Şimdi Ara

tüvtürk belgesi olmasına rağmen trafik cezası yedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
18.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar tüvtürke muayene için gittiğimde arka fren etkisinden ağır kusurlu çıktı, bir ay süre verilsi tamir için, belgeye de yazmışlar, trafiğe çıkamaz diye bir ibare yok, neyse dün gece aracımı polis durdurdu ve muayeneden dolayı ceza yazdı, tüvtürk belgesini gösterdim, bir ay süre var dedim bu arada aracı da yaptırdım birkaç güne muayene tekrarına götürecektim, trafiğe çıkmaman gerekirdi dedi, muayeneye giderken zaten çıkacaktım mecburen dedim, haklısın dedi, ama cezayı yazdı, sulh ceza mahkemesine itiraz etsem sonuç alabilirmiyim, yardımlarınızı bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Malesef yapacak birşey yok. Polis eksik söylemiş. Trafiğe çıkarmaman ve muayene istasyonuna da çekici ile götürmen şartıyla müsade edilir araca. Muayene yenileme süresi içerisinde eskisi dolmuş durumdaysa araç muayenesiz dolaşıyor olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SabitSalınım -- 1 Haziran 2018; 22:34:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarı bölümde kocaman ( araç trafiğe açık alanda kullanılamaz diye yazıyor. )
  • hocam sarı bölümde trafiğe çıkamaz diye bişey yazmıyor
  • Eğer öyleyse her muayeneden kalan çekiciylemi gidecek çok saçma değilmi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SabitSalınım kullanıcısına yanıt
    Ben arkadaşa katılmıyorum.
    Muayene den geçemeyen araçlar için ek süre olarak 30 gün verilir bu süre içinde aracını yaptırmak ve kullanmak için verilen bir süredir. Eğer 30 gün yani ek süre içinde aracını tamir etmez ve aracını muayeneden geçiremezsen trafik de kaçak durumuna düşersin. Bence itiraz etme hakkını kullanmanı tavsiye ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam TÜVTÜRK kağıdını koyar mısınız ?
  • Bazı ağır kusurlarda araç trafiğe çıkamaz uyarısı vardır.

    Bazılarında ise bu uyarı yoktur.

    Genelde kağıdın üzerinde çapraz şekilde yazar araç trafiğe çıkamaz şeklinde. 30 günlük süre tekrar para vermeden muayene olmanız için belirtilen süredir.
  • Benim bildiğim, 30 günlük süre tekrar muayene olmanız için verilen süredir. Aracın muayenesi ile alakası yoktur.

    Mesela, aracın muayenesinin bitmesine 20 gün kala muayeneye gittiniz. Muayeneden çaktınız. 19 gün sonra polis çevirdi. Ceza yemezsiniz. Eski muayenenizin dolmasına 1 gün var. 4 gün sonra bir daha çevirdi. Cezayı yersiniz.


    Siz muayeneden geçemediğiniz için, aracınız muayeneli değil o sırada... Eski muayenenizin süresi doldu ise ceza yemeniz normal.
  • Ağır kusurlu araç muayeneden geçer mi ?

    Ağır kusurlu bulunan araçlara, muayene istasyonu tarafından 1 aylık izin verilir. Bu 1 ay izin, aracın eksikliklerini yaptırması için verilmektedir. Bu belgeyi, trafik polisi yada jandarma trafik personeline gösterdiğinizde, muayeneden dolayı ceza-i işlem yapılmaz. Ancak raporda yazan ağır kusurlardan ceza-i işlem yapılabilir. Bu sebeple eksiklikleri yaptırmadan trafiğe çıkmamanız gerekir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.