Şimdi Ara

>>> JENERATÖR Tercih ve Tavsiye rehberi <<<

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
101
Cevap
5
Favori
92.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Giriş:

    Lütfen siz de katkıda bulunun.

    Rehbere kendimle ilgili birkaç şey yazarak başlamak istedim. Bilgisayar işi ile uğraşıyorum, watt volt birşeyler biliriz ama elektronik bilgim çok fazla yoktur. Bu nedenle yazdıklarımda yanlış veya eksik birşeyler olabilir, lütfen yanlış bilgi var ise belirtin ki düzeltebilelim. Bu bilgilere internet'ten araştırarak ulaştım ve bulduğum bilgileri derledim. Kendime Jeneratör ararken karşıma çıkan bilgileri içermektedir ve bilgileri aldığım kaynakları belirtemeyeceğim çünkü onlarca sayfa okudum.

    Mesajları takip edip ilk mesajı sürekli olarak güncel tutmaya çalışacağım. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşların bana PM yolu ile gönderdikleri veya konu altına yazarak gönderdikleri bilgileri de rehbere ekleyeceğim.
    Rehberin yazıldığı dönemde geçerli olup sonradan geçerliliğini yitirmiş bilgi var ise lütfen belirtin. Mümkün olduğunca güncel kalsın, eski bilgi içermesin.

    Ayrıca sahip olduğunuz ürünler ile ilgili memnuniyetinizi veya şikayetlerinizi de belirtebilirsiniz. Bunları da ilk mesajın altında marka marka toplayıp isimleriniz ile birlikte yayınlayabilirim. Böylece alacak kişiler ürünün kalitesi hakkında da bilgi sahibi olmuş olur.




    İçindekiler
    1-) Tanımlar
    2-) Evdeki cihazların harcadığı ortalama elektrik değerleri nelerdir?
    3-) İhtiyaç duyduğunuz toplam gücü nasıl hesaplarsınız?
    4-) Jeneratör mü , UPS'mi almalıyım?
    5-) Dijital Inverter Jeneratör nedir? Nasıl çalışır?
    6-) Jeneratörü nereye koymalıyım ve kullanımda dikkat etmem gereken şeyler nelerdir? (DİKKAT: Karbon monoksit zehirlenmesi tehlikesi!!!)
    7-) Jeneratör alırken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?
    8-) 2 zamanlı ve 4 zamanlının farkı nedir?
    9-) Benzinli mi? Dizel mi? Doğalgazlı mı?
    10-) Sizlerden gelen Jeneratör tavsiyeleri / Şikayetleri




    1-) Tanımlar
    Amper (Akım) : Elektrik yükünün hareketine yani bir yerden diğerine ulaşmasına akım denir.
    VoltAmper : Akım oluşabilmesi için iki nokta arasında bir güç farkı olması gerekir. Bu farka gerilim denir. Sistemden çekilen elektrik akımının belli volt değerindeki gücüne VoltAmper denir. Akım ile voltajın çarpımına eşittir.
    Watt : Elektrik akımının belli voltaj değerindeki gücüne watt denir.
    AC : Alternatif akım (Şehir şebekesinden gelen elektrik)
    DC : Direkt akım (Akü, bazı adaptörlerin çevirdiği elektrik)
    AVR : Automatic Voltage Regulator (otomatik voltaj regülatörü) , verilen elektriğin 220V 50Hz (ya da yakın) verilmesini sağlayan bir elektronik devredir.
    Güç Faktörü : Genelde Jeneratörlerde 0.8 0.9 civarında oluyor. 1'e yakın olması tercih edilir.
    Reaktif Yük: Bazı cihazların ilk çalışması anında kullandığı fazladan enerji
    Aktif Yük: Cihazın kullandığı elektrik açılışından kapanışına kadar aynıdır.
    Kare, Modifiye Sinüs ve Sinüs dalga : Evdeki elektrikli cihazların neredeyse tamamı Sinüs dalga ile çalışır. Şehir şebekesinden gelen elektrik bu şekildedir. Modifiye sinus ise kare dalganın kademe kademe azaltılarak sinüse yakın bir dalga oluşturulmuş şeklidir. Şöyle bir örnek verebiliriz sanırım, 10 basamaklı bir merdivene tek tek çıkar ve teker teker geri inerseniz sinüs dalga, 3’er 3’er çıkar ve inerseniz modifiye sinüs dalga, hepsini bir kerede çıkar ve inerseniz kare dalga elde edersiniz. Modifiye sinüs dalga ile çalıştıracağınız saatler ileri gidebilir, motorlu cihazlar doğru çalışmayabilir (kombi, buzdolabı, vantilatör) , matkap çeşitli hızlarda değil tek hızda çalışabilir.





    2-) Evdeki cihazların harcadığı ortalama elektrik değerleri nelerdir?
    Önce yukarıda bahsettiğimiz Aktif ve reaktif yük’e açıklık getirelim:
    Klasik ampüller, elektrikli ısıtıcılar (kettle, elektrikli soba, tost makinesi) (Dikkat:turbo fırınlar motorludur bu sınıfa girmez!) sürekli olarak etiket üzerinde yazan watt kadar elektrik harcar.
    Motor içeren cihazlar (buzdolabı, derin dondurucu, fan, elektrik motoru) ve floresan lambalar (sanıyorum ki tasarruflu ampüller de böyle ama emin değilim, biri doğrularsa sevinirim) ve UPS etiket üzerinde yazanın 2 katı başlangıç gücüne gerek duyar.
    Dalgıç tip pompalar, klima, hava kompresörü gibi cihazlar etikette yazanın 3-5 katı kalkış gücüne gerek duyabilirler.

    Kendi enerji ihtiyacınızı hesaplarken kullanacağınız cihazların etiketine bakmanız daha iyi olur ancak örnek olması açısından aşağıda bazı cihazların harcadığı elektrik miktarını görebilirsiniz.

    Cihaz :	Normal çalışma enerji ihtiyacı : 	İlk çalıştırma Enerji İhtiyacı : 

    Ampül 100 Watt 100 Watt
    Tasarruflu Ampül 20 Watt ????
    Vantilatör 75 Watt 150 Watt
    DVD Divx oynatıcı 100 Watt 100 Watt
    Küçük siyah beyaz TV 100 Watt 150 Watt
    51-55 ekran Renkli TV 300 Watt 400 Watt
    Bilgisayar 400 Watt 600 Watt
    Plazma TV 350 Watt 500 Watt
    Elektrikli battaniye 400 Watt 400 Watt
    Mikrodalga Fırın 750 Watt 1500 Watt
    Buzdolabı 500 Watt 1000-1500 Watt
    Kuyu Pompası 2400 Watt 3600 Watt
    Kettle 2000 Watt 2000 Watt
    Elektrikli Süpürge 2000 Watt 5000 Watt
    Kombi 200 Watt 200 Watt
    Klima 3000 Watt 10000 Watt
    Saç Kurutma makinesi 1500 Watt 1600 Watt






    3-) İhtiyaç duyduğunuz toplam gücü nasıl hesaplarsınız?
    3a-) Toplam gücü hesaplamak için en önemli adım ihtiyacınızı iyi belirlemektir. Kesinti durumunda hangi cihazları çalıştırmanız gerekeceğine iyi karar verin.
    3b-) Elinize bir kağıt kalem alın ve bir liste yapın. Listeye cihaz adı, normal çalışma sırasındaki enerji ihtiyacı ve İlk çalıştırma enerji ihtiyaçlarını yazın. İlk çalıştırma enerji ihtiyacını sadece reaktif enerji ihtiyacı olan cihazlar için değil hepsi için yazın, buradaki en yüksek değeri kullanacağız.
    3c-) Tüm cihazları aynı anda açık olmayacak şekilde hesaplama yapmaya özen gösterin. Örneğin buzdolabını kesintiden 2-3 saat kadar sonra bir kere motoru tamamen durana kadar çalıştırabilir ardından tekrar birkaç saat devre dışı bırakabilirsiniz.
    3d-) Hesap yaparken uzun süredir kullanılan eski cihazlar (10 senelik bir buzdolabı gibi) var ise etiket değerinin biraz daha üzerinde yakabileceğini unutmayın.
    3e-) Jeneratörlerin maksimum çıkış gücü yarım saat kadar civarında verebileceği elektriği gösterir. Bu süreden sonra ise nominal çalışma durumuna geçer ve verebileceği elektrik miktarı düşer. Satın alırken bu değere dikkat edin.


    Şimdi hazırladığınız liste üzerinden giderek aynı anda çalışacak olan cihazların çalışma güçlerini en alta toplayın. Başlangıç güçlerinden ise en fazla çekecek olan cihazın başlangıç değerini alın. Örneğin toplam çalışma gücü 2000 watt olsun ve en fazla başlangıç gücüne ihtiyaç duyan cihazınız 1500 watt harcasın. Toplamda 3500 watt yaptı, bu değeri 1.2 ile (gelecek ihtiyaçlar için pay bırakırsak ilerisi için iyi bir yatırım yapmış oluruz, aksi taktirde yarın öbür gün size yetmeyebilir) çarpın. bu örnekte ihtiyacınız olan jeneratör gücü 4200 Watt olacaktır.

    Listenizi yaparken aşağıdaki noktalara dikkat edin;
    - Elektrik kesintisi durumunda çalışmasına en çok ihtiyaç duyduğunuz cihaz hangisi?
    - Jeneratörden sürekli beslenecek cihazlar ne kadar güce ihtiyaç duyacaktır?
    - Aralıklı olarak kullanılacak cihazların güçleri nelerdir?





    4-) Jeneratör mü , UPS'mi almalıyım?
    Jeneratör uzun süreli ihtiyaçlar, UPS ise kısa süreli ihtiyaçlar için kullanılabilir. UPS’in ikinci bir avantajı elektrik kesildiği anda devreye girmesi, bilgisayar gibi (kaydedecek bir dosyanızın olduğu vb…) cihazlar için kesintisiz enerji ihtiyacını karşılamasıdır. Jeneratör kadar sesli (Jeneratör kadar diyorum çünkü tamamen sessiz değildir. Online modellerde fan bulunur, çoğu modelde ise kesilemeyen bir “elektrik kesik” uyarı sinyali vardır) olmamasıdır. Ancak uzun süre gidecek bir UPS almak çok pahalıya malolacaktır. Ayrıca yaklaşık olarak 4 senede bir akülerini değiştirmeniz gerekmektedir. UPS’ler ile ilgili çok detaylı bilgiyehttp://resim.donanimhaber.com/m_7175263/mpage_1/f_/key_//tm.htm#7175263 adresinden ulaşabilirsiniz. Burada güzel bir rehber var.
    Jeneratörün UPS’e göre avantajı ise sadece buzdolabı değil, Kombi, Buzdolabı vb… cihazlarınızı da çalıştırabiliyor olmanız (UPS’te de yapılıyor ancak kombi için gerçek sinüs dalgalı UPS bulmanız lazım, Buzdolabını çalıştırmak için ise çok güçlü bir UPS ihtiyacınız var ve bu cidden sağlam para)





    5-) Dijital Inverter Jeneratör nedir? Nasıl çalışır?
    Inverter jeneratör nispeten yeni bir teknolojidir. Daha küçük boyutları olur. Çalışma hızını elektrik ihtiyacına göre ayarladıklarından yakıt tüketimleri ve çıkarttıkları ses daha azdır.
    Öncelikle 3 fazlı bir AC elektrik üretir, sonra bunu DC’ye çevirir, ardından bu DC elektriği daha temiz bir AC elektriğe çevirir. Böylelikle 220Volt 50Hz temiz bir değer elde edersiniz. Bilgisayar, Dijital Kombi vb… bazı hassas cihazlar için temiz elektrik oldukça gerekli bir özelliktir.





    6-) Jeneratörü nereye koymalıyım ve kullanımda dikkat etmem gereken şeyler nelerdir? (DİKKAT: Karbon monoksit zehirlenmesi tehlikesi!!!)
    6a-) Jeneratörler evin içinde çalıştırılamazlar. Balkon gibi kapalı mekanlarda da çalıştırılmamalıdır. Bu cihaza verilecek bir zarardan kaçınmanız için değil, kendinize zarar verebilirsiniz!
    6b-) Evin dışında bulundurmak en iyisidir. Evin kapısı, penceresi ve eve hava veren fanların uzağında bulunduğundan emin olmalısınız.
    6c-) Egsoz’dan çıkan karbon monoksit gazları görülemez (sadece egsoz dumanını görebilirsiniz) ve kokusuzdur. Dumanı görmeseniz ve koklamasanız bile karbon monoksit solumuş olabilirsiniz. Eğer kendinizi halsiz ve zayıf düşmüş hissederseniz hemen temiz hava alın. Karbon monoksit kırmızı kan hücrelerine oksijenden daha hızlı yapışır. Bu nedenle ortamda karbon monoksit varsa zehirlenme ihtimaliniz yüksektir.
    6d-) Mümkünse bulundurduğunuz ortama (ben balkona koyacağım için böyle yapacağım) karbon monoksit alarmı koyunuz. (sen söylüyorsun, balkona koyuyorsun diyebilirsiniz ama 4. Kattayım başka şansım yok. Alarm mutlaka koyacağım)
    6e-) Elektrik çarpılması ihtimali de söz konusudur. Bu yüzden yağmurlu havalarda kullanırken örtmek çözüm olabilir ama yine karbon monoksit çıkışına dikkat etmelisiniz.
    6f-) Tekrar benzin doldurmadan önce jeneratörü kapatın ve soğumasını bekleyin. Sıcağa dökülecek benzin parlayabilir.




    7-) Jeneratör alırken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?
    7a-) Jeneratörlerde verilen db bilgisi 7 metre mesafeden verilir. O yüzden 60 desibel diyen bir jeneratör yanınızdayken 60db çıkartmaz, 7 metre uzaktayken çıkarttığı sestir. Yanınızda 90db civarında bir ses çıkartır. Bunu göz önünde bulundurun.
    7b-) 60db cihaz ile 70db cihaz arasında 10 kat ses farkı vardır. Bu yüzden mümkünse amaan 2-3 desibelden ne olur diye bile düşünmeyiniz. Dijital inverter’lü ve kaliteli bir marka almaya özen gösterin.
    7c-) Aldığınız jeneratörün temiz sinüs dalga sinyal vermesine özen gösterirseniz arkasına regülatör, sinüs dalga veren bir online ups vb… cihaz takmadan hassas cihazlarınızı çalıştırabilirsiniz. Böylece ikinci bir masraftan kurtulursunuz.
    7d-) Dijital inverter jeneratörler çalışma hızlarını yüke göre ayarlayabildiklerinden dolayı tercih edeceğiniz cihaz olabilir. Daha az yakıt harcarlar. Şöyle düşünelim, kombi’ye bağladınız. Kombi sürekli 200 watt yakmıyordur sanıyorum, pompaladığı zamanlarda 200 watt’a çıkar ama su pompalamadığı ve fanının çalışmadığı durumda belki de 100 watt’a düşüyordur.
    7e-) İnverter jeneratörler diğerlerine göre daha hafiftirler. Taşınabilir bir şey arıyorsanız bu iyi olabilir.
    7f-) İnverter jeneratörler pahalıdır, bu nedenle ufak bir bütçe ile cihaz alacaksanız en azından AVR içerdiğine emin olun.
    7g-) Jeneratörlerin bir seferde çalışabilecekleri maksimum bir süre vardır. Bir depo ile de çalışabilecekleri maksimum süre vardır. Depodaki benzin bittiğinde yeniden doldurmadan önce soğumasını beklemeniz gerekir. Ayrıca ısındığında da böyledir. Ne kadar süre beslemeye ihtiyaç duyacağınızı da düşünmeli ve ona göre bir model belirlemelisiniz.
    7h-) 2 zamanlı jeneratörlerde benzin ve yağın belli oranlarda karıştırılması gerekmektedir. Bu oran tutturulamadığında çalıştırma problemleri ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle 4 zamanlı tercih etmelisiniz. Tabii ki bütçe meselesi ama yine de en ucuzu ve hiç bilinmedik bir marka bile olsa 4 zamanlıyı almak daha mantıklı olabilir gibi geliyor bana.




    8-) 2 zamanlı ve 4 zamanlının farkı nedir?
    Bu sıkça sorulan bir soru, 2 zamanlı jeneratörlerde benzin ve yağın belli oranlarda karıştırılması gerekmektedir. Bu oran tutturulamadığında çalıştırma problemleri ortaya çıkmaktadır. 4 zamanlılarda böyle bir ayarlama yapmanıza gerek olmamaktadır.





    9-) Benzinli mi? Dizel mi? Doğalgazlı mı?
    Dizel Jeneratörler yakıtın parlayıcı özelliği olmadığı için kapalı alanlarda daha çok tercih edilir.
    Benzinli Jeneratörler daha küçük ihtiyaçlar için bulunabilir ancak dizel ürünler genelde sanırım 4-5 kva’dan falan başlıyor, daha küçük kapasitede yok.
    Yakıt daha ekonomik olduğundan dolayı eğer imkanınız var ise ve ihtiyacınızı karşılayan bir model var ise dizel tercih edebilirsiniz.
    Doğalgazlı konusunda hiç araştırma yapmadım, pek mantıklı gelmiyor. Sadece yakıtın ucuza gelebildiği durumlarda sabit sistemlerde (apartman vb…) kullanılabilir sanırım.





    10-) Sizlerden gelen Jeneratör tavsiyeleri / Şikayetleri
    Benim bulduğum 2 model: (ihtiyacımın bu yönde olması nedeniyle özellikle hassas aletlere zarar vermeyecek bir cihaz bulmaya çalıştım, o nedenle verdiğim ürünlerin fiyatları yüksek.)
    Yaptığım araştırmada YK2900i diye inverter’lı bir cihaz buldum. Kapasitesine göre fiyatı (özelliklerine göre) çok iyi (830TL) ve inverter’lı olması güzel. Sitesine baktığımda voltaj dalgalanması %3’ten küçük ve Hz dalgalanması 0.5 Hz civarında gözüküyor. Şu anda tek eksi noktası diğer dijital inverter’lı modellere göre sesinin yüksek olması.http://www.yang-ke.com/cpshow.asp?proid=20091002112910

    Kipor (sanırım Kama’da aynı marka, tipleri ve model numaraları bire bir aynı) IG2600 modeli (benim ihtiyacıma göre 2600'e baktım, bir de yukarıdaki modelle kıyaslamanız için bunu yazdım. Yoksa IG1000 falan gibi düşük kapasiteli ve buna nazaran daha ucuz modelleri de var) güzel bir cihaz. 1.400 TL civarında fiyatı olması dezavantajı.

    ornapsen isimli arkadaşımız Genpower GBG3500 modelini kullanıyormuş. Yorumu;
    bu ürünü yaz boyunca çeşitli zamanlarda kullandım. bir kere elektirik saatim yanmıştı cumartesi günü elektirik kurumu da mudahale edemedi. elektirikçi bulup değiştirene kadar 5 saat aralıksız çalıştırdım. 3 bilgisayar buzdolabı ve klimayı çalıştırdı. bir kere şalteri attı o zaman da elektirikçi gelmişti saati takıyordu zaten.

    M4gn3t!c isimli arkadaşımızda Palmera EF950 modeli 650watt'lık bir jeneratör varmış yorumu:
    Bununla ps3, max 24'' monitor ve florasan lamba, cep telefon şarj aleti,laptop falanda bağladım bana mısın demedi ama çok voltaj dalgalanması yapıyor. Bende bundan korunmak için jeneratöre önce güç kaynağı bağlayıp ondan sonra prizi bağlıyorum.Fazla veya az voltaj geldiğinde güç kaynağı onu dengeliyor bi sıkıntı çıkartmıyor :)



    Not : Mesaj daha sonra tekrar düzenlenecektir.


    Jeneratör tavsiyesi Jeneratör almak jeneratör önerisi jeneratör mü ups mi jeneratör kaç kva jeneratör öneriniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebul-Liva -- 5 Ocak 2013; 7:48:22 >







  • oldukça yararlı bir başlık olmuş. ben bir iki cihazı güç ölçen prizler ile ölçtüm 2 adet 82 ekran tv de denedim. biri 106 watt diğeri 92 watt çıktı. masa üstü bilgisayar ilk açılmada 150 watt sonra 100 küsürlere düşüyor. 2000w lık bir ısıtıcıyı çalıştırdım, priz 1850 olarak gösterdi. umarım priz az ölçüp de yanıltmıyordur..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ornapsen

    oldukça yararlı bir başlık olmuş. ben bir iki cihazı güç ölçen prizler ile ölçtüm 2 adet 82 ekran tv de denedim. biri 106 watt diğeri 92 watt çıktı. masa üstü bilgisayar ilk açılmada 150 watt sonra 100 küsürlere düşüyor. 2000w lık bir ısıtıcıyı çalıştırdım, priz 1850 olarak gösterdi. umarım priz az ölçüp de yanıltmıyordur..
    GENPOWER 3500 modelini aldım. 3 kva sürekli güç sağlıyor. elektirik henüz gitmedi ama bir kere denediğimde. üç pc , bir 82 ekran tv bir buzdolabı ve tüm ışıklandırmaya yetti.
    alet bu
     >>> JENERATÖR Tercih ve Tavsiye rehberi <<<




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ornapsen

    GENPOWER 3500 modelini aldım. 3 kva sürekli güç sağlıyor. elektirik henüz gitmedi ama bir kere denediğimde. üç pc , bir 82 ekran tv bir buzdolabı ve tüm ışıklandırmaya yetti.
    alet bu
     >>> JENERATÖR Tercih ve Tavsiye rehberi <<<


    Alıntıları Göster
    teşekkürler bilgiler için




  • quote:

    Orijinalden alıntı: herdogan80

    teşekkürler bilgiler için

    Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bende 650W lık bir jenaratör var ufacık birşey. Bununla ps3, max 24'' monitor ve florasan lamba çalıştırmayı düşünüyorum.Acaba yeterli gelir mi ? Birde 1 saatte ne kadar yakar bu meret bileniniz var mı :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M4gn3t!c -- 10 Temmuz 2012; 17:18:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: M4gn3t!c

    Arkadaşlar bende 650W lık bir jenaratör var ufacık birşey. Bununla ps3, max 24'' monitor ve florasan lamba çalıştırmayı düşünüyorum.Acaba yeterli gelir mi ? Birde 1 saatte ne kadar yakar bu meret bileniniz var mı :)



    Alıntıları Göster
    oldukça yararlı bir başlık olmuş.gerçekten emek harcanmış.teşekkürler emeğin ve bilgiler için




  • quote:

    Orijinalden alıntı: M4gn3t!c

    Arkadaşlar bende 650W lık bir jenaratör var ufacık birşey. Bununla ps3, max 24'' monitor ve florasan lamba çalıştırmayı düşünüyorum.Acaba yeterli gelir mi ? Birde 1 saatte ne kadar yakar bu meret bileniniz var mı :)



    Benzer bir model bende var, yazdıklarınızı rahat çalıştırır.

    Isınmadan ve yüksüz çok voltaj dalgalanması yapıyor bilginize.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M. Reha

    quote:

    Orijinalden alıntı: M4gn3t!c

    Arkadaşlar bende 650W lık bir jenaratör var ufacık birşey. Bununla ps3, max 24'' monitor ve florasan lamba çalıştırmayı düşünüyorum.Acaba yeterli gelir mi ? Birde 1 saatte ne kadar yakar bu meret bileniniz var mı :)

     >>> JENERATÖR Tercih ve Tavsiye rehberi <<<


    Benzer bir model bende var, yazdıklarınızı rahat çalıştırır.

    Isınmadan ve yüksüz çok voltaj dalgalanması yapıyor bilginize.

    Cevap için teşekkürler.Bu yazın dediğim şekilde kullandım.Hatta ekstra olarak cep telefon şarj aleti,laptop falanda bağladım bana mısın demedi ama dediğiniz gibi çok voltaj dalgalanması yapıyor.Bende bundan korunmak için jeneratöre önce güç kaynağı bağlayıp ondan sonra prizi bağlıyorum.Fazla veya az voltaj geldiğinde güç kaynağı onu dengeliyor bi sıkıntı çıkartmıyor :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ornapsen

    GENPOWER 3500 modelini aldım. 3 kva sürekli güç sağlıyor. elektirik henüz gitmedi ama bir kere denediğimde. üç pc , bir 82 ekran tv bir buzdolabı ve tüm ışıklandırmaya yetti.
    alet bu
     >>> JENERATÖR Tercih ve Tavsiye rehberi <<<


    daha önce yazmışitım aradan zaman geçti ...bu ürünü yaz boyunca çeşitli zamanlarda kullandım. bir kere elektirik saatim yanmıştı cumartesi günü elektirik kurumu da mudahale edemedi. elektirikçi bulup değiştirene kadar 5 saat aralıksız çalıştırdım. 3 bilgisayar buzdolabı ve klimayı çalıştırdı. bir kere şalteri attı o zaman da elektirikçi gelmişti saati takıyordu zaten. . Güç ölçer prizlerle her bir aletin çektiği max gucu ölçerek toplarsanız ,sanırım üzerine bir %20 ekleniyordu, size gereken gücü bulursunuz. almadan önce bir çok elektirikçiyle görüşmütüm. en az 5 kw gerekir diyenler oldu hatta biri 7 kw anca kurtarır dedi. Ama toplayıp sonucu çıkarınca o kadar kuvvetli bir jjenaratöre ihtiyaç olmadığını düşündüm. tabi bunu otomatik çalıştırma özelliği yok. gidip kendim çalıştırıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ornapsen -- 4 Ocak 2013; 8:39:29 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ornapsen

    quote:

    Orijinalden alıntı: ornapsen

    GENPOWER 3500 modelini aldım. 3 kva sürekli güç sağlıyor. elektirik henüz gitmedi ama bir kere denediğimde. üç pc , bir 82 ekran tv bir buzdolabı ve tüm ışıklandırmaya yetti.
    alet bu
     >>> JENERATÖR Tercih ve Tavsiye rehberi <<<


    daha önce yazmışitım aradan zaman geçti ...bu ürünü yaz boyunca çeşitli zamanlarda kullandım. bir kere elektirik saatim yanmıştı cumartesi günü elektirik kurumu da mudahale edemedi. elektirikçi bulup değiştirene kadar 5 saat aralıksız çalıştırdım. 3 bilgisayar buzdolabı ve klimayı çalıştırdı. bir kere şalteri attı o zaman da elektirikçi gelmişti saati takıyordu zaten. . Güç ölçer prizlerle her bir aletin çektiği max gucu ölçerek toplarsanız ,sanırım üzerine bir %20 ekleniyordu, size gereken gücü bulursunuz. almadan önce bir çok elektirikçiyle görüşmütüm. en az 5 kw gerekir diyenler oldu hatta biri 7 kw anca kurtarır dedi. Ama toplayıp sonucu çıkarınca o kadar kuvvetli bir jjenaratöre ihtiyaç olmadığını düşündüm. tabi bunu otomatik çalıştırma özelliği yok. gidip kendim çalıştırıyorum.

    Alıntıları Göster
    Jeneratör satın almadın önce dikkat edilmesi gereken ilk husus sistemde elektrik motoru bulunup bulunmadığıdır.




  • Selamlar,

    Jeneratör imalatçısı bir firma var, IDEA Jeneratör. Portatif tiplerde KAMA marka satışı yapıyor. Resmini aşağıda görebilirsiniz. Firmanın web sitesi ise;www.ideajenerator.com

     >>> JENERATÖR Tercih ve Tavsiye rehberi <<<
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şehzade13

    Selamlar,

    Jeneratör imalatçısı bir firma var, IDEA Jeneratör. Portatif tiplerde KAMA marka satışı yapıyor. Resmini aşağıda görebilirsiniz. Firmanın web sitesi ise;www.ideajenerator.com

     >>> JENERATÖR Tercih ve Tavsiye rehberi <<<
    Arkadaslar icinizde Dogalgazli jeneratorler hakkinda bilgisi olan var mi ? Ev icin...

    http://www.aksa.com.tr/tr/urunler/dogalgazli-jeneratorler/70

    Acaba Aksa`nin bu modeli ev icin uygunmudur ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mitokondrioglukadayi

    Arkadaslar icinizde Dogalgazli jeneratorler hakkinda bilgisi olan var mi ? Ev icin...

    http://www.aksa.com.tr/tr/urunler/dogalgazli-jeneratorler/70

    Acaba Aksa`nin bu modeli ev icin uygunmudur ?

    Bu model 3 fazlı evinizin tesisatı nasıl?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mitokondrioglukadayi

    Arkadaslar icinizde Dogalgazli jeneratorler hakkinda bilgisi olan var mi ? Ev icin...

    http://www.aksa.com.tr/tr/urunler/dogalgazli-jeneratorler/70

    Acaba Aksa`nin bu modeli ev icin uygunmudur ?

    Bu model 3 fazlı evinizin tesisatı nasıl?

    Henuz bilmiyorum, saniyorum bunun icin eve elektrikci cagirmam lazim, bunu benim anlamam mumkunmudur ?

    Hocam asil merak ettigim su, IGDAS`in sitesine baktim, evde de dogalgazli jenerator kullanimina ait belge gordum, dolayisiyla bu ev dedikleri sadece villalar olmasa gerek. Benim merak ettigim, 50-60 metrekare`lik evimizde bu dogalgazli jenerator kullanilabilir mi, sizce mantiklimidir ?

    Tesekkurler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mitokondrioglukadayi

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mitokondrioglukadayi

    Arkadaslar icinizde Dogalgazli jeneratorler hakkinda bilgisi olan var mi ? Ev icin...

    http://www.aksa.com.tr/tr/urunler/dogalgazli-jeneratorler/70

    Acaba Aksa`nin bu modeli ev icin uygunmudur ?

    Bu model 3 fazlı evinizin tesisatı nasıl?

    Henuz bilmiyorum, saniyorum bunun icin eve elektrikci cagirmam lazim, bunu benim anlamam mumkunmudur ?

    Hocam asil merak ettigim su, IGDAS`in sitesine baktim, evde de dogalgazli jenerator kullanimina ait belge gordum, dolayisiyla bu ev dedikleri sadece villalar olmasa gerek. Benim merak ettigim, 50-60 metrekare`lik evimizde bu dogalgazli jenerator kullanilabilir mi, sizce mantiklimidir ?

    Tesekkurler.

    Bana sorarsanız mantıklı değil. Evinizde hastanız falan mı var tıbbi cihazı olan onun için mi alıyorsunuz?,

    Ana sigortanızın şekline bakarak anlayabilirsiniz veya sayacın üzerini okuyun 3 Fazlı 4 Telli aktif enerji sayacı yazıyorsa tesisatınız 3 Fazlıdır. Ancak küçük bir eviniz olduğundan 3 Fazlı olacağını sanmıyorum. Sigortanın şekli ise şöyledir 3 Fazlıda;

     >>> JENERATÖR Tercih ve Tavsiye rehberi <<<



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 19 Şubat 2013; 14:42:44 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mitokondrioglukadayi

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mitokondrioglukadayi

    Arkadaslar icinizde Dogalgazli jeneratorler hakkinda bilgisi olan var mi ? Ev icin...

    http://www.aksa.com.tr/tr/urunler/dogalgazli-jeneratorler/70

    Acaba Aksa`nin bu modeli ev icin uygunmudur ?

    Bu model 3 fazlı evinizin tesisatı nasıl?

    Henuz bilmiyorum, saniyorum bunun icin eve elektrikci cagirmam lazim, bunu benim anlamam mumkunmudur ?

    Hocam asil merak ettigim su, IGDAS`in sitesine baktim, evde de dogalgazli jenerator kullanimina ait belge gordum, dolayisiyla bu ev dedikleri sadece villalar olmasa gerek. Benim merak ettigim, 50-60 metrekare`lik evimizde bu dogalgazli jenerator kullanilabilir mi, sizce mantiklimidir ?

    Tesekkurler.

    Bana sorarsanız mantıklı değil. Evinizde hastanız falan mı var tıbbi cihazı olan onun için mi alıyorsunuz?,

    Ana sigortanızın şekline bakarak anlayabilirsiniz veya sayacın üzerini okuyun 3 Fazlı 4 Telli aktif enerji sayacı yazıyorsa tesisatınız 3 Fazlıdır. Ancak küçük bir eviniz olduğundan 3 Fazlı olacağını sanmıyorum. Sigortanın şekli ise şöyledir 3 Fazlıda;

     >>> JENERATÖR Tercih ve Tavsiye rehberi <<<


    Ana sigorta binanin asagisinda (40 daire var burada), dijital sayac var, uzerinde tek sartel var, monofaze mi oluyor ?

    Asagidaki da evde bulunan


     >>> JENERATÖR Tercih ve Tavsiye rehberi <<<



    Benim amacim, benzinle, yakitla ugrasmadan, elektrik kesintilerinde devreye otomatik girecek bir sistem, igdas`ta okuyunca ev icin olabilecegini dusunmustum ama siz mantikli bulmadiginiza gore bundan vazgectim.


    Evde kritik her zaman calismasi gereken, bilgisayar ve ona bagli birkac bilesen var ancak buzdolabini ve kombiyi de bunlarin icerisine katabiliriz.

    Simdi sorumu su sekilde duzelteyim,

    Boyle bir ihtiyac icin, online ups uygunmudur ? Bunlar evin icerisinde mi montajlanir (Ben otomatik devreye girsin ve tum eve elektrik versin istiyorum kesinti halinde) yoksa asagida ana sigortalarin bulundugu yerde mi yapilir montaj ? (Marka ve model onerebilirseniz sevinirim).

    Tesekkurler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitokondrioglukadayi -- 19 Şubat 2013; 17:57:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mitokondrioglukadayi

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mitokondrioglukadayi

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mitokondrioglukadayi

    Arkadaslar icinizde Dogalgazli jeneratorler hakkinda bilgisi olan var mi ? Ev icin...

    http://www.aksa.com.tr/tr/urunler/dogalgazli-jeneratorler/70

    Acaba Aksa`nin bu modeli ev icin uygunmudur ?

    Bu model 3 fazlı evinizin tesisatı nasıl?

    Henuz bilmiyorum, saniyorum bunun icin eve elektrikci cagirmam lazim, bunu benim anlamam mumkunmudur ?

    Hocam asil merak ettigim su, IGDAS`in sitesine baktim, evde de dogalgazli jenerator kullanimina ait belge gordum, dolayisiyla bu ev dedikleri sadece villalar olmasa gerek. Benim merak ettigim, 50-60 metrekare`lik evimizde bu dogalgazli jenerator kullanilabilir mi, sizce mantiklimidir ?

    Tesekkurler.

    Bana sorarsanız mantıklı değil. Evinizde hastanız falan mı var tıbbi cihazı olan onun için mi alıyorsunuz?,

    Ana sigortanızın şekline bakarak anlayabilirsiniz veya sayacın üzerini okuyun 3 Fazlı 4 Telli aktif enerji sayacı yazıyorsa tesisatınız 3 Fazlıdır. Ancak küçük bir eviniz olduğundan 3 Fazlı olacağını sanmıyorum. Sigortanın şekli ise şöyledir 3 Fazlıda;

     >>> JENERATÖR Tercih ve Tavsiye rehberi <<<


    Ana sigorta binanin asagisinda (40 daire var burada), dijital sayac var, uzerinde tek sartel var, monofaze mi oluyor ?

    Asagidaki da evde bulunan


     >>> JENERATÖR Tercih ve Tavsiye rehberi <<<



    Benim amacim, benzinle, yakitla ugrasmadan, elektrik kesintilerinde devreye otomatik girecek bir sistem, igdas`ta okuyunca ev icin olabilecegini dusunmustum ama siz mantikli bulmadiginiza gore bundan vazgectim.


    Evde kritik her zaman calismasi gereken, bilgisayar ve ona bagli birkac bilesen var ancak buzdolabini ve kombiyi de bunlarin icerisine katabiliriz.

    Simdi sorumu su sekilde duzelteyim,

    Boyle bir ihtiyac icin, online ups uygunmudur ? Bunlar evin icerisinde mi montajlanir (Ben otomatik devreye girsin ve tum eve elektrik versin istiyorum kesinti halinde) yoksa asagida ana sigortalarin bulundugu yerde mi yapilir montaj ? (Marka ve model onerebilirseniz sevinirim).

    Tesekkurler.

    Alıntıları Göster
    Bende jeneratör almayı düşünüyorum ama hangisi uygundur ev için hiç bilmiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mitokondrioglukadayi

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mitokondrioglukadayi

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mitokondrioglukadayi

    Arkadaslar icinizde Dogalgazli jeneratorler hakkinda bilgisi olan var mi ? Ev icin...

    http://www.aksa.com.tr/tr/urunler/dogalgazli-jeneratorler/70

    Acaba Aksa`nin bu modeli ev icin uygunmudur ?

    Bu model 3 fazlı evinizin tesisatı nasıl?

    Henuz bilmiyorum, saniyorum bunun icin eve elektrikci cagirmam lazim, bunu benim anlamam mumkunmudur ?

    Hocam asil merak ettigim su, IGDAS`in sitesine baktim, evde de dogalgazli jenerator kullanimina ait belge gordum, dolayisiyla bu ev dedikleri sadece villalar olmasa gerek. Benim merak ettigim, 50-60 metrekare`lik evimizde bu dogalgazli jenerator kullanilabilir mi, sizce mantiklimidir ?

    Tesekkurler.

    Bana sorarsanız mantıklı değil. Evinizde hastanız falan mı var tıbbi cihazı olan onun için mi alıyorsunuz?,

    Ana sigortanızın şekline bakarak anlayabilirsiniz veya sayacın üzerini okuyun 3 Fazlı 4 Telli aktif enerji sayacı yazıyorsa tesisatınız 3 Fazlıdır. Ancak küçük bir eviniz olduğundan 3 Fazlı olacağını sanmıyorum. Sigortanın şekli ise şöyledir 3 Fazlıda;

     >>> JENERATÖR Tercih ve Tavsiye rehberi <<<


    Ana sigorta binanin asagisinda (40 daire var burada), dijital sayac var, uzerinde tek sartel var, monofaze mi oluyor ?

    Asagidaki da evde bulunan


     >>> JENERATÖR Tercih ve Tavsiye rehberi <<<



    Benim amacim, benzinle, yakitla ugrasmadan, elektrik kesintilerinde devreye otomatik girecek bir sistem, igdas`ta okuyunca ev icin olabilecegini dusunmustum ama siz mantikli bulmadiginiza gore bundan vazgectim.


    Evde kritik her zaman calismasi gereken, bilgisayar ve ona bagli birkac bilesen var ancak buzdolabini ve kombiyi de bunlarin icerisine katabiliriz.

    Simdi sorumu su sekilde duzelteyim,

    Boyle bir ihtiyac icin, online ups uygunmudur ? Bunlar evin icerisinde mi montajlanir (Ben otomatik devreye girsin ve tum eve elektrik versin istiyorum kesinti halinde) yoksa asagida ana sigortalarin bulundugu yerde mi yapilir montaj ? (Marka ve model onerebilirseniz sevinirim).

    Tesekkurler.

    Online UPS uygundur ancak pahalıdırda. On Line UPS sürekli devrededir zaten evinizdeki sigorta panosundan istediğiniz prizlere bağlatırsınız veya ayrıca UPS hattı çektirirsiniz önemli cihazlar bu prizlerden beslenir. Aşağıdaki sigortaların olduğu noktaya monte edilmesine gerek yok ev içindeki bazı prizlere ve aydınlatmaya bağlatmanız yeterlidir.

    Aşağıdan da bağlatabilirsiniz ancak bu durumda tüm evi besleyecek güçte bir cihaz seçmeniz gerekir, düşük güçte seçerseniz örneğin çamaşır makinesi suyu ısıtırken cihaz sürekli ikaz verir(aşırı yük) şebekeyi by-pass eder sizi gene şebekeden besler ancak bu durumun sürekli olması istenmez.

    Saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: True Religion

    Bende jeneratör almayı düşünüyorum ama hangisi uygundur ev için hiç bilmiyorum.

    Ne kadar güce ihtiyacınız olduğuna ve ne çalıştıracağınıza bağlı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mitokondrioglukadayi

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mitokondrioglukadayi

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mitokondrioglukadayi

    Arkadaslar icinizde Dogalgazli jeneratorler hakkinda bilgisi olan var mi ? Ev icin...

    http://www.aksa.com.tr/tr/urunler/dogalgazli-jeneratorler/70

    Acaba Aksa`nin bu modeli ev icin uygunmudur ?

    Bu model 3 fazlı evinizin tesisatı nasıl?

    Henuz bilmiyorum, saniyorum bunun icin eve elektrikci cagirmam lazim, bunu benim anlamam mumkunmudur ?

    Hocam asil merak ettigim su, IGDAS`in sitesine baktim, evde de dogalgazli jenerator kullanimina ait belge gordum, dolayisiyla bu ev dedikleri sadece villalar olmasa gerek. Benim merak ettigim, 50-60 metrekare`lik evimizde bu dogalgazli jenerator kullanilabilir mi, sizce mantiklimidir ?

    Tesekkurler.

    Bana sorarsanız mantıklı değil. Evinizde hastanız falan mı var tıbbi cihazı olan onun için mi alıyorsunuz?,

    Ana sigortanızın şekline bakarak anlayabilirsiniz veya sayacın üzerini okuyun 3 Fazlı 4 Telli aktif enerji sayacı yazıyorsa tesisatınız 3 Fazlıdır. Ancak küçük bir eviniz olduğundan 3 Fazlı olacağını sanmıyorum. Sigortanın şekli ise şöyledir 3 Fazlıda;

     >>> JENERATÖR Tercih ve Tavsiye rehberi <<<


    Ana sigorta binanin asagisinda (40 daire var burada), dijital sayac var, uzerinde tek sartel var, monofaze mi oluyor ?

    Asagidaki da evde bulunan


     >>> JENERATÖR Tercih ve Tavsiye rehberi <<<



    Benim amacim, benzinle, yakitla ugrasmadan, elektrik kesintilerinde devreye otomatik girecek bir sistem, igdas`ta okuyunca ev icin olabilecegini dusunmustum ama siz mantikli bulmadiginiza gore bundan vazgectim.


    Evde kritik her zaman calismasi gereken, bilgisayar ve ona bagli birkac bilesen var ancak buzdolabini ve kombiyi de bunlarin icerisine katabiliriz.

    Simdi sorumu su sekilde duzelteyim,

    Boyle bir ihtiyac icin, online ups uygunmudur ? Bunlar evin icerisinde mi montajlanir (Ben otomatik devreye girsin ve tum eve elektrik versin istiyorum kesinti halinde) yoksa asagida ana sigortalarin bulundugu yerde mi yapilir montaj ? (Marka ve model onerebilirseniz sevinirim).

    Tesekkurler.

    Online UPS uygundur ancak pahalıdırda. On Line UPS sürekli devrededir zaten evinizdeki sigorta panosundan istediğiniz prizlere bağlatırsınız veya ayrıca UPS hattı çektirirsiniz önemli cihazlar bu prizlerden beslenir. Aşağıdaki sigortaların olduğu noktaya monte edilmesine gerek yok ev içindeki bazı prizlere ve aydınlatmaya bağlatmanız yeterlidir.

    Aşağıdan da bağlatabilirsiniz ancak bu durumda tüm evi besleyecek güçte bir cihaz seçmeniz gerekir, düşük güçte seçerseniz örneğin çamaşır makinesi suyu ısıtırken cihaz sürekli ikaz verir(aşırı yük) şebekeyi by-pass eder sizi gene şebekeden besler ancak bu durumun sürekli olması istenmez.

    Saygılar.

    81 ekran TV (LCD), Bilgisayar (21 inc monitor), 5 adet ampul tasarruflu, buzdolabi, kombi bunlarin hepsi 2KVA bir online ups ile calisabiliyor, dogrumudur ? Tuncmatik ve FCM hakkinda ne dusunursunuz ?

    Mesela bu nasil olur ?

    http://www.hepsiburada.com/liste/fcm-fplus-11-lcd-ekran-3kva-online-kesintisiz-guc-kaynagi-ups/productDetails.aspx?productId=bd999931&categoryId=60001544

    Tesekkurler.

    Saygilar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitokondrioglukadayi -- 19 Şubat 2013; 23:34:16 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.