Şimdi Ara

Toshiba 37X3000 incelemesi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar, 18 Eylül tarihinde uzun uğraşlar sonucunda aldığım Toshiba 37X3000PG modelli Lcd TV'nin incelemesini yeni yapabildim.

Ürünü aşağıda resimlerde göreceğiniz Sonorous sehpa ile birlikte Levent Metrocity Toshiba Shop'tan aldım. Full HD 1080p görüntü işleyebiliyor. 800:1 tipik kontrast oranı ve 2 HDMI çıkışı var. HDMI versiyonları konusunda 1.3 ve 1.2 olmak üzere iki fikir duyuyorum ama edinebildiğim kesin bir bilgi yok.

Ürün piyano kaplama dediğimiz parlak siyah kaplama ile çok şık duruyor. Sehpa ile iyi bir bütün oluşturdu.

4 gün 37 EKRAN telefunkenimin mirası olan kablolu tv'yi kullandım genel olarak çok yakından izlemediğim zaman (takribi 3-4 mt) rahatsızlık vermedi. Tabi yakından bakıldığında pikselleşme çok aşikar...

İşte kablolu tv resimleri

5. günümde artık uydu dedim ve Karaköy'e doğru yola çıktım. Aklımda Next 9000 XCAM ULTRA veya NEXT HD vardı ama orada şu mu bu mu derken Dreambox aldım :) DM-500s modeli. Çatıya iki tane 90'lık offset çanak ve biri Eutelsat W3-Hotbird diğeri de Turksat'a bakmak üzere montajı yaptırdım. Görüntülerden memnunum dandik 3 ytl lik scart kullanmama rağmen :) Sadece receiver da görüntü varken, devamlı bir parazit sesi var. Ekrandaki görüntüden görüntüye parazit sesinin azlığı veya çokluğu değişiyor. Parazit sesi "bızzzzzt" şeklinde geliyor ve receiverın sesini mute yaptığımızda da devam ediyor. Ama tv mutelenirse ses gidiyor. Muhtemelen bu ses kablodan kaynaklanıyor. Yakın zamanda Hama veya Profigold'un Scart-to-Component kablosunu edineceğim. Çünkü Dreambox scart üzerinden Y-Pb-Pr çıkışı destekliyor ve görüntü oradan taşınacak. Ses de böylece ayrı bir kablodan taşınacak. O zaman birşey söylemek mümkün olur. Buyrun receiver resimleri...

Şimdilik bu kadar. Ben televizyonumdan çok memnunum. Hala bir ölü piksel bulamadım bu arada ve aramayı da kestim . Yukarıda bahsettiğim kabloyu alınca yeni resimler koyacağım. Gün gelir bir de PS3 alırsam asıl o zaman 1080p nin tadını çıkarmaya başlarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gri -- 18 Eylül 2008; 2:12:31 >

• hayırlı ugurlu olsun dostum inceledigim tv lerden biriydi bu..... resimler güzel....ama uydu ve ps3 ile testini görseydik tam süper olurdu...umarım yakında bir ps3 ün olur....tabi benimde
  • hakkos dostum teşekkür ederim alttaki resimler zaten uydu resimleri ama ps3 bu ara biras zor zaten sınırı bi hayli aştık tv-uydu derken :)
  • Güle güle kullan hama kabloyu en kısa zamanda al teknosada varmış..Selamlar
  • Güle güle kullan dostum.PC bağlama şansın varsa ve resimler ekleyebilirsen memnun oluruz.
  • sevgili gri.
    Güle güle kulllan.HAyırlı uğurlu olsun.
    Tv nin hdmi versiyonu 1.2 dir.

Eğer darılmazsan bir kaç birşey eklemek isterim.37 inçte full hd nin sd yayınlarda biraz daha performans vermesini beklerken çektiğin resimlerde (uydu) pek kaliteli bir yayın olduğunu göremedim.İnşallah çekiminle ilgilidir.Bunu kendi tv im le karşılaştırarak yazıyorum.SD yayında istersen biraz daha ayarlarla oyna ve kablolalam sistemini iyileştir ki daha iyi sonuç alabilesin.
    Tekrar hayırlı olsun hep mutlu haberler seyretmen dileyiğle.
  • Öncelikle hayırlı olsun sayın gri. Bu televizyonda PIP ve PAP yokmudur. Eğer varsa resim ve inceleme bekleriz. Bir de Pc bağlayabilirseniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PHİLİPS S200 İNCELEMESİ
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @gri
    Öncelikle hayırlı olsun. Parasına göre çok güzel bir seçim.

Açıkça söylemek gerekirse sanki kablolu yayının görüntüleri, uyduya göre çok daha iyi gözüküyor. Bunun nedeni sanırım uydu resimlerini yeniden boyutlandırma yapmadan sayfaya koymandan kaynaklanıyor. Zira resmi ayrı sayfada açınca kırılmalar kalmıyor. Ama Atv deki laboratuvar görüntüsünde grenleşme çok fazla, sanırım televizyonun ayarları ile biraz oynamak gerekecek.

Bu arada bende pazartesi günü 37X3000 siparişi verdim. Ankara dayım, istanbula sipariş verdiler inşallah bugün gelecek. Gelince bende digitürk ve pc izlenimlerimi bu başlık altından yazarım.
  • @ GRİ hayırlı olsun hocam en nihayet almışsın iyigünlerde kullan
  • herkese sonsuz teşekkürler...
    hertürlü yoruma açığım kırılma darılma olmaz sonuçta ürünü ben yapmadım ya

bilgisayar yakında bağlayacağım ama evde 3 laptop var hiçbiri hdmi çıkışlı değil, bu yüzden 1080i, 1080p veya 720p çıkış alamıyorum...
    vgadan bağladığım zaman da en fazla 1360x768 çözünürlüğe destek veriyor. en yakın zamanda kaliteli bir vga kablosu edinip deneyeceğim. bu arada yeri gelmişken sorayım: laptopumdaki vga çıkışını herhangi bir yöntemle hdmi'a çevirebilir miyim?

resimlerle alakalı tekrar baktım da... cidden kötü çıkmış ama emin olun uydu kablodan en az iki kat daha kaliteli ekrana yansıtıyor. yakında linux tabanlı güzel bir hd receiver çıkarsa hemen geçeceğim malum cardsharing

yakında bir tripod ve uygun ışıkta yeni resimler çekip yayınlamayı düşünüyorum. muhtemelen bu scart-to-component ve vga kabloyu edindikten sonra olur.

bu arada bi arkadaş ayarlardan gren mren bahsetmiş hiç anlamam fabrikadan nası çıktıysa kullanıyorum varsa iyi bi ayar bilen adım adım tarif ederse yaparım

sevgili bilvarch, hdmi versiyonu için teşekkürler. 1.3 olmamasıyla çok şey kaybettim mi? acaba bi software-firmware update ile 1.3 olma şansı var mı?

sevgili narayan, uydu ve kablo resimleri tamamen aynı çözünürlükte çekindiler, aynı çözünürlüğe aynı program ile düşürüldüler, daha sonra aynı siteye upload edilip aynı sitede yayınlandılar

• vga ile 720p ,1080i filmleri seyredebilirsin. Illaki hdmi olmasina gerek yok.
  • Özür dileyerek düzeltiyorum. Görüntüdeki grenleşme tv den değil fotoğraftan kaynaklanıyormuş. (Gren, resim noktacıkları, foto çekilen mekanda ışık ne kadar azalırsa grenleşme o kadar artak, noktalanmalar büyür rahatsız edici bir hal alır. ) neyse tv ile alakalı değil yani. Sanırım fotoğraflar tv hakkında yanıltıcı olabiliyor.

Vga dan hdmi ya dönüştürücü ben görmedim hiç. Dvi dan hdmi a var ve sanırım ancak onunla 1920x1080 çözünürlük alabilirsin.

hdmi bağlantısının 1.3 desteklemesi tamamiyle donanımsal bir olay, yani yapılabilecek birşey yok. Kısaca özetlemek gerekirse hdmi 1.3 ten önce hdmi portu 1920 çözünürlükte ancak 24 bit renk derinliğine izin veriyordu. daha üstü hızları kaldırmıyordu. 1.3 ile bu hızı iki katına çıkardılar ve 48 bit renk derinliğini destekler hale geldi.

bu arada benim tv de gelmiş, kurulmuş akşam inceleyelim bakalım

• sormasi ayiptir kaçtan alıyorsunuz bu cihazlari ?
  • Sevgili gri,

Hdmi 1.3 için tv panelinizin kablonuzun ve sinyal sağlayıcınızın (ps3 gibi) 1.3 olması gerekir.Bunlardan biri 1.3 olmazsa hdmi 1.3 mantığı çalışmaz.
    1.3 de daha derin renkler lede edilmekle beraber saniyenin binde birlerinde yaşanan dudak ses senkronizasyonları düzeltildi.
    Herhangi bir yazılımla 1.2 yi 1.3 yapamazsınız.Yazılımsal değil donanımsal değişikliktir 1.3 farkı.
    Kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gri

herkese sonsuz teşekkürler...
    hertürlü yoruma açığım kırılma darılma olmaz sonuçta ürünü ben yapmadım ya

bilgisayar yakında bağlayacağım ama evde 3 laptop var hiçbiri hdmi çıkışlı değil, bu yüzden 1080i, 1080p veya 720p çıkış alamıyorum...
    vgadan bağladığım zaman da en fazla 1360x768 çözünürlüğe destek veriyor. en yakın zamanda kaliteli bir vga kablosu edinip deneyeceğim. bu arada yeri gelmişken sorayım: laptopumdaki vga çıkışını herhangi bir yöntemle hdmi'a çevirebilir miyim?

resimlerle alakalı tekrar baktım da... cidden kötü çıkmış ama emin olun uydu kablodan en az iki kat daha kaliteli ekrana yansıtıyor. yakında linux tabanlı güzel bir hd receiver çıkarsa hemen geçeceğim malum cardsharing

yakında bir tripod ve uygun ışıkta yeni resimler çekip yayınlamayı düşünüyorum. muhtemelen bu scart-to-component ve vga kabloyu edindikten sonra olur.

bu arada bi arkadaş ayarlardan gren mren bahsetmiş hiç anlamam fabrikadan nası çıktıysa kullanıyorum varsa iyi bi ayar bilen adım adım tarif ederse yaparım

sevgili bilvarch, hdmi versiyonu için teşekkürler. 1.3 olmamasıyla çok şey kaybettim mi? acaba bi software-firmware update ile 1.3 olma şansı var mı?

sevgili narayan, uydu ve kablo resimleri tamamen aynı çözünürlükte çekindiler, aynı çözünürlüğe aynı program ile düşürüldüler, daha sonra aynı siteye upload edilip aynı sitede yayınlandılar

VGA, DVI yada HDMI a çevriliyor ama biraz tuzlu maalesef
    http://www.alibaba.com/offerdetail/15332397/Sell_HDMI_Convertor_Lkv350.html
    http://www.svideo.com/vga2dvi.html
    http://www2.dvigear.com/coscavtohd.html

• o fiyatlara az daha ekleyip hdmi çıkışlı laptop alırım ben :)

evet galiba hdmi 1.3 olmamasıyla pek birşey kaybetmemişim şimdilik ps3 hayal olduğuna göre

sevgili unpop piyasada ortalama fiyat 3000 ytl
  • Dün tvyi digitürk ve pc ile deneme fırsatım oldu. Digitürk receiverin 16:9 ayarınıda yaptıktan sonra çok güzel oldu.Yerli kanallar gayet güzel. Bir tek TRT1 çamur gibi, bariz kötü.

Bilgisayar bağlantısında teknosadan aldığım hama marka dvi dan hdmi ya dönüştürücü kullandım. ilk başta bağladım, çözünürlüğü 1920x1080 yaptım. ekrana oturmadı. sola doğru kayık oldu biraz. Bir an dedim yoksa bu cihazda pixel mapping yokmu diye. meğerse mod ayarlarından pc modu veya keskin moda almak gerekiyomuş. özellikle keskin moda alınca çok temiz görüntü aldım. Bu çözünürlükte, bu büyüklükte ekranla windows kullanmak çok güzel.

Resim yakında çekip koyarım, henüz sehpa gelmedi, eğreti bi şeyin üzerinde duruyo, rezil olmayalım.

• Maalesef DT TRT1 den para istiyor. TRT de vermem ben devlet kanalıyım istersen platformdan çıkart diyor. Tabii DT alacağı tepkiyi bildiği için bunu yapamıyor ama TRT berbat yayın parametreleriyle yayınlanıyor. Çamur gibi insan yüzleri, kare kare futbol karşılaşmaları izliyoruz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gri

o fiyatlara az daha ekleyip hdmi çıkışlı laptop alırım ben :)

evet galiba hdmi 1.3 olmamasıyla pek birşey kaybetmemişim şimdilik ps3 hayal olduğuna göre

sevgili unpop piyasada ortalama fiyat 3000 ytl

Haklısın. Ama 1. linkteki ürün nerede satılıyor bulamadım. Aslında çinli bir firma üretiyor. Fiyatları uygunmuş, öyle yazıyor yabancı forumlarda. Bulabilirsen satan bir yer bilelim.
  • Hayırlı olsun güle güle kullan iyi bir seçim yapmışsın bende büyük ihtimal 42 olanını alıcam gayet başarılı bir seri
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.