Şimdi Ara

BOSE marka Hoparlör hakkında bilgisi olan varmı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
2
Favori
75.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende 4 adet Bose 301 Seri 2 hoperlor var.Ve biz bunu hollanda dan 1991 yılında aldık.Direct Reflecting teknolojisi kullanıyor.Şahsen ben ve beni ziyaret eden arkadaşlar resmen büyüleniyoruz.Yani her yerde dinlediğimiz şarkıların bize özel tınılarını duybiliyoruz.Tavsiye ederim.Hiç çekinme.Ama Amp olayı da önemli.Benim amp Sansui A-2000 Integrated Amplifier.Tabi ki çok iyi değil ama işimi görüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archetype -- 19 Mart 2007; 21:16:24 >
  • Bose in onkyo amplileri ile iyi anlaştığı söylenir.stereo, surround.
  • BOSE KENDİNİ DÜNYA ÇAPINDA KANITLAMIŞ BİR MARKA. FAKAT TÜRKİYEDE FİYATLARI ÇOK YÜKSEK.
    SES KALİTESİNE GELİNCE KOLAY KOLAY KİMSE ELİNE SU DÖKEMEZ. EP CENTER MAĞZALARIN DA BU MARKA KOLONLARI BULABİLİRSİN. SESİNİ DENEME İMKANINDA VAR.
  • peki bose 701 hop leri ikinci elde 1400 ytl ye satıyor değermi bu fiyata ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FromTheInaside -- 20 Mart 2007; 21:27:20 >
  • DEGMEZZZ

    BOSE A VERILEN PARAYA YAZIK
  • quote:

    Orjinalden alıntı: garbisusta

    DEGMEZZZ

    BOSE A VERILEN PARAYA YAZIK


    Peki Bose 701 i tanıyormusun. Hic dinledinmi. Hangi hoparlorle kıyaslayarak degmez dedin. Artı ve eksileri neler. Hangi frekanslarda nasıl davrandıgı konusunda nasıl bir izlenim edindin. Ne tur muziklerde nasıl sonuclar aldın. 701 in tasarım ve yapısı itibarı ile bir emsali yok. Bu sekilde bir yorumun foruma hicbir katkısı olmayacagı gibi yanlıs yonlendirmelere sebep oluyor. Detaylı ve acıklayıcı bilgilerlerle tecrubelerini paylasır ve yonlendirirsen hepimiz bundan faydalanırız.
    Bose 701 model 901 den sonraki 2 nci stereo speaker. Satıldıgı yıllarda 1500 euro civarında fiyatı vardı. Ve daha yuksek fiyatlı speaker lardan daha iyi performans veren bir urundu.

    FromTheInaside 1400 luk fiyata degermi sorusuna ise kendin daha iyi karar verebilirsin. O fiyatlara aynı kategoride alabilecegin speaker la karsılastır. Bose 701 den cıkan sesin cok farklı oldugunu goreceksin. Klasik sistemlere gore calarken odaya ne kadar hakim oldugunu, kısık sestede yuksek sestede aynı tonu korudugunu, cıkan alt frekansın kalite farkını, tum odayı stereo sesle doldurdugunu duyacaksın. Cunku yapısı ve teknolojisi cok farklı bir urun, buda cıkan sese yansıyor. Almaya niyetli isen dinlemeden karsılastırmadan asla karar verme. Aslında 701 ikinci elde piyasada cok rastlanan ve satısa cıkan urunde degil. Bende sahsen kolay kolay satmam. 1400 rakamı yuksek olabilir senin kararın, bu fiyata olabilecek en temiz sekilde ambalajında sıfır gibi alman lazım. Ben 701 i biraz daha ucuza bir kac yıl once sıfır gibi ambalajında ciziksiz almıstım. O zamanlarda almadan once fiyat ve performans arastırması yaptım distributor olan modern elektronik son kalan 701 demo urununu bana 1300 euroya bırakırız demisti. Ben de cok daha temizini cok daha uygun fiyata bulunca fırsatı degerlendirdim. İyikide almısım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 11 Nisan 2007; 12:25:49 >




  • ikarahal ustam yazılarına acemiler okumasın ibaresi koy yaw mesela ben

    bu topic i komple okudum kafam bi dunya oldu çoğu kelimeyi anlayamadım

    crossover ne demek dun öğrendim bugun direnç falan yazıyo
    kabin hesaplamasını ve tasarımlarını zaten bilmiyoz limon sandıgı gibi kabin yapıp anfiye bağlayınce kendimizi dj sanıyoz

    ben bu kadar seyi nası öğrencem




  • WhyTheyCallMeInsane

    Su anda internet gibi muthis bir kaynak var elimizde. Ne yi merak ediyorsan et hic bilgin yoksa bile cok kısa surede bir dunya kaynaga ulasıp ogreniyorsun. Benim lise yıllarında merak saldıgım elektronik ses frekans teknigi dalında kaynak o kadar azdıki. Simdi derya deniz. Gerekli sey sadece ogrenmek icin zaman. Hersey kendi icinde baslı basına konu ama zamanla bilgi birikimi olacaktır zaten. İyiki internet var.

    Saygılar.
  • sayın ikarahal 701 leri hangi amfi ile besliyorsunuz ve müzik tarzınız nedir ..
  • Sanırım 701 in iki modeli var. Birisi 38dB/oct bandpass da tek woofer kullanmış, diğeri ise pushpull sistemi için 2 woofer kullanmış.
    İkarahal, sendeki hangisi bunlardan ve gerçekten iki modelmi var.
    Eğer iki model ise arasındaki fark nasıl, çok fark ediyormu?
    Bunları neden soruyorum çünkü kafaya koydum bu sistemi kullanarak kendime bir kabin yapmayı düşünüyorum. Şimdilik bu işe uygun bir woofer arıyorum.
    Daha öncede kapalı kutu pasif subwoofer yapmıştım ve çok başarılı olmuştu. Şimdide bu sitemi denemeyi düşünüyorum.
  • Sayın ogen

    Bose 701 iki ayrı yapıda sunuldu. Asagıda yapıları hakkında fotograf var. Ver.2 olan model son cıkan yapı ve Turkiyeye gelmedi. İlki gibi ses getirmedi basarılı olamadı. Su anda 701 uretilmiyor. Su anda uretilen Stereo serisi 201,301 ve 901 sadece. Benim kullandıgım solda ki model ilk modelin son serisi. İlk seride tek woofer varmıs ve sadece onde port koyulmus.

     BOSE marka Hoparlör hakkında bilgisi olan varmı ?


    Bose soldaki yapıyı am5 tede kullandı. 3 odalı gelismis bandpass kabin 36 dB. Ben am5 i yapmayı denedim ama olmadı cok zor bir tasarım. Dikkat edersen 3 ncu odada faz kısa devresi soz konusu. Bu kabinde kullanılan hoparlorlerde dusuk kasnak hareketli olmalı. Eger dogru hoparlor bulmaz, dogru hacim ve port hesabı yapmazsan elinde SPL si cok dusuk ve 3 ncu odada hangi frekansın kısa devreye girdigini bilmedigin kararsız bir kabin olur.
    Yaptıgım am5 in detaylı fotolarını baska baslıkta verdim hatırlarsın. O kabinde SPL asırı dustu ve faz davranısı cok degisik cıktı. Bose 701 ucuncu odada 100 Hz i kısa devreye dusurmus. Bende cok degisik sonuclar cıktı. Yani tutturamadım. Kullandıgım hoparlorler 2 ohm du ama spl o kadar dusuktuki 701 den cok daha az ses uretiyordu o derece. 701 ler 6 ohm oyle dusun.
    Benim kullandıgım soldaki 701 isobaric yapıda olan model. Onceki ilk seri tek suruculu imis. Arkadada port yokmus. Onu dinlemedim. Ama isobaric yapının artılarını bilirsin. Son seriyi ver.2 sagdaki olanı hic bilmiyorum ama tutmadıgına gore cok basarılı olmamıstır.
    Soldaki 701 yapısı cok begenilen bir alt frekans cevabı uretiyor. Am5 in nasıl ses getirdigini biliyoruz. Kısık seste derin,yumusak ve uguldamayan cok sıcak alt frekans uretiyor. Yuksek seste port gurultusu cok dusuk ve hoparlorun gurultusude bu dizaynla duyulmuyor. Bu kabinin amacı kucuk caplı hoparlor ve kucuk hacimli kutu ile cok daha buyuk derin alt frekans cevabı almak. Am5 te 701 de bunu cok iyi basarıyor ikisinide kullandım. Yansıyan ses olayında ise uygun oranları yakalaman lazım. 701 de yan duvar tarafına direkt bakan 16 cm mid surucu fazlarla oynanarak diger yandan daha zayıf ses veriyor. Capraz tiz daha yuksek frekansta guclu calısıyor. One baka tiz ise daha dusuk frekansta daha zayıf gucle calısıyor. İzlenimlerim bunlar. Belki kafanda canlanır yapı.
    Cok karısık bir dizayn ve yapısı var. Bose cok ses getiren ve satan bu patentli yapıyı neden devam ettirmedi anlamıs degilim.

    Ayrıca 701 de bas suruculer direk baglı arada crossover yok. Sadece koruma icin sigorta koyulmus.

    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 12 Nisan 2007; 10:33:36 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: DreamLike

    sayın ikarahal 701 leri hangi amfi ile besliyorsunuz ve müzik tarzınız nedir ..



    701 leri Pioneer A-757 Referance serisi dual monoblok Ultimate Fidelity stereo ampli ile besliyorum. Gayet iyi anlastılar. Dinledigim baslıca sanatcılar ise Norah Jones, Diana Krall, Patricia Barber, Eric Clapton, Dire Straits,Sting, Chris Rea,Toto,Four Play, Ayo,Ray Charles,Dave Grusin, Yanni diyebiliriz.

    Saygılar.
  • Arkadaşlar peki 301 in alternatifi nedir mademki pahalı özelliklerine göre 301 alıcak olsanız onun yerine ne alırdınız aynı paraya
  • Verdiğin değerli bilgiler için çok teşekkür ederim Sayın ikarahal,
    Verdiğin bilgiler gerçekten çok işime yarayacak. Filtre kullanmamış olması hoparlörün ne denli özel olduğunu gösteriyor. Doğrusu bende Bose firmasının patent aldığı bir ürünün üretimine neden devam etmediğine şaşırdım.
    Gerçekten çok zor bir tasarım olduğundan ikimizde hemfikiriz, benim çok büyük bir iddam yok sadece hobi olsun diye denemeyi düşünüyorum.
    Şimdilik yapmayı düşündüğüm kolonun tasarımını 3boyutlu olarak çizdim. Fakat ölçüler henüz belli değil, alacağım sürücünün özelliklerine göre değişecek.
    Rezonans frekansı 35Hz in altında olacak bir sürücü arıyorum. Eğer istediğim özellikte sürücüyü bulamazsam elimdeki Kenwood marka 6Ohm Fs:32Hz olan sürücüyü kullanmayı düşünüyorum. Mecburen tek sürücülü olacak tabi.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ogen

    Verdiğin değerli bilgiler için çok teşekkür ederim Sayın ikarahal,
    Verdiğin bilgiler gerçekten çok işime yarayacak. Filtre kullanmamış olması hoparlörün ne denli özel olduğunu gösteriyor. Doğrusu bende Bose firmasının patent aldığı bir ürünün üretimine neden devam etmediğine şaşırdım.
    Gerçekten çok zor bir tasarım olduğundan ikimizde hemfikiriz, benim çok büyük bir iddam yok sadece hobi olsun diye denemeyi düşünüyorum.
    Şimdilik yapmayı düşündüğüm kolonun tasarımını 3boyutlu olarak çizdim. Fakat ölçüler henüz belli değil, alacağım sürücünün özelliklerine göre değişecek.
    Rezonans frekansı 35Hz in altında olacak bir sürücü arıyorum. Eğer istediğim özellikte sürücüyü bulamazsam elimdeki Kenwood marka 6Ohm Fs:32Hz olan sürücüyü kullanmayı düşünüyorum. Mecburen tek sürücülü olacak tabi.



    Slm

    Umarım kayda deger bir sonuc alırsın. Fakat bu kabinin formulunu ve ne tip bir hoparlor kullanmak gerektigini bulmak lazım. Cunku ciddi anlamda spl kaybı oluyor. Ve sonumleme frekansının istenilen degerde olması 100 Hz icin cok dogru hesap gerektiriyor. Ben orantılayarak yaptım ama tutmadı sonuc. Tutsaydı sasardım zaten :) Bose tum urunlerini yine kendine ait patentli bir programla (Syncom® computer tested) bilgisayar testinden geciriyor. Band pass yapılarda elyaf gibi malzeme ve filtre kullanılmıyor zaten. Standart bandpass lar yapıları itibarı ile 24 dB civarı bir deger sunar. Bose bu yapısı ile 36 dB lik sonuc alıyor. Yani kabinin kendisi zaten 6 ncı dereceden bir filtre.

    Saygılar.

    Syncom® computer tested
    Contributes to one of the highest levels of quality and reliability in the audio industry.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: muhammedda

    Arkadaşlar peki 301 in alternatifi nedir mademki pahalı özelliklerine göre 301 alıcak olsanız onun yerine ne alırdınız aynı paraya



    301 bookself tipi bir speaker. Direkt/yansıyan ses uzerine kurulu. Haliyle bu yapıda baska bookself speaker bulamayacagın icin alternatifide yok. 301 20 cm bas suruculu carpraz ve arka konumda ise yuksek frekans surucu toplam 3 surucu tasır. Arka ve yan duvarı kullanarak sahneyi genisletir. Tum odayı stereo sesle doldurur. Tek yonde ses vermedigi icin klasik yapılara oranla daha guzel ses rengi verir. Dinlenilen odada genislik hissi uyandırır. Bunlar bosenin ayrıcalıgı zaten.
  • aslına bakarsanız bende yıllar evvel am 5 serisini kullanan bir arkadaşımın evinde sistemden çıkan sese hayranlık ile bakmıştım.daha sonra bir amerika seyahatim sırasında kendime bose am 5 series IIII edindim.sistem diğerinden farklı olarak active subwoofer a sahip.ayrıca anfi kullanmama da gerek kalmadı.daha önceden edindiğim mixer e bağladım inanılmaz bir bass ve ses temizliği yakaladım.
    bass seslerden hoşlananlar için ideal..
    dikkat komşular devamlı şikayette....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: garbisusta

    BOSE ACOUSTIMASS CILGINLIGIYLA TUM DUNYAYI SARMIS, TEKNOLOJISI, TASARIMLARI NE KADAR IYI PAZARLANIYORSA DA, ICINDE KULLANILAN TEKNIK URUN KALITESI BIR O KADAR DUSUK SEVIYEDE OLAN AMERIKAN SES SISTEMLERI FIRMASIDIR. FARKINDAYSANIZ SES SITEMLERI DEDIM, HOPARLOR URETMEZ. HOPARLOR DIYE ALIRSANIZ BASIK BIR SES ALABILMEK ICIN BILE ANFINIZIN WATTLARINI HEBA EDERSINIZ. 701 VE DIGER ESKI MODELLER DISINDA BIR CIFT BOSE HOPARLORUN ACOUSTIMASS BASS MODULUNDEN AYRI HERHANGI BIR BASS, DERINLIK, SES ZENGINLIGI VERMESI BEKLENEMEZ.

    TUM DUNYADA CESITLI MARKALAR 1500 FARKLI MODEL ILE BOSE'DAN DAHA IYI 5.1 SISTEM URETTIKLERINI IDDIA EDERLER AMA HICBIRI YUKSEK BOSE FIYATINA RAGMEN ONUN KADAR SATAMAZ.

    SU UNUTULMAMALIDIR KI HICBIR 5.1 PLASTIK ZIRILTI, BIR CIFT TAHTA KABINLI MAKUL BIR HOPARLOR TAKIMI KADAR ZENGIN SES VEREMEZ.

    OZET: BOSE, 5.1, 6.1, 7.1 SURROUND FURYASININ KAYMAGINI YIYEN KALITESIZ SES SISTEMLERININ BABASIDIR.



    baska diyecek bir sey birakmamissin




  • Macintosh bir anfiye bağlanmış bir acoustimass 15 i ses yalıtımı yapılmış bir ortamda dinledinmi bilemiyorum ama inan bana bahsettiğin kadar kötü bir ürün hiç değil .
  • Bose AM 5 kullanıcısıyım Creative Megaworks ü satıp bu sisteme geçtim beni her yönüyle tatmin ediyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.