Şimdi Ara

Sözleşme ve Taahhüt ile İlgili Yasal Düzenlemeler, İSS'lerin Taahhüt Tuzağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
9
Favori
5.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar, bölümde taahhüt ile ilgili aynı içerikte onlarca konu açılmakta ve bu konularda yersiz tartışmalar dönmekte. Sözleşme ve taahhüt ile ilgili kafa karışıklıklarını gidermek, bu tartışmalar arasında gözden kaçan asıl meseleye dikkat çekmek için bu konuyu açıyorum. Umarım faydalı olur.

    Not: Avukat değilim, mühendisim. Tüm bu yazımı, internetten yaptığım araştırmalar neticesinde yazıyorum.

    Sözleşme ve Taahhüt Nedir, Bunlarla İlgili Yasal Düzenlemeler Nelerdir?

    Abonelik sözleşmelerini düzenleyen 1 kanun, 1 de yönetmeliğimiz var.

    6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun

    29246 Sayılı Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği

    LÜTFEN DİKKAT !!! Yukarıdaki kanun ve yönetmelik, internet aboneliklerine özel değildir. Elektrik, su, doğalgaz, telefon, televizyon, internet ve bizim bilmediğimiz diğer bütün abonelikleri kapsar. Bu nedenle olaya en geniş açıdan bakmamız gerekiyor.

    6502 Sayılı Kanun'un 52. maddesinin 1. fıkrası abonelik sözleşmesini şöyle tanımlıyor (sadece hizmet değil, mal alımını da kapsıyor):
    quote:

    MADDE 52 – (1) Abonelik sözleşmesi, tüketicinin, belirli bir mal veya hizmeti sürekli veya düzenli aralıklarla edinmesini sağlayan sözleşmelerdir.


    Gelelim çok tartışılan ve yanlış yorumlanan 4. fıkraya:
    quote:

    (4) Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir. [...]


    Şimdi bizim çok çalışkan (!) gazetelerimiz ve internet sitelerimiz, masa başında bu maddeyi kopyala-yapıştır yaparak diyor ki "Müjde! Taahhütler 1 yıl sonra cezasız iptal edilebilecek" Bu tamamen palavradır. Sebebine hemen geçelim.

    Yukarıdaki maddeden görüleceği gibi abonelik sözleşmeleri süreli ve süresiz olarak ikiye ayrılıyor. Süreli aboneliğe en güzel örnek, gazete/dergi abonelikleri ile şirketlerin bilgisayarcılarla yaptığı bakım sözleşmeleri. Bu sözleşmeler süresi bitince otomatik sona erer. Elektronik haberleşme sektörü abonelikleri (internet, telefon, tv) süresiz olarak yapılır. Bunu çok kolay şöyle anlayabilirsiniz: 24 ay sonra aboneliğiniz otomatik olarak sonlanmıyor, fesih dilekçesi ile firmaya ayrıca başvurmanız gerekiyor. Yukarıdaki maddede taahhütname demiyor, sadece sözleşme diyor. Bu ikisi ayrı şeyler.

    Abonelik için sözleşme imzalanmak zorundadır fakat taahhütname imzalama zorunluluğu yoktur. İnternet sektöründe şu an Turknet vs. birkaç istisna hariç diğer tüm firmalar, sözleşmenin yanında taahhütname adı altında bir evrak imzalamanızı dayatıyorlar. Bu dayatmanın tabiki bir sebebi var, buna daha sonra geleceğiz.

    Taahhütlü abonelik nedir, ona bakalım. Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği madde 14 diyor ki:
    quote:

    MADDE 14 – (1) Taahhütlü abonelikler, satıcı veya sağlayıcının, taahhütnamede belirtilen süre kadar abone kalmayı taahhüt eden tüketicilere;

    a) Sözleşme konusu mal veya hizmetin bedelinden indirim yapmayı,

    b) Sözleşme konusu malın teslimi veya hizmetin ifası ile birlikte taahhüt konusu malın mülkiyetini veya kullanım hakkını devretmeyi ya da hizmeti ifa etmeyi,

    taahhüt ettiği aboneliklerdir.

    (2) Taahhütlü aboneliklerde taahhüt süresince sözleşme ve taahhütname koşullarında tüketici aleyhine değişiklik yapılamaz.


    Müşteri, faturasında indirim alma karşılığında firmada belli bir süre (genellikle 12/24 ay) kalacağına söz veriyor. Peki bu süreden önce cayarsa ne oluyor? Aynı yönetmeliğin 16. maddesi bunu açıklıyor:
    quote:

    Taahhütlü aboneliğin süresinden önce feshi

    MADDE 16 – (1) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin süresinden önce taahhütlü aboneliğini sonlandırması halinde, satıcı veya sağlayıcının talep edeceği bedel, tüketicinin taahhüdüne son verdiği tarihe kadar tüketiciye sağlanan indirim, cihaz veya diğer faydaların bedellerinin tahsil edilmemiş kısmının toplamı ile sınırlı kalmak zorundadır. Ancak, tüketiciden taahhüt kapsamında tahsil edileceği belirlenen bedellerin henüz tahakkuk etmemiş kısmının toplamının, bu tutardan düşük olması halinde sınır değeri olarak tüketici lehine olan tutarın esas alınması zorunludur.

    (2) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin yerleşim yerinin değişmesi ve taahhüt konusu hizmetin tüketiciye yeni yerleşim yerinde aynı nitelikte sunulmasının fiilen imkansız olması durumunda, tüketici birinci fıkrada belirtilen tutarları veya herhangi bir bedeli ödemeksizin taahhütlü aboneliğini feshedebilir.


    Burada taahhüdün bozulması halinde verilen indirimlerin geri alınacağı açıkça yazıyor. Fakat tüketicinin ödeyeği fatura tutarı, verilen indirimlerden düşük çıkarsa düşük olan tutar alınır şeklinde belirtilmiş.

    Taahhütlü abonelikte cayma bedelinden kurtulmanın tek yolu, altyapı olmayan bir yere taşınmaktır. Kanun ve yönetmelikte taahhüt süresi ile ilgili herhangi bir hüküm yoktur, 12 ay sonra taahhütün geçersiz olması gibi bir durum kesinlikle yoktur. Cayma bedeli sözleşmeden değil, ekstradan imzalanmış olan taahhütnameden kaynaklanıyor. Firmalar geçersiz olacak bir belgeyi neden imzalatsınlar? 12 aydan uzun taahhüt geçersiz olsaydı, sadece 12 aylık taahhüt imzalanırdı, piyasada 48 aylık bile taahhüt var ki bunların hepsi BTK onayından geçiyor.

    Gelelim asıl meseleye, taahhüt süresi ile ilgili boş tartışma yapmak yerine fiyatlandırmalara dikkat etmemiz gerekiyor.

    İSS'lerin Taahhüt Tuzağı

    Farzedelim ki bütün iss'ler taahhütsüz abonelik yapıyor. Yürürlükteki fiyatlara bir göz atalım.

    1) TTNET AŞ (Türk Telekom) Yalın ADSL
    http://www.ttnet.com.tr/bireysel/kampanyalar/Documents/yalin-internet.pdf
    Sözleşme ve Taahhüt ile İlgili Yasal Düzenlemeler, İSS'lerin Taahhüt Tuzağı

    En düşük tarife 8 mbit'e kadar 50 gb 95 TL + aylık 8 TL bağlantı ücreti TOPLAM 103 TL yani bağlantı ücretini saymazsak 3 mbit internet için biçilen fiyat TAM 95 TL !!!
    Ekstra ücretleri de var: 10 TL devre hazırlama ücreti

    Peki 24 ay taahhüt yaptık diyelim. Ödeyeceğimiz aylık ücret 56,90 TL oluyor. Yani aylık sözüm ona TAM 46,10 TL indirim yapılmış gibi gösteriliyor. Bu da şu demek, cayarsanız kullandığınız her ay için sizden TAM 46,10 TL + tek seferlik 10 TL ücret talep edecek !!!

    2) Vodafone Net İletişim Hizmetleri AŞ (Vodafone) Yalın ADSL
    http://www.vodafone.com.tr/Net/anahtar-teslim-tarifeler-abonelik-basvuru-ve-taahhut-formu.pdf
    Sözleşme ve Taahhüt ile İlgili Yasal Düzenlemeler, İSS'lerin Taahhüt Tuzağı

    En düşük tarife 8 mbit'e kadar 50 gb 96,90 TL + aylık 14 TL yalın adsl ücreti TOPLAM 110,90 TL yani 3 mbit internet için biçilen fiyat TAM 110,90 TL !!!
    Ekstra ücretleri de var: 96 TL aktivasyon, 5 TL yalın internet başvuru ücreti TOPLAM 101 TL

    Peki 24 ay taahhüt yaptık diyelim. Ödeyeceğimiz aylık ücret 56,90 TL oluyor. Yani aylık sözüm ona TAM 54 TL indirim yapılmış gibi gösteriliyor. Bu da şu demek, cayarsanız kullandığınız her ay için sizden TAM 54 TL + tek seferlik 101 TL ücret talep edecek !!!

    3) Superonline İletişim Hizmetleri AŞ (Turkcell Superonline) Fiber
    http://s2.superonline.net/DeviceDocumentLibrary/bireysel/isik_hizinda_fiber_giris.pdf
    http://s2.superonline.net/DeviceDocumentLibrary/bireysel/isik_hizinda_fiber.pdf
    Sözleşme ve Taahhüt ile İlgili Yasal Düzenlemeler, İSS'lerin Taahhüt Tuzağı
    Sözleşme ve Taahhüt ile İlgili Yasal Düzenlemeler, İSS'lerin Taahhüt Tuzağı

    En düşük tarife 25 mbit 35 gb (bu pakette akk sonrası hız 1 mbit) 76 TL yani 1 mbit internet için biçilen fiyat TAM 76 TL !!!
    Ekstra ücretleri de var: 225 TL kurulum ve 96 TL aktivasyon ücreti TOPLAM 321 TL

    Peki 24 ay taahhüt yaptık diyelim. Ödeyeceğimiz aylık ücret 54,90 TL oluyor. Yani aylık sözüm ona TAM 21,10 TL indirim yapılmış gibi gösteriliyor. Bu da şu demek, cayarsanız kullandığınız her ay için sizden TAM 21,10 TL + tek seferlik 321 TL ücret talep edecek !!!

    4) Turksat AŞ (Uydunet) Kablo İnternet
    https://www.turksatkablo.com.tr/userUpload/taahhutname/13072016_taahhutname_kk2016041_sadece_internet_kampanyasi.pdf
    Sözleşme ve Taahhüt ile İlgili Yasal Düzenlemeler, İSS'lerin Taahhüt Tuzağı

    En düşük tarife 10 mbit'e kadar 75 gb veya 25 mbit'e kadar 50 gb 49,99 TL + zorunlu kablo tv aylık ücreti 12,99 TL TOPLAM 62,98 TL yani 3 mbit internet için biçilen fiyat TAM 62,98 TL !!!
    Ekstra ücretleri de var: 96 TL aktivasyon ücreti

    Peki 24 ay taahhüt yaptık diyelim. Ödeyeceğimiz aylık ücret 43,98 TL oluyor. Yani aylık sözüm ona TAM 19 TL indirim yapılmış gibi gösteriliyor. Bu da şu demek, cayarsanız kullandığınız her ay için sizden TAM 19 TL + tek seferlik 96 TL ücret talep edecek !!!


    Bu yazdığım fiyatlara reklamlarda hiç denk gelmediniz, internette de bulamadınız. Çünkü liste fiyatları genellikle sitenin en ücra köşesine konuluyor, saklandığı yerden çıkartıp sizlere sunuyorum, bu da benden size kıyak olsun.

    Şimdi gelelim iss'lerin neden taahhütlü aboneliği dayattığına. Bunun iki nedeni var. Birincisi, reklamlarda liste fiyatından hiç bahsetmeyip taahhütlü fiyatı normal fiyatmış gibi göstererek müşterinin ucuz zannetmesini sağlamak, ikincisi ise imza attırdıktan sonra aylık sözüm ona çok yüksek indirim göstererek müşteriyi kendine zincirlemek.

    Sözleşme, kota, taahhütname tüm bunlar BTK'nın onayı sonrası yürürlüğe giriyor. Yani AKK'da ve fahiş cayma bedellerinde BTK'nın doğrudan payı var.

    Peki Turknet nasıl taahhütsüz, üstüne bir de aylık 1000 dakika sabit telefon paketi ile birlikte interneti 60 TL'ye verebiliyor? Demekki yukarıda bahsettiğim liste fiyatları tamamen balondan ibaret, müşteriyi zincirlemek için uydurulmuş şeyler.

    Burada asıl mücadele edilmesi gereken konu, fahiş liste fiyatlarına bir üst sınır getirilmesinin sağlanmasıdır. Yoksa iss'ler taahhüt oyunu ile daha çok milleti soyar.

    BONUS KONU: Abonelik Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

    1) Kesinlikle taşeron, alt bayi, arama sonuçlarında çıkan abidik gubidik sitelerden işlem yapıp kimlik bilgilerinizi vermeyin. Mutlaka firmaların resmi internet sitesi, resmi sitesinde yazan bayiler veya resmi müşteri hizmetleri numarasından başvurun.
    2) Tüm firmalar, sözleşme ve taahütname örneklerini internet sitesinde yayınlamak zorundadır. Başvuru yapmadan önce sözleşme ve taahhütname örneklerini indirip baştan sona okuyun, anlamadığınız kısımları araştırın. Aklınıza yatarsa yukarıda bahsettiğim kanallardan başvurunuzu yapın.
    3) Kim olursa olsun hiçbir sözlü vaade kanmayın. Söz uçar, yazı kalır. İSS personeli abone başına prim aldığı için hiç utanmadan binbir türlü yalan söyleyebiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 29 Eylül 2017; 17:20:9 >







  • harika bi paylaşım olmuş ellerine emeğine sağlık..
    aslında çoğu bildiğim şeylerdi,ama aralarda bilmediklerimde varmış öğrnmiş oldum
  • Xtracer kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, milleti elimden geldiğince bilinçlendirmeye çalışıyorum. Fiyatları araştırırken dikkatimi çeken şey, vodafone tt'yi fena sollamış Kazıkçılık liginde vodafone açık ara lider gidiyor
  • bilmediğim şeyler varmış sayende onları da öğrenmiş oldum. emeğine sağlık teşekkürler.
  • Peki hocam ben taahhüt vereli 12 gün oldu iptal ettirsem ceza öder miyim cayma hakkım vs. yok mu? Türk Telekom kullanıyorum modemlerini falan da aldım.
    Benden modem bağlantı ücreti vs. bunları mı alacaklar?
  • ldr1907 kullanıcısına yanıt
    14 gün cayma hakkınız var, tabi modemi iade etmeniz gerekiyor. Bağlantı ücreti konusunda bir bilgim yok, sözleşmeye bakmak lazım.
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Müşteri hizmetleri 660 tl ücret çıkardı modem, bağlantı, kurulum, mesai saati kurulum vs. saçma sapan şeyler.
    Yarın tüketici hakem heyetine gideceğim ne önerirsiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ldr1907 -- 28 Ağustos 2016; 17:07:52 >
  • ldr1907 kullanıcısına yanıt
    yıldırmak için fiyatı şişirmiş. modemi geri almak zorunda. öncelikle btk'ya şikayet bırakın, sonuç alamazsanız thh'ye başvurursunuz.
  • Konuyu çok beğendim ve favorilerime ekledim, konu için teşekkür ederim. Üzüldüğüm bir nokta bu kadar önemli olan bir konuyu doğru düzgün okuyan ve mesaj gönderen kimsenin olmaması.
  • Taahhütlü aboneliğin süresinden önce feshi

    MADDE 16 – (1) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin süresinden önce taahhütlü aboneliğini sonlandırması halinde, satıcı veya sağlayıcının talep edeceği bedel, tüketicinin taahhüdüne son verdiği tarihe kadar tüketiciye sağlanan indirim, cihaz veya diğer faydaların bedellerinin tahsil edilmemiş kısmının toplamı ile sınırlı kalmak zorundadır. Ancak, tüketiciden taahhüt kapsamında tahsil edileceği belirlenen bedellerin henüz tahakkuk etmemiş kısmının toplamının, bu tutardan düşük olması halinde sınır değeri olarak tüketici lehine olan tutarın esas alınması zorunludur.

    (2) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin yerleşim yerinin değişmesi ve taahhüt konusu hizmetin tüketiciye yeni yerleşim yerinde aynı nitelikte sunulmasının fiilen imkansız olması durumunda, tüketici birinci fıkrada belirtilen tutarları veya herhangi bir bedeli ödemeksizin taahhütlü aboneliğini feshedebilir.

    24 ocak 2015 tarihinde resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
    Yani burdan acikca anlaşılan tasindigim yerde fiber altyapi yok ise modemi teslim etmek disinda hiç bir ücret odemiyorum
    Yedillendirin lütfen. ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin584 -- 4 Eylül 2016; 2:40:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Güzel paylaşım olmuş. Elinize emeğinize sağlık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ersin584

    Taahhütlü aboneliğin süresinden önce feshi

    MADDE 16 – (1) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin süresinden önce taahhütlü aboneliğini sonlandırması halinde, satıcı veya sağlayıcının talep edeceği bedel, tüketicinin taahhüdüne son verdiği tarihe kadar tüketiciye sağlanan indirim, cihaz veya diğer faydaların bedellerinin tahsil edilmemiş kısmının toplamı ile sınırlı kalmak zorundadır. Ancak, tüketiciden taahhüt kapsamında tahsil edileceği belirlenen bedellerin henüz tahakkuk etmemiş kısmının toplamının, bu tutardan düşük olması halinde sınır değeri olarak tüketici lehine olan tutarın esas alınması zorunludur.

    (2) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin yerleşim yerinin değişmesi ve taahhüt konusu hizmetin tüketiciye yeni yerleşim yerinde aynı nitelikte sunulmasının fiilen imkansız olması durumunda, tüketici birinci fıkrada belirtilen tutarları veya herhangi bir bedeli ödemeksizin taahhütlü aboneliğini feshedebilir.

    24 ocak 2015 tarihinde resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
    Yani burdan acikca anlaşılan tasindigim yerde fiber altyapi yok ise modemi teslim etmek disinda hiç bir ücret odemiyorum
    Yedillendirin lütfen. ...


    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sade bu anlattıkların bile BTK denen kurumun ne kadar boş gereksiz bir kurum olduğunun kanıtı.
    Tamamen ticari kurumlar olan ISS'lere düzenleme getirerek vatandaşının soyulmasını engellemesi gereken kurum aksine kurul kararları alarak bari tüketici kanununda vatandaşın birazcık korunduğu maddeleri bile fazla görüp açıktan deldiren (cezai ücret gibi) kararlar alarak iss'lerin kontrolünde iş gören bir kurumdur. Açık net.
    Yoksa devletin vatandaşını soymasını başka türlü anlatamazsınız anlayamazsınız
  • Türk Telekom un bağlantı ücreti 192 lira

    taahhütle 55 liralık bir tarife alırsanız ve iki hafta sonra pişman olup iptal ederseniz

    192 lira bağlantı ücreti

    10 lira devre hazırlama cart curt ücreti

    55 liralık paketin taahhütsüz tarifesi aylık 100 lira 15 gün kullanım olduğu için 50 lira

    modem aldıysanız tarifesine göre ortalama 100 lira da modem ücreti diyelim

    iki hafta sonra yani cayma süresi geçtikten sonraki iptali toplamda

    modem hediyeli bir kampanyada ortalama 360 lira

    modem hediyesiz bir kampanyada ortalama 260 lira

    sadece 15 günlük kullanımın size maliyeti bu kadar

    eğer altıncı ay pişman oldunuz da iptal ettiniz demiyorum iptal etmeyi düşündünüz

    192 lira bağlantı ücreti
    10 lira devre hazırlama ücreti
    100 lira modem ücreti
    6 ay boyunca 50 liralık indirim 300 lira

    600 lira girer size.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ersin584

    Taahhütlü aboneliğin süresinden önce feshi

    MADDE 16 – (1) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin süresinden önce taahhütlü aboneliğini sonlandırması halinde, satıcı veya sağlayıcının talep edeceği bedel, tüketicinin taahhüdüne son verdiği tarihe kadar tüketiciye sağlanan indirim, cihaz veya diğer faydaların bedellerinin tahsil edilmemiş kısmının toplamı ile sınırlı kalmak zorundadır. Ancak, tüketiciden taahhüt kapsamında tahsil edileceği belirlenen bedellerin henüz tahakkuk etmemiş kısmının toplamının, bu tutardan düşük olması halinde sınır değeri olarak tüketici lehine olan tutarın esas alınması zorunludur.

    (2) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin yerleşim yerinin değişmesi ve taahhüt konusu hizmetin tüketiciye yeni yerleşim yerinde aynı nitelikte sunulmasının fiilen imkansız olması durumunda, tüketici birinci fıkrada belirtilen tutarları veya herhangi bir bedeli ödemeksizin taahhütlü aboneliğini feshedebilir.

    24 ocak 2015 tarihinde resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
    Yani burdan acikca anlaşılan tasindigim yerde fiber altyapi yok ise modemi teslim etmek disinda hiç bir ücret odemiyorum
    Yedillendirin lütfen. ...


    Evet ödemiyorsun bayidekiler bile bilmiyor adsl geçirir diyorlar ama resmi facebook hesabından sordum yasal hakkımız var adsl geçmek zorunda değiliz dedim gen cevap fiber yok ise 30 gün içinde elektrik su faturası vb. taşındığını kanıtlayıcı belgeyi superonline a gönderirsen cayma bedeli ödemezsin.



    Gerçi adsl geçirmek için 0 dan sözleşme oluyor önceki fiber cayma bedeli siliniyor adal geçince ilk ay kapatırsın max 50 to çıkarabilir ceza adsl den öylede yapılabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam temelini bildiğim şeylerdi türkcell vodafone falan tahahütleri artık cayılabilir seviyelerde ama internet hizmet hız akk fiyat hepsi kanayan yara exceller çok hoşuma gitti teşekkürler
  • Hoplatayım bari konuyu. Yararlı bir konu. Sıça sorulanları ilk mesaja almak iyi olurdu.
    Soruma gelince Dsmart'tan 24 ay taahhütlü internet+ uydu aboneliği aldım. 12 ay sonunda iptal ettirdiğimde başta almadıkları ücretleri de alabilirler mi yoksa 12 aydan fazla taahhüt olmadığından yalın ücreti bilmem bağlantı ücreti bunları isteyebilirler mi ?
    normalde taahhütsüz bağlantı farkını 12 ay dolduğundan isteyememeleri lazım ama ilk başta alınan bağlantı ücreti, yalın ücreti falan bunları alabilirler mi acep?
    EN KISASI 12 AY SONUNDA HİÇBİR ÜCRET ÖDEMEDEN ABONELİĞİ BİTİREBİLİR MİYİM?(modem bana ait)
  • DreamSs kullanıcısına yanıt
    12 ay diye bir olay yok, tamamen internet sitelerinin uydurması. Taahhütnamenizde indirim ve hediye altında ne varsa alırlar, yukarıda nedenlerini yazdım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faydali konu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Boone

    12 ay diye bir olay yok, tamamen internet sitelerinin uydurması. Taahhütnamenizde indirim ve hediye altında ne varsa alırlar, yukarıda nedenlerini yazdım.

    araştırmıştım bir ara da elemanın biri 12 ay sonunda iptal etmek isteyince dsmart 600 küsür lira bedel çıkarmış. hakem heyetine gitmiş. kendi lehine karar çıkmış ve para ödemeden kapatmış. kararın resmini de atmıştı.
    hatta konu da bu :https://forum.donanimhaber.com/24-ay-taahhutlu-internet-iptali-taahhut-bitmeden--101536976



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreamSs -- 17 Eylül 2017; 3:35:9 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.