Merhaba. Türk Telekom fiber altyapılı daireme sıfırdan kurulum TurkNet bağlattım. Bugün ZTE ZXHN H298A model modem getirildi ve bağlandı. Birkaç saat sonra da internet aktif oldu fakat indirme ve upload yaparken modemden cızırtılı ses geldiğini farkettim. Modeme çok yaklaşmasam bile duyabiliyorum. Ne yapmalıyım? @TurkNetDestek < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teamwork -- 19 Ekim 2020; 17:36:46 > |
Türk Telekom Fiber Modemin Cızırtı Çıkartmasının Nedenleri ve Çözümleri
Bazı kullanıcılar, Türk Telekom'un sağladığı fiber modemlerinden cızırtı sesi geldiğini bildirmiştir. Bu sorunun birkaç potansiyel nedeni ve çözümü bulunmaktadır:
Modemden Cızırtı Gelmesinin Nedenleri:
- Bozuk veya gevşek kablolar: Modem ile duvar prizi veya diğer cihazlar arasındaki kablolar gevşemiş veya hasar görmüş olabilir.
- Elektriksel parazit: Modemin yakınındaki elektrikli cihazlar, örneğin buzdolabı veya mikrodalga fırın, elektriksel parazit oluşturabilir ve cızırtı sesine neden olabilir.
- Modem arızası: Nadiren de olsa, modem arızalı olabilir ve bu da cızırtı sesine neden olabilir.
- Kabloları kontrol et: Tüm kabloların sıkıca bağlı ve hasarsız olduğundan emin ol.
- Elektriksel paraziti gider: Modemi elektrikli cihazlardan uzaklaştırmaya çalış.
- Modemi yeniden başlat: Modemin fişini çek ve birkaç dakika bekledikten sonra tekrar tak.
- Türk Telekom müşteri hizmetlerine başvur: Yukarıdaki çözümler sorunu çözmezse, Türk Telekom müşteri hizmetlerine başvurarak teknik destek alabilirsin.
Önemli Not: Modemden cızırtı sesi geliyorsa, sorunu en kısa sürede çözmek önemlidir. Cızırtı, ses kalitesini bozabilir ve çevredeki diğer elektronik cihazları etkileyebilir.