Şimdi Ara

Bu direncin değeri nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
6.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar sekılde verdıgım direncin değerini okuyamadım direnç okuma programıda okumadı.bunun yuzunden 2.5 Tl değerindekı ıkıtane fet yandı.lütfen yardımcı olursanız sevınırım.renk sırası SİYAH-YEŞİL-GRİ(%90 GÜMÜŞEDE BENZİYOR)-ALTIN-SİYAH. şimdiye kadar direnç okuyamadıgım olmadı ama bunu okuyamadım.

Bu direncin değeri nedir?

• tesekkur ederım arkadasımmm.cok saol
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

Bu direncin değeri 0.15 ohm dur

Nasıl okuduğunuzu anlatabilir misiniz?
  • siyah 0 yeşil 5 gümüş -2 : 0.05 ohm
  • http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/

Bu sitede direnç hesaplama var ama ben bir türlü çıkartamadım...
  • arkadaslar 3-4 değişik direnç okuma programında denedım hıcbırı sonuç vermedı. nasıl iştir anlamadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu direncin değeri nedir ?
    8 yıl önce açıldı
    ohm değeri neyi ifade ediyor ?
    16 yıl önce açıldı
    Nedir bu volt-amper ilişkisi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

siyah 0 yeşil 5 gümüş -2 : 0.05 ohm

Kesinlikle doğru.
  • RENKLERE GÖRE DİRENÇ DEĞERLERİ ve TOLERANSLARI

RENKLER ----- DEĞERLERİ ------ ÇARPAN ------ TOLERANS
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------

SİYAH ----- 0 ---- 1

KAHVERENGİ ---- 1 ---- 10 0,01
    - %1

KIRMIZI ---- 2 ----- 100 +0,002
    %2

PORTAKAL ----- 3 ---- 1000

SARI ----- 4 ---- 10.000

YEŞİL ----- 5 ---- 100.000

MAVİ ----- 6 ---- 1.000.000

MOR ----- 7 ---- 10.000.000

GRİ ----- 8 ---- 100.000.000

BEYAZ ----- 9 ---- 1.000.000.000

ALTIN RENK --------- 0,1 +0,05
    - %5

GÜMÜŞ RENK ---------- 0,01 +0,1
    - %10

direnç değer hesaplamada faydalı olur düşüncesi ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 1 Ekim 2009; 1:09:11 >

• sigorta dirençler renkleri itibarı ile aldatmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 1 Ekim 2009; 0:38:08 >
  • Bu drençlerin üzerine tek renk siyak ile deyerlerin yazmazlarda bizi böyle uraştırıp
    durularlar. Diyer türlü bir sürü gök kuşagı gibi renklerle drençleri boyamak niye
    lazer ile yakarak deyerlerini dorudan üzerine yazmak varken.
    Drençler le ilgi bir sokakta sayamam gibi bir şey anımsıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakaza01

Bu drençlerin üzerine tek renk siyak ile deyerlerin yazmazlarda bizi böyle uraştırıp
    durularlar. Diyer türlü bir sürü gök kuşagı gibi renklerle drençleri boyamak niye

haklı gibisin ancak, biliyorsun elektronikte kablo,kondansatör ,direnç gibi bazı parçalar renk kodları ile değerlendirilerek adlandırıldığı bir dünya standardıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 1 Ekim 2009; 15:13:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onderdemirel

quote:

Bu drençlerin üzerine tek renk siyak ile deyerlerin yazmazlarda bizi böyle uraştırıp

haklı gibisin ancak, biliyorsun elektronikte kablo,kondansatör ,direnç gibi bazı parçalar renk kodları ile değerlendirilerek adlandırılırlar.

yıllar önce lazer yoktuki yazılsın üstüne renklerle halletmişler işi
    direnç okumak için programa gerek yokki okuldan kalan bilgimr göre hesap doğru

• Merhaba arkadaşlar bu direnç renk kotları bende saplantı haline geldi
    kendimce bir çözüm geliştirdim masamın üzerinde duran emektar hesap makinemimde bir haç deyişiklik
    yaptım

http://img97.imageshack.us/img97/3485/73314431.gif

böyle bir hesap makinası acaba dırençlerin deyerlerini belirlemekde yardımcı olurmu
    olursa seri üretime geçmsi için patent alacam
  • quote:

quote:

quote:

haklı gibisin ancak, biliyorsun elektronikte kablo,kondansatör ,direnç gibi bazı parçalar renk kodları ile değerlendirilerek adlandırılırlar.

katılıyorum, bazı öğrenilenler vardırki bir kere öğrendikten sonra istesende unutamassın,örnek olarak ıslık çalmak,yüzmek,bisiklete binmek vs

• Silindirik bir eleman herhangi bir açıda devreye takılmış olabilir. Onun için herhangi bir açıdan okunabilen bir veri çok daha kullanışlı olur. Şekildeki dirençte en soldaki halka sanırım sıcaklık limitini belirtmek için diyelim ya da her neyse, ondan önceki de tolerans. Diğerleri 05*10^-2=0,05 ediyor şeklinde atmasyon hakkımı kullanıyorum. Düz kablo bile daha çok direnir işbirlikçi direnç
  • quote:

quote:

quote:

quote:

katılıyorum, bazı öğrenilenler vardırki bir kere öğrendikten sonra istesende unutamassın,örnek olarak ıslık çalmak,yüzmek,bisiklete binmek vs

Çünkü dirençler ısınır ve bir süre sonra üzerindeki yazılar kaybolmaya başlar, o yüzden renk kodu kullanılır. Ayrıca dediklerimden de anlayacağınız gibi daha önce direnç yazı ile belirleniyordu, sonrasında oluşan ısı dolayısı ile yazılar kaybolmaya başlayınca renkli şeritler kullanılmaya başlandı. Umarım açıklayıcı olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerege -- 5 Ekim 2009; 18:16:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: omerege

quote:

quote:

quote:

quote:

Çünkü dirençler ısınır ve bir süre sonra üzerindeki yazılar kaybolmaya başlar, o yüzden renk kodu kullanılır. Ayrıca dediklerimden de anlayacağınız gibi daha önce direnç yazı ile belirleniyordu, sonrasında oluşan ısı dolayısı ile yazılar kaybolmaya başlayınca renkli şeritler kullanılmaya başlandı. Umarım açıklayıcı olmuştur.

bir direncin değirinin öğrenilmesi ile başlayan konu idi ,bu konuda yardımcı olundu ,yardımcı olanda DH deki uzman elektronkçi ustam kenakord08 idi bende buna mukabi bilgi olarak renk kodları ile değerlerinin bir çizelgesini yazmaya çalışım.sizinkide bu işin tarihçesini ortaya koydu,sanırım bu konu gerekli yorumlarını aldı.

• 2.Bandı gümüş yada altın olan tüm dirençlerden şüphelen
    Hatta ve hatta Transistör - fet - mosfet - entegre - zener - diyod - v.s.vs..bakmadan önce bu dirençlere bak
  • Arkadaşlar 80 li yıllarda Ankara da hobi olarak gittiğim bir kursta, hoca bize şu kelımeleri sıralamıştı hala aklımdadır.
    Siyahi-Kadın-Kırmızıyı-Pek-Sever-Yeni-Mahalleyi-Masumca - Gezen- Bilir.
    siyah-kahve-kırmızı-portakal-sarı- yeşil-mavi- mor-gri-beyaz.
    saygılar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.