Şimdi Ara

Bu devletin araba üreteceğine hâlâ inanan varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
1.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araba gibi ağır mühendislik gereken,uzun süre test edilmesi,ürün gamı ve marka oluşturulması gereken bir şey için kılını kıpırdatmazlar.

Zaten Cadillac Bls'yi getirmelerinden belliydi. Hani seçim zamanı konsol ekranına tüptak(!) logosu koyulan araç.

Sonrasında esamesi duyulmayan hani!

• Arkadaşım hepimiz bir şekilde muhalif oluyoruz. Ama muhalif olmanın da altını doldurmak gerekir. Devlet araba üretmez. Üretecek olanı teşvik eder. Yada elindeki teknolojik imkanları kullanarak bir ürün geliştirir alın bunu çeşitlendirin, geliştirin der kenara çekilir. Ülkemizde otomobil üretimi yapan biri tamam ben yaparım demedikten sonra ülkemizin kendine ait bir otomobil markası olması çok zor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunla alakalı konuda açmıştım. devlet araç üretse yada teşfik etse şuanki kadar kazanamazdı emin ol.
    şuan etliye sütlüye dokunmadan %100 gelir elde ediyor zaten.
    bu dinende doğru değil. ama boşver onlar hakiki müslüman bizden daha iyi bilirler.
  • Bırak arabayı...Seçimdem seçime uzay gemisi bile üretiriz biz...
  • auto_man A kullanıcısına yanıt
    çarlık rusyası aynı osmanlı gibi süslü bir kabile devletiyken sovyetler birliğine dönüşünce araba üreten, her aileye bir ev bir araba veren sosyal bir devletti. komünizm benim sıcak baktığım bir ideoloji değil ama iyi yanları alınıp uygulanabilir. biz 1995'li yıllara kadar sovyet eğitim sistemini model alan bir eğitim sisteminde okuduk. devlet istedikten sonra araba üretip uygun fiyatla vatandaşına verebilir. ama bu yöneticisi insan olan, ahlaklı ve onur sahibi devletlerde olur. yabancıya ülkesini peşkeş çeken yapılarda olmaz. rahmetli Cemal gürsel denedi ama yancıları taş koydu. Atamız Mustafa kemal paşadan sonra Türkiye'nin onurlu ve vatandaşı düşünen, seven tek adamıydı.
  • Senkei kullanıcısına yanıt
    zaten ötv ile yerli araba ayrı şeyler. Ben yerli bir otomobil markamız olsa bile mevcut ötv nin kalkacağını düşünmüyorum. Belki destek için sadece yerli otomobilin ötv sini almazlar yada düşürürler.

• asıl mesele otomobil üretmek değil. Her şekilde üretirsin. Ama ürettiğin aracın teknik desteğini vermen lazım. Servisi lazım vs. Bunu daha önce de söyledim arabayı istanbul dan bayiden aldın almanya berlin e gittin araç arızalandı ne yapacaksın? Ayrıca 1 yılda tek model üzerinden konuşursak en fazla 5 bin araç satabilirsin. Bu satış adedi ile neyi ne kadar döndürebilirsin o da ayrı bir konu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auto_man -- 25 Kasım 2016; 17:51:9 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • auto_man A kullanıcısına yanıt
    günümüzde araba üretmek daha kolay. artık parçaların %80 i farklı tedarikçiler tarafından üretilip fabrikaya veriliyor fabrika sadece montaj yapıyor. 3 farklı karoser yapılsa fena mı olur? Türkiye'de valeo gibi üretim yapan bir sürü fabrika var. yedek parça cennetiyiz. emin olun servis en kolay iş. ben pazarlama ve satış kısmınında başarılı olacağına %100 inanıyorum. cemal paşada inanıyordu. ismi Türkçe olan araba hele bir yollarda yürüsün bu halk ona omuz verir.

şu jetpaçı, üç kağıtçı adam imza diye araba yapıyorum dedi. hepimiz hevesle ekrana kilitlendik. adamı tanımıyorduk. bu ülkede insanların yeniden birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. yerli bir araba bunu sağlayabilirdi.
  • oy kazanmak uğruna suriyelileri T.C.vatandaşı yapanların, seçimden seçime araba uçak üretiyoruz gibi yalanları çok masum kalıyor.
    sıkıntı bu yalancılarda değil bunlara inanan vatandaşın IQ seviyesinde.
  • Yahu adamlar acikladi zaten uretmeyecegini bu neyin konusu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

asıl mesele otomobil üretmek değil. Her şekilde üretirsin. Ama ürettiğin aracın teknik desteğini vermen lazım. Servisi lazım vs. Bunu daha önce de söyledim arabayı istanbul dan bayiden aldın almanya berlin e gittin araç arızalandı ne yapacaksın? Ayrıca 1 yılda tek model üzerinden konuşursak en fazla 5 bin araç satabilirsin. Bu satış adedi ile neyi ne kadar döndürebilirsin o da ayrı bir konu?

Abi sen bir şeyi anlamamaya yemin mi ettin ? Adak mı adadın ? Bir şey anlarsam bela istiyorum falan mı dedin ?

Hep aynı örneği veriyorum diyorsun . Dediğin örnek de örnek olsa 2 gram üzülmeyeceğim.

Cumhurbaşkanı der ki biz araç üretiyoruz isteğimiz Halkımızın Golf kalitesinde bir araca yarı fiyatına binmesi güvenlikli , kaliteli ve 4-5 kişilik bir ailenin ihtiyacını az çok karşılayacak bir arabaya binmesi

Ancak bu araç şimdilik ülkemizde satılacak ve yan sanayisi de ülkemiz sınırları içerisinde kalacaktır uyaralım . Ülkemizin sınırları dışında servis sağlanamayacaktır belli bir süre .

Yav sanki her gün İstanbul Berlin yapan adamsın da şunu düşünmen kaldı zaten

Bunu söylemesi medyada yayılması 5 dakika olan bir şey .

Golf'ün aynısını sen bu ülkede 50 bine sat bak o 5 bin adet kaç 5 bin oluyor bir gör .

Dediğim gibi anlamamaya yemin etmişsin şimdi gelir ama ülkemizde satacaksak olmaz ki , Devlet araba mı üretir bilmem ne

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 25 Kasım 2016; 19:47:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

asıl mesele otomobil üretmek değil. Her şekilde üretirsin. Ama ürettiğin aracın teknik desteğini vermen lazım. Servisi lazım vs. Bunu daha önce de söyledim arabayı istanbul dan bayiden aldın almanya berlin e gittin araç arızalandı ne yapacaksın? Ayrıca 1 yılda tek model üzerinden konuşursak en fazla 5 bin araç satabilirsin. Bu satış adedi ile neyi ne kadar döndürebilirsin o da ayrı bir konu?

Abi sen bir şeyi anlamamaya yemin mi ettin ? Adak mı adadın ? Bir şey anlarsam bela istiyorum falan mı dedin ?

Hep aynı örneği veriyorum diyorsun . Dediğin örnek de örnek olsa 2 gram üzülmeyeceğim.

Cumhurbaşkanı der ki biz araç üretiyoruz isteğimiz Halkımızın Golf kalitesinde bir araca yarı fiyatına binmesi güvenlikli , kaliteli ve 4-5 kişilik bir ailenin ihtiyacını az çok karşılayacak bir arabaya binmesi

Ancak bu araç şimdilik ülkemizde satılacak ve yan sanayisi de ülkemiz sınırları içerisinde kalacaktır uyaralım . Ülkemizin sınırları dışında servis sağlanamayacaktır belli bir süre .

Golf'ün aynısını sen bu ülkede 50 bine sat bak o 5 bin adet kaç 5 bin oluyor bir gör .

Dediğim gibi anlamamaya yemin etmişsin şimdi gelir ama ülkemizde satacaksak olmaz ki , Devlet araba mı üretir bilmem ne

genç Arkadaşım berlin bu işin en uç örneği. Bu işi 5-10 bin araç satarak yapamazsin. Birkaç sene böyle devam etsin de diyemezsin. Daha dün forumda birisi sordu yurt dışına çıkacağım kışlık lastik tavsiyesi diye. Sen neden kestirmeden düşünüyorsun? Bu işin bir sürü getirisi götürüsü var. Seri üretim çok farklı birşey. Masa üretmiyorsun araç üretiyorsun. Servis sağlayıcin güvenilir olması lazım işi bilmesi lazım. Düşün en çok işi bilenin bile bazı zamanlarda işi bilmediği bir sektörden bahsediyoruz. Yapılır yada yapılamazdan ziyade nasıl yapılır onu konuşmak önemli. ama berlin de araba bozulsa yakarım denirse bir arpa boyu yol alamayız

• Devlet yapar da bu hükümet arabayı geçtim bisiklet yapacak vizyona sahip değil. Çünkü bunlar üretim değil tüketim odaklılar.O paralı yollar, konutlar vs hepsi tüketim odaklı.Sanayide makine imalatçılarına teşvik verseydi bunlar yerine, şimdi uçmuştu millet.

• quote:

quote:

quote:

genç Arkadaşım berlin bu işin en uç örneği. Bu işi 5-10 bin araç satarak yapamazsin. Birkaç sene böyle devam etsin de diyemezsin. Daha dün forumda birisi sordu yurt dışına çıkacağım kışlık lastik tavsiyesi diye. Sen neden kestirmeden düşünüyorsun? Bu işin bir sürü getirisi götürüsü var. Seri üretim çok farklı birşey. Masa üretmiyorsun araç üretiyorsun. Servis sağlayıcin güvenilir olması lazım işi bilmesi lazım. Düşün en çok işi bilenin bile bazı zamanlarda işi bilmediği bir sektörden bahsediyoruz. Yapılır yada yapılamazdan ziyade nasıl yapılır onu konuşmak önemli. ama berlin de araba bozulsa yakarım denirse bir arpa boyu yol alamayız

Marka algısı yaratmak için önce bir markanın kalitesinin kanıtlanması lazım . Bizim ülkemizin geçmişinde BMW , MERCO var da ben mi bilmiyorum ??

Hem 5 bin satılır diye araç üretme hem MARKA algısı yaratacağız de . Hala 5 bin rakamında takılmışsın . Bu ülkede EGEA bile Filo olsun olmasın araç bu kadar araç satıyorsa Golf kalitesinde Golf'ün yarı fiyatındaki araç kapış kapış gidecektir .

Devletin hangi kurumlara boşu boşuna para verdiği bellidir o bütçeden ayrılacak olan 1 milyar TL ile SAAB 'ı senede 30 kere almıştık . Ancak ciddi olmayan bir hükümet ile anca 5 bin 5 bin diye tekrarlar durursunuz .

Yandaşsın . Boşa tartışmaya gerek yok Açarım Telefondan SİRİ ile tartışırım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 25 Kasım 2016; 20:20:7 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Marka algısı yaratmak için önce bir markanın kalitesinin kanıtlanması lazım . Bizim ülkemizin geçmişinde BMW , MERCO var da ben mi bilmiyorum ??

Hem 5 bin satılır diye araç üretme hem MARKA algısı yaratacağız de . Hala 5 bin rakamında takılmışsın . Bu ülkede EGEA bile Filo olsun olmasın araç bu kadar araç satıyorsa Golf kalitesinde Golf'ün yarı fiyatındaki araç kapış kapış gidecektir .

Devletin hangi kurumlara boşu boşuna para verdiği bellidir o bütçeden ayrılacak olan 1 milyar TL ile SAAB 'ı senede 30 kere almıştık . Ancak ciddi olmayan bir hükümet ile anca 5 bin 5 bin diye tekrarlar durursunuz .

Yandaşsın . Boşa tartışmaya gerek yok Açarım Telefondan SİRİ ile tartışırım .

vay arkadaş kendi gibi düşünmeyen olunca hemen yandaşsın. nerden biliyorsun? beni tanıyor musun? yandaş olduğumu gösterecek ne yazmışım? hükümeti mi desteklemişim? velev ki destekledim bu yandaş olduğum anlamına mı geliyor?

genç arkadaşım arabayı devlet üretmeyecek. özel sektör üretecek. üretecek olanlarda belli. herkes biliyor bu karlı bir iş değil. şu aşamada olacak bir iş değil. zaten bende yerli otomobil çok zor diyorum. biz görür müyüz bilmiyorum ama bu ülke illa ki yerli bir otomobil markası görecektir.

ama yerli otomobilden önce hiç tanımadığı insanlara etiket yapıştırmayı marifet bilen, kendisini "duayen" olarak belirten insanlarda aynaya dönüp bir bakmalı

-aynı frekansta olmadığım birine düşüncem doğru diye dikte etmem.

-aynı söylem de değil diye etiketlemem.

şimdi aç telefonun siri sini kendi kendine konuş. sağlıcakla kal...

• Araba üretmekmi ?

Yıllarca bütün çevreme söyledim ,bu iktidar günü kurtarıyor ,gün gelecek ülke çok kötü günler geçirecek dedim ama alay konusu oldum!!!

Ne mi ,oldu ?

-Fetö denen şerefsiz bu ülkede darbe yapmaya çalıştı
    *peki sorumlusu kim ? Kimse bunu sorgulamıyor ,kim bunların bu kadar güçlenmesini sağladı,kim destekledi bunları,"hocam inşallah türkiyeye gelecek diyen kim "

-dedimki ;ekonomi planları hep günü kurtarmak ,geleceğe yönelik birşeyler yapmıyorlar?
    *yok ya boş konuşuyorsun dediler ,sonuç : o gün bu gün arkadaşlar ,TL tüm yabancı paralar arasında değer kaybediyor ve tanıdığınız sanayiciler varsa konuşun ,hepsi borç ile yürütüyor işletmelerini!

-dedimki :açılım ne demek ya ,biz kürt kardeşlerimizle yıllarca yaşadık zaten ,aynı cephelerde savaştık aynı ekmeği yedik,ne olduda bunun adı açılım oldu ,ne olduda bu ayrışmaya gittik dedim!
    *olurmu ya dediler,bunların hepsi terörist!!!sonuç ne oldu ,durum ortada ,ne açılım kaldı,nede ülkede kardeslik bıraktılar ,ayrılmayacak şeyi ayırdılar sağolsunlar

-dedimki ;bakın geleceğimizden yiyoruz,bunlarda diğer iktidarlar gibi ilerde vergileri artırıp ,halkın sırtından geçinecekler?
    *dedilerki senin yaptığın nankörlük ,neler yapıldı ülkeye,haberin varmı!
    İyi de güzel kardeşim ,bu yapılanlar ülke ekonomomisi kalkındıda öylemi yapıldı,yoksa yıllarca ödenmeye mahsus borç ve gelecek teminatıylalamı yapıldı!
    Onu geçtim ,şuanki vergiler ortada,yapılan zamlar ortada!

Şimdi sen diyorsunki yerli otomobil,bu iktidar hangi bir eksik noktayı tamamladıda bu araba hikayesi kaldı,bu bölümde takılanların çoğu araba üretmenin ne denli masraflı ve deneyim gerektiren bir olgu olduğunu bilir ,yani daha ekonomimizi düzeltemezken !
    Birde araba üretecez he !
    Komik sorulara komik cevaplar elbet gelecektir!
    Umarım düzelir herşey ,umarım refah içerisinde yaşarız ,bu parti ilk geldiğinde ve ben ilk oyumu bu kişilere atarken ,halbuki ne kadar heyecanlıydım :/

• Barış mançonun ,şu sözleriyle günümüz!
    Az okuyun ,anlarsınız o günlerden bu günleri ...

İnsanoğlu haddin bilir kem söz söylemez iken
    Elalemin namusuna yan gözle bakmaz iken
    Bir sofra kurulmuş ki Halil İbrahim adına
    Ortada bir tencere boş mu dolu mu bilen yok
    Bir sofra kurulmuş ki Halil İbrahim adına
    Ortada bir tencere boş mu dolu mu bilen yok

Buyurun dostlar buyurun Halil İbrahim sofrasına

Daha çatal bıçak kaşık icat edilmemişken
    İsmail'e inen koç kurban edilmemişken
    Bir kavga başlamış ki nasip kısmet uğruna
    Kapağı ver kulbu al kurbanı ne hiç soran yok
    Bir kavga başlamış ki nasip kısmet uğruna
    Kapağı ver kulbu al kurbanı ne hiç soran yok

Yıllardır sürüp giden bir pay alma çabası
    Topu topu bir dilim kuru ekmek kavgası
    Bazen durur bakarım bu ibret tablosuna
    Kimi tatlı peşinde kimininse tuzu yok
    Bazen durur bakarım bu ibret tablosuna

• Araba konusu tamam, şimdi uzay mekiği konusu varBu devletin araba üreteceğine hâlâ inanan varmı?
  • Dünyada bir daha belkide onlarca yıl sonra tekrar edecek acayip bir para bolluğu bu hükümet zamanına denk geldi...Bu para bolluğu,bedava para nasıl değerlendirildi? Betona gömülerek...Üstelik Cumhuriyet tarihindeki bütün birikimler satılıp özelleştirildi,üstüne üstlük de şu anda özel sektörün 500 milyar dolara yakın dış borcu var...Böyle bir bolluk bir de Özal zamanında olmuştu,o da İstanbul-Ankara otobanını yapmıştı...Köprü,metro,havalimanı örneğini hiç vermeyin...Zira oralara harcanan paralar bu işin içinde % 3-5 civarında...
  • Bu konu ilk çıktığında söylemiştim.Cari açık sürekli yükselirken, bunun çözümü nedir, üretim ihracat.Peki ihracatta en büyük pay otomotiv sektörü değilmi?

Honda,Toyota,Renault,Hyundai,Ford otosan, Fiat-tofaş vb. gibi firmaları devlet karşısına alırmı?

Kanada,meksika,hindistan vb. gibi ülkelerden nohut mercimek alıyoruz.Arjantinden pirinç alıyoruz.Ürünün ismi yerli, menşei kısmına bakınca ortaya çıkıyor hangi ülke olduğu.

Buğdayın %90 ı ithal.Bulgaristandan saman ithal ediyoruz.Fransada besiciler eylem yaptı eyfel kulesi önüne inek dışkısı döktüler.Eski tarım bakanımıza fransa 250 milyon dolarlık et alımından dolayı şövalye ünvanı verdi ve Hayvancılığımızı Türkler kurtardı dediler.

Bir ülkenin parası üretimle ihracat ile değerlenir.Japaonlar basit bir örnek.Yerli üretim desteklenmeli.

En çok ihracat gelirin olan otomotiv sektörüne seçim yatırımı ile karşı rakip olunmaz.Tarım ürünlerinde ihracatta başı çeken zeytin üretimine de somada 6 bin ağacı keserek destek olunmaz.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.