Şimdi Ara

Crdi ile basarak yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
6.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçenlerde "dci ile basarak 5,6 lt yaktım" konusu vardı.bende dün tatil dönüşü crdi ile bol bol basayım dedim.öncelikle aracım 1.6 crdi otomatik elantra.40 lt mazot alıp yola çıktım.yolum 600 km sürdü ve kalan menzil 150 km civarı.toplam 750 km.50 km si ışık yandığında vardı,50 yi düştüm.40 lt 700 km götürüyor.yani ort 5,7 lt. Ort hızımda 97 km,/h.yerleşim yerleri dışında 130 dan aşağı düşmedim.dci ler iyiymiş, crdi ler de fena değilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nirvana333 -- 26 Ağustos 2019; 23:52:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mucizeyi bir ben mi göremedim?

Ünye - Darıca arası, evin önünde sıfırladım, diğer evin önüne kadar 786 KM. Yolda 3 kere mola verdim, Bolu'da 15 dk şehiriçi trafiğine girdim. Bolu'da trafiğe girene kadar yol bilgisayarında ortalama hız 96 km/s'di.

Ünye - Gerede arası, 120'nin altına inmedim, Gerede - Gebze arası otobanda yer yer 170 ama hiç 130'un altına inmedim.

Ortalama tüketim; 4.8 litre.

2015 TDI 110 HP DSG Leon. 2 yetişkin + yarım bagaj + klima kapalı.
    Başkan araban çok yakıyor :)
    DCi ler TDi ler HDi ler kısaca AVRUPA dizelleri 40-50 litre mazot ile ortalama 900-1300 km yol yapıyorlar.

Sen 40 litre ile 700 km yapmışsın :) geçmiş olsun.

1.5 dci 45 litre mazot ile 1200 km yapıyor uzun yolda rakam net fazlası var eksiği yok.
    1.2 tdi polo ile 40 litre mazot ile 1300 km yol yaptım aşağı yukarı senin aracının yakıtının yarısına denk geliyor.
    Peugeot hdi motorlar daha da az yakıyor.

Neyse daha uzatmıyorum çok fazla yakmış aracın dci şehir içi yakıtı neredeyse.

Daha yeni 1150 km ford ranger 2,2 ile yaptım 400 tl mazot ile oradan hesap et arabanın ne kadar fazla yaktığını.
    Yani 60-65 litre mazot ile 1100 km yolu geçti araç 2,2.

CRDİ'nin tek övülecek yani seriliğidir.
    Şirket aracı blue kullanıyorum araç çok seri, çok atik, çok yakıyor. neredeyse benzinli gibi yakıyor. ama çok güzel hızlanıyor.
  • "2.25 yaktım tsi ile" gelir birazdan

• pompa hesabıyla bilgisayar verisi uyuşuyor mu kia'larda
  • Ortalama hız neden düşük?

Bu da benim verim. Kahramanmaraş İzmit arası, tatil dönüşü. Araba yüklü. Lancia delta 1.6 dizel otm.

Pompa verisiyle 5.7 yaktı.

• 5.6 yakan ben idim geçen sene. Senin ortalama hız baya düşük çok da hızlı gitmedin galiba 170-180 10 dakika sabit gittiğim oldu benim. Genellikle 150-160 seyir ettim. CRDi pek tutumlu değil diye biliyorum ama fena da değil. Allah kaza bela vermesin

• Bir CRDI (I30 2012 tam otomatik) tüketimi de ben vereyim,

Bu yıl marmaris turunç tan ( çok fazla dağlık, dar ve dik virajlı) yalovaya kadar feribota yetişmek için basa basa gittim.
    Marmarisin rampalarınıda bilenler vardır, oralarda dip gaz, sonrasında bursaya kadar eski yoldan hız sınırları müsade ettikçe bastım , radar olmayan yerlerde 150-160, rampalarda vs hep en soldan gittim. Feribota vardığımda yakıt tüketimi 6lt ggösteriyordu. Araç 3kişi+full bagaj doluydu.
  • temmuzda karadeniz turu yaptım 3 kişi. enterprise kiraladın 33 binde elantra 1,6 dizel. depo ful vediler.bizde ful teslim ettik.245+77 tl mazot koyduk ve full olarak teslim ettik. 864 km yol yaptım.trabzon havalimanı ordan aldım oraya teslim ettim. trabzon rize artvin gezdim. sümela, hamsiköy,pazar,ayder 2 defa gittim,zilkale,hopa,borçka,karagöl,macahel,sarp sınır kapısı. batuma araç olmadan geçtik. sonrasında ise trabzon havalimanına kadar bastım gittim 110-120 arası ışıklar hariç hızım.

elantranın firenler baya kötüydü,alışana kadar zorladı.keyifli kullanışı vardı. 320 tork hissediliyordu. golf 1.0 tsi aracım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat8550 -- 27 Ağustos 2019; 10:4:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yeni c4 benzinli yakıt tüketimi
    14 yıl önce açıldı
    Astra G LPG ile Yakıt tüketimi.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • CRDi motor garip bir şekilde 140-150 km hız bandında az yakar. Diğer dizel ünitelerden karakter olarak çok farklı bir motor. Dizel i20 almıştım 5 sene önce. 10 litre yakıyordu ilk başlarda. Hyundai çok yakarcilar tayfasina üye bile olmuslugum var Sattığımda 5.6 lt tüketimi vardı. Diğerlerinden fazla yakıyor ama abartilan kadar değil.

• 1800 kg 2004 bmw 530d ile 600 kilometre antep - erzurum yolunu 6 litre ortalama ile geldim ki sayisiz ışık, sayisiz dag, sayısız rampa ile.

1.4 , 1.5 , 1.6 motorların yakıt tüketimine gram faydasi yok. bir tek kuş agirliginda cliolar filan için iyi
    (bilmeyenler için aracim 3000 motor 230 beygir).

• 1.6 crdi 136 ps manuel ile uzun yolda 4.2 yaktım hızım 120 den aşağı düşmedi klima arasıra açıktı , bu güçte olup bundan daha az yakan dizele rastgelmedim
  • CRDI motorun kötü yanı şehiriçinde benzinli gibi 8-9 litre tüketmesi. Onun dışında şehirdışı ve yüksek hızlarda diğer dizel araçlarla pek farkı olmaz.
  • MrT4ngo kullanıcısına yanıt
    Fabrika verisinin altında bir rakam, sürekli aşağı doğru eğimle gelmiş olmalısınız. O kasadan sonraki 530d ler bile 7 litre ortlamanın altına düşemiyor.
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Ort hızım 97 az sayılmaz. Ş.içlerinde 50-60 a kadar inince ortalamam 97 ye kadar düştü.

• Nirvana333 kullanıcısına yanıt
    Güzergah neresi?
  • Willian kullanıcısına yanıt
    Kazdağlarından akhisar denizli üstü antalya ya geldim.otoban yok.güzel asfaltı bulduğumda bastım.bazı ilçelerde asfalt kötüydü.haliyle hızımı 100-110 düşürdüm.sonuç olarak crdi motor bi harika.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Kazdağlarından çıkıp akhisar denizli üstü antalya ya indim.

• fractal design kullanıcısına yanıt
    Benim crdi ş.içi 5,5-6 lt arası yakıyor memnunum.

• Nirvana333 kullanıcısına yanıt
    Crdi motoru ben de yüksek hızlarda az yakıyor diye biliyordum ama rakipleri kadar yakmış. Güzergah da öyle zorlu bir güzergah değil. Benim paylaştığım veriye göre çok yakan 1.6 multijet bile az yakmış crdi den.

Önceki ay 20gün kadar focus 1.5tdci pws kullandım. O benim araca göre yarım litre daha az yakıyor. 120 - 130lu hızlarla Konya'dan İstanbul'a geldiğimde 4.5 gibi bir ortalaması olmuştu.
  • Mucizeyi bir ben mi göremedim?

Ünye - Darıca arası, evin önünde sıfırladım, diğer evin önüne kadar 786 KM. Yolda 3 kere mola verdim, Bolu'da 15 dk şehiriçi trafiğine girdim. Bolu'da trafiğe girene kadar yol bilgisayarında ortalama hız 96 km/s'di.

Ünye - Gerede arası, 120'nin altına inmedim, Gerede - Gebze arası otobanda yer yer 170 ama hiç 130'un altına inmedim.

Ortalama tüketim; 4.8 litre.

2015 TDI 110 HP DSG Leon. 2 yetişkin + yarım bagaj + klima kapalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.Avcı -- 27 Ağustos 2019; 12:40:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AO

Fabrika verisinin altında bir rakam, sürekli aşağı doğru eğimle gelmiş olmalısınız. O kasadan sonraki 530d ler bile 7 litre ortlamanın altına düşemiyor.
    Hayır. Araca gectigimde fotograf atarım. Üstelik ortalama hızımda öyle 100-110 degil 60-70 filandi. bütün tatilin ortalaması bu.

Uzun yolda audilerin 4200 motor dizelleri bile az yakıyor. Uzun yol verisi paylaşmak mantikli degil yani. Önemli olan şehir içinde ne yaktigi. Misal benim aracım yazın klima açık 9-9.5 , kışın 9.5 -10 litrede geziyor şehir içi trafikte. Çevre yolu kullanirsam 1 litrede azaliyor. Ama clio yakıyo 5.5 litre. Arada 2 kat fark var nerdeyse. Uzun yolda hemen hemen aynıya yakin :)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.