Yüzbaşı
16 Eylül 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 109 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Merhaba Donanımhaber sakinleri :D

İlk sahibi dayımdan 4 yıl once satın aldıgım 88 model taunus gls aracımın komple revizyon-boya işlemine sokmayı planlıyorum. Kapı altı çürükleri, cam fitil arası çürükleri, çamurluk, bagaj kapağı çürükleri vs. Taunus meraklısı bir kaporta ustası buldum. Herşeyi kouştuk, yapılcak işlemler araç komple dagıtılacak. Kapılar, bagaj kapağı, kaputu vs ne varsa. camlar sökülecek, iç döşemeler sökülecek. Çamurluklar sökülecek vs tüm paslar kesilicek, yerine saç şekillendirilip kaynatılcak. Astarlanıp alt tarafına antipas sıkılacak. Tüm parçalar askıda boyanacak. Yaklaşık 2 ay sürecek işlem için 14000 lira istedi. Sizce bu rakam nasıl? Taunusa değmez diyecekler çıkacaktır elbet; aracın elektrik sistemi yenilendi, iç döşeme ve koltuk sngerlerne kadar yenilendi. 2000cc motor karburator iptal edilip 4 nokta enjeksiyon sistemi kuruldu yaklaşık 140hp gücünde motoru var.
konu silinebilir
Degerli DH üyeleri;

İzmir ve çevre illerden toplanan tüm hurda araçların toplandıgı yer varmı? Gidip parçaların kendin söküp kilo yada parçaya göre para ödeyip alabileceğim yer? Duyduguma göre aliağa girişinde var vs dendi ama görmedim geçerken. Varsa girilebiliyormu?
Merhaba arkadaşlar yıllık izinde 1.5 haftalık akdeniz turu yapacagım. Aracım Taunus 2.0 gls, geçen yıl anadolu turuna çıktık 1.5 hafta 1800km :)

Bu yıl yapacagım tur izmir-bodrum, Bodrum-marmaris, Marmaris-Fethiye, Fethiye-antalya, Antalya-Pamukkale ve Pamukkale-İzmir donuş.

Anadolu turunda uşak-banaz saçma sapan 3 şeritli yolda 90km/s hızla geçerken radara yakalanmıştım. 200tl cezayı istemeyerek odedim :) Ankara-eskişehir arasında radarlar çok az fakat Bursa-balıkesirde çok var.

Bilenler yazabilirse sevinirim.

İzmir-Bodrum arası radar noktaları
Bodrum-Marmaris arası radar noktaları
Marmaris-Fethiye radar noktaları
Fethiye-Antalya radar noktaları
Antalya-Denizli radar noktaları
Denizli-İzmir radar noktaları

Radar noktaları bilelim, boşuna ceza yemeyelim özellikle tedes saçmalıgı yüzünden 2 kez zarara ugradım.
Merhaba degerli forumdaslar. Klima ustalarindan ve klima hakkimda bilgi sahibi arkadaslarimdan yardim istiyorum. Elimde amcor ac 7200m mobil klimam var ve projemde kullanilmak uzere satin aldim. Klimanin motor unitesine hic dokunmadan sadece evoporatorun yerini degistirmek istiyorum yani ustunde dururken yanina almam gerekiyor. Kondensor cikisinda sivilastiriciya benzeyen kucuk hazneden ince yuksek basinc boru var yaklasik 1 metrelik. Onu kirmadan bukebilirim duzeltebilirim sorum yok fakat evoporator cikisi kompresore giden bakir boru 1 metreye yakin ama 4 adet 90derece ile bukulmus halde duruyor. 90 derecelik bukulmus yerleri kirmadan herhangi bir teknik ile duzeltilebilirmi?

Kirildi farzedelim icindeki r407c gazi buharlasti gitti. Kirilan borunun ayni uzunlukta yapilip uygun sekle sokulup kaynatilip tekrar 440gram r407c gazi basilarak kullanilabilirmi? Gaz basilan yerin ucu kaynatilmis fabrikada. Onu klimacilar ucuna rakor takip gaz basabilirmi?

Bilgili arkadaslardan degerli cevaplarinizi bekliyorum, hayirli forumlar diler :)
Merhaba arkadaşlar.. Yaptıgım araştırmalarda çok detaylı bilgi bulamadım. Aracımın LPG anlık tüketimi ölçmek için flowmetre devresi yapmaya çalışıyorum. Piyasada türbin flowmetreler var fakat sıvı ölçümü yapıyor, gaz geçişi içindeki pervaneyi döndüremez. Gaz debimetrelere baktıgımda fiyatları 200dolardan aşağı düşmüyor. Optik ölçüm yapıyor anladıgım kadarıyla..

Bilen arkadaşlar varsa bilgi paylaşabilirse sevinirim. Çalışma basınçı 1,1bar max 30litre/saat ölçüm kapasiteli olmalı. Sıralı sistem regulatoru, enjektorlere 1,1bar basınç veriyor. Hortumdan geçen buharlaşmış gazın anlık değeri ölçmemiz mümkünmü?
Merhaba değerli forumdaşlar

Öncelikle aracımı belirteyim. 2000cc enjeksiyonlu yaklaşık 130-140 hp pinto motorlu taunus var. Orjinal fabrikasyn 46lik egzoz ve 1600cc motora uygun egzoz manifoldu var. Nedense bunları tercih etmişler anlayamadım, ilk sahibim dayım sonradan 2000cc motor ile değiştirtmiş satın almadan once. GL yazısın yanında sonradan eklenen S harfi oldugu belli ediyor az çok

Bu motora uygun 4-2-1 headers yaptırma planım var fakat egzoz borusu 51 lik düşünüyorum. 2000cc motora sahip arkadaşlar sonradan egzoz borusu değiştirenler varsa cevaplarsa sevınırım. Hedef düşük devirlerde max güç ve tüketim olarak üzmeyecek uygun boru çapı nedir?

Tüketim 100kmde 10litre, şehir içi 13-15 litre arası değişiyor. Sürekli takip ediyorum
Iyi haftasonlari diler forumdaslar

Atiker marka sirali sistem kullanmaktayim. Atiker valtek tip 4lu enjektor ve 1.8 nozul ile dakikada kac cc puskurtuyor? Bilen arkadaslarimiz cevap verebilirse sevinirim. Regulator atiker ve standart olarak 1 yada 1,5 bar basinc olmasi lazim.
Merhaba arkadaşlar aranızda izmir 1.sanayi sitesinde krom kaplama yapan atelye bilen varsa yazabilirse sevinirim :)
Merhaba forumdaslar taunus 2.0 icin egzoz yaptirabilecegim bildiginiz yer varsa yazabilirmisiniz? Orta ve arka susturucu degistirilmesi gerekiyor, elyaf ve plakalar yanmis durumda bildigini kaliteli fiyat performans egzoz markasi varsa yazarsanirz sevinirim
Hakkında
Meslek: elektronik teknikerliği
İlgi Alanları: Tango, Tur bisikletçisi, Fotograf sanatı, koşu sporu ve yemek sanatları.
Forum İmzası:
Tango dansı candır!
Forum İkinci El İmzası:
sorunsuz alış-veriş yaptıklarım:

hepatit , NOUMAN , nightmare , yug2980 , murathakkı , mhmtysl , guven35 , zigizi , Nosferatu , VTS , fatihbha , dost1968 , iyiabi

alışveriş için anlaşıp kaybolanlar:

desa
Hakkımda:
10 yıllık üye!
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.276
İkinci El Bölümü Mesajları: 258
Konularının görüntülenme sayısı: 14.336 (Bu ay: 248)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 27 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Notebook - Ultrabook
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.