Şimdi Ara

BOSE marka Hoparlör hakkında bilgisi olan varmı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
2
Favori
75.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selam .........BOSE 701........... seri si kaç bilmiyorum ama çok yollu bir hoparlörmüş dinleyen ve kullanan arkadaşların yorumunu bekliyorum...



  • Bose hoparlörler çok kalitelidir ancak bence Türkiye'de alınmaması gereken hoparlörlerden biridir (çok pahalı).
  • quote:

    Orjinalden alıntı: psionic

    Bose hoparlörler çok kalitelidir ancak bence Türkiye'de alınmaması gereken hoparlörlerden biridir (çok pahalı).

    Hangi hoparlörler ucuz? Kef, Dali, JBL, Klipsch, B&W vs hepsi dışırıya kıyasla çok pahalı. Senin önerin nedir?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: FromTheInaside

    selam .........BOSE 701........... seri si kaç bilmiyorum ama çok yollu bir hoparlörmüş dinleyen ve kullanan arkadaşların yorumunu bekliyorum...



    Bose 701 kullanıcısıyım. İki onemli ozelligi vardır. Birincisi Direkt ve yansıyan ses teknolojisi uzerine tasarlanmıs speaker dir. Uygun oranlarda yanlardan ve carpraz sekilde ses uretir, duvarları kullanarak sesi yansıtır. Konser salonunu taklit eder. Bu ozellikle odanın neresinde olursanız olun stereo sesi alırsınız. İkincisi ise Patentli 3 odalı bas yapısı vardır. Gelismis bir band pass 36 dB lik kabindir. İsobarik dedigimiz yapıda 2 adet 20 cm bas surucusu bulunur. On ve arkada bas reflex portu bulunur. Port gurultusu ozel dizaynı sayesinde cok azdır. Yanlarda 16 cm medyum on ve carprazda ise 1 er adet tweeter bulunur. Toplamda tek kabinde 5 hoparlor bulunur. Odanın her kosesini sesle doldurur. Bas kalitesi cok yuksektir. Kısık seste dahi dolgun,yumusak,derin bas uretir bir subwoofer edasıyla calısır, sesine alısınca diger klasik speakerlerin basları cok kuru sert ve mono calıyormus gibi gelir. Satıs fiyatı 1500 euro civarındaydı.

    Boseler pahalıdır ama cok farklı bir ses rengi vardır. Boyutlarının cok ustunde bir ses uretirler. Cok dayanıklıdırlar. Kendine has bir teknolojisi ve patentleri vardır. Klasik speaker tasarımından cok farklıdırlar. 1964 de kurulmus ve sadece speaker uzerine calısan ciddi referansları olan bir firmadır. 901 gibi efsane bir urune sahiptir.

    Turkiye temsilcisinin linki ise:
    http://www.modern.com.tr/


    Asagıdaki resimler eski modeline ait, sonra yeni modelide cıktı ama ilk seri gibi cok basarılı olamadı.

     BOSE marka Hoparlör hakkında bilgisi olan varmı ?


     BOSE marka Hoparlör hakkında bilgisi olan varmı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 2 Şubat 2007; 10:07:19 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: f76b74


    quote:

    Orjinalden alıntı: psionic

    Bose hoparlörler çok kalitelidir ancak bence Türkiye'de alınmaması gereken hoparlörlerden biridir (çok pahalı).

    Hangi hoparlörler ucuz? Kef, Dali, JBL, Klipsch, B&W vs hepsi dışırıya kıyasla çok pahalı. Senin önerin nedir?


    Türkiyede parasını haketmeyen demek istedi arkadaş.
    Tabiki hiç bir set ucuz degil.. Ama bu kadarda pahalı değil.
    1500 € demiş aşağıda bir arkadaş 1500 € yaklaşık 3 milyar para yapar.
    Daha iyi alternatifler kurulabilir.. Çok çok iyileri.
  • Su anda bu urun yok zaten, satıldıgı yıllardaki fiyatı buydu. Teknolojisi karısık ve farklı oldugu icin fiyatıda yuksek. Patentli bir calısma. Yani bu sesi daha fazla paralar versenizde 20 cm bas unite kullanan klasik bir cift kabinden alamazsınız. Bosede bu farkı iyi bir pazarlama ile birlestirip max para kazanma pesinde tabi. Su anda elimde Alman uretimi grundig 20 cm lik bas kullanan kaliteli bir speaker daha var oyleki boseden daha iyi iscilige ve kaliteye sahip ama 701 in kısık sesteki ton farkına inanamazsınız. İsin sırrı teknolojisinde.
    Bu arada bose yurtdısındada pahalı sınıfta bir urun oyleki bir ara en cok satılan elite kesimin lux markalarının icinde ust sıralardaydı. Pilotların kullandıgı kulaklıklar, Nasa, Mercedes gibi firmalarda referansları icinde daha ne olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 25 Ocak 2007; 15:01:28 >
  • şu ana kadar gördüğüm ve duyduğum en yüksek bası veren çok çok pahalı hoparlör sistemleri bilgim bu kadar...
  • BOSE ACOUSTIMASS CILGINLIGIYLA TUM DUNYAYI SARMIS, TEKNOLOJISI, TASARIMLARI NE KADAR IYI PAZARLANIYORSA DA, ICINDE KULLANILAN TEKNIK URUN KALITESI BIR O KADAR DUSUK SEVIYEDE OLAN AMERIKAN SES SISTEMLERI FIRMASIDIR. FARKINDAYSANIZ SES SITEMLERI DEDIM, HOPARLOR URETMEZ. HOPARLOR DIYE ALIRSANIZ BASIK BIR SES ALABILMEK ICIN BILE ANFINIZIN WATTLARINI HEBA EDERSINIZ. 701 VE DIGER ESKI MODELLER DISINDA BIR CIFT BOSE HOPARLORUN ACOUSTIMASS BASS MODULUNDEN AYRI HERHANGI BIR BASS, DERINLIK, SES ZENGINLIGI VERMESI BEKLENEMEZ.

    TUM DUNYADA CESITLI MARKALAR 1500 FARKLI MODEL ILE BOSE'DAN DAHA IYI 5.1 SISTEM URETTIKLERINI IDDIA EDERLER AMA HICBIRI YUKSEK BOSE FIYATINA RAGMEN ONUN KADAR SATAMAZ.

    SU UNUTULMAMALIDIR KI HICBIR 5.1 PLASTIK ZIRILTI, BIR CIFT TAHTA KABINLI MAKUL BIR HOPARLOR TAKIMI KADAR ZENGIN SES VEREMEZ.

    OZET: BOSE, 5.1, 6.1, 7.1 SURROUND FURYASININ KAYMAGINI YIYEN KALITESIZ SES SISTEMLERININ BABASIDIR.
  • Home cinema urunleri ile full range stereo zemin tipi speaker la karsılastırılmamalı. 5+1 gibi sub ve uydulardan olusan sistemler muzik dinlemek icin degil efekt uretmek icin yapılırlar. Haliyle zengin ses uretemez. Full Range degildirler.
    Bosenin am5 modeli pasif kabindir, stereo muzik icin tasarlanmıstır, ama yapısı geregi full range degildir midbas ile ust frekanslarda bosluklar hissedilir. Ama diger acıdan 13 cm gibi bir driverdan o derin, yumusak guclu bas sesler nasıl cıkar hayret ettirir. Bunun sırrıda kabini ic yapısındaki teknolojidir. Baska bir ureticinin 13 cm kullanmıs bas kabinini am5 in yanına konunca bosenin patentli acoustimass teknolojisi farkını cok iyi gosterir.
  • Bose hoparlör üretmezmiş. ne alakası var. bal gibi üretir ses sitemi de üretir. fiyatının yüksek tutulması satış strateji gereğidir. isteyen almaz zorla mal satmıyor ya adamlar çocuk mu kandırıyor? alanada saygı duyarsın. hem ürünleri o kadar kalitesiz, dandik değildir.

    bir çift acoustismas eleştriyorsunda, uydu hoparlörün neden öyle yapılmış olduğunu düşünsen kendin için yararlı olurdu.
  • Ustelik yeni nesil kupler eskilerin yarısı kadar ve daha da agır.

     BOSE marka Hoparlör hakkında bilgisi olan varmı ?
  • sen ne kullanıyorsun peki ?
    burda böyle yorum yaptığına göre mutlaka tahta kabinli makul bir sistemin vardır



    quote:

    Orjinalden alıntı: garbisusta

    BOSE ACOUSTIMASS CILGINLIGIYLA TUM DUNYAYI SARMIS, TEKNOLOJISI, TASARIMLARI NE KADAR IYI PAZARLANIYORSA DA, ICINDE KULLANILAN TEKNIK URUN KALITESI BIR O KADAR DUSUK SEVIYEDE OLAN AMERIKAN SES SISTEMLERI FIRMASIDIR. FARKINDAYSANIZ SES SITEMLERI DEDIM, HOPARLOR URETMEZ. HOPARLOR DIYE ALIRSANIZ BASIK BIR SES ALABILMEK ICIN BILE ANFINIZIN WATTLARINI HEBA EDERSINIZ. 701 VE DIGER ESKI MODELLER DISINDA BIR CIFT BOSE HOPARLORUN ACOUSTIMASS BASS MODULUNDEN AYRI HERHANGI BIR BASS, DERINLIK, SES ZENGINLIGI VERMESI BEKLENEMEZ.

    TUM DUNYADA CESITLI MARKALAR 1500 FARKLI MODEL ILE BOSE'DAN DAHA IYI 5.1 SISTEM URETTIKLERINI IDDIA EDERLER AMA HICBIRI YUKSEK BOSE FIYATINA RAGMEN ONUN KADAR SATAMAZ.

    SU UNUTULMAMALIDIR KI HICBIR 5.1 PLASTIK ZIRILTI, BIR CIFT TAHTA KABINLI MAKUL BIR HOPARLOR TAKIMI KADAR ZENGIN SES VEREMEZ.

    OZET: BOSE, 5.1, 6.1, 7.1 SURROUND FURYASININ KAYMAGINI YIYEN KALITESIZ SES SISTEMLERININ BABASIDIR.






  • bose bnce çok iyi olmayan sistemleri çok pahalı bir şekilde satıyor en azından Turkiye'de.bu arada bu firma niye sitesinde ürettikleri ürünlerin teknik özelliklerini yazmıyor anlamış değilim.
  • bose farklı karakterde kabinler uretir.... en azından benim alıştıgım tarzda klasik tip stereo yada surrond kabinler yerine, sesi yansıtarak akustik elde etme maksatlı değişik tarzda ürünler üretir. Herkes sesini begenmez, begenen içinde cok güzel ve kaliteli sistemlerdir. Ev sineması sistemleri konusundada bu markayı ön plana çıkartabilicek olan şey sistemlerin küçüklüğüdür. Bunun dışında fiyat unsurunu göz önüne alırsanız çokta cazip sistemler olmadıgını görürsünüz(en azından tr de).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atoprak -- 2 Şubat 2007; 8:31:38 >
  • Bose nin kitapçığını vs elinize alırsanız adamların her sayfada iddiası "sanal olarak gorunmez" yani çok az yer kaplayan otalıkta dolanmayan ürünler üretiyoruz.. iddialarında da başarılılar. göm subı biryere, jewel cubeler zaten ufacık. sesin kalitesi sistemin boyutunun çoook üstünde..
  • Yukardada fazla detaya girmeden 701 yapısını anlattım. Bosenin yapısını baska markalarda bulamazsınız. Farkı budur, kendine ozgu farklı bir sesi vardır. Bazıları begenir, bazılar begenmez. 901 gibi ovguler almıs ve yıllardır uretilen basarılı urunu vardır. Konser salonlarında dinlediginiz sesin cok azı size direkt ulasır, buyuk bolumu arka,yan,alt,ust duvarlardan yansıyarak kulagımıza ulasır. İste klasik kabinler bu etkiyi yaratamaz tek yonden direkt ses ulastırır size. Bose ise bu yansımayı en uygun oranlarda speaker larına uygulayarak simule eder. Sizi sanki konser salonunda gibi hissettirir. Ayrıca patentli bas modulude kendine hastır baska markada bu yapıyı bulamazsınız. Bu yapıda odanın her kosesinde her ses seviyesinde bas ses tonu aynıdır. Cok derin, yumusak, hoparlor gurultusu duyulmayan bir ses. Soguk bolgeler daha az olusur. Bosede ses sadece buyur ve kuculur ses kısınca tonlar incelmez. Ayrıca havacılık sektorunde kulaklık uretir. Nasa,mercedes gibi buyuk referansları vardır. Her urunu kendine ait ozel bilgisayar testlerinden gecerek piyasa sunulur. Digerlerinin aksine akıntıya kurek cekmeye calısır kucuk hacimle buyuk ses almak hicte kolay bir sey degildir. Fizik kurallarına karsı koymaktır. 1964 ten beri sadece bu konuda calısır. Sinema urunleri ilk dinleyenleri hep sasırtmıstır bu bile buyuk basarının gostergesidir. İnsanlar o kucuk kuplerde oyle bir ses nasıl cıkar hayretle bakar. Simdi dahada ileri goturdu ve iyice kuculttu kupleri yakında piyasaya yayılır. Yeni kupler daha agır daha gucluymus. İnsanlar onları dinleyince kafaları dahada karısacak simdi. Bu acıdan bakın pahalıdır ama bu ses rengini ve boyutları baska markalarda bulamayacagınızda gercektir. Bence karalamak yerine bu acıdanda bakmalı. Daha iyileride vardır mutlaka ama bu tarzda, bu yapıda, bu boyutlarda daha iyisi, alternatifi yok.
    Saygılar.

     BOSE marka Hoparlör hakkında bilgisi olan varmı ?


     BOSE marka Hoparlör hakkında bilgisi olan varmı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 2 Şubat 2007; 9:53:00 >




  • bose un web sitesinde anlatilan tasarim ve teknoloji masallarini birkac arkadas bize hatirlatmis.

    Ancak bose un hicbir sisteminin THX onayi alamamasi veya Buy Other Sound Equipment olarak dalga gecildigi veyahttp://www.intellexual.net/bose.html linkinden ulasilabilecek bircok buz gibi gercek hakkinda bilgi vermemisler.

    bose un 5.1 sistemlerdeki satis basarisi tartisilmaz. ancak neyi neyle kiyasladiginiza dikkat etmek lazim.

    Bence Acoustimass, buyuk sistemleri hanim stresinden eve koymaktan cekinen dunyali erkekler icin tasarlanmis ve global anlamda basariya ulasmis kilibik sistemlerdir




  • quote:

    Orjinalden alıntı: garbisusta

    bose un web sitesinde anlatilan tasarim ve teknoloji masallarini birkac arkadas bize hatirlatmis.

    Ancak bose un hicbir sisteminin THX onayi alamamasi veya Buy Other Sound Equipment olarak dalga gecildigi veyahttp://www.intellexual.net/bose.html linkinden ulasilabilecek bircok buz gibi gercek hakkinda bilgi vermemisler.

    bose un 5.1 sistemlerdeki satis basarisi tartisilmaz. ancak neyi neyle kiyasladiginiza dikkat etmek lazim.

    Bence Acoustimass, buyuk sistemleri hanim stresinden eve koymaktan cekinen dunyali erkekler icin tasarlanmis ve global anlamda basariya ulasmis kilibik sistemlerdir



    Haklı olabilirsiniz ama sinema sistemini ilk kez dinleyen insanların, nasıl yani seklindeki saskın bakısları bile bir seyleri anlatıyor. Masal konusu olsa bu tasarım ve teknoloji kendini bu sekilde gostermezdi. Yada en azında bu derece farklı bir ses cıkmazdı. Ortada cok somut bir gercek var. Begenmiyorsundur, pahalı buluyorsundur saygı duyulur ayrı konu. Bu boyutta bu sesi veren alternatif urun yok. Birde sık yapılan hata am serisinin muzik performansına bakılarak yorum yapılması. Sonucta bu sistem sinema sistemi. Muzik icin uretilmis 201,301,901 gibi serileri bosuna yapmıyor bu firma.

    Konumuz 701 ve klasik yapıdaki full range speakeri yanına koyup karsılastırdıgımızda o masalların hepsinin gercek oldugunu goruyorum. Daha genis govdeli ses ve kısık ses seviyelerinde bile hissedilen alcak frekanslardaki canlılık. Ustelik 20 cm lik bir woofer capı ile. Klasik speakeri devreye alınca birden sahne havası cokuyor, alt frekanslar cok sert ve cansız geliyor. Kesinlikle masal degil. Ama flat, detay ses seviyorsan bu speaker uygun gelmeyebilir oda ayrı konu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 2 Şubat 2007; 11:14:51 >




  • garbi
    bose hani hoparlör üretmiyordu?
    dediğin gibi kılıbık işi bile olsa saygı duyman gerekmez miydi? ifade ettiğimiz gibi. emin ol insanlar neyle karşı karşıya olduğunu da biliyordur. bilmeyenide vardır elbet aşağılamak kimseye düşmez ki. ki alsa bile kötü bir şey almıyordur.tüm dünyada bose çılgınlığıda zannetmiyuorum.Türkiye de agresif bose reklamı gördün mü?
    hele hele stereo surround tartışmasında dvd-surround kaydın frekans aralık ve sıkıştırması belli iken bose gibi basit surround sistemler çevresel ses için neden yeterli geliyor sence? THX isterse bose alabilir. basar parayı ona bakarsan SONY de THX alamıyor.logitech z-5500THX dandik creative THX aldı da büyük işmiş. Lucas yahudisi az para kazanamasın ne çıkar.
    bose acoustismass madem 1500 çeşit alternatif var hangisini önerirsin? ses kalitesi aynı yapıda, aynı şıklıkta.çok ucuz olacak. merak ettim. lüks otomotiv araçlarda(en üst audi yanılmıyorsam.audi değilse başka lüks araç.) bose cube tekonogies ile üretilmiş farklı hoparlör üniteleri kullanıyor mesela.buyur burdan yak.
    ben bose sevmem.almam da. pahalı derim.ona verilecek parayla farklı yapıda sistem kurulabilir.velev ki yer sorunu, aynı yapı için ne olacak?

    bu küçük hop.den ses alabilmek için bile amfinin wat'nı heba edersiniz dedin ya, bir daha düşün.




  • İnsanlar bir urun alırken inceler, arastırır, dinler ve oyle karar verir. Sonucta ucuz urunler degiller ve ona gorede daha detaylı inceler kılı kırk yarar misali. Bu sekilde incelemede uretici icin risk olusturur.
    Bose bu seviyeye geldiyse bir nedeni olmalı, urunleri o kadar berbat, basit, yaramaz olmamalı diye dusunuyorum. Sadece sahısta degil saygın prestijli markalar bile (Porshe,Audio,Mercedes,Cadillac,Honda Legend vs gibi firmalar ust sınıf araclarında) bose kullanıyor. Demekki bir farkı, kalitesi var.
    Ayrıca bose am serisine alternatif urun gosteremedikten sonra taslamakta anlamsız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 2 Şubat 2007; 12:03:00 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.