Şimdi Ara

Çanakkale 10 Hiroşima eder

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
94
Cevap
3
Favori
19.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
139 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Japon eğitim uzmanları eğitim sistemimizi incelemek üzere Türkiye’ye geldiklerinde, Hiroşima felaketi ile ilgili Başbakan Turgut Özal ile Japon diplomatlar arasında ilginç bir diyalog geçti. Birçok bürokratın da hazır bulunduğu bir ortamda raporlar sunuldu ve Japonlar sonucu şöyle açıkladı : “Sizin eğitim sisteminizde milli ruh yok!”

Bunun üzerine Turgut Özal şaşırdı ve “Nasıl yani?” diye sordu. Japonlar ise şöyle devam etti: “Biz Japonya'da okula başlayacak çocuklarımıza milli ruh şoklaması yaparız. Onları önce toplu halde hızlı trenlere bindirir; dev fabrikalarımızı, teknoloji merkezlerimizi gezdirir; ülkemizin gücünü gösteririz. Sonra da bu yavrularımızı alır; Hiroşima ve Nagasaki'ye götürür; orada atom bombası atılan ve yıllardır ot dahi bitmeyen alanları gösterir ve deriz ki: Eğer siz bilinçlenmez ve az önce gördüğünüz teknolojiye sahip olmak için çalışmazsanız sonunuz böyle olur.”

Bu sırada Türk bürokratlardan biri atıldı: “Ama bizim Hiroşima'mız yok ki!”

Japon uzmanın cevabı ise tokat gibiydi: “Sizin Çanakkale'niz on Hiroşima eder!”

• Ben Çanakkaleliyim ve bu konuda atalarımızdan dedelerimizden duyduğumuz şeyler şöyle. Her şeyden önce askeriyede belli bir yokluk vardı özellikle ekmekler çevre köylerden ve kasabalardan toplanırmış yani askerler gelip özellikle köylerden düzenli olarak ekmek su ve canlı hayvan almış hatta giyecek vs.. gibi erzaklar da. O dönemde tarım öküzler ile yapıldığı için bu kadar çok üretim yok yani orduyu bu şekilde beslemek köylerde de sıkıntı yaratmaya başlamış belli bir süre sonra askerler geldiğinde köylüler erzakları saklar hale gelmiş çünkü adamın kendi çoluğuna çocuğuna anca yetecek bir şeyleri var. O dönemde askere alma yine köylere kasabalara gelip eli silah tutacak gençleri toplayıp götürme şeklinde yürütülmüş yine duyduklarımıza göre bazı kişiler askerler almasın diye 12-13 yaşlarındaki çocuklarını saklamış hatta kendileri de saklanmış. Bütün bunlar benim çocukluğumda bu savaşı yaşamış insanlardan bire bir duyduğum şeylerdir. Maalesef dünyanın her yerinde savaşlar ile ilgili hikayelerin büyük kısmı abartmalarla doludur mizansendir. Her insan ölmekten ve savaşmaktan korkar ve buna karşı direnç gösterir, bu psikolojiyi göz ardı ederek bir şeyler uydurmak doğru değil. Ha mecburiyet karşısında iman gücüyle ve inançla insan bunu yenebilir keza Çanakkale de de böyle olmuştur savaştan kaçanlar olduğu gibi kendine savaşa atanlarda olmuş. Savaş tarih olarak 1 yıl sürmüş gibi görünse de fiiliyatta 2.5 yıl kadar sürmüş yani askerlerin gelmesi konuşlanması savaştan sonra peyder pey tahliye edilmeleri vs.. ile.
  • Çanakkale yarım hiroşima etmez. Masallarla avutmayın kendinizi. Her gün atom bombası yiyorsunuz sanki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GR33K kullanıcısına yanıt

Her günümüz atom bombası yemekten beter be hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whippoorwill -- 3 Ağustos 2019; 13:51:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Forumda ilgi cekmeyecek konu malesef ... Tipim nasıl SS li veya kasiyer kız para üstü verirken 3 sn bana baktı adlı konular daha çok ilgi çeker.

Geçen sene gittim 24 yaşımda ve ortamın atmosferi çok etkileyiciydi. Keşke yıllar önce gitmis/götürülmüş olsaydım...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Whippoorwill kullanıcısına yanıt
    Off be malbayım yak derdim ama ona da zam dnsnsns

Yenilmez armadayı yenmek herkese nasip olmaz. Nick-Entry uyumu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Orada da bir atı biliriz o kadar. Hala haberi olmayan insan var.

İşte bahsedilen milli ruhlu eğitim olmayışın örneğisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general4242 -- 3 Ağustos 2019; 15:10:33 >
    Belli ki sen Çanakkale'nin ne demek olduğunu idrak edememişsin. Aslında seni suçlamıyorum; çünkü o ortamı yaşamadan bilemeyiz. Askerin yiyecek ekmeği bile yokken savaşın kazanılması inanılmaz bir şey bana kalırsa.

• Olayı aktarışta ki üslup 2000'li yıllarda sağda solda sıkılan şehir efsanelerini andırıyor, internete baktım kaynak olarak da hep facebook var
  • Ulkede vatanseverligi bitirmek için ugrasan genis bir politikaci kitlesi var ve bunlar coook güçlü

Bopun bir parcasi da bu

Sovyetler yikildiginda insanlar o kadar bunalmis yabanci propaganda ve ekonomik baski o kadar artmisti ki ulke vatandaslarinin yarisini topraklarinin 4te1ini kaybederken insanlar indirilen sovyet bayraklarini yere atip cigniyordu

Bugun aynısı iranda olmak uzere halk 99 derecede 100 olunca ayni sey olacak

Bizi de yavas yavas isitiyorlar 70 80 dereceye ulastik ve bu isin sonu kötü

Ingiltere abd israil yahudi sermayesi bloku taaa 1. Dunya savasi oncesinden beri sicak savasi birakip bu tarz ali cengiz oyunlarıyla sorunlarini cozmeye çalışıyorlar 2.dunya savasi sonrasi atom bombasinin icadiyla is tamamen buna döndü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza5806 -- 3 Ağustos 2019; 16:38:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RustyCohle

Bu mesaj silindi.
    aynen kardeşim atom bombasıyla, 1. dünya savaşında açılan bir cepheyi bir tutup milli duygularını kabartmaya devam etsen. karşılarştırdığınız şeylere bak. uydurma hikayeye bile inanıyorlar anshbdhjaf
  • quote:

Orijinalden alıntı: GR33K

Çanakkale yarım hiroşima etmez. Masallarla avutmayın kendinizi. Her gün atom bombası yiyorsunuz sanki.
    Nick mesaj uyumu. Dedene sor bakim egenin suyu nasılmış?

• quote:

Orijinalden alıntı: celades

Nick mesaj uyumu. Dedene sor bakim egenin suyu nasılmış?

Alıntıları Göster
    aynen kardeşim aynen bir cephe 10 atom bombasından daha iyidir celades kardeşim
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 12 Ocak 2021; 11:38:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RustyCohle

.
    emin ol ben senden daha iyi biliyorum bir gazeteci olarak. ama bu şekilde halkın nabzını milli duygularını yükseltmek için uydurulan masallar bunlar özala gelmiş japon da demiş böyle böyle diye. yukarıdaki gibi masallara ne benim ne de senin ihtiyacın var bunlar için. sadece gerçek tarihe bakıp anlasak tüm bu hikayelerden daha yücedir türk tarihi. biri de nickime bakıp dedeme atama laf etmiş gülüyorum sadece. burada çanakkaleyi ya da herhangi bir türk cephesini küçümseyen yok. benim lafım bu tarz yeşil cübbelerin kalkıp savaştığı masallarına. herkes anlamak istediği gibi anlar. özgür irade.
  • Bakın @ ` quaD. diye bir üye varmış ve ona çok hikayeler anlatıyorlarmış birileri, bir gün yine bir hikaye anlatmaya başlanmış ve hikayemiz şu şekilde imiş.

Evvel zaman içindeee kalbur samaannn içinde diyeee

Japonlar diye bir uygarlık var imişşş bu japonlar bir gün Türk 'lerin bir arada mutlu mesut yaşadığı bir ülkeye gelmişler haaa hiii diye selamlar falan ve oturmuşlar Türkler 'le konuşmaya başlamışlar;
    "
    Japon eğitim uzmanları eğitim sistemimizi incelemek üzere Türkiye’ye geldiklerinde, Hiroşima felaketi ile ilgili Başbakan Turgut Özal ile Japon diplomatlar arasında ilginç bir diyalog geçti. Birçok bürokratın da hazır bulunduğu bir ortamda raporlar sunuldu ve Japonlar sonucu şöyle açıkladı : “Sizin eğitim sisteminizde milli ruh yok!”

"

Bu Japonlar geliyor ve ülkemizde bu sözü " Sizin eğitim sisteminizde milli ruh yok! " diyecek kadar harakiri yapılsa az gelecek sözü Türklere karşı söyleyecekler haa.

Bu hikayeye bugünün Türkiye 'sinde yaşayan çocuklar bile inanmaz gidin az öte de oynayın derim kendinizle dalga geçtirmeyin.

Ben gideceğim Türk diplomat olarak Japonya 'ya ya da herhangi bir ülkeye adamların kötü bir şeyini görsem bile gerçek bile olsa diyeceğim sizin ben taaa sisteminize diyeceğim orada beni sağ şekilde geri gönderecekler. :)

• Çanakkale mi hiroşima mı dersen nagazaki der olayı kapatırım

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.