< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iameden -- 27 Mayıs 2020; 15:33:10 > |
[REHBER] MONSTER NOTEBOOK BIOS GÜNCELLEME

-
-
Kralsın
Sırf bu yazılım işinden ve maillere cevap vermemelerinden dolayı yenı laptop alırsam monster olmayacak. -
Konu için çok teşekkürler. Kullandığım modelin üzerine yeni modeller çıktı ama clevo kasa modelleri aynı. Mesela 8 serisi işlemci yerine 9 serisi işlemcili modeller çıktı ama kasa ve bios aynı. Şimdi ben bios güncellemesi yapsam eski işlemci desteği gider mi yani 8 serisi işlemcim çalışmamazlık yapar mı ? -
Hocam modelinizi atabilirseniz bir bakayım. Aynı kasada birkac farklı sistem oluyor genelde. Mesela benim kasada 1050 veya 1050ti ve 7. nesil işlemci oluyor. bu i5 de olabilir i7 de. Nesil farkı varsa işlemciler arasında bios uygun olmayabilir emin değilim. -
Teşekkürlerquote:
Orijinalden alıntı: iameden
Hocam modelinizi atabilirseniz bir bakayım. Aynı kasada birkac farklı sistem oluyor genelde. Mesela benim kasada 1050 veya 1050ti ve 7. nesil işlemci oluyor. bu i5 de olabilir i7 de. Nesil farkı varsa işlemciler arasında bios uygun olmayabilir emin değilim.
Monster: T7 14.1 modeli
Clevo karşılığı: P775TMG
İşlemci: 8700K, Ekran kartı: 1060
Yüklü BIOS: 1.05.10RF03
KBC/EC FW: 1.05.03
ME FW: 11.8.50.3434
9700K lı modeller çıktı aynı kasa ve model adında.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 1 Temmuz 2020; 23:18:21 > -
Araştırdım şimdi modeli. Sizin modelden farklı olarak bir de 775TM1-G var. 9700K'ya kadar bir sürü işlemci kullanmışlar o modelde. Sizinkinde başka hangi işlemcilerin kullanılabileceğini bulamadım ama model doğru gözüküyor. Hatta bilgisayarınız ilk Coffee Lake-S kullanan notebook serisindenmiş. Şu anki biosunuz da oldukça eski, güncellemenizi tavsiye ederim. Bahsettiğim TM1-G de sizinle aynı biosu kullanıyormuş ama işlemci desteğiyle ilgili bir sorun yaratacağını düşünmüyorum. Sonuçta kullandığınız model için yayınlanmış bir bios kuracaksınız. Sorunuz varsa iletebilirsiniz. Kolay gelsin. -
Teşekkür ederim, anakart destekleyince kasayı değiştirme zahmetinde bile bulunmamışlarquote:
Orijinalden alıntı: iameden
Araştırdım şimdi modeli. Sizin modelden farklı olarak bir de 775TM1-G var. 9700K'ya kadar bir sürü işlemci kullanmışlar o modelde. Sizinkinde başka hangi işlemcilerin kullanılabileceğini bulamadım ama model doğru gözüküyor. Hatta bilgisayarınız ilk Coffee Lake-S kullanan notebook serisindenmiş. Şu anki biosunuz da oldukça eski, güncellemenizi tavsiye ederim. Bahsettiğim TM1-G de sizinle aynı biosu kullanıyormuş ama işlemci desteğiyle ilgili bir sorun yaratacağını düşünmüyorum. Sonuçta kullandığınız model için yayınlanmış bir bios kuracaksınız. Sorunuz varsa iletebilirsiniz. Kolay gelsin.İşlemci konusu tedirgin ettiği için hiç cesaret edememiştim.
-
Şöyle bir şey geldi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 2 Temmuz 2020; 20:57:54 > -
Hocam açıkçası hiçbir fikrim yok. Biraz araştırdım sorunu yaşayanlar genelde birkaç jumperın yerini değiştirerek çözmüşler. Ama bu jumperlar hangileridir nerede bulunur bir fikrim yok. Yükleme şekliyle ilgili olabileceğini düşünüyorum. Windows üzerinden açtığımız için yetki alamıyor olabilir. Resmi olmayan bir Clevo destek sitesi hem biosu hem de ec'yi EFI Shell üzerinden yükletiyor. Kendi arşivleri ve tutorial textleri var bir de oradan deneyebilirsiniz link bırakayım.
uygun modeli seçtiğinizden emin olun.
arşivleri: Arşiv
yaşadığınız sorunla ilgili: link
-
Öncelikle böyle bir rehber hazırladığınız için çok teşekkür ederim.
Şahsen ingilizceme çok güvenmediğim için böyle bir riske giremezdim.
Dediklerinizin hepsini teker teker yaptım ve hiçbir problem ile karşılaşmadan güncellemeleri gerçekleştirdim.
Shelldeki kısayollar(Ben burada biraz takıldım)
: için Shift+ Ş
. için Numpaddeki , (eğer numpad kapalıysa orada NumLK ile açabiliyorsunuz)
Monster T7 v13.1'de başarılı bir sonuç aldım.
Clevo karşılığı N875HP6 (N8xxHPx)
Not: Eğer kasanın altındaki seri numaranız silinmişse aynısından içerisinde de var. Bende ramlerin altındaydı.
Geriye kalan sürücüler ve yazılımların hepsi burada (SoundBlaster normalde kurulmuyordu, buradakiler kuruldu)https://www.clevo.com.tw/en/e-services/download/default.asp
Merak edenler için ekrana çıkan 2 tane uyarı bunlar.
Merak ettiğim burada kurmam gereken başka bir şey varmı çünkü hepsinde aynı açıklama yok.
LOGO DEĞİŞTİRME
Öncelikle bu işlemde bir sorun olacağını zannetmiyorum ama tabi ki bütün sorumluluk size aittir.
BIOS logosunu değiştirdim basit bir işlem fakat bulması zordu. Yapılması gerekenler
CMD yönetici olarak başlatın, BIOS dosyalarınız bulunduğu klasöre gidin ve şu satırı yazın.FPTW64.exe -d XAVIA.bin -BIOS
Bu komut BIOS'unuzu bin dosyası haline getirecek.
ChangeLogo_v5 programı ile XAVIA.bin dosyasını açıp Splash Logo olan görseli kaydedin.(Dosyayı seçerken All Files demelisiniz.)
640x480 çözünürlüğünde 900kb'dan küçük bir görsel hazırlayın kendinize JPG olarak.
Browse diyerek dosyasınızı programa yükleyin.
İlk Splash Logo- Default seçerek Replace Logo'ya tıklayın.
Sonra Slash Logo- MyOemLogo1 seçerek Replace Logo'ya tıklayın.
Save Image As diyerek "XAVIA_mod.bin" adıyla kaydedin.(Kaydedilirken seçemiyorsunuz ama kaydedildiğinde bin uzantısı olacak. Kontrol edin)
Tekrar Eğer kapattıysanız CMD yönetici olarak başlatın, BIOS dosyalarınız bulunduğu klasöre gidin ve şu satırı yazın.(BIOS'u güncelleyecek)FPTW64.exe -f XAVIA_mod.bin -BIOS
Bitmesini bekleyin ve yeniden başlatın bütün işlem bu kadar.
ChangeLogo v5 Programını İndirmek İçin Tıklayın
Kaynak: TIKLA
Biraz üstün körü anlatmış olabilirim konu sahibi isterse biraz düzelterek konusuna ekleyebilir konu çok yararlı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi many200 -- 5 Ağustos 2020; 19:0:10 >
-
Teşekkür ederim, uygun bir zamanda konuya ekleyeceğim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu. -
-
Tebrikler, çok başarılı ve güzel bir fikir. Hava çıkışlarını ısınan havayı yukarı tahliye edecek şekilde yerleştirirseniz en serin hali olur. -
Ben yapmayı düşündün fakat bios versiyonu sorgulattığımda bana zaten sen versiyon olan 1.05.22 olduğunu söylediği için kendim güncelleme yapmamaya karar verdim. Daha güncel bi versiyonu olmadığını düşündüm.
Benim en büyük sorunum çoğu oyunda cpu kullanımının 100% olması o yüzden denicektim bios güncellemeyi ama vazgeçtim.
-
Arkadaşlar BİOS güncellemeden sonra siyah ekranda kalıyor. Hiçbir şey gelmiyor ekrana. Fanlar %100 çalışıyor bir dakika boyunca daha sonra pc kendini kapatıyor. Bios reset nasıl yapabilirim? -
https://www.monsternotebook.com.tr/abra/monster-abra-a5-v15-6-3/ - bios güncellemesi ve EC varmı acaba? bios sürümü en son 25.05.2020 yazıyor 1.04 ? seri no yu bulamadım arkada -
Hocam seri numarası olmadan kesin bir şey söyleyemem. Yukarıda bir arkadaş ramlerin altında bulmuş. İçini açıp bir bakın derim. -
Hocam hemen hemen aynı dönemde almışız sanırım bilgisayarı, bende dediğiniz yöntem ile clevo modeline ulaştım hatta user manuelleri bile indirip teyit ettim doğruluğunu :) ama benim sorunum şu oldu hiç bir bios güncellemesi bulamadım listeden modelini buluyorum tek bir tane çıkıyor içinde sadece user manuel ve kasa fotoğrafları içeren zip var.
-
@iameden Önce ec flash yapıp sonra bios güncellemesini yapsak olur mu? Bende de yukardaki arkadaşta gelen hata geliyor:
Error 451: The host CPU does not have write access to the target flash area. To enable write access for this operation you must modify the descriptor settings to give host access to this region.
FPT Operation Failed.
Bulduğum yabancı bir kaynakta adam önce ec yapıyor: https://www.programmersought.com/article/84672445309//
Edit: Verdiğim linkteki gibi yaptım ve oldu. Şu an EC de BIOS da güncel.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi somnus -- 11 Kasım 2020; 18:43:40 > -
T5 V20.1'in clevo karşılığını bir türlü bulamadım seri numarası ile denedim ama genede bulamadım. Yardım edebilecek var mı?
Benzer içerikler
- monster wifi sorunu
- monster kamera sürücüsü
- monster boot tuşu
- monster kontrol merkezi
- monster bilgisayar açılmıyor
- microsoft surface studio
- macbook apple logo ışığı açma
- smartthings find
- macbook pro amerika fiyatı
- macbook air m2 fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X