Günde 8-10 saat bilgisayar başında zaman geçiriyorum. Beş yıldır kullandığım monitör artık gözlerimi iyice bozduğu için modern bir monitör almaya karar verdim. Uzuuun araştırmalar sonrasında bu yazıyı yazmama gereken şaşırtıcı şansızlıklar serisi başladı.
1. Ebrar Bilgisayar’ın kendi sitesinden 21 Ekim tarihinde MSI MPG 274URF QD 27 model bir monitör aldım. Monitör geldi ve maalesef bütün kenarlarında mavi ışık sızması vardı. O nedenle iade ettim.
Bu arada Ebrar Bilgisayardan özgüyle bahsetmek isterim. İlk başta şüphelerim vardı. Ancak sipariş hızlıca elime ulaştı ve iade de hızlıca gerçekleşti. Hatta ürün pahalıydı mesaj attım ve fiyatını da düşürtüp aldım.
2. Kasım ayı olmuştu ve tüm firmalar kampanya yapıyordu. Samsung’un sitesinde normalde fiyatı 30 binin üzerinde olan SAMSUNG Odyssey Neo G8 monitör sepette 20 bine düşüyordu. Hemen sipariş verdim. Bekle bekle ürün bir türlü gelmedi. Meğer gönderilen ürüne kargo firması yolda hasar vermiş ve geri iade etmişler. Samsung firmasıyla epey bir sinir bozcu telefon trafiğim oldu, gerçekten beş para etmez bir müşteri hizmetleri var. Neyse kısa keseyim, firmaya yeni bir ürün talep ettiğimi para iadesini istemediğimi söyledim. Ama hiç sallamadılar ve parayı iade edip işin içinden sıyrıldılar. Güya ürün ellerinde yokmuş. Bir hafta sonra ürünü daha pahalı fiyattan birkaç gün satışa sundular.
3. SAMSUNG Odyssey Neo G8 takibime almıştım ve artık aralık ayı olmuştu. En sonunda Mediamarkt sitesinde ürünü 25.500 TL’ye gördüm ve 14 Aralık’da ürünü bulunduğum ildeki mağazasından aldım. 1 hafta bekledim ürünü Mediamarkt yollamadı. Mediamarkt’ın müşteri hizmetlerini aradığımda sürekli 1-3 gün içinde gelecek deyip geçiştiriyorlardı. En sonunda bugün mağazaya gidip ürünü iptal ettirmek istediğimi söyledim. Mağaza bana siz ürünü onlinedan almışsınız biz değil müşteri hizmetleri iptal edebilir. Uyanık mağaza satıcısı online işlemlerden bana satış yapmış. Biraz kavga gürültü en sonunda satışı yapan kişiyi bulunca o aradı ve müşteri hizmetlerinden satışı iptal ettirebildim. Siz siz olun Medimarkt’dan kasa ödemesi dışında mal almayın.
Bakalım gönlüme göre bir monitöre ne zaman ulaşabileceğim.
Arkadaşlar bu akşam plakama trafik cezası kesilmiş. E-devletten gelen mailden öğrendim. Ceza maddesi 46/2-C (Aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin, trafiği aksatacak veya tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştirmesi ... ) Böyle bir durum olmadı. Sinyalsiz kesinlikle zaten şerit değiştirmem. Trafikte seyir halindeyken arkada bir polis otosu vardı. Muhtemelen bu polislerin cezayı kestiğini veya kestirdiğini düşünüyorum.
Hatalı hatta keyfi olduğunu düşündüğüm bu cezaya nasıl itiraz edebilirim?
Samsung Tab S10+ İçin Klavyeli Kılıf
Samsung Tab S10+ tablet aldım. Klavyeli bir kılıf istiyorum. Tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mıdır acaba?
Aracımın bir lastiği yol kapanlarına saplandı ve patladı. Şimdilik yedek lastikle idare ediyorum. Üzerinde 3 yıllık Bridgestone Turanza T005 185/60/15 yaz lastiği vardı. Yumuşak güzel lastikti.
Şimdilik tek lastik alabileceğim. Devamlı işlerimi yapan lastikçim Turanza T005 bulamadı. Onun yerine Ventus Prime 4 veya Continental Premiumcontact 7 düşünüyorum.
Siz ne dersiniz?
Arabam Vuruntulu Çalışıyor.
2016 Megane 1.5 dci aracım son birkaç haftadır vuruntulu çalışıyor. Hep güvenilir yerden mazot alıyorum. Acaba sebebi ne olabilir?
MSI 27" Mpg 274Urf Qd Alınır mı?
Bilgisayar başında yoğun zaman geçiriyorum ve gözlerim yoruluyor. Buna yönelik bir monitör arıyorum. MSI 27" Mpg 274Urf Qd mönitörü düşünüyorum. Artısı - eksisi konusunda yorumlarınız nedir acaba?
Şu 67 Laptoptan Hangisi?
Orta/Üst düzey sayılabilecek bir laptop bakıyorum. Üniversite öğrencisi için hem ders hem de oyun için kullanılacak. Özellikleri aşağıdaki gibi düşünüyoruz ancak aratınca birbirinin neredeyse aynısı bir sürü laptop çıkıyor.
· Asus veya MSI
· Ryzen 9
· Nvida 4070
· 140 W
· 16 veya 32 GB Ram
· 1 TB HDD
Arkadaşlar 2016 model 1.2 TSI aracım var. 58 bin km’de. Son 4-5 yıldır Otopratik’de bakımlarını yaptırıyorum. Geçen yıl bujileri değiştirdim. Otopratik triger setinin de değiştirilmesinin iyi olacağını belirtiyor. VW servisi ise yılın önemli olmadığını 120 bin km’de bir değiştirileceğini belirtiyor. Sizce hangisi doğrudur?
Yarın İzmir'den İstanbul'a Zeytinburnu tarafına gideceğim. En az 15 yıldır bu yoldan gitmedim ve son halini hiç bilmiyorum. Sadece fahiş fiyatlı otoyol ve köprü geçişlerini duydum. Bu yolları kullanıp, yüksek ücreti ödemeye değer mi? Alternatif önerileriniz nedir? Ayrıca konaklama yapacak yer tavsiyeniz var mı?
MSI MPG 274URF QD Monitör İçin Tavsiye
Aslında oyunla pek işim yok. Ancak bilgisayar başında yoğun mesai geçirmek durumundayım ve bu gözlerimi yoruyor. Onun için kaliteli bir monitör almak istiyorum. MSI MPG 274URF QD Monitör düşünüyorum. Ne dersiniz?
Meslek: Öğretmen
Son Giriş: 15 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.272
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 178.377 (Bu ay: 3.504)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 224 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası