W

Yüzbaşı
05 Ağustos 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme
Toplam: 150 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Edit: Bugün bir tane aldım akşam kargoya verilmiş. Ürünü saatlerce sitelerinde belli bir fiyattan yayınlıyorlar sonra alanların siparişlerini iptal edip zam yapıyorlar. Benim siparişim iptal edildikten sonra saatlerce yine bu fiyattan yayındaydı.. Para iadesi 2-8 gün diyorlar fakat gece hesaba geri yatırılmış bu iyi yanı..

https://www.hepsiburada.com/samsung-galaxy-m31s-128-gb-samsung-turkiye-garantili-p-HBV00000XK8Z2?magaza=Hepsiburada

Beyler 6 ayda bi aliexpressten Z3 telefona ekran alırdım sonra 6 7 ay sonra kırılırdı bende baştan alırdım. Ama bu sefer bunları yaşadım.

Önce bir ekran aldım 22,25 dolara kutusu ve ekran sıfır hasarlı olmasına rağmen yolda bozulmuştur 2 defa kontrol ediyoruz göndermeden diyor. Neyse zar zor 13$ indirim ile tekrardan aldım bu sefer 8 dolar ödedim ama söz verdi bu defa sağlam olacaktı. Fakat gelen ekran yine bozuktu ve yine aynı şeyler yaşandı.

Şimdi ben bu satıcıyı napayım kutular sapasağlam ekranlar fiziki olarak sapasağlam ama takınca ya görüntü gelmiyor diğeri de aşağıdaki gibi. Vallahi bu kadar kalitenin düşük olduğunu bilmiyodum alide, amazonun canını seveyim ha.. Dispute açtım ali müdahele edip benim lehime karar çıkarmazsa tam bir skandal olur.

Not: yarın kalabalık saatlerde konu uplanıcak ve daha uygun yer bulamadım konu için.

Bu konuda ne yapabilirim? Ürün iadesi nasıl yapılıyor? Yardımlarınızı bekliyorum pm den ve burdan.
İLK KONU;

2011 de alınma eski laptopum vardı 2 sene kullandıktan sonra anakartı yanmıştı bende diğer parçaları satmıştım.. Orjinal Windows 7 home basic gömülü haldeydi.

Yeni topladığım pc ye microsoftun sitesinden indirdiğim w10 1607 ile formatlarken eski laptopun kasasının altındaki w7 key i yazdım ve kabul etti. Kurulum bittiğinde görüntü böyleydi.

Şimdi bu orjinal mi oldu? Yoksa 3-5 aylık bişey mi? Sonra sorun çıkarır mı?

Şimdi bu orjinal mi oldu? + OEM midir, değil midir?

BAŞKA KONU AÇMAKTANSA EDİTLEDİM. ŞİMDİKİ SORUM AŞAĞIDADIR. YARDIM EDECEKLERE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

OEM Mİ DEĞİL Mİ?

1. konuya yardım edenlere teşekkür ederim. Şimdi ise sorum şudur; Bütün belirtiler önceki laptoumun w7 oem keyi ile direk w10 kurabildiğim yönünde. Yani upgrade işlemi yapmadan direk key girerek w10 yapmışım. Hatta upgrade de olduğu gibi key im değişmiş. Fakat bir kaç programdan baktım OEM olarak görünmüyor..

Soruyu sorma maksadım ilerde anakart vs. pc bileşenlerini değiştirme durumum olabilir. Yeni sistem topladım dedim ama parçalar eski (ddr2 sistem) Bu yeni oluşan w10 Key i başka bir pc de w10 home yüklerken girersem kabul eder mi? Yani OEM ise etmez, değilse eder biliyorumda bu nedir çözemedim :) ( Tabiki şuan aktif olan pc, anakart inaktif olucak hdd sıfırlanıcak o sırada)

Şimdi bu orjinal mi oldu? + OEM midir, değil midir?
OC a dair bişey yapmadım. Hiç 5 ghzde çalışırken denk gelmedi ama sürekli programda max 5ghz e çıktığını görüyorum oyun oynarken vs.. Buna rağmen max görülen sıcaklık normal değerlerinde..

Sorum şu: Bu frekans gerçek midir? Bi sıkıntı çıkarır mı? (oc istemiyorum)

Üşengeçler için;

Hayvanın bi ayağı sakat, barınağı arıyorum. 188 i falan aradım çıkan olmadı. Zaten bırak kediyi bayram günü ve sabahın 5 inde ben ölsem ambulans gelmez öyle bi ülkede yaşıyoz.. Şimdilik ne yapayım buna sorum bu?

Olay;

Dün sahurdan sonra 3 tane büyük köpek saldırırken balkondan gördüm. Camiden çıkan bi dayı köpekleri kovaladı. Kedi de kendini arabanın altına attı ama bi ayağını sürüyordu.. Aldım baktım yapacak birşey yok parka koydum. Kardeşime söyledim sabaha eve al barınağı ararız gelip alırlar diye.. Bakmış oralara ölü bi kedi görmüş bu zannetmiş. Neyse bu gece yine ses duydum indim aşağıya baktım bi motorun tekerinin arkasına pusmuş kalmış.. Aldım eve getirdim kıyma yedirdim şimdi uyuyor.

Beyler yeterince kontenjan açılıyor mu? Durum öğretmenler gibiyse hiç boşuna kpss sınavına para vermeyeyim ales yds sınavlarına gircem zaten..

Edit: öğretmenler gibi derken mesela yıllarca oturuyolar bekliyolar sonra şırnak a atanıo sevinç gözyaşları döküyorlar :)
Beyler kardeşimin z3 ünün dokunmatiği kırıldı önceki konularımda mevcut. Aliexpressten idareten 25-30 dolarlık ekran alıp taktırmayı düşünüyorum. Yoksa 500-600 e patlıcak bana.

Daha önce yurtdışından 3 5 dolarlık şeyler almışlığım var ama konu hakkında pek bilgim yok. max sınır nedir vergiye takılmaması için, bu 25-30 dolarlık alışverişimde sıkıntı yaşar mıyım?

Yardımlarınızı bekliyorum.
Beyler kardeşim z3 telefonunu düşürmüştü dokunmatiği hasar almıştı fakat ekran çalışıyordu. Sadece dokunmatiği değiştircektim ama sonra imkansıza yakın olduğunu farkettim. Çünkü dokunmatik tuz buz haldeydi tek parça olup çalışmasa yapılabilirdi.

Kısaca komple ekran alıp kendim taktım. Servise götürsem 500 600 lira isticeklerdi ben işimi 70 liraya hallettim. Şuan performansı iyi ama ne kadar dayanır bilemem sonuçta çin malı..

YARDIMCI OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM..

Bu da şimdiki hali..

Beyler telefonum 1 aydır kvk servşste kaldı dönüşte ekranı yapmışlardı ama birtakım sorunlar oluşmuştu. Çoğunu hallettim..

Fakat şunu halledemedim. Hoparlörde konuşurken karşı tarafın sesi karşı tarafa geri gidiyor ama bunun dışında cızırtılı da olsa konuşma normal. Heleki ahizeli konuşmada sıkıntı yok..

Bu sorunu neyden kaynaklanıyodur acaba? Bi ay daha servisi bekleyemem yardımlarınızı bekliyorum belki benzerini yaşayanlar vardır..
Beyler araştırmalarıma göre diğer bankalar işi yokuşa sürüyormuş fakat ziraat bankası kesin olarak dosya masraflarını iade ediyormuş..
Babam 2 ay önce bankaya dilekçe vererek başvurmuş ve dün cep telefonuna değerlendirmeye alındığı mesajı gelmişti.

Benim sormak istediğim bu işlemler ne zaman sonuçlanır ve ne kadar para gelir? (son 10 yılda 5000-10000 tl civarı en az 10 tane kredi çekmiştir)

Bilgisi ve tecrübesi olanlar cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
Hakkında
Sistem ve Tercihleri
Mobil cihaz
Sony
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 4 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.028
İkinci El Bölümü Mesajları: 39
Konularının görüntülenme sayısı: 37.615 (Bu ay: 549)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.293 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.