|
Bildirim
|
![]() ![]() Her günümüz atom bombası yemekten beter be hocam. |
Belli ki sen Çanakkale'nin ne demek olduğunu idrak edememişsin. Aslında seni suçlamıyorum; çünkü o ortamı yaşamadan bilemeyiz. Askerin yiyecek ekmeği bile yokken savaşın kazanılması inanılmaz bir şey bana kalırsa.
|
Nick mesaj uyumu. Dedene sor bakim egenin suyu nasılmış?
|
Forumda ilgi cekmeyecek konu malesef ... Tipim nasıl SS li veya kasiyer kız para üstü verirken 3 sn bana baktı adlı konular daha çok ilgi çeker.
Geçen sene gittim 24 yaşımda ve ortamın atmosferi çok etkileyiciydi. Keşke yıllar önce gitmis/götürülmüş olsaydım... |
.
|
kesin yaşanmıştır
|
Yallah Yunanistan'a
|
Ben Çanakkaleliyim ve bu konuda atalarımızdan dedelerimizden duyduğumuz şeyler şöyle. Her şeyden önce askeriyede belli bir yokluk vardı özellikle ekmekler çevre köylerden ve kasabalardan toplanırmış yani askerler gelip özellikle köylerden düzenli olarak ekmek su ve canlı hayvan almış hatta giyecek vs.. gibi erzaklar da. O dönemde tarım öküzler ile yapıldığı için bu kadar çok üretim yok yani orduyu bu şekilde beslemek köylerde de sıkıntı yaratmaya başlamış belli bir süre sonra askerler geldiğinde köylüler erzakları saklar hale gelmiş çünkü adamın kendi çoluğuna çocuğuna anca yetecek bir şeyleri var. O dönemde askere alma yine köylere kasabalara gelip eli silah tutacak gençleri toplayıp götürme şeklinde yürütülmüş yine duyduklarımıza göre bazı kişiler askerler almasın diye 12-13 yaşlarındaki çocuklarını saklamış hatta kendileri de saklanmış. Bütün bunlar benim çocukluğumda bu savaşı yaşamış insanlardan bire bir duyduğum şeylerdir. Maalesef dünyanın her yerinde savaşlar ile ilgili hikayelerin büyük kısmı abartmalarla doludur mizansendir. Her insan ölmekten ve savaşmaktan korkar ve buna karşı direnç gösterir, bu psikolojiyi göz ardı ederek bir şeyler uydurmak doğru değil. Ha mecburiyet karşısında iman gücüyle ve inançla insan bunu yenebilir keza Çanakkale de de böyle olmuştur savaştan kaçanlar olduğu gibi kendine savaşa atanlarda olmuş. Savaş tarih olarak 1 yıl sürmüş gibi görünse de fiiliyatta 2.5 yıl kadar sürmüş yani askerlerin gelmesi konuşlanması savaştan sonra peyder pey tahliye edilmeleri vs.. ile.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whippoorwill -- 3 Ağustos 2019; 13:51:21 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general4242 -- 3 Ağustos 2019; 15:10:33 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza5806 -- 3 Ağustos 2019; 16:38:25 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 12 Ocak 2021; 11:38:29 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|