Şimdi Ara

Ateist olmak istemiyorsanız bu yazıyı okumayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Spoiler alert. Başlıkta dediğim gibi. Olmazsanız paranız iade. Şaka bir yana, bunu anlamanız için baya zeki olmanız gerekiyor. Mantık ve matematik bilginizin eksiksiz olması gerekiyor. Bu bir şaka değildir. Son derece ciddi bir konudur. Bunu mantık ve matematikle de açıklayabilirim.


    Şimdi biz Allaha inanıyoruz ya. Aslında ona inanmıyoruz, bize nesillerden beri getirilen, tavşanın suyunun suyunun suyunun suyu olan, Kuran'ın Allah tarafından gönderildiğini nesillerden beri söyleyen babalarımızdan dedelerimizden, hocalardan, birtakım insanlardan bunu duyuyoruz. İlk kaynaktan yani sahabelerden bunu duymadık. Yani şöyle düşünün, kulaktan kulağa gibi. Sonuçta bu kitabın değişmediği bilgisi Kuran'da yazıyor, fakat o kitabın değişmediği bilgisini de yine insanlardan duyuyoruz. Bize Allah söylemiyor veya peygamberler, veya onu duyanlar bile söylemiyor. Öyle kulaktan kulağa yayılmış, geliyor.


    Tamam sen gerçekten Allaha inanıyorsundur belki, ama bundan önce, sana nesilden nesile aktarılan İslam denilen şeyin doğru olduğu kabülünden sonra tanrıya inanıyorsun. Yani aslında burada gizli bir kabul var. Sana dedelerinin babalarının doğru söylediğine inanıyorsun. Peki dedelerin babaların yalan söylemiyor mu? Söylüyor. Bu şekilde gidersek, taa Araplara gidelim. Araplar yalan söyleyemez mi? Söyleyebilirler. Kuran'ın değişmediği Kur'an da yazıyor fakat, bunu pekala Araplar sonradan eklemiş olabilirler. Sonuçta büyülü bir kitap falan değil ki bu değiştirmeye çalışınca yıldırım düşsün falan. Can alıcı soruya gelelim: Arapların bunu eklemiş olmadığına kesin emin misiniz? Peki ya bu çok büyük bir yalansa?



    Bu bence evrensel bir hukuk yasası varsa bile, böyle bir dine inanmadığımız için bir tanrı(varsa) bizi sorumlu tutamaz. Çünkü doğruluğu yine nesilden nesile gelen insanların doğru söylemiş olmasına bağlı.


    Bence, İslam doğru olabilir. Gönderilmiş de olabilir. Fakat Araplar bunu sonradan değiştirip, bir kitle kontrol silahına çevirdiler. Belki de gerçekten tanrı gönderdi, ama sadece arapları adam etsin diye. Yoksa nesilden nesile böyle kitlesel kontrol için gönderilmemiş olabilir.


    Aslında İslam a inanıyorsanız, tüm bu nesilden gelen bilgilerin, hepsinin doğru olduğu ön koşuluna da inanmış oluyorsunuz.


    Ben neden inanmıyorum? Arapça dua çok saçma. Kardeşim ben milliyetçiyim, neden hiç anlamadığım sevmediğim bir dilde onların duasını okuyayım? Sevmiyorum kardeşim ruhum kararıyor. Bence evrensellik bir dile bağlı olamaz. Bunu Arapların sonradan eklediklerine inanıyorum. Kontrol için.








  • Okumadan önce ateisttim artık müslümanım teşekkürler.

  • ateist olmak istemeyen zaten okumaz, okusa zaten ateist olurdu

  • Donald Trump kullanıcısına yanıt

    Espriler şakalar arıyosan konu dışına gidebilirsin

  • Peki neyi değiştirdiler? Kitabın hangi ayetinin değiştirildiğini ispatlayabilir misin? Neden Kur'an hükümleri "sözde" peygamber hadisi denen şeylerle hükümsüz kılınmış sence?


    Dinler bir inançtır, ispat istemez isteyen istediğine inanır ancak senin kurduğun mantık çok düz bir mantık.


    Namazı Türkçe de kılabilirsin, Kur'an buna engel bir ayet belirtmiyor işin aslı. Meal denen bir şey var, ufak hatalarla da olsa Türkçesini anlayabilirsin ve aklına yazabilirsin; bu arada sen mezheplerin dayattığını İslam dini diye düşünüyorsun.

  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    Çok ince bir nokta var. Bunu anlatması zor. İsteyen inanır ama göstermek istediğim, tam olarak neye inanıyor insanlar, mesele o. Aslında bu dine inanırken, bazı hemen göze çarpmayan şeyleri de doğru kabul etmiş oluyorsun. Telefon operatörü reklamlarındaki altta yazan küçük yazılar gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Bir çok inanan için bahsettiğin şey doğru. Atadan gelene inanıyorlar. Mezhep ile Kur'an çeliştiğinde apışıp kalıyorlar.
    Ancak yine de aksini iddia edebilmek istiyorsan sorduğum soruların cevabını vermek zorundasın. Bu şekilde sadece çamur atmış oluyorsun ve suyu bulandırıyorsun.

    İnanç kısmı ise bu kitabın Allah'tan geldiğine inanma kısmı. Diğer türlüsü ise Muhammed yazmış olmalı, aksini iddia eden kanıt göstermeli. Senin de bir kanıtın yok gibi duruyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.