Şimdi Ara

::: Çift Sim Kartlı General Mobile DST01 ::: Resimler Eklendi !!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
0
Favori
67.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: telefonumabak

valla abi .ben aradım daha gelmedi dediler. ayın 20sinde gelcekmiş.

Bende sordum bugün genccell'e

Ama şunuda eklemek isterim ki bu firmadaki arkadaşlar çok ilgisizler

Adamlar dst01 ve g-smart i120 ve i300 ile ilgili sorular sordum hiç oralı olmadılar görseniz şaşarsınız sanki telefonu satan onlar değiller

Telefonun tek cezbeden yanı çift simkart olayı yoksa bluetooth dahi yok cihazda

• Öncelike BuZZLuCK a telefonu inceleyip bizlerle paylaştığı için teşekkürler

Gelelim telefonun özelliklerine.
    Benim kullandığım telefon SE P800. kamerasını çok nadir kullnıyorum, film izlemeyip, fotoğraf düzenleme yapmadığım için ekran çözünürlüğü bana göre önemsiz.
    GM DST01 i kıyasladığımda bu cihazın tek üstün özelliği çift SIM kart takılabiliyor ve her ikisinin de aktif olarak kullanılabiliyor olması.
    SE P800 2 yıl önceki modeldir buna rağmen Bluetooth ve IR var ve işletim sistemi Symbian.

GM DST01 de ben wireless olmasını beklerken, bunlar bile yok. Bu telefonu duyduğumda heyecanlanmış ve artık sadece bir telefon kullanacağımı düşünmüştüm. Yanıldığımı sanıyorum. Fiyat / performans değeri düşük gibi. Şimdilik fiyatı 799YTL gibi.
    Yetkili servis olarak Başarı Elektronik verilmiş.
    Ayrıca bir arkadaşım yazmış, kamera çözünürlüğü 1.3Mpixel olmasına rağmen 2 Mpixel yazılmış sonradan düzeltilmiş.
    Zil sesi olarak, ne kadar lazım olduğu tartışılabilir ama gerçek ses kullanılamıyor sadece polifonik ses var.
    Üretici firmanın sitesini incelediğinizde çok basit tasarlanmış ve teknik detaylar yeterli değil. Açıkçası bana pek güven vermedi.

Bir başka arkadaşımın linkini de verdiği Trend Mocbiles T500 cihaz ile ilgili teknik veriler de yeterli değil.
    Zaten dikkatli incelediğinizde her iki firmanın telefonunda aynı kasayı kullandığını farkedebilirsiniz Eh artık kasa aynıysa içi de aynıdır/yakındır diye söylemeye gerek var mı bilmiyorum. Ancak T500 için kamera çözünürlüğü 300K verilmiş T500 de hafıza kartı 128M DST01 de 256M...

Dikkat ederseniz her iki firma da ciddi bir çalışma yapıp çift SIM uygulamasını gerçekleştirmiş ve piyasaya çıkmış. Bu güzel. Ancak tanıtım ve veri eksikliği dolayısıyla güven vermiyor gibi. Bu yüzden pankartımı çıkarıyorum

Elektronikçi olduğum için biliyorum, çift SIM imkansız bir şey değildi ve yapıldı. Bence bu işi Nokia veya SE de yapmış ancak piyasaya sürmemiştir. Çift SIM testlerini tamamlamadan piyasaya süreceklerini de tahmin etmiyorum. Testlerini bitirmiş olsalar bile seri üretimde ne kadar ekonomik olur belki de bunun hesabını yapıyorlardır. Malumunuz diğer ülkelerde insanlar bizim gibi 2-3 telefon taşımak zorunda değiller. Çünkü haberleşme ücretleri makul seviyelerde. Bizde de operatörden operatöre fiyatlar makul seviyeye düşsün kimse kesinlikle hamal gibi 2-3 cihaz birden taşımaz

Düşünsenize;
    Türkcell'de şebeke içi Bizbizecell'de herşey dahil 0,38 YTL civarı ama Avea veya Telsimi aramak 0,72 YTL civarı.
    Avea öğretmen hattında grup içi ücretsiz ama diğer 505 aramaları 0,09 YTL civarı, 555 aramaları 0,18 YTL civarı, Turkcell ya da Telsimi aramak 0,81 YTL civarı.

Ancak bu ticari bir konu. Fiyatlar ne kadar yüksek olursa telefon ve şebeke pazarı o kadar büyüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafit -- 16 Şubat 2007; 7:02:10 >

• a)ben şunu merak ediyorum. iki hattım da yanı zamanda aranırsa ne olur.
    b)telefon ben biriyle konuşurken öbürünü cevaplayıp ücretsiz sekreterlik hizmeti mi veriyor.
  • Orjinalden alıntı: mafit

Açıkçası bana pek güven vermedi.

Dikkat ederseniz her iki firma da ciddi bir çalışma yapıp çift SIM uygulamasını gerçekleştirmiş ve piyasaya çıkmış. Bu güzel. Ancak tanıtım ve veri eksikliği dolayısıyla güven vermiyor gibi. Bu yüzden pankartımı çıkarıyorum

Düşüncelerinebirebir katılıyorum dostum + tamamen ilgisizler ...Arayıp sordum birkaç kez ilk seferinde çıkış tarihi hakkında bilgi aldın ondan sonra aradıklarımda ne telefonların özelliklerini bilen var ne de diğer konularda açıklama yapabilecek bir muhatap

Elektronikçi olduğum için biliyorum, çift SIM imkansız bir şey değildi ve yapıldı. Bence bu işi Nokia veya SE de yapmış ancak piyasaya sürmemiştir. Çift SIM testlerini tamamlamadan piyasaya süreceklerini de tahmin etmiyorum. Testlerini bitirmiş olsalar bile seri üretimde ne kadar ekonomik olur belki de bunun hesabını yapıyorlardır. Malumunuz diğer ülkelerde insanlar bizim gibi 2-3 telefon taşımak zorunda değiller. Çünkü haberleşme ücretleri makul seviyelerde. Bizde de operatörden operatöre fiyatlar makul seviyeye düşsün kimse kesinlikle hamal gibi 2-3 cihaz birden taşımaz

Nokia ve diğer firmalar bunu çoktan yaparlardı ancak neden bindikleri dalı kessinler, neden telefon satışlarını düşürsünler

• quote:

Orjinalden alıntı: telefonumabak

a)ben şunu merak ediyorum. iki hattım da yanı zamanda aranırsa ne olur.
    b)telefon ben biriyle konuşurken öbürünü cevaplayıp ücretsiz sekreterlik hizmeti mi veriyor.

muhtemelen bir uyarı geliyordur 2. hattan aranıyorsunuz gibi. bu bir bip olabilir titreşim olabilir. bu durumda da konuşulan hat beklemeye alınabilir.
    ücretsiz sekreterlik olayı mantıklı aslında hatlardan biri mesgulken diğerine çağrı geldiğinde kaydettiğiniz bir mesajı karşı tarafa okuyabilir. ancak bunu bu telefon yapabilir diyemem güvensizlik çok kötü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafit -- 16 Şubat 2007; 14:43:04 >

• abi benim cihaza bişey dediğim yok. güzel bir hizmet. iyi devamı gelir nitelikte. zaten hep aynı özelliklerden sıkılmıştık. gencel ede dememe. gercek bir girisimcilik ornegi. millet elma alırken ekşi nar satmak gercekteen büyük bir cecaret ornegi tebriik ediyorum
    ...
    benim kızdıgım nokta neden 300-400 değilde yedi ve onun yanındaki doksan dokuz.
    yani utms olsa altyapı gerektiriyor pahalı dersin.
    azcok anlarız telefon boardından. bu işlemin yapılabilmesi için işlemcinin 2 adet olması veya olan bir işlemcinin birteknoloji ile ikiye ayrılıabimesi ve birbrini etkilememesi gerekiyor.
    çinde işlemciden çok ekrandan, kapak kasa bataryadan başka ne üretiliyorki zaten.
    adım başı üretim yer. adamlar bizim hangar dedğmiz yerleri bile fabrika niyetine kullanıyorlar.
    oradan kapak batarya ithal eden bir arkadşım sürekli çine gidiyor bizim imrenerek aldıgımız bataryayı adamlar hangarda üretyorlar.
    .... nedir yani bu telefonu 3-4 katına çıkaran.
    mesela telefonda ccd kullanılması ekonomik değildir. yerine cmos kullanılır. ama asla 4 katı olmaz.
    dev gibi ekranlı telefonlar, vya gizlenen ekranlar, çift ekranlı telefonlar vardır ama yine degerinin 3-4 katı olmaz.
    işlemci ise dev işlemcili, ram sa, ramli hafıza ise 10gb hafızalı telefonlar var ama yine de 3-4 katı degere satılmaz.
    benim kzıdıgım nokta işte bu konu. neden bu fiyat.

• farklı ya ondan herhalde
  • yine soyluyorum bu fiyat cok yakında iner
    cok merarklı olanlar alır 3-5 tane o kadar
    bu cihazın hakettigi fiyat 450-500 civari
  • Cihazın tasarımı piyasadaki merdivenaltı firmaların ürettiği absürd mp4 oynatıcalara benziyor. Ekran çözürnürlüğü ise berbat. Ayrıca çift hattın aktif olması standart kullanıma göre %60 pil performansı sunar gibime geliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SKYSOL!D

Cihazın tasarımı piyasadaki merdivenaltı firmaların ürettiği absürd mp4 oynatıcalara benziyor. Ekran çözürnürlüğü ise berbat. Ayrıca çift hattın aktif olması standart kullanıma göre %60 pil performansı sunar gibime geliyor.

zaten adamlar yapabilselerdi zaten güzel bir alet yaparlardı. burada yapılan 2 cep telefonunu aynı kasa icine koyup mikrofon ve kulaklığı ortak kullanmak. dolayısıyla arkadaşımın dediği gibi pil ömrü de yarıyarıya düşecektir. belkide telefon rehberini bile her hat için ayrı kullanıyordur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafit -- 18 Şubat 2007; 22:18:57 >

• SENMİ ALDIN DOSTUM MAKİNAYI ALDIYSAN BİRAZ ANLATIRMISIN...

http://www.alsakalsak.com/index.php?p=list&k_id=370&pk_id=121
  • Resimde dikkatimi çeken 2 tane "yes" tuşunun olması. Herhalde tek rehber üzerinden girilen numaraya, o numarayı hangi hattan arayacağımızı belirledikten sonra onun yeşil tuşuna basarak arama yapıyoruz. Kullanım açısından pratik düşünülmüş bir ayrıntı. Yakında çift çekirdekli işlemciye sahip Symbianlı telefonlar görürsek şaşırmayalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: bscol

SENMİ ALDIN DOSTUM MAKİNAYI ALDIYSAN BİRAZ ANLATIRMISIN...

http://www.alsakalsak.com/index.php?p=list&k_id=370&pk_id=121

hayır almadım. dediğim gibi ilk duyduğumda çok hoşuma gitmişti ancak netten inceleyince vazgeçtim.
    bayiye geldiyse bugün görmeye çalışacağım, almak için değil, meraktan

BuZZLuCK fotoğraflarını koydu ve incelemişti. detay bilgiyi verebilir sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafit -- 19 Şubat 2007; 10:05:34 >

• Herhal motorollanında böylesi bir telefonu olacak.
  • Motorola hayrola...
  • arkadaşlar general mobili dts01 aldım tek kelimeyle berbat
    bir telefon kesinlikle almanızı tavsiye etmem
    ben o hatayı yaptım incelemeden aldım telefonu çok pişman oldum
    telefon özelikleri çok güzel
    ama gelinki o özeliklere ulaşmak için canınız çıkar yani menu kullanımı çok kötü
    elle kullanıyorsunuz olmuyor kalemlede çok zahmetli iş
    700 satıyorum ankaradan isteyen varsa hemen veririrm
  • quote:

Orjinalden alıntı: izzetac123

arkadaşlar general mobili dts01 aldım tek kelimeyle berbat
    ama gelinki o özeliklere ulaşmak için canınız çıkar yani menu kullanımı çok kötü

Sanki ölü doğum oldu bu DST01 ....

Yorum için teşekkürler
  • inşallah satarsın. ama 700 e satabilcegini sanmıyorum. zaten 2-3 ay içinde düşer. veya piyasada biter
  • 799 ytl ye bu telefon çok pahalı.Çift simkart dışında pek bir özelliği bulunmuyor.Ederi 400-450 ytl bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: izzetac123

arkadaşlar general mobili dts01 aldım tek kelimeyle berbat

herkesin hayali suya düştü yani
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.