Şimdi Ara

Gözde oluşan (uçuşan) çizgiler ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
59.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar gözde uçuşan çizgilerin anlamı nedir , bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?



  • Sanırım uzun süre ışığa baktıktan sonra oluşuyor.Gzün ışıklı ortamdan ışıksız yada daha az ışıklı ortama adaptasyonu esnasında oluşuyor
  • Sestanın bahsettiği gibidir büyük ihtimalle.

    Bende benzer şikayetle gitmiştim doktora, gitmeden biraz araştırma yaptığım için retina dekolmanından şüphelendiğimi söyledim(tedavisi yok kör olmaya kadar gidiyor) ama öyle olsaydı şimdiye kadar çoktan kör olacağımı söyledi.

    Fakat bu cisimler çok ağır hastalıkların beliritiside olabilir. Son sözü doktor söyler.
  • Fazla televizyon, bilgisayar kullandıktan sonrada olabiliyor. Hatta benim şu sıralar iyice garipleşti. Birşey geliyor gibi oluyor, ışık oyunları olmaya başladı. Ayrıca çok yorulduğumda da bu çizgi, yuvarlaklar oluşuyor. Örneğin body yaptığım zamanda yatmadan önce dumbell, şınav, mekik vb. yapardım bolca. Yattığımda gözümde uçuşurdu hep o çizgiler.
  • Çizgi derken ne demek istedin tam anlayamadım.Genelde ışık çakmaları ya da uçuşan ışıkları duymuştum.Migren ya da retina yırtılması habercisi olabiliyormuş.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Manoℓya

    Çizgi derken ne demek istedin tam anlayamadım.Genelde ışık çakmaları ya da uçuşan ışıkları duymuştum.Migren ya da retina yırtılması habercisi olabiliyormuş.


    Gittiğim doktorun çizgiler hakkındaki yorumu, çizgilerin gözü besleyen kan damarlarının görüntüsü olduğuydu.

    Tabi bu benim gözüm için böyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bitter -- 3 Ocak 2008; 23:24:59 >
  • Ayrıca ani tansiyon düşmeleri sırasında da (uzun süre oturduğun yerden aniden kalkma mesela) görülebilir.
  • GeneLde Araba UzunLarı Yakınca Veya Işık Saçan ßirşeye ßakınca OLuyo.Ama ßazı Yaş GrupLarındada Tansiyon OLabiLir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Manoℓya

    Çizgi derken ne demek istedin tam anlayamadım.Genelde ışık çakmaları ya da uçuşan ışıkları duymuştum.Migren ya da retina yırtılması habercisi olabiliyormuş.


    çizgiler S biçiminde yada I biçiminde bazı yerlerinde noktolar var , retinaya darbe almadım nasıl yırtılacak ?


    birde son 2-3 aydır sürekli pc başındayım sabah 10:00 akşam 24:00
  • Aynı olay bende de var, özellikle beyaz yüzeylerde çok belli ediyor kendini, gözümü nereye çevirsem birlikte geliyorlar

    Sanırım bende tansiyon sorunu var, sende bi takip et bence
  • o uçuşan şeyler bende de var daha çok kayıyor gibi bende. nadiren farkediyorum ama alıştım rahatsız edici değil.belrili bir ışık ve ortam gerekiyor farkedebilmek için.gözümü nereye çevirsem oraya gidiyor sonra yavaşça aşağı doğru kayıyor vs.tuhaf şekillerde tasviri yapılamaz gibi.kendimi bildim bileli var yani kör olsam çoktan olurdum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IannaKeeper -- 5 Ocak 2008; 21:05:31 >
  • soğuktan yada ani sıcaklık değişimlerinden de olabilir
  • Bahsettiğiniz göz önünde uçuşan "s" veya "I" şeklinde çizgiler, noktalar bende de var. Sanırım hayatının belirli bir döneminde de başına böyle şeyler gelmeyen yoktur. Bu çizgiler ben nereye bakarsam geliyor, bazen ciddi olarak asabımı bozuyor bazen de hiç farkına varmıyorum.

    Bildiğim kadarıyla gözümüzün içinde çiğ yumurtanın akı gibi koyu kıvamlı, berrak bir sıvı var (vitreus). Zaman zaman bu sıvının içinde yer yer "s", "ı" veya nokta şeklinde yoğunlaşmalar oluşuyor ve yüzmeye başlıyor. Bizlerde özellikle parlak zeminlerde veya beyaz fonlarda yüzen bu formların gölgelerini görüyoruz. Olay bundan ibaret. Bu durum yaşlılık, geçirilen göz ameliyatları, göze alınan darbeler bağlı olabileceği gibi bazen de hiç bir sebep olmaksızın kendiliğinden oluşuyor. Genel olarak zararsız ve tedaviye gerek duyulmuyor. Ancak bu sonuca bir göz doktorunun ulaşması daha doğru olur; çünkü nadiren de olsa benzer durumlara yukarıda arkadaşların da belirttiği gibi kan basıncındaki değişiklikler, damar problemleri, migren, veya şimşek çakmalarıyla beraber olması durumunda retina yırtıkları ve dekolmanı da neden olabilir. Temkinli olmak lazım.

    Sağlıcakla kalın.




  • Yarin bir doktora gidecem bunun için , sonucu yazarım.
  • Daha çok ışıklı bir ortamda dikkat çekiyor ve gözleri sağa sola kaydırdıkça hareket ettiğini ve kaydığını hissediyoruz. Sonucu ben de bekliyorum.
  • Bendede yorucu birşeyden sonra oluyor. gözün yorulmasıylada alakalı olabilir.
    Doktor ne diyecek bizde cevabımızı alırız belki.
  • bende de var dr a gitmiştim önemli olmadığını söyledi..
  • Doktora gittim , ilk olarak gözde'ki uçuşmalar belli yaş ve dönemlerde herkeste oluyormuş, özellikle uzun süre pc kullananlarda fazla önemli olmadığını söyledi.

    ikinci olarak, sağ gözümün kirpik altı iltihap kapmış onun için damla verdi yanma ve kaşınma ondan dolayı oluyormuş, g

    özlerimin çok kuru olduğunu söyledi buda sürekli pc karşısında göz kapaklarımızın kapanma süresi ile alakalı, pc başında bu kapanma süresi az oldugu için gözler belli bir süre sonra kuruyor.

    Damla iyi geldi gibi kullanıyoruz bakalım.
  • geçmiş olsun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: UFUK_ŞEN

    Arkadaşlar gözde uçuşan çizgilerin anlamı nedir , bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?




    Aynı şey bende de var.Küçükken göz doktoruna gittiğimde ne olduğunu öğrendim ; gözdeki ölü kılcal damarlarmış onlar...Tedavi olmaya gerek yok zaten dikkat etmedikçe görülmez...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.