Şimdi Ara

ÇÖZÜLDÜ - TürkNet'e Geçişten Sonra Modem Ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
72.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Edit: Akşam üstü tekrar denediğimde TurkNet kullanıcı adıyla internete bağlandım.
    ÇÖZÜLDÜ - TürkNet'e Geçişten Sonra Modem Ayarı

Superonline'dan TürkNet'e geçiş yaptık ve bu sabah bana modem kullanıcı adı ve şifresini göndermişler. Superonline'da 16 Mbit ADSL kullanıyorduk. TürkNet ise adresimizin fiber internet desteklediğini ve 35 Mbit VDSL kullanacağımızı söyledi. (Binanın önünde fiber internet saha dolabı var).

Her neyse. İnternetim şuan bağlı ama Superonline'ın interneti. Modem arayüzünden TürkNet'in verdiği kullanıcı adı ve şifreyi girdiğim zaman internet yok. Acaba yapmam gereken farklı bir ayar mı var? Ya da bu kullanıcı adı ve şifreyi girmek için Superonline'ın internetimi kesmesini mi beklemeliyim? TürkNet müşteri hizmetlerine telefonla ulaşamıyorum. (Modem Huawei HG658 V2 VDSL2 destekli modem)

Bu arada Superonline'ı biz iptal ettirmedik, xDSL numaramızı verdik, TürkNet geçiş işlemleri yapacaklarını söylediler.

Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DnzC06 -- 27 Aralık 2017; 23:23:48 >

• kullanıcı adını @turk.net şeklinde girdiğinizden emin misiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Kullanıcı adını değiştirdiğimde ışık sönmüyor. Reset attığımda internet var, Türknet'in kullanıcı adı ve şifresini girince internet kesiliyor.

Daha önce 2 kere nakil işlemi yaptık. Superonline şu anki adresimiz için fiber yok demişti halbuki komşum TTnet fiber kullanıyor ve binanın tam önünde üzerinde Türk Telekom Fiber İnternet Kutusu.. gibi bir şey yazan bir kutu var. TürkNet'e başvururken de bundan emin olmuştum zaten boş VDSL portu var biz onu değiştireceğiz. Kabloyu modemi değiştirmeden direk kullanacaksınız demişlerdi.

Telefonla ulaşmaya çalışıyorum ama abone numaramı tuşladıktan sonra kayıt sürekli başa sarıyor. İlerlemek mümkün değil yani.

Tuhaf olan bir şey de şu, mesajda modeme kullanıcı adı şifre girin internet hazır diyor. Yarından itibaren faturalandırma başlayacak diyor. Fakat Online İşlemler menüsünde başvuru süreci şu şekilde: ÇÖZÜLDÜ - TürkNet'e Geçişten Sonra Modem Ayarı

• abi işin zor. Allah yardım etsin. Niye diyeceksin. sen adsl iken vdsl ye turknet üzerinden başvurduğun için. tt port olsa bile vermedi salladı diyelim ne olacak. turknet şu anda işlemleri halletme konusunda çok sıkıntılı. eğer tt vdsl den turknete vdsl ye geçseydin hemen gerçekleşebilirdi. zira port vs. filan sorunu olmazdı.
    TTnet'in kapısının önünden bile geçmeyeceğime yemin ettim ben. Türknet kotasız 16 mbit adsl versin ona bile razı olurum yine TTnet'ten iyidir. Port konusunda da önceden araştırma yaptığım için türknet'e ilk başvururken birçok kez sordum boş port var mı, sıkıntısız kesin geçecek mi vdsl'e diye. Umarım zorluk çekmem. Benim kafamı kurcalayan şey, şu an hala Superonline internetine bağlanıyorum, acaba bu kesildikten sonra mı türknetin modem ayarlarını yapıp bağlanacağım? Bir hatta iki internet birden bağlı olamaz değil mi sonuçta?
  • Bir hatta iki internet olur. kullanıcı adı porta ait degil. Şimdi şu an modeme VDSL sinyal geliyor Superonline ile bağlanıp Türknet ile bağlanmıyor ise kullanıcı adı şifren onaylanmamıştır onu bekliyordur. O aktivasyon tamamlandıysa dönünce büyük ihtimal Türknet e geçişin tamamlanmış olur. Superonline kullanıcı adın da bir kaç güne iptal olur

edit: yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kütahyalı_ramazan -- 27 Aralık 2017; 16:47:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben şu an sana benim kullanıcı adı şifremi versem baglanirin yani. Türknet dsl sinyali üstünden D-Smart kullanan gördüm arkadaş modem almış gelmiş takmış kullanmaya devam içindeki kullanıcı adı şifre aktif imiş. Oim ye bakıyor kota yansımıyor ama internet var tabi yavaş aynı kullanıcı adı şifre 2 yerden birden olunca

Şimdi tekrar denedim ve bağlandım. Sonuç bu: ÇÖZÜLDÜ - TürkNet'e Geçişten Sonra Modem Ayarı

Umarım sıkıntısız kullanırım ya. Teşekkürler size de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DnzC06 -- 27 Aralık 2017; 23:9:21 >
    Speedtest yurtdışı serverlarından (London) 30, VPN ile random yerlerden 27 Mbps hız alıyorum şu anda. Torrent indirme hızım ise 3.4 - 3.2 MB/sn. civarında, bunun daha altına inmiyor. Şimdilik iyi gözüküyor. Umarım sorun yaşamam çünkü sorun çözme merkezleri pek güven verici değil. Ama ileri vadede sorunsuz kullanırsam eşe dosta tavsiye ederim tabi akk'sız yüksek hızda internet. Daha ne isteyeyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DnzC06 -- 28 Aralık 2017; 0:17:14 >
  • bizde türknet adam olsun diye sıkıştırıyoruz sürekli zaten inşallah iyi yerlere gelecekler çünkü alternatif iss ler geliyor iyi yerlere gelmek zorunda. bir de yarın akşam prime saat denen yoğun saatler 18-24 arası kontrol edin hız düşümü yaşamaz iseniz sıkıntı yok. iyi kullanımlar
    TürkNet'in bu taahhütsüz, akk'siz, maks. hız tarzını gördüğümden beri taahhütüm bitse de geçsem diye bekliyordum aslında. Teknik sorunlar illa ki olacak her iss'de var. Fakat bence TürkNet'in şu anda en önemli sorunu canlı destek hattının olmayışı ve call center'larında çalışanların pek bilgili kişiler olmaması (En azından bana öyle geldi). Yani basit bir sorun yüzünden internete bağlanamazsan arayıp ulaşabileceğin kimse yok. Mesela benim yerimde modem arayüzüne girmeyi bilmeyen biri olsa ne yapacaktı şimdi? Her şeyden önce bunu çözmeleri gerekiyor.

Yarın prime time'da hız testi yapıp konuya yazarım yine. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DnzC06 -- 28 Aralık 2017; 0:30:35 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.