|
|

1 Mobil
|
|
Diğer sorularınıza gelince. -Boğaz kelebeği temizliği sonrasında çeşitli sorunlar (rölanti düzensizliği vs) baş gösterebilir. -Aracın nefes almasını rahatlatır fakat o kilometreler için çokta elzem bir işlem değildir.Anca 200.000km den sonra...Benden size tavsiye,arabanızın sağıyla soluyla ne kadar az oynarsanız o kadar iyidir,bırakın boğazı kirli kalsın |
|
Sanayiye bir giren bir daha çıkamaz diye bir söz vardır.Bu sözü bundan 6-7 yıl önce duydum.Şimdi ne kadar doğru olduğunu anlıyorum.Aylarım,yıllarım sanayide geçti.Ben size ne olacağını söyleyeyim.Eğerki boğaz kelebeğini temizletmeye karar verirseniz;
-Belli bir ücrete temizleteceksiniz burası önemli değil. -1-2 hafta sonra arıza verecek,yada rölantide,devirlenmede bir sıkıntı olacak. -Ayarlattıracaksınız. -Bir kaç güne sorunlar misli ile çoğalacak. -Bu sefer bu işe girdiğinize pişman olacak parayı bayılıp yenisini alacaksınız. -Yeni boğaz kelebeği takılırken aracın başka bir tarafına zarar verilecek.Atıyorum gaz teli gevşeyecek,ayarsızlaşacak.Veya ecu ile ilgili bir sıkıntı olacak vs. -Sonra bu yazdıklarımı tekrar tekrar ve tekrar baştan yaşayacaksınız. Çok karamsar oldu farkındayım ama tecrübeside acı oluyor. O yüzden aracınız "ben artık geberiyorum beni servise,ustaya yetiştir" demediği sürece önemsemeyin. |
Boğaz Kelebeği Temizliği ve Fiyatı
Boğaz kelebeği, motorunuzun hava girişini kontrol eden önemli bir parçadır. Zamanla, hava filtresinden geçen kir ve birikintiler boğaz kelebeği üzerinde birikebilir ve performans sorunlarına neden olabilir.
Boğaz Kelebeği Temizliği Kim Yapar?
Boğaz kelebeği temizliği, yetkili bir tamirci veya deneyimli bir otomobil meraklısı tarafından yapılabilir. Aracınızın bakım kılavuzunda, boğaz kelebeğinin ne sıklıkla temizlenmesi gerektiğiyle ilgili ayrıntılı bilgi bulabilirsin.
Boğaz Kelebeği Temizleme Fiyatı
Boğaz kelebeği temizleme fiyatı, aracın modeline, temizlik işleminin karmaşıklığına ve bulunduğun bölgeye göre değişir. Genellikle, boğaz kelebeği temizleme ücreti 500 TL ile 1.500 TL arasında değişmektedir.
Boğaz Kelebeği Kaç Km'de Temizlenir?
Boğaz kelebeğinin temizlenmesi gereken kilometre aralığı, sürüş alışkanlıklarına ve aracın yaşına bağlıdır. Tipik olarak, boğaz kelebeğinin her 30.000-50.000 km'de temizlenmesi önerilir. Ancak, şehir içinde sık sık dur-kalk trafiğinde araba kullanıyorsan veya aracın yaşlıysa, boğaz kelebeğini daha sık temizletmen gerekebilir.
Boğaz Kelebeği Temizliği Belirtileri
Boğaz kelebeğinin temizlenmesi gerektiğini gösteren bazı belirtiler şunlardır:
Araçta bu belirtilerden herhangi birini fark edersen, boğaz kelebeğinin temizlenmesi gerekebilir. Boğaz kelebeğini düzenli olarak temizletmek, aracının sorunsuz ve verimli çalışmasını sağlamaya yardımcı olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zoom-Zoom -- 13 Ekim 2011; 23:48:53 > |
| _____________________________ |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zoom-Zoom -- 14 Ekim 2011; 0:08:45 > |
| _____________________________ |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARKU -- 14 Ekim 2011; 0:21:02 > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 14 Ekim 2011; 9:04:18 > |
|
Eğer bunu okuyorsan, bu uyarı senin için. Bu anlamsız forum imzasından okuduğun her kelime hayatından harcanan diğer bir saniye demek. Yapacak başka işlerin yok mu? Hayatın gerçekten bu kadar boş mu da bu anları daha iyi geçirebileceğin bir yol düşünemiyorsun? Yoksa saygı duyduğun ve inandığın bu otoriteyi ortaya koyanlardan çok mu etkilendin? Okuman gereken her şeyi okur musun? Düşünmen gereken her şeyi düşünür müsün? Sana alman gerektiği söylenen her şeyi satın alır mısın? Evinden çık, karşı cinsten biriyle tanış, gereksiz alışverişleri ve mastürbasyonu bırak. İşinden ayrıl, bir kavga başlat, yaşadığını kanıtla. Eğer insanlığını ispat edemezsen, bir istatistik olarak kalacaksın. Artık uyarıldın...
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McManamann -- 14 Ekim 2011; 9:21:58 > |
|