Şimdi Ara

BenQ Joybook A52 İNCELEMESİ (Resimli) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
16.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kanki Hayırlı Olsun Gelde Birgün Laptopları Yarıştıralım
  • servis olayı mükemmel benq.com.tr ye sorunlarımı gece ıletıyorum sabah 9 da acıp bakıyorum cevap verılmış o yonu guzel ama dedıgım gıbı daha bır haftalık makına 1 gb daha ram ılave ettım 2 gb oldu ekran kart ayarlarıyla oynasamda call off duty 2 yı oynayamadım bu oyunu masaustu pc de 128 ekran kartıyla rahatca oynuyorsunuz bunun ekran kartı 256 mb ama oyun yok acılıyor ama dehşet ağır tepkı suresı bozuk....pil ömrü de dedıgım gıbı maksımum 1 saat arada bır uyku moduna geçerse 1 s 45 dak olur:) ben pili değiştirmek için yazdım teknik servise 135 dolarmış değiştirip devam edecem artık call off da masaustunde oynarız
  • quote:

Orjinalden alıntı: Azad__Arda

Kanki Hayırlı Olsun Gelde Birgün Laptopları Yarıştıralım

olur kapıştıralım da yolumun Tunceliye düşmesi zor be kanki

• quote:

Orjinalden alıntı: melonsapka55

servis olayı mükemmel benq.com.tr ye sorunlarımı gece ıletıyorum sabah 9 da acıp bakıyorum cevap verılmış o yonu guzel ama dedıgım gıbı daha bır haftalık makına 1 gb daha ram ılave ettım 2 gb oldu ekran kart ayarlarıyla oynasamda call off duty 2 yı oynayamadım bu oyunu masaustu pc de 128 ekran kartıyla rahatca oynuyorsunuz bunun ekran kartı 256 mb ama oyun yok acılıyor ama dehşet ağır tepkı suresı bozuk....pil ömrü de dedıgım gıbı maksımum 1 saat arada bır uyku moduna geçerse 1 s 45 dak olur:) ben pili değiştirmek için yazdım teknik servise 135 dolarmış değiştirip devam edecem artık call off da masaustunde oynarız

Hocam Hangi İşletim Sistemini Kullanıyorsun Ve Enson Driverleri Yüklümü??
  • Maviden a52 yi 910 liraya almıştım (1gb rem, 120gb hdd , linux olanı)
    Beğenmedim, ertesi gün güç bela geri verdim..

Adamlara iyice sormuştum, pili ne kadar gider diye, 1.5-2 saat rahat gider demişlerdi..
    Linux lu veriyorsunuz da, bunun xp driver cd si varmı diye sordum. xp ve vista driver ı var demiştiler..

Kutuyu açtım, bide ne göreyim xp driverları yok. Haydaa, internetten güç bela drivarları indirdim. xp kurdum,
    makina baya hızlı. zarif makina, ekran kaliteli.. yalnız hoparlör kalitesi vasat. wireless ı denemedim..

Fakat,,, laptopu tam şarz ettim.. ekran en düşükten bi yüksek parlaklıkta, sadece internet amaçlı kullanırken pil 1 saat 15 dk anca gitti...
    Pil durumu rezalet. zaten 4 hücreli 2000amper saatlik batarya kullanıyormuş..

Ayrıca, artık standartlaşan kart okuyucu bu laptopta yok...

Bi sonraki gün zorla maviden değiştirdim acer 5520g ile, üzerini katarak....

Sonuç olarak, laptop hoş, ekran güzel fakat pil ömrüne diyecek söz bulamıyorum.. en düşük ayarda 1 saati anca geçiyorsa bikaç aylık kullanımdan sonra 1 saatin altına düşeceğinden emin olabilirsiniz...

Ayrıca üzerindeki x200 den fazla birşey beklemeyin, fx5200 ayarında bir karttır. Öyle Call of Duty2 falan oynatmaz...

Malesef önermiyorum.. bence bu fiyata başka modeller bakın..

• hocam xp de kurdum vista kurdum tık yokk..ama zarif makına pil nanay makına bana hediye geldiği için artık pusacaz oturup kabullenerek kullanbıldıgımız kadar kullanacaz heee müşterısını bulursam 800 e falan verırım kalıtelı bışey alırım daha 10 gunluk makına artı ram 2 gb
  • Ben memnunum valla.Pil hariç herşey güzel.Laptop la müzik dinlemek zaten aptallık:D kulaklık alsanıza.Pili bende değiştirmeyi düşünüyorum.Servise mail atıcam birazdan
  • pil yok ben mesaj attım uğraşma 2000 mah tek pıl
  • Bende iki aydır BenQ Joybook A52 kullanıyorum. 1gb ram ile geldi. Oyunlarda performansı beklediğimden iyi. 256 mb ekran kartlı, 512 ramli masaüstü sistemimde oynayamadığım oyunları A52 ile oynuyorum. Titan Quest ve NFS carbon sorunsuz açılıyor. Masaüstünde oyuna bile giremediğim Earth:2160 ve Medal of Honor Pacific Assault ı A52 ile düşük grafik özellikleriyle sorunsuz oynayabildim. Hellgate: London ı bile düşük grafiklerde açabildim. takıntısız oynadım. CoD2 yi denemedim ama açar diye tahmin ediyorum medal of honor tecrübeme dayanarak. masaüstünde call of duty yi oynamıştım çünkü.

Dezavantaları, S-video çıkışı yok, Tv'ye bağlanamıyor malasef. (rgb girişinden bir kutu vasıtasıyla da halledilebiliyormuş galiba o iş). Pilinin de dayanmadığı doğru. yedek bataryayla sorun çözülebilir. bunun dışında hoparlörünün zayıflığı ve kart okuyucusunun olmamasını sorundan saymıyorum çünkü ufak bi kulaklık ve kart okuyucu ile bunlar da telafi edilebilir.

Değerlendirme yaparken bilgisayarın fiyatını da göz önünde bulundurun. Bu fiyata mat TFT ekranlı 64mb grafik kartlı bilgisayarları satıyorlar. Almadan önce çok geniş bir araştırma yaptım. Fiyat sınıfının en iyisi diyebilirim. Bu paraya bu özellikler çok zor bulunur. (teknolojixten 950 ytl ye 10 taksitle aldım)

Not: bir türlü anlamadığım ve çözemediğim bir problemim var, mouse imleci takılıp duruyor. bilgisayarda hiçbir takılma ve yavaşlama söz konusu değil ama mouse takıla takıla hareket ediyor. iki tane mouse denedim olmadı. sonra farkettim ki kendi touchpad inde de durum aynı. sorunun ne olduğu hakkında bir fikriniz var mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: Evrencell

Bende iki aydır BenQ Joybook A52 kullanıyorum. 1gb ram ile geldi. Oyunlarda performansı beklediğimden iyi. 256 mb ekran kartlı, 512 ramli masaüstü sistemimde oynayamadığım oyunları A52 ile oynuyorum. Titan Quest ve NFS carbon sorunsuz açılıyor. Masaüstünde oyuna bile giremediğim Earth:2160 ve Medal of Honor Pacific Assault ı A52 ile düşük grafik özellikleriyle sorunsuz oynayabildim. Hellgate: London ı bile düşük grafiklerde açabildim. takıntısız oynadım. CoD2 yi denemedim ama açar diye tahmin ediyorum medal of honor tecrübeme dayanarak. masaüstünde call of duty yi oynamıştım çünkü.

Dezavantaları, S-video çıkışı yok, Tv'ye bağlanamıyor malasef. (rgb girişinden bir kutu vasıtasıyla da halledilebiliyormuş galiba o iş). Pilinin de dayanmadığı doğru. yedek bataryayla sorun çözülebilir. bunun dışında hoparlörünün zayıflığı ve kart okuyucusunun olmamasını sorundan saymıyorum çünkü ufak bi kulaklık ve kart okuyucu ile bunlar da telafi edilebilir.

Değerlendirme yaparken bilgisayarın fiyatını da göz önünde bulundurun. Bu fiyata mat TFT ekranlı 64mb grafik kartlı bilgisayarları satıyorlar. Almadan önce çok geniş bir araştırma yaptım. Fiyat sınıfının en iyisi diyebilirim. Bu paraya bu özellikler çok zor bulunur. (teknolojixten 950 ytl ye 10 taksitle aldım)

Not: bir türlü anlamadığım ve çözemediğim bir problemim var, mouse imleci takılıp duruyor. bilgisayarda hiçbir takılma ve yavaşlama söz konusu değil ama mouse takıla takıla hareket ediyor. iki tane mouse denedim olmadı. sonra farkettim ki kendi touchpad inde de durum aynı. sorunun ne olduğu hakkında bir fikriniz var mı?

+1 Bende Oynuyorum

• bu model şu an 800ytl kdv dahil nakit fiyatı,taksitle ise 870 ytl civarı 12 ay ,bilgi almak isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim.reklama girmesin burada.
  • biz bu modelden 2 tane aldık ofiste ve evde bilgisayar war zaten fakat laptoplar ile işleri rahatlıkla taşıyabilmek, iş performansını arttırmak gibi konular için düşündük. bu laptopun 120 gb hdd 1gb ramli versiyonunu aldık şimdi ramleri 2gb'a çıkartmak istiyoruz ram alırken neye dikkat etmeliyiz yükselten arkadaşlar ilgilenirse sevinirim. mesela ramlerin markasının aynı olması avantajmıdır bu yüzden iki laptopunkini 1 laptopta birleştirip yeni 2 rami diğerine mi taksak ? vs. bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.
  • merhaba benimde bir tane a52 joy book um var benq. ben buna xp yükledim. fakat lisans kabul etmediği için vistaya geçiş kararı aldım. şimdi bana yapmam gerekenlerin ne olduğunu konusunda yada nerden öğrenebileceğim konusunda yardımcı olurmusunuz?
  • Merhaba arkadaşım.Bir akrabamda bu bilgisayardan aldı ve xp yükletti fakat bilgisayar ses aygıtı görmüyor.Anladığım kadarıyla driver sorunu xp için driveri nereden yükledin acaba şimdiden teşekkürler..
  • Bilgisayarla birlikte gelen CD'yi kullanarak Vista için bütün sürücüleri sorunsuz bir şekilde yükleyebilirsiniz; fakat CD'deki sürücüler, XP kullanırken ekran kartı ve Wireless için işe yaramıyor (ses kartı için hatırlayamadım; ama yazdığınız soruna bakınca onda da yaramamış gözüküyor). Bütün sürücüleri şu linkte bulabilirsiniz (açıklamalardaki "for Vista" ve "for XP" ayrıntılarına dikkat ederek indirin): http://www.benq.com.tr/products/joybook/?product=1036&page=downloads&dtype=D
    quote:

Orjinalden alıntı: realist_

Merhaba arkadaşım.Bir akrabamda bu bilgisayardan aldı ve xp yükletti fakat bilgisayar ses aygıtı görmüyor.Anladığım kadarıyla driver sorunu xp için driveri nereden yükledin acaba şimdiden teşekkürler..

• Sorunu çözdüm.Yinede çok teşekkür ederim vakit ayırdığın için..
  • Arkadaşlar

çok acil bir sorum var:

A52 laptoplarda touch ped'i nasıl kapatıp açıyoruz? Ne bir özel düğme ne de fonksiyon tuşu kombinasyonu göremedim?
  • Soruma cevap verebilecek kimse yok mu?

Driver olarak Alps yüklü. Synaptics mi yüklemek lazım? Alpste devre dışı bırak seçeneği yok mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ghaneli

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd72191

730 YTL

Geçen sene 1076ytl ye aldığım laptopa bakar mısın böyle görünce insanın içi yanıyo.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.