Şimdi Ara

Otomatik vites araba kullanma puf noktalari

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar ilk defa otomatik kullaniyorum. Cvt sansiman var. İsikta dururken parka alin d de kalmasin diyorlar mesela. Yine park ederken once el freni cekin sonra p ye alin gibi seyler var. Dogru kullanimi nasildir. Arac clio 1.0t 2024

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Dururken de frene basılı halde vites N ye çekilir, el freni çekilir, sonra ayak frenden çekilir artık yük el frenine bindiği için, son olarak vites P ye çekilir ve stop edilir.

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • Hocam peki ayagi frenden cektikten sonra n den p ye cekerken arada r oldugu icin arac geri ditmeye calismaz mi ? Birde vitesler arasi hizli gecis yapabilir miyiz yoksa tek tek mi gecmek lazim asagidan yukari yada yukaridan asagi gecerken ?

Sıralama şöyle; D de iken durdun , ayağın frende N ye aldın ve el frenini çektin ayağını frenden çektin vites hala N de el freni çekili. Tekrar frene bastın N deyken duraksamadan P ye aldın ayağını frenden çektin. Kontağı kapattın ve arabadan indin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Araç kullanım kılavuzu ve tecrübeye göre araç çalıştırma:

Fren + düğme ya da anahtara bas araç çalıştı
    Ayak frene basılıyken vitesi n'ye getir
    El frenini indir
    Vitesi d'ye tak, sinyalini ver ve çık.

Arabayı park etme:

Tamamen durduktan sonra vitesi boşa getir
    Ayak frendeyken el frenini çek
    Ayağını frenden çek (araç yokuştaysa bir iki cm hareket edecektir, ayağı frenden çekmeden direkt p'ye gelirseniz araç tam oturmaz, o oturmayı hissetmezsiniz)
    Tekrar frene basıp vitesi p'ye getir.
    Camları kapat
    Motoru kapat.

R de 1 saniye veya daha fazla duraklama yaparsanız geri gitmeye çalışıyor araç haliyle. Ben de cvt Civic kullanırken arada bir dalıp duraksama yapıyordum.

R de duraksama yapmadan tık tık P ye çekin hocam.

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • alexdesouza.10 A kullanıcısına yanıt

Bu da doğru sıralama gibi ama el frenini çektikten sonra vitesi P ye almak için frene tekrar basmaya gerek yok diye biliyorum. Yoktur çünkü zaten el freni tutuyor aracı o aşamada.

Ama bu şekilde de çok fark etmez.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • alexdesouza.10 A kullanıcısına yanıt

Direk frene basıp şak diye start stop tuşuna basmayın. Arabayı çalıştırmadan önce mutlaka yarım kontak yapın bujiler ısınsın öyle çalıştırın. yani frene basmadan bir kere start stop tuşuna basarak yarım kontak yapın ardından bir 10 saniye bekledikten sonra frene basıp bir kere daha start stop tuşuna bastıktan sonra aracınız çalışacaktır. :)

Anladim hocam bu kismi bilmiyordum , start stoplu oldugu icin eski araclardaki gibi yarim kontak yapilmiyo diye aklimda kalmis bundan sonra dediginiz gibi yapayim. Tesekkurler

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.