Şimdi Ara

Bilgisayar Bilmeyen Bilgisayar Mühendislerimiz (Ss'li)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
566
Cevap
11
Favori
29.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşte istatistikler ve gerçekler... OECD araştırması

Türk insanının bilgisayar kullanımına olan yatkınlıkları ve becerileri...

Mavi temel düzeyde bilgisayar bilgisi oranı, turuncu bilgisayarla iletişim becerisi.

Bilgisayar Bilmeyen Bilgisayar Mühendislerimiz (Ss'li)

http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Europe_2020_indicators_-_research_and_development

Ve şu an yaşadığım bir örnek de bu gerçeği doğrular nitelikte...

Şimdi Ankara'da iyi bir üniversitenin son sınıf bilgisayar mühendisleri yanımda, yani kütüphanede bitirme tezlerini yapmaya çalışıyorlar.

Bitirme tezlerinin süresinin dolmasına iki hafta kalmış ama daha başlayamamışlar bile, iki bilgisayar mühendisi bilgisayarlarına Ubuntu kurmaya uğraşıyor ve sürekli başarısız oluyorlar.

Bir de karşılarında aynı sınıfta olan bir kız var ki durum daha fena, o da format için bilgisayarcıya 20 lira verip format Dvd'si almış ve bundan şikayet ediyor. Ve bunlar Bilgisayar Mühendisi.

Yani demek istediğim eğitim sistemi değil kesinlikle kişisel çaba ile yapılacak bir şeyi kendi alanlarında uzman oldukları halde yapamıyorlar veya yapmak için uğraşmıyorlar bile.

Evet konuşma hala devam ediyor ama gerçekten durum feci, en iyi üniversitelerin birinde bile durum bu kadar vahimse diğerlerini düşünemiyorum.

Daha fecisi şu ki...

Kız üniversitenin bilgisayar mühendisliğinde... Üniversitenin Wifi ağına bağlanmasını bilmiyor, şifre ve kullanıcı adı bile alamamış, ben kendi şifrem ve kimliğimi verdim girmesi için onu bile beceremedi bana sordu söyledim ve yapamadan teşekkür edip geri verdi...

Şu an bu konuşmalar devam ediyor, ses kaydı ve resimler var.... CSB demeyin hiç olmadı, ama hukuki ve etik olarak sakıncalı olduğu için paylaşmıyorum.

Bunu neden paylaşma gereği duyduğuma gelince.

E mühendisleri, öğretmenleri böyleyse normal insanların nasıl iyi olması beklenebilir ki?

Amacım eleştirmek ve gereksiz saldırı değil, sadece açıklarımızı ifade edip eksiklerimizi çözümleri ile ortaya koymak.

Konu içeriğinde daha detaylı istatistikleri konuşabiliriz, eleştiriye açık bir konudur ancak kişisel saldırıdan lütfen uzak duralım çünkü gerçekten faydası yok.

Sınav gecesi sabaha kadar dolu olan kütüphane'de benden başka sadece bir kişi, saat 22 olmasına rağmen ve öğrenci sayısı 64 Bin.

Detaylı ve uzun tutmayacağım konu içinde istatistik ve gerçekleri tekrar paylaşabiliriz ÇÖZÜMLERİ ile beraber.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 20 Nisan 2017; 15:19:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Tez konusunu bilmem ama format atmak veya ubuntu yükleyememek mühendislikle ilgili değildir. Yani mühendis format atmaz ve bilmek zorunda değildir. Mühendis kod yazar, proje geliştirir. Format atmak veya linux yüklemek teknikerlerin işidir. Ha bilse iyi olur mu olur ama bilmese de problem değildir.
    Bizim toplumdaki cahil insanlar gibi yazmışsın. Bilgisayar mühendisliği okuyorum diyince bizim çocuğun bilgisayarada format atarsın diyen teyzeler, dayılar gibisin. Hatta şimdi uydu tamir etmek gibi işlevlere de sahip olmasını istersin.
    Format atmanın kod yazmaktan çok daha basit olduğunu bir Usb Flash Diske ve bir ISO dosyasına bağlı olduğunu zaten biliyorsunuzdur ki ilkokul çocukları bile yapıyor.

Tüm hayatını ve mesleğini bilgisayar üzerinde geçirecek birinin böyle bir bilgiye sahip olmamasını nasıl doğal karşılarsınız?

Yani bu bilgisayara giriş seviyesinde bir bilgi neredeyse, ne yani sistem dosyaları zarar gördüğünde gidip İnternet Kafe'deki çalışan çocuğa mı versin bilgisayarını format atması için bu Bilgisayar Mühendisi arkadaş?

Ayrıca nasıl yazılım olmuyormuş formatlamak? Hayır formata da gerek yok, ayarlardan fabrika ayarlarına çevir seçeneği de var ama kızın bundan bile haberi yok, olmadı güvenli mod ile girip yine bu işlemi yapabilirdi.

Kısaca bence bu temel bilgilerden yoksun birinin kod yazma konusunda başarılı olmasını beklemeniz biraz abes kaçıyor.
  • Sıktı

Geçen ölüyodun sanki, hayır ölmemişsin ama ölü gibisin. Eleştirmekten başka hiçbir şey yapmıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SevgilisiOlanMan -- 19 Nisan 2017; 22:40:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • genellememek lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Evet...Soru biraz saçma oldu kabul ediyorum.

Orijinalden alıntı: eüzerixinintegrali

genellememek lazım

Genelleme dediğiniz olayı istatistikle destekledim ama dikkat ederseniz.

Kaynak vererek bilgisayar konusundaki durumumuzu paylaştım.

Daha Fazla Göster
  • Neyseki sen ilahiyatin hakkini veriyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: fuujitsu

Bence sen çok abartıyorsun durumu bilgisayar mühendisliği okuyup bu söylediklerini yapamayacaklarını zannetmiyorum.

Ses kaydı var, kulaklarıma inanamıyordum zaten, her duyduğumda şoklar geçiriyorum, resim de var daha önce hiç bir Csb konusu olmadı ama şimdi bunu paylaşırsam zor duruma düşebilirler, bölümlerinden arkadaşları olsun, tanıdıkları olsun denk gelme ihtimalleri yüksek.

Birinde Monster, diğerinde Asus bilgisayar var.

Bilgisayarlarının üstüne Sticker yapıştırmış biri ondan bile tanıyabilir tanıdıkları.

Etik olmaz paylaşmam.

Ama gerçekten durum tam olarak anlattığım gibi.

• Hangi üni ? Ses kaydı ve görüntü neden alıyorsun suç olduğunu bilmene rağmen ?

Orijinalden alıntı: ozgur561

Hangi üni ? Ses kaydı ve görüntü neden alıyorsun suç olduğunu bilmene rağmen ?

Paylaşmadığım sürece suç değil.

Halka açık bir ortamda görüntü kayıt etmek suç olsaydı fotoğraf çekenleri hapse atarlardı.

Orijinalden alıntı: TİM TİM

Hocam sizi iyi gördüm sevindim,en son biri peşinizdeydi noldu acaba o konuları kaçırdım hep

Almanya'dan geldim şimdi Türkiye Ankara'dayım... Böylece sıkıysa buraya gel oradan sallamak kolay diyenlerin mazeretleri çürümüş oldu.

Elemandan uzaklaşmış oldum ama burada da sıkıntılar buldu yine.

Orijinalden alıntı: Rookie PG

hangi üni sen onu söyle önce

Ankara

Orijinalden alıntı: SevgilisiOlanMan

Sıktı

Geçen ölüyodun sanki, hayır ölmemişsin ama ölü gibisin. Eleştirmekten başka hiçbir şey yapmıyorsun

Eleştirmek değil çözüm var...

Kendini geliştirmek bir çözüm Bilgisayar ve Teknoloji gibi

Kitap okumak bir çözüm Wilbur Smith, Jack London gibi

Spor yapmak bir çözüm Bisiklet, dağcılık ve kamp gibi

Yabancı dil öğrenmek bir çözüm Dynamic Immersion gibi

Coucsurfing AirBnb gibi programlarla sosyalleşmek bir çözüm

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: Rookie PG

hangi üni sen onu söyle önce

Ankara

46 bin ile alıyormuş. odtü-itü-boğaziçi-yıldız dışında müh. okunmaz bu ülkede. yıldızı da ayıp olmasın diye yazdım.

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: fuujitsu

Bence sen çok abartıyorsun durumu bilgisayar mühendisliği okuyup bu söylediklerini yapamayacaklarını zannetmiyorum.

Ses kaydı var, kulaklarıma inanamıyordum zaten, her duyduğumda şoklar geçiriyorum, resim de var daha önce hiç bir Csb konusu olmadı ama şimdi bunu paylaşırsam zor duruma düşebilirler, bölümlerinden arkadaşları olsun, tanıdıkları olsun denk gelme ihtimalleri yüksek.

Birinde Monster, diğerinde Asus bilgisayar var.

Bilgisayarlarının üstüne Sticker yapıştırmış biri ondan bile tanıyabilir tanıdıkları.

Etik olmaz paylaşmam.

Ama gerçekten durum tam olarak anlattığım gibi.

Gizli gizli milletin resmini çekmek üstüne ses kaydı almak...

sen işlediğin suçun farkında değilsin. Gelip burda tatava yapma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SevgilisiOlanMan -- 19 Nisan 2017; 22:49:33 >

• Konunun sahibi malum kişi mi diye gelmiştim. Merakımı giderdim gidiyorum.

Bu sefer 1 blokla uğurluyoruz.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.