Şimdi Ara

Benzinli Megane Motorundan Gelen Bu Dizel Sesi Neden Olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
9.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar 2003 model Benzinli 1.6 16V 73000KM Otomatik Vites Full Megane I var kuzende. Asagidaki dosyada motordan gelen dizel sesini kaydettim. Motor dizel gibi sesli calisiyor. Bilgisayarda hata gozukmedi. Cekis dusuklugu yok. Arac yag da yakmiyor, kacirmiyor da. Sorunu bulamadi ustalar. Bir usta ``Birsey olmaz, boyle gezin`` diyor. Diger bir usta ise ``Silindir kapagi acilacak ve Piston-Sekman takimi falan degisecek`` diyor.

Motordan anlayan arkadaslardan rica ediyorum. Bu ses onemli bir sorun olusturur mu? Cozumu pahali midir? Ayrica subap ayarlari otomatik. Motorun kendisi ayarliyor.

Ses kaputun icinden motorun yanindan fan calisirken kaydedildi. Ayni zamanda kaputun disindan havalandirmanin onunden de kaydedildi. Ses gece cok bariz duyuluyor.

http://r a p i d share.com/files/11133382/Motor.wav.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turetskiy_Muj -- 15 Ocak 2007; 21:57:27 >

• silindir üst kapağın içinde ve sübapların üstünde bulunan kadehler zamanla yağlamanın yetersizliğinden,yağ kalitesinin bozulamsından dolayı yıpranır ve bu sesi yapar.kullanımda zararı pek yok ama yine problemin çözümüne bakmalısınız.
  • ses hidrolik tapetlerin sesine benziyor. yeni nesil motorların çoğu artık hidrolik subap iticili üretiliyor. bu subap iticiler de (hidrolik tapetler) zaman içinde yağlama vs eksikliğinden ya da yapısı itibarıyla aşınmadan dolayı oluşan boşlukların da sebep olmasıyla ses yapmaya başlıyorlar. bu tapetler değiştirlirse ses düzelir ancak bilmelisiniz ki zaman içinde yine olacaktır. genelde ses dışında bir problem çıkarmaz. eğer sesten rahatsızlık duymazsanız böyle kullanın. yok değiştiririm derseniz 16 adet olduğunu ve birim fiyatı 16 ile çarpmanız gerektiğini unutmayın.

ayrıca ustalardan birisi "Silindir kapagi acilacak ve Piston-Sekman takimi falan degisecek" demiş ya. ne iddialı konuşmuş beee...

• Tesekkurler arkadaslar. Valla piston takimi falan degiscek diyen usta Turk usta hem de. Biz Moskova`dayiz da. Belki anlar diye ona goturmustuk. Demekki Rus Renault servisi dogru soylemis. Acmaya gerek yok. Bu sesle devam edebiliriz....
  • Bahsi gecen sanirim tam olarak resimde 6 numara ile gosterilen Subap Itecek Mili. 16V motorda haliyle 16 adet var. Eger hepsini degstirmek gerekirse kabaca; tanesi 30USD 16*30=480USD YAPAR. Epey pahaliya geliyor. Belki bunlarin hepsinin degismesi gerekmez. Belki 3 numara ile gosterilen Kulbutor Baski Parmayi da degistirmek gerekebilir.

Benzinli Megane Motorundan Gelen Bu Dizel Sesi Neden Olabilir?
  • CD calar isi basit. CD changer alabilirsiniz:

VDO B602S

ya da MP3 Changer da olabilir 6`li:VDO CHM 604

Kuzene aldim. Aynen uyum sagliyor. Kumanda gosterge hersey calisiyor. Hicbir aparata gerek yok. Turkiyede bulabilirseniz alin derim.

Orjinalden alıntı: erbilge

Bende de 2003 Megane I dinamik var. Bende sesten çok rahatsızım hele hele rolantide insanın kafasını ağrıtıyor.
    Demekki arabayı satma zamanı gelmiş zaten cd çalarıda yok.

bu adam yalan söylüyor 1. aracım megane 1 demişsin modelide dinamik demişsin arkadaşım megane 1 lerde öyle bir donanım yok megane 2 de var bu yalanını baya bi aydınlatıyor. sen bir fack 'sin bundan sonrada yine karalamana devam ediyorsun ses var diyorsun bu kadarına pes diyorum yalan olurda bu kadarini beklememiyordum

• Dinamik, otantik modeli var en son çıkan bu kasadan bi önceki kasalar öyle geçiyor.

Orjinalden alıntı: 147BLACK

Alfa'ların yaptığı varyatör sesi gibi.
    Alfa'larda sübapların açılıp kapanmasını sağlayan varyatörler zamanla bu sesi yapar. Megane'daki de böyle bir şey olabilir.

Aynen katılıyorum eski bir alfa ve kronik varyatör rahatsızlığı sahibi olarak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.