadan durması bile yasakmış falan fişman

O belediye kesin akp'lidir adamlar dünya'yı sadece kendilerine ait sanıyorlar... Bence boş tehditler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: I Love Cookies

quote:

Orijinalden alıntı: Vaio

valla denize girmesini bilmem de mahallede gezdirirken bile hayvan kaldırıma yola vs tuvaletini yapıyo alıp çöpe atmıyorlar 3-5 defa denk geldiğimde uyardım genelde özür dileyip alıcam vs diyorlar ama yok alan görmüyorum hatta biri sanane falan dedi o zaman bende seni şimdi takip edip kapının önüne pislesem ne düşünürsün dedim afalladı konuşa konuşa gitti
    ayrıca bu evde köpek besleyen hayvan sevgisinden öldüm bittim diyenleri anlamak çok güç seviyosan sokaktan köpek al besle hepsi cins köpek alıyo zaten o köpekler sizin yüzünüzden çifleştirilip satılıyor piyasası oluşıuyor bu sözde hayvan severler sokaktaki başı boşlardan alsa beslese sokakta bakımsız köpek kalmazdı ama nerde çoğunun amacı gösteriş...
    denizede sakin yerlerde soksunlar ama plajda insnaların arasında köpeği denize sokmak saçma tiksinmeyi geçtim bir çok kişi köpeklerden korkar aynı denizde durmaktan

Köpeğimin kakasını her zaman poşetle alıp çöpe atarım. Yalnız, atsan da şöyle bir dert var ki, sanki kakayı çıplak elle avuçlayıp atmaya gidiyormuşsun gibi herkes sana bakıyor, bazıları beş metre öteden embesil embesil iğrenme hareketleri yapıyor. Kaka dolu poşeti yüzlerine at patlasın o derece yani. Şu ana kadar ağaç kenarına çişini yapan köpeğim için bana "şimdi bunu temizle" demesinden tut, poşetteki kakayı atmaya gittiğim çöp konteynırının yanından geçen kocakarının tekinin "oraya atamazsın taammı atamazsın" demesine kadar birçok şey geçti başımdan, ki konteynır bir binaya, siteye falan da ait değildi. Diyorum işte millet psikopat.

Benim de aynı denizde durmak istemediğim tipler oluyor ama hiçbirini kovmuyorum.

oha.gif

kadına bak la, çöp attığın yere bile karışıyor nasıl bir ülkede yaşıyoruz ya..

• quote:

Orijinalden alıntı: Daci

quote:

Orijinalden alıntı: WildEagle

yüzeysel cevaplari okudum ve yasaklanmasını dogru buldum teprik etdim belediyeyi çünkü hayvanlar denize girdikden sonra cogunda bir panık oluyor ve karaya cıkmak için çabaliyorlar karaya adım atıklari gibi kurulanmak için silkeleniyorlar ve yoldan gecen insanlari islanmasına sebeb oluyorlar ve rahatsiz ediyorlar .

ben de seni "teprik" ettim, kurduğun cümle ve bize iletmek istediğin mesaj için.

Alıntıları Göster
    köpeği hortumla ıslat.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nepennthe

köpeği hortumla ıslat.

Alıntıları Göster
    adamlar oraya belkide 3-5 günlüğüne belkide günü birliğine kafa dinleyip yüzmeye geliyor, gelen adamın birde köpek fobisi varsa ve sen yakınındaysan o tatil, kafa dinleme düşüncesi olduğu gibi bitiyor ve gerginleşiyor o adam...belki birkaç kişi bu şekilde oluyor ve bütün yıl yüzmeyi bekliyen adamın köpek yüzünden 1 gününü yiyorsun...ayrıca insan keyif almak ve spor için yüzerken köpeklerim %99 u hayatta kalmak için yüzer(yüzerken keyif almazlar bizim gibi)...iyi olmuş bence...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zibidigibi

Köpek denizin içinde heycanlanıp baskasının uzerine atlayabiliyor veya tam tersi kopeğı goren yuzerken bocalıyabilir.

ayağının dibindeki kumun içinde gömülü olan 1.2 metrelik vatoz ve olabilecek diğer varlıkların etkisi bocalatmıyorsa bence köpek sorun değildir

quote:

Orijinalden alıntı: Hybrid Theory*

quote:

quote:

Kimsenin olmadığı bir yerde sokabilirsin. Milleti rahatsız etmeye hakkın yok.

'Ya senden rahatsız oluyorsam' dersem?
    Diyorumki deniz tüm canlılara ait değilmidir? Detayına girmedim. Görmediğin konu hakkında hak-haksızlık tartışması yapmayalım

Güzel kardeşim yasak olmasının da nedeni var değil mi? Kimsenin olmadığı bir yerde denize sokarsan kim karışır?

karışıyorlar. Denedim karışmasalar neden uğraşayım milletle. Geçen sene sorun çıkartan bir kadın vardı yine aynı kadın yine aynı yerde. Zab9ıta geldi, 4-5 defa telefon almış, köpek varmış, insanları ratahsız ediyormuş. Kadın hemşireymiş, gözlerinin önünde bir çocuk çırpına çırpına ölmüş...
    Doğduğumdan beri evimde kimi zaman 3 kimi zaman 1-2 köpek oldu. Yanımda yatarlar. Yemek yediğim tabaklardan yerler. Bana birşey olmamış. Bana hastalıklarından bahsediyorlar bir de, yeterince tecrube bilgim var.

benim de hiç köpeğim olmadı. Köpeklerden korkuyorum. Ben yürürken yolumu değiştiriyorum. Denizde görsem ne yapacağımı bilemem

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yasaklanamaz ancak insanların toplu olarak denize girdikleri bir yerde rahatsız edebileceği için sokmamanız daha uygundur.
  • Ben çeşmede , dalyanda , izmirde denize soktum. sıkıntı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rudeboytr

quote:

Bende denize insan hayvanının girmesinden hele hele elbise ile denize girenlerden rahatsız oluyorum o ne olacak şimdi? Havuz olsa tamam sokmazsın ama deniz doğaya aittir köpekte doğanın bir parçasıdır. Bu yüzden hiç bir sakınca yoktur.

Alıntıları Göster
    Ben dün götürdüm soktum kimsede bir şey diyemedi diyemez de çünkü kimseyi rahatsız etmedi köpek ben tasmasını çözmedim yanından ayrılmadım bir sıkıntı olmadı korkan insanda benim yanımda denize girmedi zaten korkmayan insanlar girdi. Bir sıkıntı yok sadece bir tane kadın köpeği denize sokmayın çocuklar mikrop kapacak dedi o kadar

• Belki köpek bir balikla aşk yaşar sonra köpek baligi olur ve insanları yer diye korkuyorlardır

• quote:

Orijinalden alıntı: elrohir telrunya

adamlar oraya belkide 3-5 günlüğüne belkide günü birliğine kafa dinleyip yüzmeye geliyor, gelen adamın birde köpek fobisi varsa ve sen yakınındaysan o tatil, kafa dinleme düşüncesi olduğu gibi bitiyor ve gerginleşiyor o adam...belki birkaç kişi bu şekilde oluyor ve bütün yıl yüzmeyi bekliyen adamın köpek yüzünden 1 gününü yiyorsun...ayrıca insan keyif almak ve spor için yüzerken köpeklerim %99 u hayatta kalmak için yüzer(yüzerken keyif almazlar bizim gibi)...iyi olmuş bence...

Dostum bende köpeğimi götürdüm denize soktum ve korkan insanların olduğunuda biliyorum o kadar anlayışsız değilim. Gittim çok kuytu bir yere sahilde ben erken gittim insanlar gelmeye başladı işte korkan insan biraz daha uzak durdu köpekten korkmayan insan hemen 1-2 metre yanında girdi hani sahil küçücük bir yer değil insanların biraz birbirine karşı anlayışlı olması lazım ben tasmasını çözmedim uzun bir tasması bağlıydı tasmasını çözmeden bende yanında yüzdük. Dediğim gibi sahil kocaman öyle çok çok korkuyorsan biraz uzakta girersin bunda bir sıkıntı yok. Ben götürdüm kimse rahatsız olmadı.

• Köpek tasmasiz yuzdurulecek değil yüzerken yanınızdan gececek hali de yok kimsenin korkması ya da tiksinmesi için bir neden yok. Saçma sapan, bilinçsiz şeyler söyleyerek kendinizi küçük düşürüyorsunuz .

• quote:

Orijinalden alıntı: Pisistratos

Yolda yürürken dahi köpeklerden korkan insan sayısı çok fazladır.Tatile giden kişi girdiği denizde köpek görse hoşuna gider mi?Empati yapın bir kere,düşünün köpekten çok korkuyorsunuz tatil için 2-3 gün kafanızı dinlemeye geldiğinizde sahilde köpek gördünüz.Tepkiniz ne olurdu?Açıkçası ben köpeklerin insanların olduğu yerde denize sokulmasına karşıyım.Öyle denize dışkısını yapacak olduğundan değil insanların huzurunu bozacağından dolayı.

Vallahi köpeğime 500 liraya yakın aşı masrafı yaptırdım. Her 2 ayda bir iç dış parazit aşısını yaptırıyorum. köpeğe özel şampuanıyla yıkıyorum. Ben biliyorum çok korkan insan var köpeği sokakta yürürken görüp çığlık atan insan var farkındayım. Ben onlara anlayış gösterip sahilde köpeğimin tasmasını çözmüyorum sabah erkenden gidiyorum ki yer alayım eğer sonradan gelen insan korkuyorsa biraz uzakta otursun diye. Eğer öyle fobi derecesine tasmalı köpekten korkucak derecesine korkan varsa oda biraz uzağa doğru sersin havlusunu biraz uzakta girsin biraz anlayış göstersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: EagleEyes37

quote:

Vallahi köpeğime 500 liraya yakın aşı masrafı yaptırdım. Her 2 ayda bir iç dış parazit aşısını yaptırıyorum. köpeğe özel şampuanıyla yıkıyorum. Ben biliyorum çok korkan insan var köpeği sokakta yürürken görüp çığlık atan insan var farkındayım. Ben onlara anlayış gösterip sahilde köpeğimin tasmasını çözmüyorum sabah erkenden gidiyorum ki yer alayım eğer sonradan gelen insan korkuyorsa biraz uzakta otursun diye. Eğer öyle fobi derecesine tasmalı köpekten korkucak derecesine korkan varsa oda biraz uzağa doğru sersin havlusunu biraz uzakta girsin biraz anlayış göstersin.

Her insan anlayış göstermez.Kendi kendine 'ulan şu köpeğin keyfi için daha uzağa mı oturayım?!' der.Buda oradaki kişi veya kişilerin huzurunu bozar.Yukarıda bir arkadaş demiş 'o zaman bende inek getireyim oda serinlesin' aynı olay sizin içinde geçerli insanların pek uğramadığı saatlerde neden girmesin?Zararı olmaz ama köpekten korkan insanlar çok fazla ve sahilde sizin köpekle dolaşmanız onları tedirgin eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: wardak

quote:

Orijinalden alıntı: bystander1907

quote:

Orijinalden alıntı: VForZandetta

quote:

Orijinalden alıntı: bystander1907

V For Zandetta...
    Ettiğin o küfürleri yüzüme karşı etseydin seni komaya sokardım yemin ederim...Muhtemelen senden en az 13-14 yaş büyüğüm (27) o yüzden ergenliğine veriyorum...

11 yaş kücük olabilirm ama senden daha kültürlü ve daha insanım. Daha hayvanseverim.( Seni sevmiyorum aama nedense)
    Senin hic bir hayvana hakaret etmeye hakkin yok. Onlar emin ol senden daha insancil ve daha temiz.

Köpek = İt

İt 2 harfli olduğu için söylemesi daha kolay...Velhasıl İt iğrenç,pis bir hayvandır.
    Sen seviyorsun diye insanların keyfini bozmaya hakkın olamaz.İtini çok seviyorsan götürürsün insanların olmadığı yere yüzdürürsün...
    Onca mekan onca yer varken kalkıp insanların olduğu yerde yüzdürürsen bigün benim gibi ters birine denk gelirsin,ağzını burnunu eline verirler söyleyeyim.

arkadaşın kendisiyle alakam yok ama bulundugunuz sahilde denize giren bir köpeğe ve sahibine hiç bir şey yapamazsınız boşuna ağzını burnunu kırarım diye fevri konuşmayın. köpek gerekli evrakları varsa ve aşıları tamsa sahibine ait bir mal olarak işlem görür yasada. kısacası siz o sahile yanınızda cantayla nasıl gidiyorsanız baskalarıda köpekleriyle gelebilir tek kelime etmeye hakkınız yoktur. ama bu köpek tasmasız iken herhangi bir insanın hayatını kasıtlı yada kasıtsız olarak tehtid ederse o zaman gereken ceza uygulanabilir. bu durumlar nedir? köpek sahilde birisine saldırır ise ( tabi saldırdığı kişi sahibiyle kavga halinde değilse) veya denizde yüzen birisiyle kurduğu temas nedeniyle hayatını tehlikeye atar ise. kişilerin köpek korkusu bu kapsama girmiyor cunku korku da psikolojik bir hastalık sayılır ve herkes kendi hastalıgından ve korunma yontemlerinden kendisi sorumludur... kısacası apaçi dediğimiz ne oldugu belirsiz tiplerin elinde yetişmemiş insanlarla iletişim halinde yetişmiş bir köpek zaten sahibine baglı ve insanlara zararsızdır. bunun cinsi ne olursa olsun (pitbull'un dan terrier'ine bu boyledir. biraz köpek bakmışlığınız varsa bunu bilirsiniz) o yuzden sahilde nakilsiz olarak (tasma boynunda ki halkadır. ucundaki zincir ip halat her neyse ona esasen nakil denir) gezen köpeklerin çok büyük çoğunluğu saldırgan olmayan tamamen oyuncul köpeklerdir. korkuyor veya tedirgin oluyorsanız sahibiyle düzgün bir dille konuşur birbirinizden uzak yerlerde bulunur veya başka çözümler bulursunuz. ama o köpeği oradan göndermek, sahibinin agzını burnunu kırmak gibi bir hakkınız yok. köpek istemiyorsanız evcil hayvanın girmesinin yasak olduğu özel plajlara gidersiniz olur biter.

bunlar işin yasa boyutu birde oteki boyutuna bakarsak, köpekler denize giren insanoglu'nun yuzde 99 undan daha zararsızdır denize karşı. köpekler suyun içinde tuvaletlerini yapamazlar. o yuzden yok işiyor yok sıcıyor demesin kimse bosuna. sahile bu ihtiyacılarını giderebilirler. bunun sorumlulugu da sahibindedir. bilinçli bir sahip zaten poşetiyle gezer ve gerekeni yapar. (hatta daha bilinçlisi köpeğini sahile getirmeden önce ihtiyaçlarını gidermiş olmasına özen gösterir) bende sahilde (özellikle halka acık sahillerde) pek çok kişiden rahatsız oluyorum. iç çamaşırıyla denize giriyor (işediğine de hiç şüphem yok), sevgilimi, arkadaşlarımı dikizliyor, küfürlü konuşup etrafımda ki gereksiz sulu şakalaşmaları beni rahatsız ediyor. ama benim özgürlük sınırlarıma mudahale etmedikçe o insana bir mudahalede bulunma sansım olmadıgına göre ya katlanıyor yada özel plajlara gidiyorum. keşke 50 metrelik sahilde 200 tane köpek olsa ama 1 tane o tip insanlardan olmasa ama ne mumkun...

Dostum seni tebrik ediyorum.

Düşündüklerimi bu kadar güzel dile getirdiğin için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kutsal Adam

quote:

quote:

Her insan anlayış göstermez.Kendi kendine 'ulan şu köpeğin keyfi için daha uzağa mı oturayım?!' der.Buda oradaki kişi veya kişilerin huzurunu bozar.Yukarıda bir arkadaş demiş 'o zaman bende inek getireyim oda serinlesin' aynı olay sizin içinde geçerli insanların pek uğramadığı saatlerde neden girmesin?Zararı olmaz ama köpekten korkan insanlar çok fazla ve sahilde sizin köpekle dolaşmanız onları tedirgin eder.

Alıntıları Göster
    Oldu olacak havuza da sokun

• quote:

quote:

quote:

Dostum durumu sana anlatıyım her insan böyle midir bilmiyorum ama ben kendi açımdan konuşuyorum. Mesela dün gittim köpeğimle denize yaptıklarımı sana kısaca anlatayım. Sabah 8.30 da sahildeydim 1-2 kişi vardı ben geldim. Gittim kimsenin olmadığı bir köşeye. Köpeğin tasmasını kesinlikle çözmedim hiç denizin içinde dışında. Yanından hiç ayrılmadım. Bende başkası gibi uykumu çeker sahile 11-12 gibi gidebilirdim. Ama ben erken gidiyorum çünkü köpeği gören köpekten korkan insan yanıma gelmesin yakınımda oturmasın diye. Eğer ben bu biraz anlayış gösteriyorsam insanlarda biraz anlayış göstersin köpekten biraz uzağa otursun. Ayrıca benim gibi hareket eden bir insana kimsenin laf söylemeye hakkı yok ayrıcada söyleyende olmuyor zaten. Ama ben 12 gibi sahile giderim milletin yakınına otururum tasmasını çözüp sahilde sağa sola koşturursam gelsin bana laf yaptın uyarsın. Anlatmak isteğimi anlamışsındır umarım yani elmayla armutu insanların birbirinden ayırması ve birazda anlayışlı olması gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: rudeboytr

quote:

Bende denize insan hayvanının girmesinden hele hele elbise ile denize girenlerden rahatsız oluyorum o ne olacak şimdi? Havuz olsa tamam sokmazsın ama deniz doğaya aittir köpekte doğanın bir parçasıdır. Bu yüzden hiç bir sakınca yoktur.

Alıntıları Göster
    köpekleri severim ama yanımda yüzmesini istemem yasak olmalı,çok istiyorsan kimse yokken sokarsın

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dostum durumu sana anlatıyım her insan böyle midir bilmiyorum ama ben kendi açımdan konuşuyorum. Mesela dün gittim köpeğimle denize yaptıklarımı sana kısaca anlatayım. Sabah 8.30 da sahildeydim 1-2 kişi vardı ben geldim. Gittim kimsenin olmadığı bir köşeye. Köpeğin tasmasını kesinlikle çözmedim hiç denizin içinde dışında. Yanından hiç ayrılmadım. Bende başkası gibi uykumu çeker sahile 11-12 gibi gidebilirdim. Ama ben erken gidiyorum çünkü köpeği gören köpekten korkan insan yanıma gelmesin yakınımda oturmasın diye. Eğer ben bu biraz anlayış gösteriyorsam insanlarda biraz anlayış göstersin köpekten biraz uzağa otursun. Ayrıca benim gibi hareket eden bir insana kimsenin laf söylemeye hakkı yok ayrıcada söyleyende olmuyor zaten. Ama ben 12 gibi sahile giderim milletin yakınına otururum tasmasını çözüp sahilde sağa sola koşturursam gelsin bana laf yaptın uyarsın. Anlatmak isteğimi anlamışsındır umarım yani elmayla armutu insanların birbirinden ayırması ve birazda anlayışlı olması gerekiyor.

ben dediğinizi anladım ve size katılıyorum fakat herkes buna anlayış göstermiyor ne yazık ki.

• Bende denize insan hayvanının girmesinden hele hele elbise ile denize girenlerden rahatsız oluyorum o ne olacak şimdi? Havuz olsa tamam sokmazsın ama deniz doğaya aittir köpekte doğanın bir parçasıdır. Bu yüzden girmek onlarında hakkı.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.