Şimdi Ara

Bu direnç nedir, nasıl bulabilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kullandığım watt ölçer çalışmamaya başladı.Baktım üzerinde tek yanık olan devre bu o anda fotosunu çektim ki lazım olur diye...

Gittim bi elektronik tamircisine verdim başka bi direnç takmış bu orjinalinden daha farklı bişey..Eve gittim denedim 10 dak. düzgün çalıştı ve sonra cızırtı sesleri ile birlikte direnç yandı..

Bu orjinal direnci nasıl ve nereden temin edebilirim ?

Bu direnç nedir,  nasıl bulabilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 18 Temmuz 2022; 16:47:6 >

• 27ohm 1W lık direnç gibi gözüküyor. Konu hakkında daha bilgili arkadaşlar nokta atışı yaparak cevap yazarlar.

• resimde 23 ohm 3 waat direnç gibi görünüyor ama 2 kırmızı bant varsa, waat'ı değişmeden 22 ohmdur.(2 turuncu band 33ohm)

• değer yanlış o siğorta direnci 0.22 gibi olmalı

• Direnç üzerindeki renkleri de yazarsanız net şekilde söylenebilir. bulunduğunuz şehirdeki elektronikçilerde bulabilirsiniz.

İstanbul için

1. kadıköyde yazıcıoğlu iş hanı,
    2. karaköyde selanik pasajı,
    3. gebze de kılıç elektronik

gibi komponent satan dükkanlarda, veya benim bilmediğim başka noktalardaki dükkanlarda

kargoyu da verip internetten alayım derseniz de

1. https://www.direnc.net/
    2. https://www.ozdisan.com/

gibi sitelerden temin edilebilir.

• Th3r4p1sT T kullanıcısına yanıt

Hocam renkler resimde görüldüğü gibi turuncu - turuncu - siyah - altın gibi gözüküyor ama kırmızı -turuncu - siyah - altın'da olabilir.Ben 33 ohm varsayıyorum ama kaç watt olacak onu anlayamadım..

Şu dirençleri seçmiştim sepette hala duruyor ama emin değilim olur mu olmaz mı diye :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 21 Temmuz 2022; 23:2:47 >
  • kablonun kalınlığını referans alırsak, 3 watt olması gerekiyor.(2w'da olabilir.) aşağıda 3 watt direnç örneği görebilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 23ohm 3 watt direnç ama neden sürekli yanıyor , watt değeri üzerinde mi kullanıyorsun cihazı

• axelfoly kullanıcısına yanıt

Hocam cihaz wattmetre prizde takılı duruyor ve prize bağlı o an çalışan cihazların toplam kullandığı akımı, enerjiyi vs.. anlık gösteriyordu.

• Bazen üretim sorunlu cihazlar olabiliyor, benim saatli radyomun ekranının LCD direnci sürekli yanıyordu. Ben de 0,25lik direnci 0,5 wattlık direnç ile değiştirdim ve 2 senedir sağlam.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ilk attığınız resimdeki direnç 2-3W dan fazla değil gibi. bu durumda 33Ω 3w direnç iş görecektir. hatta güvenli tarafta kalayım derseniz de sepete eklediklerinizden en üstteki 5w direnci de alabilirsiniz sorun olmaz.

aynı resime göre, eğer ilk renk turuncu ise 2. renk de turuncu gibi duruyor. ben renk körüüym ama ikisi de aynı renk gibi görünüyor. aralarında zaten çok büyük fark yok. 33Ω al geç :)

• Th3r4p1sT T kullanıcısına yanıt

33Ohm 1W direnç taktım işimi gördü :))

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.