Şimdi Ara

Topraklamada elektrik var!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
31.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar olaya anlam veremedim, elektrikten fazla anlamam anlayabileceğim dilde açıklarsanız sevinirim.

    Odadaki duvar prizinde topraklama yok ve elimde Topraklı bir üçlü priz(kablolu çoğaltıcı) var. Bunu duvardaki prize taktığımda üçlü prizdeki toprağa kontrol kalemiyle baktığımda elektrik var görünüyor ama faz daki gibi kontrol kaleminin ışığı fazla yanmıyor, ışık daha düşük şiddette.
    Anlamadığım bu nasıl oluyor? Üçlü prizin içini söktüm temas mı var diye ama herşey iyi görünüyordu.
    Acaba diyorum üçlü prizin erkek fişinden mi kaynaklanıyor, resmini koyuyorum belki üzerinde yazanlardan bir şey anlarsınız özellikle kırmızı ile gösterdiğim yer ne demeye çalışıyor?

    Teşekkürler.


     Topraklamada elektrik var!!!







  • tesisatinizda topraklma yok demek. ayni sey internet kafede basimiza geldi kasalara dokundugumuzda carpiyordu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @integer, belirttiğim gibi zaten duvardaki prizde topraklama yok. Faz ve nötür ama üçlü prizde topraklama tesisatı var. Benim anlamadığım üçlü prizde hiç bir şey takılı değilken topraklamaya elektrik nerden geliyor?
  • Prize hiçbir şey takılı değilken toprak hattında elektrik görmek ancak üçlü prizin içinden faz teması olduğu anlamına gelir.

    Duvardaki prize ters takın bir de öyle deneyin, bakalım üçlüdeki toprak hattında elektrik var mı?

    Herhangi bir cihaz takılıyken bunu yaparsa cihazın içinden temas vardır.

    Saygılar...
  • @cyborg1981, prize ters taktım ve yine elektrik var toprakta. Üçlünün içini açtım ama temas yok, yukarıda resmini çektiğim erkek fişten şüpheleniyorum ama onun da içi açılmıyor.

    İlginç bir şey daha oldu, Başka bir prizde başka bir üçlü priz denedim, bu sefer toprakta elektrik yok ama diz üstü bilgisayarın topraklı fişini bu üçlüye takınca toprakta elektrik olduğunu gördüm. Bir anlam veremiyorum bu nasıl bir iş?
  • Öncelikle kesinlikle duvar prizlerinin sağlıklı olduklarından emin olun. Evin herhangi bir prizinden faz veya nötr teması olması halinde bütün prizlerin toprağında elektrik görürsünüz.

    Üçlü prizin fişini kesin yerine vidalı sökülüp takılan topraklı fiş bağlayın sorun büyük ihtimal gider.

    Elinizde multimetre var mı? Üçlünün fişini kesip yerine yeni bir fiş takarken toprak kablosunu belirlemeniz gerekecek. Ölçü aleti ile bütün üçlü kabloları kontrol etmenizde fayda var.

    Dizüstünün fişini yeni bir üçlü ile deneyeyip de yine toprak hattında elektrik görüyorsanız o zaman notebook adaptörünüzde sorun var demektir.
  • @cyborg1981,

    Duvar prizlerinde temas yok baktım.
    Üçlü prizin toprağında elektrik olduğu sırada evdeki diğer boş topraklı prizlere baktım elektrik yok.
    Elimde multimetre yok ama yarın şu üçlü prizi bir elektrikçiye götürüp orada deneyeceğim bakalım o ne diyecek bu duruma.

    Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eemmrr

    @cyborg1981,

    Duvar prizlerinde temas yok baktım.
    Üçlü prizin toprağında elektrik olduğu sırada evdeki diğer boş topraklı prizlere baktım elektrik yok.
    Elimde multimetre yok ama yarın şu üçlü prizi bir elektrikçiye götürüp orada deneyeceğim bakalım o ne diyecek bu duruma.

    Teşekkürler.

    slm hocam aynı sorun bendede var sorunu nasil cözdünüz
  • Merhaba benim evde de bazı prizlerde topraklama kısmında kontrol kalemiyle baktığımda elektrik varmış gibi kontrol kaleminin lambası yanıyor... Klimanın dış ünitesi klima çalışırken veya çalışmazken baktığımda ve deydiğimde elektrik iletiyor... Ne yapabilirim acilen bana da bir akıl lazım???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet007tr -- 24 Ekim 2013; 2:13:05 >
  • @eemmrr
    isik manyetik alandan dolayi yaniyor, uzatma kablon saglam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar peki birşey soracagım

    Sadece tek bir prizde topraklama hattında kontrol kalemiyle baktığımda ışıgın yandığını görüyorum. Diğer prizlerde topraklama hattında elekteik yok. Ama diğer prizlerede herhangibir cihazı bağlafıgımda onlarında topraklamasında elektrik oluşuyor. Sebebi nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uluturk14 U kullanıcısına yanıt
    Diğer cihazlar çalışırken statik elektrik oluşuyor,, bunu toprak sıfırlamazsa, statik elektriği veya metal kasada oluşan elektriği , toprak hattında görürsünüz..

    Çamaşır makinesi, buz dolabı, bilgsssayrarr kasası, topraklı güç adaptörleri gibi ,,,



    Diğer bir durum, kontrol kaleminin ışığı,, üçlü prizin içinden gidenfaz hattının, bizim görmedigimiz manyetik alan oluşturup , boşta olan kabloyu etkilemesi ile , oluşan etki olabilürr

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfırlama tabir edilen toprak hattının nötre balanması hali vardır. Eğer sonradan prize gelen nötr-faz yer değiştirilirse sıfırlamalı priz toprağında faz yani elektrik bulunur.
  • faz hattının değişen frekansı(50-60Hz) aynı bobinde olduğu gibi etrafında manyetik alan oluşturur bu manyetik alan da toprak hattındaki kabloda elektrik alan meydana getirir. kontrol kaleminin lambası bu yüzden yanar. daha fazla bilgi için faraday yasalarına göz atın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.