Şimdi Ara

Vw Golf Life 1.0 e-Tsi Mhev Aracımın Uzun Yol Yakıt Tüketim Verileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vw Golf Life 1.0 e-Tsi Mhev Aracımın Uzun Yol Yakıt Verilerini Paylaşmak İstiyorum Sizlerle.

Belki Aynı Araçtan Arayan Bilgi Edinmek İsteynlerin İşine Yarar.

Güzergâh Bursa-Antalya Kemer-Bursa Şeklinde.

Yolboyunca Yakıt Tüketimine Dikkat Etmek Adına Herhangi Bir Davranış Sergilenmedi.

Bursa-Antalya Gidişi Gece Vakti Olduğundan Yol Boş Oldukça 140-150 Seyrettim Bi An Evvel Ulaşmak İçin. 120 km/h Hız Altına Hiç İnmedim Diyebilirim. Hatta Radar Cezası da Yedik 😅

Bu Koşullarla 5.2 lt/100 km Ortalama Hız 93 km oldu.

Dönüşte ise Yolun Çoğunluğunda Eşim Kullandı Hiç Dikkat Etmeden Devam Edildi Yine. Antalya Şehir İçinde de Gezildi bir süre Şehir İçi Trafikte de vakit Geçirildi.

Bu Koşullarda 4.6 lt/100 km Ortalama Hız 75 km oldu.

Total olarak git gel 1182 km ortalaması 4.9lt/100 km Ortalama Hız 82 km oldu.

Yol Boyunca Klima Sürekli Açık 23 derece sabit kaldı.

Herkese İyi Forumlar…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Selamlar. Oldukça az tüketmiş. Bazıları boşa almasını veya motoru kapatmasını pek sevmiyor ama etsi oldukça verimli bir motor gibi gözüküyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pro-black kullanıcısına yanıt
    Ortala suratinizin 15-16 km oldugu bir veri varmi elinizde.

Dur kalk trafikte bir faydasi oluyoru bu mild hybrid sistemin onu merak ediyorum

Bildigim kadariyla temelde yuksek suratlerde suzulme durumunda motoru kapatarak elektrik ihtiyacini karsilama da ve yokus vb cikarken 50nm kadar bir tork destegi vermekte.

A3 videosunda o sekilde anlatiyorlar. Ama dur kalk trafikte faydasi varmi onu ogrenemedim

Guzel degerler hayirli gunler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1.5 tsi 130 manuel leon vardı bende oda aynı yakıyordu

• tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Dur Kalk Trafikte Bi Faydası Sadece Kalkışa Biraz Faydası Oluyor Motora Daha Az Yük Biniyor.

Dediğiniz Gibi Genel Olarak Uygun Koşullar Sağlanırsa Motoru Kapatıp Süzülmek Üzerine Kurulu Sistem. 140-150 de de kapatıyor 10-20 km de de.

Elimde öyle bir veri yok fakat şöyle örneklendirebilirim.

Bursa Şehir İçinde ortalama hız 23 km çok uzun km ler ortalaması yaklaşık 3.000-4.000 km uzun yol hiç bir şekilde
    İçinde olmaksızın. Klima sürekli açık tüketim ekranını bile açıp bakmadan 6.2 litre gibi bi veri var elimde. En ağır şartlar bu şimdilik tespit ettiğim

• Sierre34 kullanıcısına yanıt
    Boşa attığını motoru açıp kapattığını eğer devir saati olmasa anlayamazsınız bile öyle söyleyebilirim

• helsloot kullanıcısına yanıt

6 sene önce sattığım 1.2 tsi leon bundan daha da iyisini yapıyordu. Geçmişi analım :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Selamlar hocam. Gayet güzel tüketim değerleri, dediğinize bakılırsa dikkat edilse daha da aşağıya çekilebilir gibi görünüyor.

• yol boş oldukça 140-150 yapılan, 120 altına düşmeden yapılan yolda ortalama hız minimum 110 çıkar.

93 ortalama hız 110'la gidilen yolun ortalama hızıdır.

• 19can84 1 kullanıcısına yanıt
    Dostum Döşemealtından Antalya’ya giriş yaptıktan sonra Kemer Göynük e devam ettim. Bağlantı yollarında ve bi çok yerde trafik isiklarina ayrıca sabah işe gidiş trafiğine rastladım bir miktar o yüzden ortalama hız düşmüş olabilir

• 1.5 Etsi a3 aracım var. Daha önce de 1.0 tsi manuel leon'um vardı. İkisi arasında kilo farkı neredeyse 350. A3 dur-kalk, sıkışık trafikte asla 8i geçmiyor. Leonla benzer trafiğe girdiğimde 10ları görebiliyordum.

• Gece yolculuğu ve klima açık,

Güzel taktik...

• masterap M kullanıcısına yanıt

hakikaten az yakıyormuş hızına göre.

mesela varsa stabil bir hız çizgin, kaçla gittiğinde 111 km/h ortalama hız çıkıyor?

• 19can84 1 kullanıcısına yanıt

Kmden anladığım ankara-istanbul anadolu arası. Yakıt aldıktan sonra diyor, istanbul yolundan almışımdır. Ankarayı çıkana kadar radardan ötürü 80, en az 1 mola, bolu tüneli 80, izmitte yol daralmasından ötürü 100-110 gibi kısıtları düşününce en 130-150 bandında gitmişimdir

İstanbulda kışın böyle yakıyordu :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.