müslümanlar yönetmediği için olabilir mi |
'Ben inançlı değilim' diyenler ya da camileri kullanmayanlar vergi ödemesin (2. sayfa)

-
-
Eğer olursa şu iktidar değiştimi yapılacak ilk işlerden biri İşe yaramayan devlet kurumlarının hepsinin özelleştirilmesi.TRT diyanet başka aklıma gelmiyor.Yok kardeşim cahil kişilere inat şu Ülke normal bir hukuk devletine dönmelidir artık.Ben hiçbir dine inanıyorum benim vergimden ne die Diyanete bütçe gidiyor? Zaten yapmazlarda öyle birşey chp de gelse yapmaz bu toplumun nekadar cahil olduğu ortada kimse bunu göze almaz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu o kadar basit bir iş değil çünkü benzer şekilde birçok şeyi ayrıştırman gerekir ama önce şu %99 Müslüman ibaresi kaldırılıp gerçek oranlar belirlenebilir ve gerçek soyağaçları ve ülke içine yerleştirilmiş yabancı kökenliler ayıklanabilir. Bu şekilde önce elimizde doğru veriler olduktan ve kimin ne olduğu ortaya çıktıktan sonra bazı şeylere daha doğru karar verilebilir. Her şeyden önce kağıt üstünde devletin dini yoktur vb gibi ibareler olsa da, yönetimler dinlere eşit mesafede durmalı dense de, dünyada gelişmiş ülkelerin ve dünyayı yönetenlerin din ile alakası yok dense de bunların hepsi ağır yalan. Dünya tamamen din üzerinden yönlendiriliyor, ister eski, ister yeni, ister bozulmuş, ister unutulmuş olsun. Hiç bir sistem objektif de olamaz, eşit mesafede de olamaz, olmamıştır, olmayacaktır da. Beğenmediğimiz eski sistemlerle şimdiki arasındaki tek fark şimdikinin üstüne maske geçirilmiş eski sistemlerdir ve insanlar kandırılmaktadır. Dolaıyısyla ister kaba güçle ister alavere dalavere ile gücü ele geçirenler istediğini dikte etmektedirler, ister açıktan edip diktatör diye yaftalanarak, ister beyin yıkamayla ve imaj yönetimi ile cici kalmaya çalışarak.
-
Saçma şahıstan saçma çıkışlar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben bilmem kaç tane yazlık kışlık sarayda kalmıyorum, bilmem kaç tane makam uçağına da binmiyorum, yüzlerce Mercedes makam arabasına da binmiyorum; o yüzden onların vergisini de ödemek istemiyorum. Ne oldu şimdi? Herkes kafasına göre "ben şunu kullanmıyorum, onların vergisini vermeyeceğim" derse ülkede kaos çıkar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 7 Kasım 2021; 22:15:17 > -
Mesele kimin neden vergi ödediği değil.
Haksızlıklar rant yolsuzluklar bu bizdencilikler, haram yemenin bile gözünün çıkması.
Mesele
Kendisine müslümanım diyen milyonlarca insanın, yaşadıkları hayat tarzının, islam olduğunu sanırken.
Bunun aslında öyle olmadığını, o milyonlara anlatamamamız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Öyle bir şey olsa dindar kesilenler ne yapardi acaba
Ben asansör kullanmıyorum o yüzden yıllık aylık bakım ödemem. Ben köyde yaşıyorum banane şehirde ki çocuk parkından dersen. TRT izlemiyorum neden pay ödüyorum dersen. Ödeme kardeşim ülke sınırlarını terkettiğin an bunlardan muafsın. Soru sorarken süzgeçten geçir. Kendine güldürme
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 7 Kasım 2021; 23:28:22 >
Muhalif olunca ne oluyor ki... AKP zaten Türk ve islam karşıtı bir parti.Araplaşmayı savunuyor doğu karadeniz bölücülüğü yapıyor
TC Türk devleti değil mi yani AKP bunun altını hiç çizdi mi? Devletin dili Türkçe değil mi , kuran halk Türk değil mi? ilk anayasalarda devletin dini islam yazmıyor mu? Diyanet kurulmadı mı? Müslüman olmayanlar azınlık sayılmadı mı? Balkanlardaki Arnavut, boşnak ,makedeon ,sırp , Rusyadan çerkezler vs niye Türkiye'ye geldi yada Atatürk bunları kabul etti (gerçi Çerkezler daha önce Osmanlı zamanı gelmişti)
Belli bir kesim özellikle 1960 darbesinden sonra medyayı üniversiteleri ele geçiren yapı bu gerçekleri unutturmuş durumda. Sanki bunlar Atatürk zamanında olmamış gibi davranıyorlar
İslam zaten araplaşmak demek Akp ve yobaz takımı modern abbasilerdir.
Anayasada devletin dini diye birşey yazmıyor Osmanlıyla karıştırma.
Balkanlardan gelenlerin nedeni sadece din değil Osmanlının bıraktığı yapı ,onların çoğu zaten vatanlarına ihanet etmiş Osmanlı için çalışan zebaniler.
Doğal olarak o ülkelerde hoş karşılanmıyorlar
Türkiye onları alarak birnevi rejimin değiştiğini ama devletin devam ettiğini ve Türkler için çalışanın ödüllendirileceği mesajını verdi.
Ki zaten birçoğuda oralarda konuşlanmış türkdü lojistik ve intel amaçlı sivil türk nüfuslarını bariyer ve alarm niyetine o ülkelere koyulduğuda biliniyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 15 Kasım 2021; 22:24:44 >
İnançlı değilim ne ya, ateist desene şuna
Mantıklı
1923ten sonra ülkemize gelen vatandaş olan kimliğinde göçmen yazılsın. bakalım kim göçmen.
Dini açıklayanın milliyeti ile din arasında sadece kullanılan dil ortaklığı vardır. Yoksa hristiyan olmayı yahudi olmak olarak görmek gerekirdi... Arap milliyetçileri tabii ki dini yani islamı Arap olmayanları Araplaştırmak için kullandı
1928e kadar anayasamızda devletin dini islam diye yazmaktadır. Fakat bu durum hukukta sorun yaratacaktır çünkü islami denilen hukuk 1000 sene öncesindeki Arapların çıkarına göre değişmiş hukuktu . Bu nedenle devlet batı hukuku ile Arapların bozduğu hukuk arasında tercihini batı hukukundan yana kullanmış oldu
Türkiye'de Osmanlının devamı zaten rejimi farklı ve daha milli bir devlet. Türkiyede şimdi temelde aynı sistemi uyguluyor güneydoğudaki aşiretler Türkler için ve devlet için çalışırsa ödüllendiriliyor senin tabirinle
almanyada çıkmıyor ama
-
Bu ülkede sadece tek bir dinin mensupları adam yerine konuyor. Temelde seküler ve laik olduğunu iddia eden bir ülkede böyle olmamalı ama ülkenin birçok şeyi gibi bu özellikleri de sadece lafta.
-
Maliyet hesabı yapılsa bu kadar cami, imam, müezzin olmazdı zaten. Cumaya, bayram namazına gidenlerin %99'u vakit namazlarına gitmiyor o zamanlarda da millet getirsin kilimini kılsın yarım saat gitsin..
Ama mesele o değil hepimiz biliyoruz. Geçenlerde İzlandalılar kilise vergisi vermemek için biz başka inanca geçtik diyerek toplu dilekçe verip yürüyüş yapmıştı aynısı olur..
Not: aileme bile diyorum ölürsem beni götürün gömün sadece cenaze namazı falan istemiyorum bu halkın kanını emen imamlar kendini değerli hissetmesin bu müessesenin gücüne güç katmayalım. Hayattaken hayatımı silktiler zaten. (Belediye yıkama, ulaştırma işini yapıyor zaten parasıyla tabi)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WonderCx -- 8 Kasım 2021; 2:6:32 >
Almanya böyle. Kimse sizden zorla kilise vergisi alamaz mesela. İsteyen veriyor.
-
gss vermeyen sağlık hizmeti alamıyor ama
-
O hesap öyle değil. Gss için fakir fukaraysan zaten yeşil kart çıkıyor. Sokakta düşsen ambulans gelse seni hastaneye götürüyor.
Parası olandan parayı istiyorlar.
Mesela polis çağırmaktan dışlanan vatandaş var mı? Yok.
Ben sadece devletin temel hizmet alanlarını saydım. Din yok içinde. Bana eğitim konusundan da bir sürü örnek verebilirsin para ödeniyor diye.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X