Şimdi Ara

BenQ Joybook A52 İNCELEMESİ (Resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
16.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba sevgili Donanım Haber üyeleri Sipariş edip kendime getirttiğim yeni notebook bilgisayarımın incelemesini sizlere sunmak istiyorum.Alacak olan arkadaşlara yardımcı olmuş olurum.

Öncelikle Özelliklerini vereyim.

Intel® Pentium® Core Duo T2130 1.86 GHz 1 MB L2 cache işlemci kullanıyor.İşlemlerde büyük performans görüyorum.
    ATI® RC415MD bir notebooktur.
    512 MB DDR2 667 MHz ile geldi ama aldığım yer bana Vista home Premium yerine Starter gönderdi ve ilave olarak 512 MB DDR2 667 MHZ ram hediye etti.Şuan makinam 1024 ramli..
    ATI Radeon X200M maks. 256 MB Ekran kartını kullanıyor.ATI olduğu için bu modeli tercih ettimde diyebilirim.Ben Intel ve ATI ikilisini her zaman tavsiye ederim.(Arkadaşlar oyun test etme vaktim oldu ve şimdiye kadar oynadığım oyunlar yüksek çözünürlükte olarak GTA Sanandreas, Farcry, Need For Speed Carbon, Sim City oyunlarıdır.Ben oyuncu değilim elimde olan oyunlarla denedim performans dehşet tabiki.Oyunlar yeni olmasada paylaşımlı bir ekran kartı olduğunun altını çizmek isterim.
    Sound Blaster Pro ses kartı kullanmaktadır.Ses performansı da gayet iyidir doğal bir ses vermektedir.Cızırtı duyamazsınız.
    80 GB 5400 rpm SATA harddisk kullanmaktadır.Aktarım hızından da çok memnunum.80 GB bana yeterli dilerseniz 120 gb yapabiliyorsunuz.
    Ekrana gelirsek 15.4" Parlak Geniş Ekran - 16 ms. Dünyanın En Hızlı Notebook Paneli WXGA (1280x 800) ... Görüntü kalitesi mükemmel.Ekranın oyunlarda yanıt verme süresi laptoplara göre çok iyi.16 Ms.
    Üzerinde ki portlar USB 2.0 x3, RJ-45 x1, RJ-11 x1, VGA/D-Sub port x1, PCMCIA yuva ,DC-in x1,Microphone-in x1, Line-out x1Line-in x1 ..
    Ek olarak Intel® Wireless LAN 802.11b/g Mini PCI card
    Lithium-Ion battery
    86 tuş Q Türkçe

Arkadaşlar bana free dos olarak geldi.Ben vista yerine XP mi yükledim paşa paşa kullanıyorum.Sormak istediğiniz sorular varsa burda cevaplayabilirim...

Resimler:

• hayırlı olsun dostum, iyi günlerde kullanırsın umarım.

ben daha önce R55 kullandım, şimdi S41 kullanıyorum.
    bunlar 1000usd üstü makinalar ve ikisinde de bir problem yaşamadım.
    bildiğim kadarıyla A52 700-750usd civarında satılıyor.
    plastik kalitesinden ve aletin genel kalitesinden bahseder misin?

bir arkadaşımda 13.3" sony, diğerinde de 11" sony var, 11" olana kdv dahil 5200YTL para verdi arkadaş ama makinanın geldiği gibi pili yuvada oynuyor.
    13.3" olanda da aynı sorun var.
    örneğin A52 nasıl bu konuda?

arkadaşların tadını kaçırmak istemedim, o sebepten bişey demedim ikisine.
    adam 5200ytl para vermiş, makinanın pili oynuyor. yazık...
  • quote:

Orjinalden alıntı: neroman

hayırlı olsun dostum, iyi günlerde kullanırsın umarım.

ben daha önce R55 kullandım, şimdi S41 kullanıyorum.
    bunlar 1000usd üstü makinalar ve ikisinde de bir problem yaşamadım.
    bildiğim kadarıyla A52 700-750usd civarında satılıyor.
    plastik kalitesinden ve aletin genel kalitesinden bahseder misin?

bir arkadaşımda 13.3" sony, diğerinde de 11" sony var, 11" olana kdv dahil 5200YTL para verdi arkadaş ama makinanın geldiği gibi pili yuvada oynuyor.
    13.3" olanda da aynı sorun var.
    örneğin A52 nasıl bu konuda?

arkadaşların tadını kaçırmak istemedim, o sebepten bişey demedim ikisine.
    adam 5200ytl para vermiş, makinanın pili oynuyor. yazık...

Teşekkür ederim dostum memnunum notebookun herşeyinden.Kasası sert plastik.sağlam yani elleyince anlaşılıyor zaten taş gibi....pili yerinden oynamıyor.Hatta klipsleri açsanız bile biraz sert çekmek gerekiyor çıkarmak için.Ben laptop hastasıydım ama uzun zamandır laptopum yoktu hep istiyordum hep sorun çıktı ama bu hafta alınca çok mutlu olum açıkçası Çok işime yarıyor çünkü.Ekranın kapanmasına gelirsek sağlam.Ama ekrandır bu tek elle değil de iki elle kapatmak lazım.yavaş kapatmak gerekir.Laptop hassas aletlerdir.Şevkat göstermek gerek :)

• hayırlı olsun, gule gule kullanin:) nereden ve kaca aldiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: chinaski

hayırlı olsun, gule gule kullanin:) nereden ve kaca aldiniz?

Teşekkür ederim umarım sizde gülerek kullanıyosunuzdur :)

Ben Çanakkale bayiden aldım onlarda Penta dan alışveriş yapıyor sanırım.1076 YTL ye aldım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Blackblue

quote:

Orjinalden alıntı: chinaski

hayırlı olsun, gule gule kullanin:) nereden ve kaca aldiniz?

Teşekkür ederim umarım sizde gülerek kullanıyosunuzdur :)

Ben Çanakkale bayiden aldım onlarda Penta dan alışveriş yapıyor sanırım.1076 YTL ye aldım.

uygun fiyat, guzel notebook:) tekrar hayirli olsun
  • allah tamamına erdirsin diyelim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SGH-D600 DETAYLI İNCELEME
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tasarımın sade olması çok iyi olmuş çok şık ve kaliteli gözüküyor.hayırlı olsun.
  • dostum bu makınada n bende aldım ram ını 2 gb a cıkarttım ama ekran kartından memnun degılım call off duty ı acamıyorum cod2 yı . makına ıyı ama ekran kartı takıldı artı pıl omru cok dusuk 45 dakıka anca gıdıyor ekran kartının ayarları gelırken 128 ı acık bıos dan acsamda yıne de cod 2 yemedı yardımcı olan olursa sevınırım
  • Bunun kasası çok sade olmuş.. Konfigürasyon ofis+internet uygulamaları için yeterli.. Wireless çekim kalitesi nasıl ?

Bu arada arkadaşın biri S41 kullanıyorum demiş.. Şu S41'in de bol resimli , ayrıntılı bir incelemesini koysanız çok hoş olur. Acaip merak ediyorum o cihazı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: strafor

Bunun kasası çok sade olmuş.. Konfigürasyon ofis+internet uygulamaları için yeterli.. Wireless çekim kalitesi nasıl ?

Bu arada arkadaşın biri S41 kullanıyorum demiş.. Şu S41'in de bol resimli , ayrıntılı bir incelemesini koysanız çok hoş olur. Acaip merak ediyorum o cihazı..

Wireless çekim kalitesi çok iyi bence.kordonda diğer adanın wirelessini alabiliyorum wireless konusunda sorun yok ama dendiği gibi pili az gidiyor.

quote:

dostum bu makınada n bende aldım ram ını 2 gb a cıkarttım ama ekran kartından memnun degılım call off duty ı acamıyorum cod2 yı . makına ıyı ama ekran kartı takıldı artı pıl omru cok dusuk 45 dakıka anca gıdıyor ekran kartının ayarları gelırken 128 ı acık bıos dan acsamda yıne de cod 2 yemedı yardımcı olan olursa sevınırım

Dostum benimkinde 128mb harici 128 mb ise ramden kullanıyor senin kinde sadece mi ramden kullanıyor? a52 olabilir ama a52ninde içinde modelleri var çeşit çeşit.

• bıosdan ram ayarlarını duzelttım
    128 ayrılmıştı yıne olmadı
  • Bu cihazın fiyatı oldukça cazip geldi gözüme. Carbon oynuyorsa çok iyi.

Şu soruların yanıtını rica ederim.
    Soru 1 . Çalışma esnasındaki fan sesi nasıl peki? Çok gürültü var mı?
    Soru 2 . Bir de ses kalitesi nasıl? Müzik dinlerken tatmin ediyor mu?
    Soru 3 . Kaç ram yuvası var? Ram upgrade için kaç tane ram takıldı?
    Soru 4 . Genelde pil aza dayanıyor denmiş, cd/dvd kullanılmazsa ve ekran ısşığı min yapılırsa pil ne kadar dayanıyor?
    Soru 5 . Servis/yedek paraça konusu araştırıldı mı?
    Soru 6 . Mümkünse, içindeki HDD, Optik okuyucu ve anakartın markalarını yazarmısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 17 Aralık 2007; 11:47:39 >
  • Bu bilgisayar CHİP de sanırım karşılaştırma listesinde vardı. Sıralamaya göre en kötü şarjı giden bilgisayarmış. Ama son değil bence 1000 ytl gibi bir rakama çok güzel bilgisayar.

Resimlerden de görüldüğü üzere kibar duruyor. Hayırlı olsun :)
  • ABİCİM SONUÇ OLARAK A52-220 CİHAZ PİL ÖMRÜ OLARAK BERBAT - EKRAN KARTI DA BENIM 128 EKRAN KARTIYLA OYNADIGIM CAL OFF DUTY 2 YI BU 256 EXPRESS 200 M İLE OYNAMIYOR BU İKİSİ DIŞINDA BAŞKA NE KALDI BİLMİYORUM AMA GERİSİ GÜZEL
  • degisik bir tercih fiyati tam olarak ne dir bu cihazin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: V2

degisik bir tercih fiyati tam olarak ne dir bu cihazin?

950 / 1050 YTL (KDV dahil) arası satılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 17 Aralık 2007; 15:51:24 >
  • Cevap 1 . Çalışma esnasında fan ssi çok düşük.Genelde suskun oluyor.
    Cevap 2 . Ses kalitesi iyi arkadaşım ama benim gibi trance müzik dinleyicisi birini tatmin edemz hiçbir laptopun sesi.Özel kulaklık veya set ile müzik dinliyorum arkada çalan ritmleri daha iyi duyabilmek için.
    Cevap 3 . 2 tane ram yuvası birtanede özel bi yuvası var ama kart mı ne takılıyormuş PCMCIA den bahsetmiyorum.Şuan bende 2 slotda dolu.
    Cevap 4 . Evet pil bakımından kötü diyebilirim açık açık.Minimum 1 saat 45 dk civarı.ama pil dışında mükemmel bi cihaz.
    Cevap 5 . Servis yedek parça konusunda benq ödül almış bir firma. benq.com.tr den haberleri takip edebilirsin.Benq ödüle doymuyor.
    Cevap 6 . Optiarc DVD-RW, Hitachi sata Harddisk, Benq nun anakartıymış sanırım.Chipset de ATI yazıyo.CPU-z adlı programla baktım.

Paylaşımlı bir ekran kartından zaten fazla oyun oynamayı beklemeyin.Hele cod 2 gibi oyunları oynamayı planlayarak almanız hata ztn.Office işleri web tasarımcılar ve benim gibi öğrenciler için ideal bi notebook.Oyun oynatmıyor demeyin ama paylaşımlı ekran kartlarının oynatamayacağı oyunlar çok tabiki.

• quote:

.
    Cevap 4 . Evet pil bakımından kötü diyebilirim açık açık.Minimum 1 saat 45 dk civarı.ama pil dışında mükemmel bi cihaz.
    .
    Paylaşımlı bir ekran kartından zaten fazla oyun oynamayı beklemeyin.Hele cod 2 gibi oyunları oynamayı planlayarak almanız hata ztn.Office işleri web tasarımcılar ve benim gibi öğrenciler için ideal bi notebook.Oyun oynatmıyor demeyin ama paylaşımlı ekran kartlarının oynatamayacağı oyunlar çok tabiki.

1 saat 45 dak minimum olduğuna eminmisiniz? Yukarıda bir arkadaş 45 dak diye belirtmiş!
    1 saat 45 dak da çok az bir süre değil bence.

Ama sonuçta Carbon oyunuyorum demişsiniz, bu doğru mu?
    Ben de oyun oynamam, fakat diyelim ki tatile gittim, çocuklar da oyun oynamak istedi, bu durumlarda idare etsin yeter.

Yanıtlar için teşekkürler, Ben de almaya düşünüyorum yakın zamanda.
    Fikrimi pil konusu ile ilgili yapacağınız yorumlarla sabitletleyeceğim.
    +
    5. sorumun yanıtı beni pekl tatmin etmedi. araştırmak lazım yine de...teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 17 Aralık 2007; 17:07:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Levcho

quote:

.
    .

1 saat 45 dak min olduğuna eminmisiniz? Yukarıda bir arkadaş 45 dak diye belirtmiş!
    1 saat 45 dak da çok az bir süre değil bence.

Ama sonuçta Carbon oyunuyorum demişsiniz, bu doğru mu?
    Ben de oyun oynamam, fakat diyelim ki tatile gittim, çocuklar da oyun oynamak istedi, bu durumlarda idare etsin yeter.

Yanıtlar için teşekkürler, Ben de almaya düşünüyorum yakın zamanda.
    Fikrimi pil konusu ile ilgili yapacağınız yorumlarla sabitletleyeceğim.

minimum değil malesef max olarak yazdım ben ne yazık ki Evet çok rahat carbon sanandreas ve türevleri oyunları oynuyorum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.