Şimdi Ara

çıplaklık rahatlık mıdır özgürlük mü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok ilginç bi konu aslında kendi ailemden örnek vereyim biz genelde tutucu bölgelerde yaşayamıyoruz insanlar giyimimize sacımıza vs. karısıyor
    ama daha rahat modern (laik) bölgelerde kimse karısımıyor ve rahatca giyinebiliyoruz

ayrıca su an yasadıgım yerde kızlar kadınlar kısa giyiniyor ve kimse kimseyi taciz etmiyor vb. %1 oldugundan eminim normal bi durum

ama anadolunun tutucu bi kesiminde herkesin kara çarşaf giydiği bi yerde oranlar artıyor , çoluk cogunun ahlakı bozuluyor gibi klişe sözler duyuluyor

acaba bu olaylar rahatlık mı özgürlük müdür

• Pardon ama siz Anadoluyu ne zannediyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı şekilde o laik (!) bölgelerde de insanlar istediği gibi çarşaf veya baş örtüsü giyemiyor.mesela bi örnek bereyim ben izmirde oturuyorum kuzenim hafızlık eğitimi için izmire geldi grip olunca bize geldi hastaneye gittik beraber muayene oldu olduktan sonra doktorun hemşiresi neden giyiyosun bunu klasik kemalist zirvalarini saydı (kemalistde değilim atatürk düşmanıda değilim nötrde değilim ataturke karsi +larim -lerimden fazla) kuzenimdw peki sen neden bu kadar açık giyiniyosun dedi ve oda kendi doğrularını söyledi. yolda yürürken ne kadar ina
    san varsa bakıyor hani diyo ya marjinaller kısa giyince bakıyorlar diye aynı şekilde onlarda kapali lara bakıyor uani her yerde her şey karşılıklı bazı yerlerde kapalı lik bazi yerlerde açıklık garipsenir bu kültürle alakalı bişey.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aybogan

çok ilginç bi konu aslında kendi ailemden örnek vereyim biz genelde tutucu bölgelerde yaşayamıyoruz insanlar giyimimize sacımıza vs. karısıyor
    ama daha rahat modern (laik) bölgelerde kimse karısımıyor ve rahatca giyinebiliyoruz

ayrıca su an yasadıgım yerde kızlar kadınlar kısa giyiniyor ve kimse kimseyi taciz etmiyor vb. %1 oldugundan eminim normal bi durum

ama anadolunun tutucu bi kesiminde herkesin kara çarşaf giydiği bi yerde oranlar artıyor , çoluk cogunun ahlakı bozuluyor gibi klişe sözler duyuluyor

Bu konunun Rahatlikla da ozgurlukle de ilgisi yok Kim ne giymis,ne takmis muhabbetini malaesef asamadi bu ulke.Insanlarin giyim tarzi kendi tercihleridir ve en nihayetinde kendileri disinda kimseyi ilgilendiren bir konu degildir.Bununla beraber,Turkiye'de mahalle baskisi oldugu bir efsane degil,gercegin ta kendisidir.Her ne kadar kabul etmeselerde farkliliklara tahammul konusunda su elestirdiginiz Ataturkcu kesim,islami kesime gore daha ozgurlukcudur.Islamcilar ulkenin guneyinde veya batisinda yasamlarini istedikleri gibi idame ettirebilirken ayni seyi ulkenin guneyinde ya da batisinda buyumus ancak yolu Turkiye'nin tutucu bolgelerine dusmus kisiler icin soyleyemeyiz.Bu insanlar,yasadijlari yerin (mahallenin,semtin) " adi konmamis ama herkesin bildigi " kurallarina saygi duymak zorundadirlar.

Bir tane tekel bufesi bulmak icin mahalle mahalle dolasiyor,acik bar cafe bulnak icin sehir disina cikmak zorunda kaliyor,ramazan zamani sokakta sigara ictiginiz icin ters ters bakislara maruz kaliyorsaniz orada ozgurluklerden bahsedemezsiniz.

Buralar ozellijle kadinlar icin yasamasi daha da zor bolgeler.Bu ulkenin rahat bolgelerinde tesettur-carsaf giydi diye kim dayak yemis,oruc tutuyor diye laf duymus? Mersin'de ufacik cocuklari tesetture sokmus Suriyelilere bile laf edilmiyor (ki aslinda insanlarin cpluguna cocugua kotu ornek teskil ediyorlar)

Ulkenin guneyi-batisi cok ozgur,cok liberal demiyorum ama buralari ulkenin tutucu yerleri ile kiyaslamak abesle istigaldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 19 Ağustos 2014; 11:58:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Artık giyim kuşam konusunun tartışma boyutundan çıkması gerekiyor. Ne Atatürkçü nede dindar arkadaşların birbirlerinin giyimine karışmaya hakkı yoktur. Eğer burada demokrasiden söz ediyorsak isteyen istediği kıyafeti giyip dolaşabilir. Bu açıdan batıda yapılan muameleyide ülkenin iç kısımlarında yapılan davranışıda kınamak en temel görevimiz olmalıdır.

Benim kendi kişisel isteğim ise ne kara çarşaf boyutunda yüzün bile kapandığı giysiler ne de yarı çıplak dolaşan insanlar. Benim isteğim aşırıya kaçmadan iki tarafında normal bir biçimde giyinmesidir. Tabi bu düşünce sadece beni bağlar.
  • Herkes istediği kıyafeti giyer öncelikle.
    Ama mesela ben kendimden örnek verirsem kısa pantolon yada şort(imla?) giyerken dizlerimin bitiş kısmından 10 santim civarı uzun olmasını tercih ederim.T-shirt giyerim mesela ama atletlerden hiç hoşlanmam rahatsızlık verir bana.Kızların giyiminde de aynı şekilde mini etek giyenleri görmekten pek hoşlanmam tanıdığım bazı kız arkadaşlarımda etek ve şort giyerken fazla kısa olmasının rahatsızlık verdiğini söylediler.Ama aynı şekilde bazılarıda uzun olursa rahatsızlık duyduklarını söylediler.Kendi açımdan kızlarda da erkeklerde de kısa kıyafetlerden hoşlanmam kısaca ama birisininde bu sebepten giydiği kıyafete bir şey diyemem.Deme hakkım yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

quote:

çok ilginç bi konu aslında kendi ailemden örnek vereyim biz genelde tutucu bölgelerde yaşayamıyoruz insanlar giyimimize sacımıza vs. karısıyor

Bu konunun Rahatlikla da ozgurlukle de ilgisi yok Kim ne giymis,ne takmis muhabbetini malaesef asamadi bu ulke.Insanlarin giyim tarzi kendi tercihleridir ve en nihayetinde kendileri disinda kimseyi ilgilendiren bir konu degildir.Bununla beraber,Turkiye'de mahalle baskisi oldugu bir efsane degil,gercegin ta kendisidir.Her ne kadar kabul etmeselerde farkliliklara tahammul konusunda su elestirdiginiz Ataturkcu kesim,islami kesime gore daha ozgurlukcudur.Islamcilar ulkenin guneyinde veya batisinda yasamlarini istedikleri gibi idame ettirebilirken ayni seyi ulkenin guneyinde ya da batisinda buyumus ancak yolu Turkiye'nin tutucu bolgelerine dusmus kisiler icin soyleyemeyiz.Bu insanlar,yasadijlari yerin (mahallenin,semtin) " adi konmamis ama herkesin bildigi " kurallarina saygi duymak zorundadirlar.

Bir tane tekel bufesi bulmak icin mahalle mahalle dolasiyor,acik bar cafe bulnak icin sehir disina cikmak zorunda kaliyor,ramazan zamani sokakta sigara ictiginiz icin ters ters bakislara maruz kaliyorsaniz orada ozgurluklerden bahsedemezsiniz.

Buralar ozellijle kadinlar icin yasamasi daha da zor bolgeler.Bu ulkenin rahat bolgelerinde tesettur-carsaf giydi diye kim dayak yemis,oruc tutuyor diye laf duymus? Mersin'de ufacik cocuklari tesetture sokmus Suriyelilere bile laf edilmiyor (ki aslinda insanlarin cpluguna cocugua kotu ornek teskil ediyorlar)

Ulkenin guneyi-batisi cok ozgur,cok liberal demiyorum ama buralari ulkenin tutucu yerleri ile kiyaslamak abesle istigaldir.

doğru belki ama istanbulun kırsal bi semtinde insanların sorf askılı giyiyor diye akrabalarımı taciz ettikleri pis pis baktıkları var. herkes saygı duymuyor öküz gibi bakıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

doğru belki ama istanbulun kırsal bi semtinde insanların sorf askılı giyiyor diye akrabalarımı taciz ettikleri pis pis baktıkları var. herkes saygı duymuyor öküz gibi bakıyor

Dogrudur,Turkiye'nin her yerinde oluyor boyle olaylar.Ankara - Pursaklar'da yazin sort giydi diye dayak yiyen bir arkadasim vardi ki bu kisi bir erkek.Kadinlarin-kizlarin halini bile dusunemiyorum bazi yerlerde.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dogrudur,Turkiye'nin her yerinde oluyor boyle olaylar.Ankara - Pursaklar'da yazin sort giydi diye dayak yiyen bir arkadasim vardi ki bu kisi bir erkek.Kadinlarin-kizlarin halini bile dusunemiyorum bazi yerlerde.

sakaryada dövmeli gezemezsin merkezde halk tutucudur tabiki ben iyi kötü demek istemiyorum ama insan kendini rahat hissetmiyor bazı yerlerde

• Kara çarşafa girmiş bir kadınla şort giyip dolaşan bir kadının tavırları aynı pota içerisinde eritilemez.Herkes istediği gibi giyinir kimse kimseye karışmasın diyerek bu mevzuyu açıklayamayız.Sonumuzun arap ülkeleri gibi olmasını istemiyorsak bu konular tartışılmalı ve insanlar bilgilendirilmeli.Hiçbir kadın kapanarak mutlu olmaz yapısına bile aykırı.Biyolojik kısmına girersenin olayın iç yüzünü görürsünüz.Erkeğe verilen özgürlüğün kadından esirgenmesi başlı başına saçmalık...
  • Kisisel gorusume gore karisilmamalidir.
    ama iki uc tarafin da biraz daha ortaya yaklasmasini isterim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • isteyen istediğini giyebilir. karışamaz. istediğin gibi giyinmek haktır.

ama bana kalsa müslümanın tamamen kapanması (sadece kafasını kapamasına birşey demem), hristiyanın haçlı kolye takması vb. dini şeyler yasaklansa mantıklı olur.
  • Herkesin gözleri üzerinde olucak , Daha büyük esaret olabilir mi ??
  • Eğer medeniyet dediğin açmaksa bedeni desenize hayvanlar bizden daha medeni...M Akif Ersoy....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Milan Kundera

Eğer medeniyet dediğin açmaksa bedeni desenize hayvanlar bizden daha medeni...M Akif Ersoy....

Açık giyinmekle medeni olunmaz ama medeniyetin 35 derece sıcakta 5-10 yaşındaki kızı siyaha bürümek olmadığı da aşikar.
  • Milan Kundera kullanıcısına yanıt
    İnsanları çuval gibi yüzünün bile görünmediği giysilere bürümekmidir ?

Şöyle abuk sabuk laflarla ortalığı germeyi bırakın artık. Zaten yeterince sorunumuz var memleketçe...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Periah

İnsanları çuval gibi yüzünün bile görünmediği giysilere bürümekmidir ?

Şöyle abuk sabuk laflarla ortalığı germeyi bırakın artık. Zaten yeterince sorunumuz var memleketçe...

hayır oda değildir. Diz kapaklarına kadar etek giymektir. Göğüs dekoltesi olmayan tişört giymektir. Dün akrabalarım geldi iki tane kız neredeyse avreti gözükecek bu kadar açık giyilmez mesela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeah Science

quote:

Orijinalden alıntı: Milan Kundera

Eğer medeniyet dediğin açmaksa bedeni desenize hayvanlar bizden daha medeni...M Akif Ersoy....

Açık giyinmekle medeni olunmaz ama medeniyetin 35 derece sıcakta 5-10 yaşındaki kızı siyaha bürümek olmadığı da aşikar.

Haklıssınız ben onada karşıyım ama sadece avret yerlerini örterek gezmekte olmaz. Bakınız öyle gezenlerde var. Baldırı çıplak gezmesinler ama çarşafta giymesinler bunun ortası vardır muhakkak.
  • dekolte giyim teşhirdir, teşhir etmek tahrik ve taciz etmektir...

erkeklerin sözle veya gözle kadınları rahatsız etmesi nasıl taciz ise, kadınların açık alanda dekolte giyinmesi de tacizdir...
    kadın sadece eşinin yanında böyle giyinmeli çünkü aralarında engel yok...

kendini teşhir etmenin mantığı nedir, kadın neden teşhir eder, bunun analizini uzmanlara sormak lazım...nat. geo.da izlediğim bir belgeselde bunun cevabı verilmişti aslında doğadan örneklerle... ...

bekar insanların kendini beğendirme içgüdüsüyle karşı cinsin ilgisini çekecek şekilde giyinmesi anlaşılabilir bir psikolojidir ve belli ölçülerde kabul edilebilir...ancak evli çocuklu kadınların açık alanda dekolte giymesinin kabul edilebilir bir açıklamasını ben yapamıyorum..."ben öyle istiyorum, dilediğim gibi giyinirim, özgürüm" cevabı makul değildir çünkü karşı örnekler de verilir bu durumda ve kısır döngüye girer mesele...

bir erkeğin eşini veya kız arkadaşını dekolte kıyafetle yanında gezdirmesi ve onu başka gözlerle paylaşması da hiç normal bir durum değil, zaten birlikte yürürken kendisinden ziyade başkaları görüyor doğal olarak...

insanların sınırları olmalı aşırı uçlarda yaşamamalı, dengeli olmak en iyisidir...

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.