Azınlık kavrami da dinsel ama yani bunu belirleyen dindir. Arnavut ve Boşnak'lar vergi vermemek için müslüman oldu da diyebilirsin fakat bu kıstası belirleyen Osmanlı devletidir. Şimdi bir Yunan geliyor Hamza adını alıp bogazici üni.de konferans veriyor Osmanlıyı övüp m.Kemal'i de devleti yıktı laikliği getirdi diye yeriyor çünkü Osmanlı kendini İslam'ın temsilcisi olarak göstermiş Araplar bu nedenle uzun bir süre kolayca itaat etmiş .Eğer Osmanlı dinsel kuralların pek çoğunu uygulamamış olsa ve dediğin şekilde bütün siyasi hareketlerini çıkar amaçlı yapmış olsa toplumları ve insanlari bu kadar uzun süre ikna edemezdi ( yada senin bakişın nedeniyle kandiramazdi demek lazım) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
'Ben inançlı değilim' diyenler ya da camileri kullanmayanlar vergi ödemesin (9. sayfa)

-
-
O sebepten değil yav.Osmanlı şuanda nara atan fesli deli dahil belli tefecilere din simsarlarına imtiyazlar tanımış bunlar zenginleşmiş ve artık bildiğim musluğun kenarını tutmuş.Bu denli bir pasta yakalayıp düzenli kazanım sağlayan iş bulan kişiler tabi bu bağlanan muslukları keseni yerin dibine sokar neden din min değil.Sebep pasta mamalarının kesilmesidir.
Din malzeme olmuştur.Buna o kadar islamın temsilcisi olsa araplar ve sözde islamın ana karasında isyanlar başlayıp osmanlıyı bitirmezdi.Herşey para ve güce bağlıdır.Bugün birileri aç kalsın din min iman tanımaz.Bu olgular düzen rahatken iş görür.
-
Yil olmus 2021 hala bu din safsata sina inananlar var. Bence camileri inanclilar finanse etmeli kisi gönlünden kopup vermeli her mahallede dernekler kurulup camiye gidecek olanlar bağış yaparak camiyi ayakta tutabilir, devletin din üzerinden ayrismasi ve tamamen laik bi düzene geçmesi gerekir, Hee dini inanca inananlar kendi inandıkları dini degerleme yaparak bütçesinden para ayırıp istifade etmeliler diye dusunuyorum..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
camilerin tuvaletlerinin yarısı ücretsiz. Paralı olmasına ben de karşıyım. Ama sçıp su dökmeyen şrefsiz millet üyelerinin bkunun, idrarının kokusunu kimse bedava temizlemek istemez bilhassa büyükşehirlerde.
gezi parkı olaylarında neden yaralıları MEB e bağlı okullarda tedavi etmeyip camiye ayakkabıyla girip kirlettiniz.
Okulların günlük hayatta kamuya hiçbir faydası yok. İçeri bile girmezsin. haftasonu arabanı bile parkedemezsin içeri.
Para olduktan sonra her yere tuvalet açılmaz. İstanbul da arsa fiyatlarının ne olduğundan haberin yok. Kimse parasını hela yaptırmak için harcamaz.
Helalarda su bedava. Acil durumda su bulabileceğin tek yer cami şadırvanları...Camiye yolun düşmediği belli. ölünce yıkandığın ve pamuk tıkandığın yer de orası. Mecbur geleceksin ama bir gün.
Camiyi niye millet cebinden para vererek yaptırsın ki? Gerçi bu zamana kadar hep para toplama yeri oldu.
Cami hayrına veya devlet parasıyla yapılmalıdır. İşiniz düşünce müslüman kılığına girmesini biliyorsunuz..
-
Cami tuvaleti paralı. Ücretsizi büyükşehirde yok. Kırsalda ise cami tuvaletini aramaya gerek yok. Tuvalete girelim diye bu parayı ödemeye gerek yok. Diyanetin bütçedeki payı belli bu pay ödediğim vergiden düşülse varsın caminin tuvaleti olmasın.
Gezi parkında camide bira içildi de dendi. Videosu var dendi. Nerede? Yok. İnkar eden cami imamı da sürüldü. Daha birkaç önce camiden bir cemaati çıkarmak için gelen polis ve bekçiler sanki ayakkabıyla girmedi camiye.
Yaralıların meb'e bağlı okullarda tedavi edilmesi ne alaka? Eğitim, sağlık ve güvenlik dedik bunlar devletin temel hizmet alanları. Sağlık yazdığına göre hastaneler işin içinde demektir. Okul ne alaka? Ayrıca hangi camide tedavi oluyormuş? 300 sene öncesine gittin herhalde. Din devletin temel hizmeti değil. Camiye araba mı park ediliyor? Hayır. Okullar senin için yaşındakiler için mi var? Hayır. Ergen misin okuldan bu yaşta hizmet alacaksın? Ayrıca bazı okulların bahçesi zaten otopark.
Sonra büyükşehirlerde tuvalet açacak olsan sanki şehrin en merkezi yerinde açacaksın. Belediyeler parkların küçük bir bölümünde bu işi halleder. Özel sektör yapmasa belediye yapar. Camiyi savunmak, diyanete giden vergiyi savunmak için bunları bahane etme.
Acil durumda niye su arıyormuşuz ki? Camiden iki litre su alacağız diye bu parayı ödemeye katlanmak saçmalık.
Sonra öldükten sonra camiye gelirsin ama camide yıkamazlar. Biz köy yerinde değiliz. Belediyeye ait gasilhaneye gider cenazen orada yıkanır, pamuk falan tıkanacaksa orada tıkanır. Sonra yine belediyenin cenaze aracıyla camiye hazır halde gelirsin. Köy şartlarına göre yazıp bana böyle böyle deme. Ben çoluk çocuk değilim defalarca cenazeye gittim ailemden çok kişinin cenazesini belediyenin gasilhanesinde yıkattım.
Konu açık ben hizmet almıyorum bu kadar basit. Bu bedeli ödemek istemiyorum. Siz verin siz istiyorsunuz. Yeter ya niye senin keyfi masrafına ben ortak olayım? Şu parayı almak için bir sürü şey uyduruyorsun bana ne ya? Benden para çıkmasın ne yaparsanız yapın. Aranızda ödeyin. Biliyorsun ödemeyeceksin o yüzden bu masrafı herkese mal etmeye çalışıyorsun. Camiye gidenleri de biliyorum 5 lira istesen anasına sövülmüş gibi bakar. Ben müslüman taklidi yapmıyorum. Ayrıca müslümanım desem bile bu parayı ödemek veya savunmak zorunda değilim. Cami olsa ne olmasa ne?
Siz ödeyin aranızda para toplayın. En müslüman siz olun ne güzel işte. Hem faiz, kumar, haramlardan gelen paraları bu işe sokamamış olursunuz. Tuvaletine de girersin, çeşmelerini de açarsın istediğin gibi kullanırsın.
-
-
Camiye vergi vermek istememen ne forumun meselesi ne de muslumanlarin meselesi.
Bu sıkıntını cozecegin yer mahkemeler. Türk mahkemelerine güvenmiyorsan. Yurt dışına da şikayet edebilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X