Şimdi Ara

Buji temizliği nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracımın motorundaki bir problemden ötürü elimde çok sayıda az (1000-2000 km) km yapmış nikel buji var. Bunların bir kısmı yanma odasına giren motor yağı veya çok az miktarda sudan etkilenmiş olabilir. Eskiden ustalar bujileri temizleyip geri takıyordu, bu işlemi sanayi tipi buji temizleme makinesi kullanmadan kendim yapabilir miyim? Elimdeki bujileri ziyan etmek istemiyorum, böyle çok buji birikti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 19 Kasım 2022; 12:9:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• benzin ile temizleyeceksin sentil var ise buji tırnak aralığını 0.7-0.10 arası ayarlayacaksınız. bir süre ateşleme yapan kısmı benzin içindeki bekletip temizleyebilirsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba. Benzin yerine izopropil alkol veya balata spreyi kullanılabilir mi? Sadece bekletmek yeterli mi yoksa bez gibi bir şeyle ovalamak da gerekir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 26 Kasım 2022; 20:4:28 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sanayilerde masaüstü taşlama makinası olur. bir tarafında taş diğer tarafında tel fırça. tel fırça kısmında temizleyeceksin pırıl pırıl olacak.

• Buji dediğin arasında belli bir mesafe olan iki metal. İstediğin gibi temizle fakat asit olmasın metal ile tepkimeye girer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kaba enjektör temizleyici döküp içine bujileri koyarsanız çok kir, pas gider. Ufak tefek kirleri de eski bir diş fırçası ile fırçalayarak giderirsiniz. Çok ince zımpara da yine olur.

Ucuz yöntem olarak ise denemedim için ama işe yarar diye tahmin ediyorum sıcak suyun için karbonat dökün temizler ve beyazlatır tahminim. Bir tanesinde deneyin işe yarıyor ise devam edersiniz karbonatlı sıcak su ile temizlemeye.

• bujilerin durumunu görelim ona göre konuşalım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lpg Ayarı Nasıl Yapılır?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.