Şimdi Ara

Dambıl Çalıştıktan Sonra Kolum Bükülmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
50.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

geçen gün 2 tane 5 kiloluk dambıl aldım. yorulana kadar (40-50) dambılla kolumu çalıştırdım fakat şimdi kollarım kilitlendi öyle düz hale getiremiyorum(dirsek kısmından) biraz zorlasam sanki içerden birşeyler kopacakmış gibi. ne yapmam gerek bu geçermi bir süre sonra?(2 gündür geçmiyor) sağ kolum biraz açıldı ama sol kolumu en fazla 45 dereceye kadar açabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_tol -- 17 Ağustos 2009; 21:07:53 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dambıl Çalıştıktan Sonra Kolun Bükülmemesi

Anahtar Kelimeler:

• Dambıl kaldırdıktan sonra kol ağrısı
    • Dambıl çalıştıktan sonra kol ağrısı
    • Dambıl sonrası kol ağrısı
    • Ağırlık kaldırdıktan sonra kol ağrısı
    • Kol çalıştıktan sonra ağrı
    • Ağırlık çalıştıktan sonra kol ağrısı
    • Biceps çalıştıktan sonra ağrı

Giriş:

Ağırlık kaldırma, genel sağlığınız için faydalı bir egzersiz olabilirken, aşırıya kaçmak veya uygun teknik kullanmamak ağrı ve yaralanmalara yol açabilir. Dambıl çalıştıktan sonra kolun bükülmemesi, yaygın bir sorundur ve çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir.

Nedenleri:

• Aşırı Kullanım: Ağırlık kaldırma egzersizlerini çok sık veya çok uzun süre yaptığınızda, kol kaslarınız aşırı zorlanabilir ve ağrıya neden olabilir.
    • Uygun Olmayan Teknik: Dambıl kaldırırken uygun tekniği kullanmamak, özellikle de ağırlığı indirirken, kol eklemlerinize aşırı baskı uygulayabilir.
    • Kas Gerginliği: Ağırlık kaldırdıktan sonra kaslarınız gerginleşebilir ve bu da ağrıya ve hareket kısıtlılığına neden olabilir.
    • Kas Yırtılması: Nadir durumlarda, aşırı ağırlık kaldırmak veya uygunsuz teknik kullanmak kas yırtılmasına neden olabilir.

Belirtiler:

Kolun bükülmemesine neden olan ağrı şunları içerebilir:

• Kolun ön kısmında ağrı
    • Dirsekte ağrı
    • Biceps kasında hassasiyet
    • Kolunuzu bükmekte zorluk

Tedavi:

Kol ağrınızı hafifletmek için şunları yapabilirsiniz:

• Dinlenme: Ağrıyan kolunuza din verin ve aktivitelerinizi sınırlayın.
    • Buz: Ağrıyı ve şişliği azaltmak için etkilenen bölgeye buz kompresi uygulayın.
    • İlaçlar: Ağrı kesiciler veya antiinflamatuar ilaçlar ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir.
    • Esneme Egzersizleri: Kol kaslarınızı hafifçe esnetmek ağrıyı azaltmaya ve hareket açıklığını iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Önleme:

Dambıl çalışırken kol ağrısını önlemek için şu ipuçlarını izleyin:

• Uygun tekniği kullandığınızdan emin olun.
    • Ağırlığı kademeli olarak artırın.
    • Aşırı egzersiz yapmaktan kaçının.
    • Uygun dinlenme süresi verin.

Sonuç:

Dambıl çalıştıktan sonra kolun bükülmemesi, genellikle aşırı kullanım, uygun olmayan teknik veya kas gerginliğinden kaynaklanır. Ağrıyı tedavi etmek ve önlemek için dinlenme, buz, ilaçlar ve esneme egzersizleri önerilir. Aşırı ağrı veya hareket kısıtlılığı yaşarsanız, bir sağlık uzmanına başvurmanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Düzelir bendede oluyordu uzun süre ara verince.Fazla zorlamışsın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TimeBoy

Düzelir bendede oluyordu uzun süre ara verince.Fazla zorlamışsın..
    Spora başlanan ilk günlerde kaldırabildiğinden de hafif ağırlıkla çalışmak lazım. Yoksa senin gibi kas spazmı olur insan.
    Sirdalud tablet sabah akşam ve voltaren tablet günde 2 kez al. 1 hafta sürmeden geçer.
    İlk 1-2 hafta da çok hafif çalış. Yoksa tekrar olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: noplaceforchance

Spora başlanan ilk günlerde kaldırabildiğinden de hafif ağırlıkla çalışmak lazım. Yoksa senin gibi kas spazmı olur insan.
    Sirdalud tablet sabah akşam ve voltaren tablet günde 2 kez al. 1 hafta sürmeden geçer.
    İlk 1-2 hafta da çok hafif çalış. Yoksa tekrar olur.

Alıntıları Göster
    İlk günkü fazla çalışmadan oluyor 1 2 hafta ara ver.Ve ağrılar geçtikten sonra az sayı çok tekrar yap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeRRa35

İlk günkü fazla çalışmadan oluyor 1 2 hafta ara ver.Ve ağrılar geçtikten sonra az sayı çok tekrar yap.

Alıntıları Göster
    birkaç sene önce bende aynı durum olmuştu

30 kiloluk halter ile ısınmadan çalışmıştım

10 gün kolun 90 derece şeklinde kaldı açamamıştım

zaman lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

birkaç sene önce bende aynı durum olmuştu

30 kiloluk halter ile ısınmadan çalışmıştım

10 gün kolun 90 derece şeklinde kaldı açamamıştım

zaman lazım

Alıntıları Göster
    bende dambılla çalışmayı düşünüyorum nerden satın alabilirim bu illeti
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMatador2

büyük migroslardan

Kollarımı tam düz yapamıyorum şuanda

geçer zamanla heralde takmıyom o kadar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    b
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onel

quote:

Orijinalden alıntı: TheMatador2

büyük migroslardan

Kollarımı tam düz yapamıyorum şuanda

geçer zamanla heralde takmıyom o kadar

Alıntıları Göster
    egzersize yeni başlıyorsanız mutlaka bir uzman yardımı alın
    tablet kullanmanı tavsiye etmem soğuk uygulayabilirsin geçecektir
    çok ağırlık yerine düşük ağırlık çok tekrar daha sağlıklıdır
    lütfen fiziksel özelliklerinize uygun bir program çıkaracak uzmandan yardım alın

• quote:

Orijinalden alıntı: lamina propria

egzersize yeni başlıyorsanız mutlaka bir uzman yardımı alın
    tablet kullanmanı tavsiye etmem soğuk uygulayabilirsin geçecektir
    çok ağırlık yerine düşük ağırlık çok tekrar daha sağlıklıdır
    lütfen fiziksel özelliklerinize uygun bir program çıkaracak uzmandan yardım alın

Alıntıları Göster
    çok hızlı çalışmışsın :) bende bi kaç sene önce ilk spora başladfıgım zaman hevesim yuzunden 2 kglik dambıllar pazu çalıştırdım o akşam kollarımı kıpırdatamadan yattım çok kötü bişe dersimi alıp 2 hafta sonra tekrar spora başlayıp 8 ay çalıştım hiç yorulmadan ve spor hocasından tavsiye fikir alarak yaptım. sporu bırakalı 4-5 sene oluyor hala vucudumda kaslar duruyo çok iri bi halim var tek sorun bana göre kıyafetler yok sorun çıkıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: vtecpower

çok hızlı çalışmışsın :) bende bi kaç sene önce ilk spora başladfıgım zaman hevesim yuzunden 2 kglik dambıllar pazu çalıştırdım o akşam kollarımı kıpırdatamadan yattım çok kötü bişe dersimi alıp 2 hafta sonra tekrar spora başlayıp 8 ay çalıştım hiç yorulmadan ve spor hocasından tavsiye fikir alarak yaptım. sporu bırakalı 4-5 sene oluyor hala vucudumda kaslar duruyo çok iri bi halim var tek sorun bana göre kıyafetler yok sorun çıkıyor

Alıntıları Göster
    valla kardeşler sizin durumlar garip ben hikayemi size anlatayım :D

Yaklasık 3 sene önce 13 14 yaşlarındaydım işte kaslı abiler görmüştüm mekik çekerken bende heves ettim. tabi çok zayıfım ve çok hızlı kosarım ayaklarım çok calıstırırım. hergüm mekik çekerdim kosardım az yemek yerdim iyice zayıfladım hafif kas oldu. ve 3 sene sonra aklıma gezerken dambıl geldi tabi bende erkeklik yapmak için 8 kg den aldım :D İlk gün byağı yaptım kollarım hafif ağrı ve az zor oynatıyorum . 8 kg ilk başta iyimi sizce ? ona göre kullanacagım

• quote:

Orijinalden alıntı: steamstrgg

Yaklasık 3 sene önce 13 14 yaşlarındaydım işte kaslı abiler görmüştüm mekik çekerken bende heves ettim. tabi çok zayıfım ve çok hızlı kosarım ayaklarım çok calıstırırım. hergüm mekik çekerdim kosardım az yemek yerdim iyice zayıfladım hafif kas oldu. ve 3 sene sonra aklıma gezerken dambıl geldi tabi bende erkeklik yapmak için 8 kg den aldım :D İlk gün byağı yaptım kollarım hafif ağrı ve az zor oynatıyorum . 8 kg ilk başta iyimi sizce ? ona göre kullanacagım

10-12 tekrar sonunda tükenmiş hissediyorsan kolunu hacim için iyi ağırlıktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelli felli

quote:

Orijinalden alıntı: steamstrgg

10-12 tekrar sonunda tükenmiş hissediyorsan kolunu hacim için iyi ağırlıktır.

Alıntıları Göster
    banada geçen yaz oldu benimde kol 90 derece kaldı çok felaket birşey biraz ısınmak lazım yavaş yavaş yapmak lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: BLG#

banada geçen yaz oldu benimde kol 90 derece kaldı çok felaket birşey biraz ısınmak lazım yavaş yavaş yapmak lazım

Alıntıları Göster
    oyle kafana gore takılırsan olmaz
    body salonun gırmeden yapmak ıstersen
    once body forumlarını oku bıseyler ogren ondan sonra

1. gun calıs 2. gun dınlen

1. gün Agırlık kaldırma sırasında kas yapmıyorsun, daha cok yıkıma ugratıyorsun.
    2. gun dınlenırken yerıne daha guclu kas ınsaat edılıyor(buldıng)
    ayrıca gıdada cok onemlı ınsaat ıcın kum lazım cımento lazım proteın karbonhıdrat keratın ... gibi

bence kaldırdıgın agırlıktan cok, bilginin coklugu daha onemlı

ayrıca oyle 40-50 kere de ne oyle

ıkı cesıt kas vardır vucutta
    ani kısa surelı enerjı kullanan kaslar örnek: pazu kası gıbı 5-7 kere 4 set

daha uzun surelı on kol kasları mesela 10-12 4 set

en ıyısı body forum arattır gogleden bılgı edın kafana gore olmaz o ısler
    yada en azından 3 ay bı spor salonuna gıt

• Isinma-esneme denesen, baslamadan once.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meshhead

Isinma-esneme denesen, baslamadan once.
    40-50 kere kaldırma diye bir çalışma programı yok kardeşim. tamamen kendine zarar...

adam akıllı dambıl seti alıp 3X8 set yapmalısın.
    tabi bunun ısınması vs. side var. biraz daha araştır dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

40-50 kere kaldırma diye bir çalışma programı yok kardeşim. tamamen kendine zarar...

adam akıllı dambıl seti alıp 3X8 set yapmalısın.
    tabi bunun ısınması vs. side var. biraz daha araştır dostum

Alıntıları Göster
    bende de var 2 kg dambıl 2x2 bir işe yaramıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysn69

bende de var 2 kg dambıl 2x2 bir işe yaramıyo

Alıntıları Göster
    bende kasıldım kaldım ulannnnn

• quote:

Orijinalden alıntı: boxor

bende kasıldım kaldım ulannnnn

Alıntıları Göster
    Şu an benim sol kol tam düz posizyona gelmiyor-gelemiyor..60-70 derece kadar açılmakta :) çok komik durum yaa,araba kullanırken denize girerken napacam merak ediyorum.

• ölüyorummm laaannn kollarım v şeklinde kaldı açılmıyo yorganı üstüme çekemiyorum
  • Yaklaşık olarak 1 senedir body buildingle uğraşıyorum çok profesyonel hocalarla çalıştım sohbet ettim işi az çok öğrendim kolların sağlammı bilmiyorum ama bi önerim var sana 5 kiloyla 50 defa yapıp kendini yorarsın ve faydası az olur 10 kilo al 3 x 10 şeklinde yap yapamam diyosan 2 x 10 yap kilo arttıkça kas çıkar yaptığın hareketi yanlış yapmışşsın büyük ihtimalle ve hangi bölgeni çalıştırıyosan tüm kaldırdığın ağırlıkları o kas kütlene yüklemeye bak aynanın karşısına geç ve kaslarını en çok gösterecek şekilde yap hareketi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.