Şimdi Ara

BOĞAZ KELEBEĞİ TEMİZLİĞİ VE FİYATI ? (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
98
Cevap
2
Favori
172.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kendi temizleyen bir suru arkadaşım var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hey gidi, en son üniversitede okurken polomun kelebek boğazını 5 tl ye spreyle temizletmiştim, sene 2003 ..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 2008 model Coltumda uzun süredir soğuk motorda rölanti dalgalanması var. Şöyle ki; viteste ilerlerken veya tamamen duruyorken hiç bir dalgalanma yok. Ancak ilk yola çıkıp yavaşladığımda, vitesi boşa tıp fren yaptığımda rölanti bir çıkıp bir iniyor. Nadiren de olsa stop ediyor. Dün üst üste 2 defa etti ve sıklaşmaya başladı. Ancak ısındıktan sonra hiç bir problem yok. Sizce problem boğaz kelebeği mi?
  • memocan2468 kullanıcısına yanıt
    Mekanik sistemlerde belirttiğiniz arızanın sebebi gaz kelebeğinin pis olmasıdır.
    Ama günümüz otomobilleri birçok elektronik sistemlerle doludur bu yüzden öncelikli olarak rolanti motoru veya hava sensörleri bu soruna sebebiyet verebilir. Mesela bir araç Lambda sensörünün bozukluğundan bu sebebi verir başka bir araç rolanti motorundaki arızadan bu hatayı verebilir vs.

    Bu yüzden aracın motoru hakkında bilgi sahibi olmadan net bir şey söylemek doğru olmaz. Yine de boğaz kelebğini temizlemekte yarar var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaVu! -- 9 Ocak 2016; 4:38:04 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: memocan2468

    Arkadaşlar 2008 model Coltumda uzun süredir soğuk motorda rölanti dalgalanması var. Şöyle ki; viteste ilerlerken veya tamamen duruyorken hiç bir dalgalanma yok. Ancak ilk yola çıkıp yavaşladığımda, vitesi boşa tıp fren yaptığımda rölanti bir çıkıp bir iniyor. Nadiren de olsa stop ediyor. Dün üst üste 2 defa etti ve sıklaşmaya başladı. Ancak ısındıktan sonra hiç bir problem yok. Sizce problem boğaz kelebeği mi?

    Buyuk olasilikla bogaz kelebegi. Temizlik yaptirdiktan sonra bilgisayara baglatip adaptasyon yaptirmak cok onemli. Sorununuz yavas yavas artacaktir bir sure sonra isiklarda beklerken bile bi sorunu yasamaya basliycaksiniz.

    Gel gorki bu tarz bogaz kelebegi sorununu bir kere yapmaya basladimi temizlikten sonra bir sure tekrarlamaz ama muhakkak tekrarlayacaktir. Bu kisir dongu degisime kadar devam eder...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 9 Ocak 2016; 7:06:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Arada karb sprey ile sökmeden temizlesek . sadece ön taraf temizlenir fakat daha uzun idare etmezmi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Hocam dünden beri bakıyorum boğaz kelebeği şikayetlerine. Neredeyse herkes bir başladı mı yavaş yavaş her yer sorun çıkaracak, rölanti dikiş tutmayacak, daha büyük sorunlarla karşılaşacaksın gibi cevaplarla karşılaştım. Zaten arabada elzem bir sorun yoksa sanayiye gitme taraftarı değilim bu açıklamalar da beni temizletmekten vazgeçirtti.
  • konuyu hortlatıyor gibi olucam ama benim araba lpg takıldıktan sonra düşük hızda sanki gaz yemiyor gibi oluyor. Bi kaç gündür ayağımı gazden çekince sarsılıp istop etti. Topğlam iki kere yaptı. Nadir yapıyor ama korkuyorum sürekli istop edicek die . Lpg ye 3-4 kere gittim ayarlarını yaptı (BRC-GFİ) mavidenizler ama sorun devam etti. Sonra dediki kelebek boğazında olabilir ustuna götür arabayı. Bende Aydoğdu (YAHYA USTA) ya götürücem GOLF V imi. Sizce sorun nedir? Lpg takılmadan önce hiç karşılaşmamıştım. Bİde akü işareti yanıyor ve sanki akü bitmiş gibi yapıyor. Biraz marş yaptıktan sonra çalışıyor araba. Özellikle düşük hızlarda oluyor .

    LÜtfen bilgisi olanlar yardım etsin.

    Not: araç otomatik
  • benim ford fusion 2004 model benzinli araçımda yaşadıgım sorunu internetten buldugum video ile paylaşıcam. Konu ile ile bilgisi olan arkadaşlardan paylaşmalarını istiyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=-2GfgmnSEDQ
  • lada vega 1.5 16 valve olan aracımın 2 aydır devam eden rölanti dalgalanması ve nadiren de boşa yada fren yaptığımda stop etmesi sorununu bugün çözdüm. bir ay önce boğaz kelebeğini tamamen söküp kendim temizledim fazla pis sayılmazdı fakat stop etmiyordu daha. daha sonra adapazarı atatürk sanayinde ustaya götürüp usta bunun sağına soluna hortumlara vs. bak bi yerden hava alıyor dedim. cihaza soktu sadece zengin karışım (okjijen yada lambda sensörü derler) hatası vardı. ondan yapmaz dedi baktı sağına soluna lifte kaldırdı her tarafına baktı bişey bulamadı. bende gelmişken işimiz sağlam olsun deyip rölanti motoru ve gaz kelebek sensörünü değiştirttim. eve gelirken daha yüz km yapmadan yine dalgalanma yapmaya başladı ve bu aralar nadiren de stop ediyordu. titiz biriyimdir arabam her zaman sağlıklı çalışsın isterim. bugün yine söktüm boğaz kelebeğini, önümde pırıl pırıl duruyordu. giriştim bende hortumlara. ilk olarak boğaz kelebeğinin üzerinde sağ ve solunda iki hortum var kelepçeleri gevşetince su geldi bunlardan yapmaz dedim sıktım tekrardan, demek kelebek soğutucuymuş kendileri. sonra bloktan boğaz kelebeğinin tam ortasına gelen serçe parmağı kalınlığında bile olmayan hortumu söktüm baktım altta kalan kelepçenin ordan yukarıya doğru 3, 4 cm'lik çatlak var, çatlak dediğim yarık resmen. Allah'tan payı vardı kestim tekrardan taktım, topladım arabayı bastım marşa sıkıntı yok biraz turladım yine yok. sorun bu şekilde ortadan kalktı. tabi bu arada işe girişmeden eksi kutup başını sökmüştüm. arabayı toparladıktan sonra devamlı yanık olan oksijen sensör lambası da söndü demekki burdan hava aldığı için yanıyormuş. umarım işin içinden çıkamayan arkadaşlara yardımcı olabilirim. büyük bi sorun değil ama insan arabasından soğuyor yaaww
  • Vay be yıllar önce actigim konu halen yaşıyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostlar astra f 98 gaz -boğaz- kelebeği nerede
    kaça patlar temizletmek
  • Boğaz kelebeği denen alet VW ALZ kodlu motorlarda 1200-1800 TL arası bilginize.
  • Ben de yarin Detroit'te temizletecegim, degisimine $480 dolar istedi tanidik ustam, temizlemesine $45 dolar alacak bakalim ise yarayacak mi:)

    Sonucu soyluyorum, hicbir ise yaramadi, ilk calistirmada devir saati kendi kendi inip cikiyor hala :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 5 Haziran 2018; 14:47:38 >
  • Merhaba. Aracım opel corsa 2011 benzin+lpg. Vitesteyken sorun yok fakat herhangi bir sebepten boş vitese geçtiğimde devir ya 1500ün altına düşmüyor 1500 civarında dalgalanıyor. Ya da daha yüksek devirlere 3000, 3500 lere çıkıyor. Bu nedenle hem yakıt tüketimi artıyor hem de duruş ve kalkışlarda sıkıntı yaşıyorum.

    Ancak devir 1500 lerde takıldığında ya da yükseldiğinde 2. Ya da 3. viteste iken firene basılı durumda ayağımı debriyajdan yarım kaldırarak rolantiyi normale döndürüyorum. Her duruşta yapmam gerekiyor.

    Bu boğaz kelebeğinden kaynaklanan bir sorun olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 verdik biz zatem 10 u balata spreyi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomatik golf 4 ün motor soğukken p den d ye alınca daha ayağı frenden çekmeden titreyip stop ediyor. Motor 90 derece olunca yapmıyor. Bunun nedeni Boğaz kelebeği olabilir mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.